Криминални досиета

• 422 634
  • 6 929
  •   5
Отговори
# 840
Относно случая на Елиза Лам, бе установено, че към момента на смъртта й биполярното разстройство, от което е страдала, се е обострило, както и че вратите на асансьора не са се затваряли, защото Елиза е натискала бутона за задържане на вратите му.
Странните съвпадения с филма "Черна вода" и разработваното лекарство за туберколоза са случайни, най-вероятно, но са и смразяващи кръвта.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 10:47 от _Електра_

# 841
  • София
Имаше много потресаващи истории, свързани със самия хотел и обитателите му, бяха безброй. Черната далия, Джак Унтервегер и още много други. То човек ако знае за мрачната слава на този хотел, едва ли би отседнал там, но като четох за Елиза, тогава част от хотела е била реновирана и под друго име се е предлагала по сайтовете, така че тя може и да не е знаела, че това е хотел Сесил. За филма Черна вода също, там имаше и много съвпадения на имена - жената се казваше Сесилия например, като хотела а дъщерята не беше ли Далия? Черната Далия от едноименния филм (истинско име Елизабет Шорт) също е свързана с този хотел, посещавала го е. По-интересна ми беше цялостната история на хотела и безбройните зловещи случки там, отколкото това с Елиза. Тя е имала биполярно разстройство и депресии, да, и в нейния туитър беше коментирано. Но не е само това, има си нещо гнило в това място.

# 842
И на мен историята на хотел "Сесил" ми е интересна, обвита е в загадъчност. Ето една статия за документалния филм, посветен на Елиза, в която се засяга и мрачната слава на хотела, разбира се:

https://www.dnes.bg/crime/2021/02/11/smyrtta-na-elisa-lam-svryhe … -gibelta-i.479732

# 843
  • София
Сега прочетох, тъкмо се чудех дали и Ричард Рамирез не е свързван с този хотел, защото и той е живял в Ел Ей, и неговото име го има в статията. Част от етажите са били реновирани и ориентирани към млади хора, туристи, пътуващи, а друга към дългосрочни наематели с разни проблеми.

# 844
То историята с черната Далия е много много назад в миналото, май още в началото на века. Ако тоя хотел е съществувал толкова дълго, нормално е да има всякакви истории, свързани с него и хубави и лоши.

# 845
Момичета, аз пак връщам към случая с моята съгражданка Кристина, която си заколи децата. Прокуратурата призна, че е била вменяема и е разбирала значението и последствията от действията си. Което потвърждава за дамите, които я съжаляваха тук, че е изверг...

# 846
  • София
Прокуратурата няма как да потвърди това. Тя може да твърди и да внесе и представи доказателства. Съдът се произнася на база на доказателствата.
Нямам отношение към случая, но експертизата не е публична още и на нейна база няма решение.

# 847
Точно така. Обстоятелството, че представителите на прокуратурата / държавното обвинение считат, че към момента на извършване на деянията майката  е вменяема и респективно наказателноотговорна, все още не означава нищо. Въпросът ще бъде решен едва с постановяване на влязла в сила присъда от страна на съда - оправдателна или осъдителна, или прекратяване на наказателния процес. Въпросът за вменяемостта на обвиняемия /подсъдимия е изключително сложен и при преценката му съдът изхожда от анализ, направен на базата на целия доказателствен материал, и най-вече въз основа на съдебно-психиатричните експертизи, разбира се,  които в случай, подобен на този, са задължителни.

# 848
Съжалявам, но това деяние не може да се оправдане поради невменяемост. Не мога и не искам да го приема!!! Колкото и луда да е, да си заколи дечицата.....!!!!!!! Не, не и не!

Да се беше самоубила или да убие мъжа си, щом е била жертва на тормоз, обаче децатааааа!!!!!! Чисто зло и егоизъм!!!

# 849
  • София
Никакво значение няма дали ние го "оправдаваме" или не. Има закон и съдът отсъжда според него. При подобни тежки деяния няма "оправдателна" присъда, ако се докаже, че лицето е извършило деянието. 
Присъдата, обаче е на база умисъл, случайност, невменяемост и мерките са различни.
Напълно разбирам реакцията, която подобен случай буди, но в правосъдието не бива да се взима под внимание това.
В прецедентното право има постулат "каквото разумен човек би направил" .
Нека изчакаме решението на съда.

# 850
Разбира се, че аз реагирам като майка, не като съдия.

# 851
  • София
Доколкото прочетох наскоро, психиатрите от болницата в Ловеч са направили заключение, че тя е вменяема и може да носи отговорност. А и самите убийства са извършени по мъчителен за жертвите начин, още едно утежняващо вината обстоятелство. Няма да ѝ се размине с лека присъда. Бих отишла на някои от заседанията по делото, ако бяха в София, но мисля, че ще са в Благоевград.

# 852
Абе без значение присъдата, тя вече е осъдена доживот. След това какъв ли живот може да има за нея. Струва ми се, че и смъртна да й дадат (невъзможно), би я зарадвала.

# 853
  • София
Заключенията на психиатрите са само част от доказателствата представяни пред съда. Защитата може да представи друга експертиза.
Сложното при подобни престъпления, при недиагностицирани хора да се установи, дали точно в този момент са били вменяеми или не.
Както казах, няма как да има оправдателна напълно присъда. Жената ще е под някаква форма на запрещение.

# 854
Абе без значение присъдата, тя вече е осъдена доживот. След това какъв ли живот може да има за нея. Струва ми се, че и смъртна да й дадат (невъзможно), би я зарадвала.

О, не, тя не иска да умре. Тя иска мъжът ѝ и свекърите ѝ да страдат. Иначе би се самоубила. Не да посегне на децата....

Общи условия

Активация на акаунт