Криминални досиета

• 444 661
  • 7 383
  •   53
Отговори
# 7 335
  • sofia
Има още двама, които се издирват с него - малкия, който се гмурка в Мексико от 11 годишен, вече 22 годишен и друго непълнолетно момче.
   Но ако тези деца имат родители и са му ги поверили, значи вярват в него и харесват методите му.
  В смс-а  до майка му засяга най-вече , че не може да търпи нещо, свързано с желанието му да помага на болно дете. Нищо не се говори за природата. Освен да нарича природата болно момиче, не знам🙂

# 7 336
ЕммаТ, ами в много държави ползват НПО уж екологични за чувствителни  държавни цели, особено по граници. Не значи непременно, че България е разграден двор. Зависи какво е било.

Според мен точно с държавни цели са го използвали, или с над-държавни...било е явно и с висока секретност, защото министър Росица Карамфилова-Благова никой не я е уведомил нито я е отразил...

Потвърди ли се обектът в Бургаска област? Къде точно е този обект? Там няма сеч, ама има евентуално турска граница, както и пристанища...

Нещо не пасва в цялата работа, честно казано...някакси все едно са комбинирали няколко филма заедно, защото е твърде разнородно. Имаме корифей счетоводител, юрист с висока експертиза, образован в чужбина, за който мн малко се знае, Калушев пък е от доста елитарна среда с тази пианист-професор майка, именит художник доведен баща...За Пламен Статев какво се знае?

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 09:05 от MariyaHris

# 7 337
  • София
Попаднах на мнение на Ревизоро за случая Петрохан. Според него може да се говори за грешна концесия и усвояване на евро пари.

“Публична държавна собственост е дадена на неправителствена организации, за да работят. Там в горите направиха това, което ГЕРБ направи с язовирите по време на служебните кабинети", каза още Емил Димитров.

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/709545-emil-dimitrov-revizoro-z … 5JCr5IR_gfYIVfrRQ

# 7 338
Най-малко вярвам във версията за висока секретност.

# 7 339
Точно с наддържавни цели хипно-лама е лекувал момчета.

# 7 340
EmmaT не вярвам, че хипноламството е основното занимание на Калушев и на агенцията. То и Епстейн е правил оргии с непълнолетни и малолетни, ама не това му е било основното занимание, нито основната цел.

# 7 341
  • София
Обмисляйки мнението на Ревизоро за грешната концесия и усвояването на евро пари, ми хрумва друга версия.

Може от НАЗКТ да са замесени в нещо, но може и да са си “играли” на рейнджъри и да са станали свидетели на нещо, което не е трябвало да видят. В някои от случаите на трафик на хора, оръжие или наркотици има замесени пряко или непряко представители на реда. Та, не знам дали някога ще разберем какво се е случило в действителност.
Не вярвам на полиция, Данс и прокурор. Кметът на Гинци ми прозвуча най-естествен.

# 7 342
„Абсурдно е твърдението, че Иво Калушев и тримата убити са педофили. Лично аз съм им поверявала децата си. Ходили са на обучения по пещерите заедно с тях“.

Това заяви за „Телеграф“ Татяна Захариева, директор на Сosmos International School. В частното школо в село Осоица Калушев е провел последната си лекция, посветена на най-големите подводни пещери в Мексико.

„Поканих го за лекция в нашето училище, защото го познавам като специалист. Моето мнение за него е, че е човек с кауза. Човек, пазещ горите и природата“, обясни Захариева.

Жената е била доста доверчива, но това не значи, че повечето родители в Бълагрия са такива.

# 7 343
Мда, като споменаха Алексей Петров, и там нищо... Направо го бях забравила този човек. Явно и системата го е забравила.

# 7 344
По принцип как си обяснявате, че директно след създаването си свключват договор с министерство ? И то рамково споразумение "за контрол". И че след това им правят проверки и се опитват да прекратят дейността им, но нищо? То има толкова много НПО-та, свързани с екология...с мен що никой не свързва рамково споразумение. И то явно е било неправомерно, без спазване на вътрешен протокол...директно подпис от Сандов.

Това е много висок чадър и със сигурност не говорим за лами тук.

Защо ДАНС лъже, че са били първи на местопрестъплението?  Какво са правили там?

# 7 345
  • софия
данс СА били първи и никой не е влизал, докато те не са разрешили. И докато са там е имало втори пожар. Това каза и кметът на Гинци. Някак започва да изплува мисъл, че тези хора са виждали нещо, натискани са да участват в нещо, с което не са били съгласни, на камерите/сървърите е имало нещо, и въпросът е решен генерално с пожар и убийства.

# 7 346
Сутринта слушах в Сутрешния блок  главния редактор на Офнюз и още един  господин. Първият познава много добре Калушев и често е посещавал хижата. Вторият беше по-скептичен, но все пак беше много интересно. Обще взето се поизясниха нещата.

Аз лично смятам, че случаят ще се разкрие лесно, но целокупното население ще бъде ужасно разочаровано. Особено тази чакт от хората, които очакват секретна операция на държавата , секта, педофили, или нещо друго от областта на кинематографията. Също така у мен се създаде впечатление, че Калушев може да е жив и вече да е много далече. Възможно е да не го намерят, както и хората (младият мъж), който е с него.

Най-общо смятам, че имаме работа с хора, които са си надвили на масрафа и са превърнали хобито си в начин на живот, като са отишли доста по-далече във взаимодействоето си с околните, отколкото е било приемливо, създавайки си някаква среда, в която да  общуват със себеподобни и с природата. Убедена съм, че това, което се е случило е резултат на ескалирали междуличностни взаимоотношения. Това е много характерно за такива общности, в които постепенно но постоянно се натрупва напрежение.
Нашите служби, обаче, така се оплескаха и увъртяха, че едва ли някой ще повярва и този случай сигурно ще бъде обект на конспиративни теории вовеки.

# 7 347
  • София
В момента по Нова има интервю с хора, които познават Ивайло и другите отдавна, ходили са в хижата. Все повече се оформя мнение, че хвърляните димки са, за да се скрие нещо, а не за да разследват. Няма да го направят. Да очернят Ивайло и другите. Как не се намери поне един човек, който да каже нещо лошо за тях? Нито хора, които ги познават - нормални хора, с утвърдено име, нито "родители".
Изрази се мнение, че са били подложени на натиск да направят нещо, което те не са искали.
Точно, някой им е разрешил да си играят на еколози, рейнджъри, будисти или не знам си какво, в замяна на използването им за прикритие на нещо друго. И явно не са издържали на натиска.
И сега органите се чудят как да замажат фактът, че толкова години никой не ги е пипал тези хора.

# 7 348
За прикриване на какво например?
Моля да се има предвид, че не става въпрос да вдън гори тилилейски, мястото е на под час път от София.

# 7 349
Сутринта слушах в Сутрешния блок  главния редактор на Офнюз и още един  господин. Първият познава много добре Калушев и често е посещавал хижата. Вторият беше по-скептичен, но все пак беше много интересно. Обще взето се поизясниха нещата.

Аз лично смятам, че случаят ще се разкрие лесно, но целокупното населениеще бъде ужасно разочаровано. Особено тази чакт от хората, които очакват секретна операция на държавата , секта, педофили, или нещо друго от областта на кинематографията. Също така у мен се създаде впечатление, че Калушев може да е жив и вече да е много далече. Възможно е да не го намерят, както и хората (младият мъж), който е с него.

Най-общо смятам, че имаме работа с хора, които са си надвили на масрафа и са превърнали хобито си в начин на живот, като са отишли доста по-далече във взаимодействоето си с околните, отколкото е било приемливо, създавайки си някаква среда, в която да  общуват със себеподобни и с природата. Убедена съм, че това, което се е случило е резултат на ескалирали междуличностни взаимоотношения. Това е много характерно за такива общности, в които постепенно но постоянно се натрупва напрежение.
Нашите служби, обаче, така се оплескаха и увъртяха, че едва ли някой ще повярва и този случай сигурно ще бъде обект на конспиративни теории вовеки.
И в мен се оформи нещо подобно като впечатление. На мен лично писмото до майката на изчезналия ми звучи шизофренно и не изключвам психичен епизод и виждаме това, което е последвало.

Общи условия

Активация на акаунт