Криминални досиета

• 456 590
  • 8 006
  •   150
Отговори
# 7 905
При 35 стаи кой знае какви посетители са идвали.
Охраняван обект, всичко е възможно.

А Сарафов се държа като истерична булка. Потресен бил, Туин Пийкс. Вместо да застане мъжки, той ли не е чувал какво става, че развилня на всички ни въображението. Той е като Агент Мълдър от Досиетата Х- "Истината е някъде там"

# 7 906
Голямата мистерия остава Ники. Кой е той и защо толкова години е с него. Има ли семейство.

# 7 907
  • София
Бащата по скоро притеснен за себе си и отзвука...Това не са родители!

# 7 908
  • София
Бащата по скоро притеснен за себе си и отзвука...Това не са родители!
Ти познаваш ли ги?
Може ли да си спестите квалификациите и развихрената фантазия.

# 7 909
  • софия
Аз съм абсолютно убедена, че Калушев ще пусне 16 годишното дете до два, три дни, докато намери начин да се махне от България с другото си дете Ники Златанов, което си е отглеждал сам в Мексико. И съм абсолютно убедена, че той е биологичен баща на двете деца на другия пещерняк.
Според моята теза, той е финансирал хобито си, чрез наркоканал от базата на морето до базата в Петрохан.
И тия убитите са му приятели, които са му подготвяли документите за НПО-то и са му движили счетоводството. Те са му ползвали хижата безплатно,  за мен са абсолютни гейове, и са се изпотрепали в резултат на лични драми.
Калушев бяга, защото се страхува, че сега ще го разследват и ще се разбере истината. Той е видял какво се е случило на камерите и той я е опожарил. Сега се страхува веднъж от държавата и от очерняне на доброто му име и втори път от отмъщение от мафията, на която служи и чийто интереси не е успял да защити, като е допуснал до себе си емоционално нестабилни хора.
Далеч съм от мисълта, че убитите са знаели, може би са подозирали, с какъв човек си имат работа. Те си имат бизнеси, а Калушев на практика няма и един ден нормален трудов стаж и никакви умения, извън оцеляването. Такива хора са идеални за мафията, тя им финансира пещерните приключения, той им се отплаща с други услуги.
Прекалявате. Нито познавате хората, нито децата, никой не познавате, но постоянно правите грозни внушения на база на самовъзприятието си за дълбок познавач на нещо-си и участник в треторазредна кримка.

# 7 910
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
В тая тема има хора, които са ми по-страшни от брадясалите пещерняци.
Докато мъцнеш, ще са ти определили и изпълнили присъдата.

# 7 911
Името на Калушев е едно от най-уважаваните в пещерняшките среди,
Прекалихте с интерпретациите,първо се запознайте с дейноста и начина на живот на тези хора и най-вече на Калушев ,изгледаите ,тези видея от техен приятел и съратник,така ще придобиете поне малко представа за тях?
https://www.youtube.com/watch?v=9NX_A9wsoak
https://www.youtube.com/watch?v=jTmlsv_A05c

# 7 912
Бащата на детето има рядка фамилия и лесно се проверява интересът му към пещерите. И той и жена му са пещерняци, имат 3 деца, двете по-големи (може да са близнаци) отдавна са пълнолетни, завършили са едно и също съвсем традиционно (и известно училище).
Не са някакви безотговорни хора. Защо сега говори така, само можем да гадаем.

# 7 913
Сигналът не е за педофилия или сексуални посегателства, а за дете в риск, което е доста широко понятие.
Да, странно звучи да си пратиш детето на подобно място, но в конкретния случай е със съгласието на родителите. Майката, както разбрахме, също се увлича по някакви странни неща, споделя възгледи на Калушев и т.н.

За мен има противоречия в цялата работа, не мога да си изясня някои неща и да навържа картината, но смятам, че се е знаело какво се случва там и е прикривано. Прикриват и в момента, което ме навява на мисълта, че са намесени различни високопоставени хора, не просто представители на едни кръгове. Убедена съм, че нищо няма да разберем в крайна сметка, което е доста притеснително.
Все едно две вселени са съществували в хижата - природозащитници, екстремни спортове, лагери, алтернативни духовни практики срещу оръжия, дронове, електропастири, табели за стрелба.... Да не са живели и други хора там, които зад будистите/пещерняци да са криели дейността си?
Да, "бият" се тези два профила.
Аз за себе си продължавам да смятам, че са природозащитници, намесени в друга нелегална дейност тип канали и трафик. Но това пък прави много странно присъствието на деца там, особено ако приемем, че целта на Калушев не е да им вреди, а точно обратното съобразно неговите си разбирания.

# 7 914
А може “някой” да е искал да отстрани Калушев и хората му, защото са се намирали на доста стратегическо място и според хората в селото са се вживявали като рейнджъри и защитници на местността. Според приятел на Калушев, който също е “пещерняк” това е най-хубавото място и скъпата техника е за следене на бракониери и секачи, а оръжията са с цел защита. Вероятно са се натъквали на доста “интересни” неща, а може и да са се опитвали да ги манипулират дали от сръбска или българска страна да им позволят достъп до хижата за незаконната дейност. Като будист с различни възприятия и финансова стабилност може да не е бил съгласен и да е оказал съпротива по един или друг начин и като са видяли, че няма да може да го подкупят и манипулират и да са решили да го сплашат ( убийството на най-близките му ) или убият, но го е нямало в този момент. Възможно е родителите на детето да са наясно със ситуацията. Приятеля на Калушев каза, че е имал финанси и е поемал разноските за експедициите по света и у нас, така че сигурно вече е в чужбина, а може и по време на убийството да е бил далеч и да е искал да тръгнат всички заедно, но тези тримата да са решили, че няма да им се случи нищо, а родителите да са си дали разрешението за излизането на детето им извън страната с цел защита. Калушев е бил неудобен за някого и всичко е с цел отстраняване и освобождаване на пътя, заради изпълнение на някакви цели.

# 7 915
  • София
Звънче, то това се цели от органите и народът лапа кукичката и се радва на зрелища.
Отвратително е.

# 7 916
Диорела, ами как ще отричаш, че е секта, като Ники, който е отгледан от Лама Иво, никът му във фб е niki.vajra, от vajrajana, видът будизъм, изповядван от Иво, при положение, че Иво Е рекламирал преподаване на духовни практики на деца и, че е имал и бизнес с това-- с преподаване на духовни практики. Това как не е секта, в която той е духовният учител? Той самият СЕ рекламира като такъв...Дори и дъртите да не се влияят така, Ники е с него от 11 и сто процента е изцяло форматиран от него.

Ваджраяна е вид тантра/езотеричен будизъм. Ученията се предават директно от гуруто към ученика чрез церемония по посвещаване.

Не схващам обаче връзката между будисти и оръжия, дронове и прочие.

# 7 917
Какви зрелища?? Дали някой се радва на 3 трупа и изчезнало дете?

# 7 918
  • София
Ти познаваш ли ги?
Може ли да си спестите квалификациите и развихрената фантазия.

И защо? Прави се публична поява, свързана с тежко престъпление, но ние не можем да я коментираме и да си правим изводи?

Ако аз пратя 15-годишното си дете "на лагер" у отец Онуфрий, организиращ православна школа у чукарите, финансирана от Костя Копейкин и руската патриаршия, ей така лекинко осъмнал с трима застреляни и отвел детето ми незнайно къде, същите защитнички на "ламата" ще обяснявате ли как не виждате нищо нередно, не се съмнявате грам в моите родителски решения и молите никой да не си вихри фантазиите, да не коментира и да не се връзва на провокации? Или щяхте вече с пяна на уста да крещите за мафия, промиване на мозъци, изриване на кочината, плоскоземие, КГБ, службите, Пеевски, Радев... Реторично си питам. Ясно ми е, че някои потребители сте яко тригърнати на тема "политика", само че това не е някоя от политическите теми, а "Криминални досиета" и всеки може да си споделя каквото пожелае, свързано с обсъждания криминален случай. От пъдари и възпитатели няма нужда. Тук сме пълнолетни, за разлика от гостенчетата на Иво Лама.

# 7 919
  • софия
Звънче, то това се цели от органите и народът лапа кукичката и се радва на зрелища.
Отвратително е.
На мен това ми е ясно от самото начало, ама госпожите имат самомнение за ексклузивни познания в областта на психологията, религията, политиката, взаимоотношенията родител-дете и всички вселенски въпроси, което постоянно натрапват агресивно с тон на последна инстанция и вече става прекалено, нямат спирка и граници.

Общи условия

Активация на акаунт