Криминални досиета

• 421 711
  • 6 904
  •   4
Отговори
# 6 885
  • София
Майката вече няма как да я поведат под отговорност. По-притеснителното е, къде са социалните през всички тези 4 години.
Това дете посещавало ли е училище? Къде са били учителите, училищен психолог. Знам, знам, че в махалите няма, а би трябвало, защото тези, забравени деца, са огромен процент от децата в България и има смисъл да се измъкнат от блатото.

# 6 886
  • Glasgow
В Пловдив имаше абсурден случай от Столипиново дето починало дете ромче го водят на училище месеци, след като е починало, толкова за това как следят какво им се случва

# 6 887
  • София
По българското законодателство мъж, или момче, не може да бъде изнасилен, защото не е изпълнено условието да има проникване с полов орган в полов орган. И опипване, и проникване в случая би било квалифицирано като блудство с лице от същия пол, наказание 5 до 20 години, при особено тежък случай.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 13:06 от Lizzy_Crow

# 6 888
Хазартна зависимост и влошени отношения стоят зад тройното убийство в Пловдивско - https://btvnovinite.bg/bulgaria/hazartna-zavisimost-i-vlosheni-o … v-plovdivsko.html

Много тежка история. Твърди се, че възрастният мъж се грижил дълги години за жена си, която е на легло и се опасявал, че внук му, на който е било дарено жилището, ще го продаде, заради хазартна зависимост.

# 6 889
  • Пловдив
Такива дядовци според мен незабележимо изтрещяват.

Преди години в Сливен един такъв старец беше убил сина си с брадва. Вдовец, двамата живеят със сина ерген, синът с "проблемно" поведение - пиянде и събира шумни компании, даже имаше нещо като намек за интимни отношения между мъжете от компанията. Дядото по общо мнение темерут и тежък за общуване, но не хулиган, не скандалджия, не създава проблеми на околните, на жена си и сина си не знам; работил е цял живот. В лоши отношения със сина. Една сутрин става, коли го с брадвата, отива в полицията и се предава. Обяснил, че е взел решение от вечерта да убие сина си на сутринта, докато оня спи след поредния гуляй. Дал обяснения на досъдебното, после заявява само едно: всичко съм казал, не искам да повтарям. Изглеждаше адекватен, но освен особения цял живот характер сигурно има и старчески изменения някакви. Силно впечатление ми беше направил тоя случай.

# 6 890
  • София
На мен ми беше направил впечатление случаят на Костадин Пелтеков от Пловдив преди няколко години, убил сина си, наркоман. Човекът полагал грижи за цялото семейство и за неговото дете също, а той само го изнудвал за пари за дрога.

# 6 891
  • Пловдив
Има и други, които убиват синове или внуци побойници - било при отбрана, било при афект, било някак като да "спасяват" останалите от семейството. Но така, безсмислено на пръв поглед - то никой не остава жив в крайна сметка от засегнатите, кого всъщност спасяваш - това е, което на мен ми прави впечатление. Един вид отмъщаваш и решаваш и въпроса със своя живот, понеже ти е дошло до гуша и да живееш ли, де да знам.

# 6 892
Има един разказ на Максим Горки от цикъла "Италиански разкази", в който майката убива сина - разбойник, главатар на разбойниците, които са обсадили града. И тя в един момент не издържа, отива при него и го убива.

# 6 893
  • Другата България
Изобщо не е изтрещял дядото според мен.
Просто му е дошло до гуша, писнало му е и е направил единственото, което е могъл в така създалата се ситуация, която вероятно му се е сторила без друго решение.
Не се наемам да разсъждавам дали е имало такова.

# 6 894
Истината е, че сутринта и аз си помислих, че дядото е изтрещял и си казах Горкото момче. Обаче май е бил горкият дядо. Понякога наистина ситуацията изглежда без изход.

# 6 895
  • София
И в Ябланица имаше не същия, но подобен случай. Пак лоши семейни отношения, спорове, накрая един подобен дядо застреля трима свои роднини. Аз също мисля, че човекът е губел разсъдък малко по малко, притиснат от проблемния внук, болната съпруга плюс старчески изменения. Наистина трагедия. По принцип не си падам по обобщения, но мъжете сякаш много по-трудно понасят този вид стрес - дългите мъчителни притеснения, нерешимите проблеми, които просто трябва да преглътнеш, тип "вариш се на бавен огън". Особено когато са сами, т.е. няма жена до тях (или в случая е болна), която да приземява положението някак.

# 6 896
  • Deutschland
Прочетох, че същият този дядо, който е убил внука си, жена си и себе си е тормозел много майката на момчето, даже я е изгонил от къщи с двете й деца. Не разбрах дъщеря ли му е или снаха.

# 6 897
  • София
Същите изтрещели селяни, за които стана дума малко по-рано в темата.

Изобщо не ми е жал за никой от тях. Първосигнални примати, тотално оскотели и всичко това се мултиплицира поколение след поколение.

Днес разбрах, че онази жена, разстреляна от бившия си, който се самоуби преди две-три седмици се е срещнала с бившия ми съпруг вечерта преди разстрела на работна вечеря. Причината този скот да я разстеля е, че след раздялата си с него е продължила живота си с друг мъж, със съвсем друг социален и финансов статус.

# 6 898
  • Glasgow
Имат ли общо дете, Ази?😓

# 6 899
  • София
Имат ли общо дете, Ази?😓
Не мога да отговоря.
Вечерята е била работна, тя е придружавала новия мъж и са договаряли сделка в енергийния бранш. Не са коментирали лични въпроси и кой, от кого колко деца има.

Общи условия

Активация на акаунт