Криминални досиета

• 422 861
  • 6 933
  •   2
Отговори
# 855
Съжалявам, но това деяние не може да се оправдане поради невменяемост. Не мога и не искам да го приема!!! Колкото и луда да е, да си заколи дечицата.....!!!!!!! Не, не и не!

Да се беше самоубила или да убие мъжа си, щом е била жертва на тормоз, обаче децатааааа!!!!!! Чисто зло и егоизъм!!!

Тоест приемаш, че ако си вменяем е по-възможно да извършиш това ужасяващо нещо, отколкото ако не разбираш какво правиш? Много е нелогично това мислене! Това е аномалия, нечовешка, неразбираема, немислима постъпка,  как е възможно да допускате, че майка със здрав разум би го направила с децата, които е отгледала, за които се е грижила, купувала подаръци за рождени дни, държала за ръчички, докато се учат да ходят? И да направи това ужасяващо нещо хладнокръвно и със всичкия си? Как е възможно?

# 856
  • София
Няма как да знаем какво хора, извършващи подобни неща мислят.
Има много интервюта, даже в темата са пускани. До колко може да се вярва на казаното, е отделен въпрос.
Някой казват, че го правят, за да предпазят жертвите, други смятат, че спасяват света от нещо, трети чуват гласове, някои го правят за себе си.
При повечето очевидно има проблеми, което не означава невменяемост. Правната, медицинската и психологичната страна са сложни.

# 857
Spiritlight, не, казвам, че за такова ужасно деяние няма оправдание. И дори и да я изкарат невменяема, това не е оправдание и не би могло да бъде. Вменяема или не, това е непростимо, необяснимо.....

Ако е определена като вменяема, значи е пълен изрод. Само това мога да кажа.

# 858
Аз не виждам някой да я оправдава. Не мисля, че и съдът оправдава опасни убийци, дори да са невменяеми. Аз лично търся за себе си обяснение как е възможно и единственото, до което стигам е, че трябва да е била в пристъп на умопомрачение. Умът ми отказва да прекрачи тази граница и да повярвам, че го е направила хладнокръвно и осъзнавайки.

# 859
Прокуратурата няма как да потвърди това. Тя може да твърди и да внесе и представи доказателства. Съдът се произнася на база на доказателствата.
Нямам отношение към случая, но експертизата не е публична още и на нейна база няма решение.

Точно това имах предвид. Случаят е все още на "етап" досъдебно производство, все още няма влязла в сила присъда. Събрани са и са внесени доказателства, които потвърждават предположението, че тя е била вменяема и е осъзнавала действията си, което предполага действането с пряк умисъл.

# 860
  • София
За "хладнокръвно"  обикновено се приема да речем поръчково убийство. Там мотивът е ясен  - пари.
При всеки останал случай има детайли. За това и са интересни.

# 861
Аз не виждам някой да я оправдава. Не мисля, че и съдът оправдава опасни убийци, дори да са невменяеми. Аз лично търся за себе си обяснение как е възможно и единственото, до което стигам е, че трябва да е била в пристъп на умопомрачение. Умът ми отказва да прекрачи тази граница и да повярвам, че го е направила хладнокръвно и осъзнавайки.

Върни се по-назад, където няколко изказвания са, че го била извършила, понеже била жертва на тормоз от мъжа си! Айде, бе! Много хора са тормозени, ама не си колят децата, просто се развеждат.

Такива като нея мисля, че се казват социопати - хора без емпатия. Тя е мислила само как да нарани мъжа си. По-назад бяха описани подробности за престъплението. Това е чисто зло....и да, разум няма, иначе не мога да си го представя дори.

# 862
  • София
Казвала е "искаха да ми ги вземат - нека сега да ми ги вземат". Тоест, това са си нейните играчки/вещи и никой друг няма право да ги "притежава".

# 863
Руснаците са пуснали сериал за Чикатило. Отново са се справили блестящо. Тежичък е, то няма и как да е друг, де. Братче, тоя е бил егати психопата. Ужас. Такива хора не са хора, не са и животни, какво по дяволите са?! Чудовища! Някакви същества от друго измерение, измерение на насилие, болка и ужас. Дяволски изчадия. Как живеят с мисълта за това, което вършат. Болката и ужаса ги хранят, дават им сила и стимул за още и още злодеяния.

# 864
Ами защото са били отглеждани в насилие, болка и нечовешки ужас и са безвъзвратно и чудовищно осакатени. Също като случая с бебето Питър Конъли  - това детенце е преживяло такива зверства, че след като четох за този случай известно време бях като болна. Едно детенце се ражда невинно и чисто, всичко останало е продукт на средата и родителите...или ''родителите''.

# 865
Преди време бях чела за Питър.
Отвратителна работа, направо не ми го побира главата.

# 866
  • София
Наскоро четох пак за подобен случай за момченце в Англия, измъчвано до смърт по подобен начин от майка си и втория си баща, полски емигранти в Англия. Майката беше се обесила в затвора.

# 867
Малко й е, лесното е избрала мр@@ницата. Такива трябва да ги пържат на стола.
Не разбирам как е възможно да изпитваш такива чувства,  към детето, което си носил в себе си.

# 868
  • София
В повечето случаи те са нормални (сравнително) майки, докато не се появи новият мъж. Тогава изтрещяват.

# 869
Оле, не бях чела или гледала за историята на Питър, ужасяващо...

Общи условия

Активация на акаунт