Криминални досиета

• 472 059
  • 8 725
  •   169
Отговори
# 7 815
Приятелите на въпросния Иво и Яни са все някакви коучове,,ментори, мотиватори и т.н. За мен са промити мозъци, представящи се за много духовно е емоционално извисени, но в същото време правят пари от безсмислените си лекции, програми и търсят нови последователи. Еми като си толкова извисен духовно, прави менторските си програми безплатни. Познавайки такива хора, не мисля че са способни на убийство.
Останалите от групата изглеждат стъпили на земята, практици т.е. те са имали реална полза за бизнес от духовната Лама, дори може и да са имали и странични финансови занимания, за които да не знае Калушев.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:33 от mauigirl

# 7 816
Или по-нормалните умират от срам и ужас какво са си причинили. Разбира се, най-тежко е на родителите на липсващото 15 годишно момче. С кой акъл са били толкова чак доверчиви...?

# 7 817
"Да се гмуркат в морето" може да е равносилно на "да приемат стока".
Добре де, тия родители спят ли? Никой ли няма да се досети, ако става дума за нещо такова. Отделно за какво са му деца за тая работа?

# 7 818
Не е нормално за нас, ама за тея родителите е нормално, че и за някои от пишещите в темата, сигурно са им съседи на бул."Витоша" и знаят, че винаги поздравяват.

# 7 819
"Шумкарите" може по идеологически причини да са се разделили на пещерняци и на планинари и да са се почнали.
Astonished

Cold SweatDizzy FaceAnguishedCold Sweat

# 7 820
ОмГ, Биборана, голям филм Simple Smile)

Чета ви с интерес, днес изгледах интервюто с бащата 2 пъти и извън всичко искам да попитам колко изкарва един спелеолог (какъвто е той), та децата му да се обучават алтернативно, едното е било с Калушев 1 година в Мексико?! Разходи за път, храна, настаняване,различни дейности ? Аз ги имам като някакви хора като учените в БАН, които едва ли не трудно свързват двата края.

# 7 821
Амалгамата от откровена некадърност и зловредни зависимости в цялата система (МВР, ДАНС, Прокуратура) ме кара да не вярвам на нито една дума или действие от тяхна страна.
А да се подозира, че правят каквото и да е с ясен план да защитят децата, е толкова позитивно-нереалистично, че няма накъде.
Дано Калушев и децата са живи, и оцелеят, но това няма да е заслуга на полицията, да не се лъжем.

Ако някога изобщо истината излезе на бял свят, ще е от независими разследващи журналисти.
Не от сайтове, които фантазират повече от някои съфорумки тук, не и от официалните канали.
Навързах логически всичко, което е публично известно.
Почвам отзад напред: защо един баща на 16г. не съдейства на полицията, а предпочита детето да е с беглец? Защото знае (или поне предполага), че полицията е замесена.
Смятам, че тези да ги наречем отшелници са се натъкнали на голям канал за дрога (лесно се пренася зимата в планински условия). Сигнализирали са службите преди 29.01.2026 г.
Калушев, Ники и момчето са тръгнали да се гмуркат в морето. За училището - беше края на срока и следваше няколко дена ваканция.
На 01.02 Калушев е загубил връзка с хижата в Петрохан. Навързал е 2+2, че  МВР вместо да хванат престъпниците, са пратени убийци на свидетелите няколко дена по-късно. Едва ли самото МВР/ДАНС ги е убило, но е имало къртица на високо ниво. Увайло К пуска СМС на майка си и почва да се укрива с другите двама.
Сега бащата вярва, че приятелят му може да ги изведе през зелена граница до друга държава от ЕС (Гърция или Румъния) и там да отидат в местната полиция.
Абе не знам дали ако подадеш сигнал за сериозен, масивен трафик на наркотици в района на хижата, ще стоиш и ще чакаш в същата тази хижа, откъснат от цивилизацията, да се задейства МВР?
Аз не бих!
Щях да гледам да съм сред хора или поне да се скрия някъде надалече.

# 7 822
Експедиции могат да бъдат финансирани по научни програми. Хората могат да имат и професии.
Гледах курсове за оцеляване не са скъпи, не са и безплатни.
Смс-то към майката показва, че убийството не е непланирано (както твърдят експерти). Като го чета, погрижил се е майка му да знае, че е от него.

# 7 823
Да си припомним Игри на волята и любимец Калин и неговото семейство.Този тип хора са си странни спрямо много от нас...Но това не ги прави лоши...Пазят се, организирани са, мислят бързо,...Това е техния живот, такъв е техния свят

# 7 824
Изобщо не е проблем гмуркането през януари ,просто екипировката е различна .
Това са професионални гмуркачи ,не туристи да чакат средата на юни да стане 22 градуса водата 😅
Аз  познавам хора  пещерняци  и те нямат нищо общо с нормалните хора като психика ,особено гмуркачите ...бащата е спокоен ,но това е по-скоро патология.
(Представете си да се гмуркате в тесен ,тъмен пещерен тунел ,можеш да се загубиш ,да ти свърши кислорода ,да се заклещиш...и тива без да губиш самообладание и контрол ,това са хора ,които трудно изпадат в паника)
Две излизания в ефир в еден ден не са случайност -координирано е .

# 7 825
Истината е, че не са плащали нищо. Калушев се е финансирал от някаква френска организация, нищо чудно той да е осигурявал коридор за трафик на дрога, а другата му дейност да е за пред обществото.
Но аз продължавам да твърдя, че тези в хижата не са убити от мафията, а сами са се убили и самоубили.
Възможно е обкръжението на Калушев да не е знаело с какво се занимава.
За мен причината бащата на детето да си прати детето с Калушев на дайвинг, е че не разполага с пари сам да му осигури тези емоции. И Калушев му е предложил безплатно да забавлява детето му.

# 7 826
Рокет, и аз. И Калушев и Николай така са направили, взел е и детето.
Но  3-те жертви са останали.

Написах логична хипотеза. Не можем да събираме доказателства и не можем да я проверим. От прокуратурата и ДАНС слушаме само бла-бла (филмови анализи).

# 7 827
Според мен полицията се върши работата.

Съжалявам, че връщам към случая с Орлин, но те бяха проследили колата от Лагера до Перник.  Бяха сравнили стила на съобщенията от телефона, които са били изпратени и как не съответства.

Той си е бил заподозрян, докато не намериха куфара.

Според мен сега е същото. Тоя кемпер отдавна е проследен от уличните камери, бил ли е, не е ли бил до хижата и като цяло кои коли са били там.    Все пак то е един път до там. Кои коли са се качили, кои са си тръгнали.

Също и телефоните са били засечени сигурно. Къде са били за последно и т.н.

Защо Калушев нарича леон болно дете, и кое/къде е момичето?

Малко след изчезването, сандов като че ли пръв намекна, че може да е "отвлечен" Калушев.

Но съобщението към майка му "всичко, което ЩЕ чуеш", все едно той си е давал сметка, че няма да може да й го обясни лично.

За мен сега приоритет на полицията е алекс, те обикновено повече се разпищолват и бърборят. Също така, ако не знаеха къде е Калушев, и смятаха, че той се укрива, щяха да пуснат снимка на Алекс и Ники. И наистина да ги обявят за издирване.

Вече съм склонна да мисля, че не Калушев е най-лошият. И счетоводителят и адвокатът са имали и друга дейност, не особено съгласувана с Калушев.

# 7 828
Бащата ще повтаря, че всичко е наред. В противен случай трябва да си признае горчивата истина. Че вместо с родители или признати преподаватели детето му се намира в компанията на въоръжени мъже, дали в усамотена хижа, дали в друга усамотена "база". Извън училище, извън нормалната среда за един тийнейджър. Нищо не оправдава това за мен.

# 7 829
Ама Леон не е "болното дете", за което говори Калушев в СМС-а. Ясно е написано, че става дума за МОМИЧЕ, в чест на майка му, каквото и да значи това. Драмата е тръгнала от това МОМИЧЕ за мен. Интересно ми е кое е това дете и кои са родителите, най-вече, защото както виждаме и при Леон, родителите не са случайни (или поне с възможности).

Общи условия

Активация на акаунт