Криминални досиета

• 422 954
  • 6 933
  •   4
Отговори
# 930
Единственият шанс е някой свидетел да проговори.. Или по някаква случайност да намерят останките.. Много ме дразнят такива случаи, в които се знае какво е станало и кой е убиецът, но той си стои на свобода.

# 931
  • Другата България
Мислиш ли, че точно дясната ръка на братя Галеви не знае как да скрие труп така, че никога да не бъде намерен?
Ако е останал труп изобщо. Не вярвам и някой да проговори. Просто жалко, много жалко за Янек, невинен млад мъж, станал жертва на престъпник, и всички знаят какво е станало, и никой не може да го докаже.
Сега, защото когато е трябвало и когато е имало и минимален шанс, в началото, времето е безвъзратно загубено.

# 932
За Бахлова не е имало сериозно разследване. Готвачът държи заведение с контролиран достъп  в сградата на ДНА. Сетете се кои са били клиентите./Не са само от крими контингента/
След второто убийство,  2 софийски следователи са командировани в Бургас и на бърза ръка,  се разкрива идентичното на първото убийство. Явно, готвача доста добре са го мотивирали.
При Янек се е случило абсолютно същото- знае се с кого е бил, имали са конфликт , но местните звезди не са могли да измъдрят нищо достатъчно дълго време. После става късно.

# 933
Цялото разследване е пародия. Уж нямали данни, че готвача е замесен, нищо че показва насам-натам трупове, нямали данни Бахлова да е тяхна жертва, нищо че Рагевски е нейн стар приятел. И след пет дни готвача, се смилява над прокуратурата и им показва и нейния труп... нищо, че нямаше данни да е замесен.

# 934
Според мен, това са го казвали, защото още не са били доизпипали работата, а не че такава мисъл изобщо не им е минавала.

# 935
Може и така да е, ама през октомври, когато е изчезнала Бахлова,  не виждам нещо да са си мръднали пръста да я издирват.

# 936
Писала съм същото по-горе.

# 937
И аз да бях охрана там, нямаше да обикалям по тъмното, но поне на входовете/изходи трябва да има камери. А пък ако операцията е правена посред бял ден ще е още по-скандално…

Имаше коментари в нета, че е замесена и погребална агенция.

# 938
А сега във флагман пуснаха статия за възможна трета жертва... Тези хора ще се окажат достойни за епизод на ID extra... Ако ги видиш отблизо ще си помислиш, че са най-тихите и безобидни хора, чак безлични.

# 939
И аз да бях охрана там, нямаше да обикалям по тъмното, но поне на входовете/изходи трябва да има камери. А пък ако операцията е правена посред бял ден ще е още по-скандално…

Имаше коментари в нета, че е замесена и погребална агенция.
Твърде самонадеяно ще да е, ако са замесени толкова много  хора, все някой има вероятност да пропее, както се и случи.
 Например в случая с Янек е  много вероятно да няма никакви съучастници, и може никога да не се разбере къде какво е станало.

А при  тези в Бургас въобще не се учудвам, ако изскочат още трупове. Щом и с имотна мафия се занимавали...

# 940
Най- смущаващото е фактът, че клиенти на ресторанта са местни полицаи, следователи, прокурори и съдии. Говори се, че някои от тях са били подслушвани и изнудвани, а други са били облагодетелствани с имоти от Рагевски и компанията му.

# 941
Сега хвърлих око във Флагман (нямам идея дали източникът е достоверен, но явно репортерите им ходят да ровят и снимат).

Тук има подробности за убийството на Бахлова, та доколкото разбирам, Бахлова е убита в апартамента на неговия шурей. Рагевски е арестуван на 9 август, а Дичев през последващите дни е имал достъп до въпросния апартамент, прал килими и ги сушил по терасата, наел ромска бригада хамали и изнесъл всичко от апартамента, вкл. уреди, даже асансьора повредили според съседите.

https://www.flagman.bg/article/248398

# 942
Дори и да е 100% сигурно, че готвачът не е участвал в убийствата и разчленяването, той до известна степен е съучастник и би следвало да е арестуван,  а са го оставили да шета и да прикрива следи и доказателства. Толкова от нашите разследващи.

# 943
В коментарите пише, че покрай това са го притиснали и са му повдигнали обвинения. Пуснали да го да се разхожда и го следели какво прави. Доколкото разбрах така са открили пистолета. Не знам колко е вярно, защото щом половинката му работи в съда, може и да прикрива за да не останат никакви доказателства и след  няколко години да разпуснат делото.

# 944
В коментарите пише, че покрай това са го притиснали и са му повдигнали обвинения. Пуснали да го да се разхожда и го следели какво прави. Доколкото разбрах така са открили пистолета. Не знам колко е вярно, защото щом половинката му работи в съда, може и да прикрива за да не останат никакви доказателства и след  няколко години да разпуснат делото.

И според мен това е много вероятно, оставили си го да прикрива следи, като междувременно са го следели и са трупали доказателства. Ако го бяха арестували заедно с Рагевски щяха и двамата да мълчат като пукали, а полицията щеше да е в задъдена улица без следи и улики.

Шведската полиция също действа по същия начин в някои разследвания като не арестува веднага, а следи предполагаемия престъпник, докато натрупа следи и доказателства.

Тук в Швеция обществеността има достъп до предварителното разследване по дадено престъпление. Започне ли делото, още в същия ден предварителното разследване е на разположение на обществеността. Обикновено са по няколко хиляди страници, но ги качват в електронен формат. В шведския форум има отделна тема, в която се  качват само предварителни разследвания.

Аз си признавам, че съм пристрастена към тези предварителни доклади за разследването на дадено престъпление - толкова увлекателно ги пишат шведите, с доказателства, улики, експертизи, снимки от камери,  разпити на свидетели и заподозрени, снимки от местопрестъплението (самите трупове ги замазват за обществеността), че дори най-добрият криминален роман бледнее пред четенето на едно истинско предварителното разследване за убийство.

Но в България май няма такава практика, този случай се очертава интересен, разбира се ако разследващите си свършат добре работата.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 15:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт