Криминални досиета

• 450 944
  • 7 652
  •   31
Отговори
# 7 410
Официално никой не мъца нищо за убиеца един ли е, няколко ли са? Местил ли е телата, къде ги е застрелял - вътре, вън, с какво ги е убил. Нищо!
Нормално, това е вътрешна информация, предвид, че обявиха, че издирват още лица. Дори и да имат заподозрян, докато не го хванат, не вярвам да кажат. Освен ако кметът на Гинци пак не реши да ни разкаже.
Кой ще му даде микрофона вече на кмета

# 7 411
Аз си продължавам с разсъжденията, но писмото до майката също ми е много противоречиво. Кой пише така до майка си? С такава дистанция, с подобни психо-философски дълбочини, с липса на лично обръщение? Това, за мен, е писано от ИИ. И всичко това поражда в мен съмнение, че не е пратено от сина.

# 7 412
  • София
Официално никой не мъца нищо за убиеца един ли е, няколко ли са? Местил ли е телата, къде ги е застрелял - вътре, вън, с какво ги е убил. Нищо!

Ама чакай де, никой не е длъжен на нас да ни обяснява тия неща. Пак казвам - каквото докопат журналистите, вярно или не, това е, а ние тук чешем езици просто.

Не съм фен ни на МВР, ни на прокуратура, просто никъде не е нормално да изскочи някой разследващ да ти обяснява местени ли са телата и т.н. А камо ли да каже "ми еди-кой си е убиецът", при положение, че арестувани няма, официално разследване тече.

# 7 413
  • софия
Като чухме как отговаря майката, изобщо не е ми е странно писмото. Пасва си с профила на семейството - интелигенция, високо образовани.

# 7 414
Като чухме как отговаря майката, изобщо не е ми е странно писмото. Пасва си с профила на семейството - интелигенция, високо образовани.
Възможно е, не съм слушала интервюто с майка му. Но структурата на текста силно напомня на езиков модел, който превежда от английски на български.

# 7 415
Аз сега чета в един форум за тибетски будизъм, където дискутират наш Иво 2013та година. Тогава е имал духовен център в Мексико и вече се е изживявал като духовен учител. Директно си го наричат култист, а центъра му --будистки WACKO.
Коментира се, че в мексиканския уебсайт пишело, че който зададе въпрос към Лама Иво губил правото си да посещава лекциите му и да се учи от него Simple Smile)) Не било за хора, които  имат кариера или вярват на Стивън Хокинг Simple Smile)) Поускам директни цитати от сайта на Лама Иво!!!
http://skydharma.com/key-principles

Also, a student can drop out at any stage by his/her own wish, but would lose the privilege to attend any further teachings and activities.

You can find our community and this website beneficial if: [...]
5. You have had an OBE, NDE, ET or other ‘unusual’ experiences and know that there is much more to the picture than what meets the eye. [...]
 7. You do not like to watch television, do not subscribe to the consensus world-view. [...]
9. You have memories of past lives or have done past life regression sessions. [...]

[BUT NOT IF]
1. You feel that working for a career makes sense.
2. You trust the news media, and think that our society is doing generally well. [...]
8. You believe Stephen Hawking. [...]

Подушвам, краен нарцисизъм в него, явно умира да "проповядва", скъсал е с обичайния будизъм, за да направи "своя версия" и да проповядва. Заради това търси и деца, те имат нужда от ментор.
Заради това и купува тази хижа май-май.

Всички, които го защитават, че било сигнал от лоша баба не обясняват какво прави 16 годишно момче там, защо само дете се споменава като последна капка и мотив в писмото към  майката? Какво прави Ники от 11 годишен до ден днешен в орбитата на Иво?

Ми ето, че наистина имаме секта със самопровъзгласил се Лама, Лама Иво, който още 2013 е дискутиран като лъже-духовник с лъжехрам в Мексико. В българската преса пък четох, че и в Мексико храмът му бил така въоръжен.

Ми ето, че си имаме елементи на секта още от 2013та, а за мен си има и ясни знаци за педофилия към "учениците" на Иво -- 16 годишния и Ники.
Може вътрешните разпри да се базират точно на това -- едни да искат да опазват природата, а други да искат към това да добавят духовност и свежа плът...

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 14:33 от MariyaHris

# 7 416
  • София
Историята на сигнала до АЗД подробно. Става въпрос именно за Леон:

https://glasove.com/novini/shokirashtata-istoriya-na-8-godishniy … uzhasite-petrohan

Сигурно 8-годишният е бил наркозависим?!

# 7 417
Аз се чудя дали да не потърся на испански публикации за неговия център в Мексико, дали и там са ставали скандали? Или просто е решил да се прибере, за да може да обучава деца, а не възрастни и да има по-податливи ученици?

# 7 418
Според мен бабата и дядото са били прави в преценката си за детето. Майката някъде нагоре пишеше, че също имала странни влечения по ню ейдж и други глупости, та съвсем нормално да отпише детето от столично училище и да го даде в това частно училище при духовния водач…
Само като гледам заглавната снимка на страницата на Школата за приключения Роук и ме побиват тръпки. Нещо ненормално има в цялата тази история.
Този Ивайло си е бил пълно куку, оставяме на страна, че е бил добър и съвестен човек задето е помогнал на хората, заклещени в пещерата. Според мен е обърквал още повече тези деца, вместо да им помага, защото самият той вътрешно не е на център.
И до преди мислех, че децата са в центъра на този случай, ама сега след като прочетох тази история, то вече съм сигурна, че е ставало дума за промиване на мозъци (точно каквото правят в сектите). Цялото описание за този човек съвпада с това на сектант. Те за пред хората са много хрисими и миловидни, но зад тази фасада седи съвсем друга личност.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 14:57 от Rimmona

# 7 419
""Оказва се, че Леон е пътувал с Калушев за 14 дни в Непал, след като родителите подписали нотариално заверено пълномощно детето да бъде изведено от страната.""
За мен това е напълно недопустимо и тия родители не са в ред. Леон е бил само на 8 години.

# 7 420
  • Варна
Леон е втория Ники.
Така ги виждам нещата.
Явно Леон и Ники се отличават по нещо от останалите и са като привилиговани, в допълнение с широко скроените им родители.
Виждам ги като избрани от Калушев.
Може би са много интелигентни деца, физически надарени и издръжливи.

# 7 421
Не вярвайте на статии, чиито автор не е посочен по име. Несериозно е.

И аз се чудя кога целокупния български народ ще започне да мисли логично, а не да поема като гъба.

Версиите "паравоенни", "педофилия" и "секта" са взаимно изключващи се. Няма как паравоенни, хора с тайни, пълни с оръжие, умишлено да си пълнят вилата с лапета, които после ще разкажат. Нали, нека мислим логично, все пак.

Също не вярвам на анонимни дали интервюта за посредствени медии. Не вярвам и на пиянките от кръчмата в селото, дето чули, недочули, знаещи, незнаещи, какво е педофилия, обясняваха за момичета с фриволно поведение.

Писмото до майката е странно, и ако не е строго кодирано (ако е така не виждам смисъл да го показва), то човека зад химикала ми звучи шизофренично. Нищо чудно в някой епизод да е надробил всичко. И сега ДАНС и МВР да се опитат да го дискредитират, защото ако е жив не се знае какво и как ще надрънка. Защото си мисля, че хората от вилата все пак знаят неща за хора във властта.

А че цялата трагедия се използва за политическа бухалка срещу ПП-ДБ е повече от очевидно. Сандов за 8 месеца министър и после партията им низвергната, видиш ли такъв проформа "договор" сключил с тях, че вече не знам си колко години и колко министри не могат да развалят. Ама моля ви е.

# 7 422
Аз виждам, че има доста "сбъркани" хора в тази история.

# 7 423
Какво намерих, разглеждайки страницата на Школата за приключения Роук:

Продължаваме с образователните материали за родители. Публикуваме малка част от едно скорошно интервю с Ivo, собственик на Роук:

Въпрос: Вие имате огромен опит в работата с деца, и това неминуемо включва и техните родители. Какви са ви впечатленията от начина, по който се отглеждат децата в България в момента?

Иво: В България имаме много голям проблем с липсата на разбиране за това какво представлява възпитанието на едно дете. Факторите, които допринасят за това са много - културни, народопсихология. Но резултатите ги виждаме с прости очи в плачевното състояние на цялото ни общество. Мога да ви кажа, че след почти 30 години работа с деца и техните родители, тази година (става дума за 2019) за пръв път бяхме на косъм да активираме механизмите за защита на дете, предвидени по закон - при това детето не беше малко. Честно казано не го направихме, само защото в тази държава не е ясно кое е по-малкото зло. Но се сблъскваме все повече и повече със случаи на домашно насилие - физическо, но много често психологическо и вербално. Много "родители" си въобразяват, че възпитанието на едно дете е свързано с крясъци, шамари, наказания. Дори много от онези, които са против шамарите си мислят, че крещенето е някак ОК - а то има най-дълготрайни последици. Когато детето е много малко тези неща може в много критичен момент да го стреснат, да го накарат да внимава, дори да го предпазят от нещо сериозно. Но общо взето след четвъртата година вече говорим основно за нанасяне на сериозни травми, които остават за цял живот. Крещене и наказателни мерки по отношение на тийнейджъри вече са нещо напълно недопустимо. Дори и при привидно "успешен" временен ефект, дълготрайният ефект е абсолютно пагубен и ние като организация работим с тези деца, с лекуването на тези травми... нещо, което за съжаление не винаги е постижимо. Крайно време е да излезем от първобитното си мислене и да разберем, че възпитание се дава само посредством ЛИЧЕН ПРИМЕР. Всяко дете знае и усеща много добре какво представляват родителите му, дори да се страхува и да се е научило да не го показва. От друга страна родителите масово нямат никаква представа от вътрешния свят на децата си. Насилието към деца води само и единствено до едно - до убиване на искреността и до изграждане на инстинкти и умения за външно нагласяне към ситуации. Природно интелигентните деца се нагласят най-добре и въобще не им личи. Това създава един свят, изпълнен с фалшиви хора.

Като чета как се изразява, то ми се струва, че смс-а е писан точно от него. Прави впечатление, че всички активности за деца, които са организирали, са били безплатни. Нещо, което е адски характерно за сектите и с което зарибяват хората.

# 7 424
Жалко за децата. Общо взето картината изглежда все по-мрачна.

Общи условия

Активация на акаунт