Криминални досиета

• 462 945
  • 8 245
  •   145
Отговори
# 7 935
Нека видим само фактите.
Трима мъже, убити по брутален и хладнокръвен начин.
Близък техен приятел, собственик на лобното им място, липсва. С него липсва още един млад мъж и едно дете, което не е негово.
В хижата е имало оръжие, скъпа техника, камери и дронове.

Кое не е вярно? И това не е ли поставяне на дете в опасност? Съчувствам много на родителите, макар да не разбирам изобщо постъпката им.

Като възможно логично обяснение защо липсва детето е да е съпричастно към убийството.

Аз самата съм максимално прагматична и скептична към всякакъв вид езотеризъм, духовни практики, не приемам охотно организирана религия от всякакъв род и нейните адепти, но е прекалено да се смята, че хората, които се интересуват от такива неща непременно биха си подложили децата на сексуални извращения. Много хора ги пере сачмата в някаква област, но са добри родители и законопослушни граждани.

И реално нямаме нищо доказано - нито че наистина деца са стояли с месеци, нито че им е било навредено по някакъв начин. Засега само ЕЖК и спекулации.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 14:00 от Iris04

# 7 936
  • София
Бащата по скоро притеснен за себе си и отзвука...Това не са родители!
Ти познаваш ли ги?
Може ли да си спестите квалификациите и развихрената фантазия.

А ТИ познавал ли ги?Разкажи тогава за тези съвестни хора!

Мисля, че стана ясно.

# 7 937
  • София
А бащата умишлено ли сбърка името на селото, където е било детето? Село Българене на морето няма.

# 7 938
Имаме три трупа, човек, който се укрива с непълнолетно лице и някои твърдите, че е в реда на нещата 15-годишно момче да не е на училище и собственият му баща да не го е чувал 8 дни?

# 7 939
McKitty, тоест евала, че тия деца са за по години на майна си с чужд чичо лама, изолирани, без формално образование, да ги прави рейнджъри? И то на някакви невръстни години. Леон на 8 г месеци наред, Ники от 11 нвсякъде с него, а тоя сега е на 15, кой го знае колко е бил, когато е изкарал година с лама Иво в Мексико.

Имали са си доверие, ама то и тия убитите и те са му имали доверие. Следи от самозащита няма, което също предполага доверие...Това, че са му имали доверие, не значи, че той го е оправдал.

Ти как точно дефинираш секта? Нормално ли децата да му казват "духовни учителю", а не чичо Иво или бате Иво?

# 7 940
И още за огледалата:

Пак медитацията се намесва, ама че странности.

# 7 941
А бащата умишлено ли сбърка името на селото, където е било детето? Село Българене на морето няма.

Според мен умишлено. Може и въобще да не са на морето.

МарияХрис, за разлика от теб аз не съдя и ме се превъзнасям по никого. Няма как да кажа "евала" за непознати хора.

# 7 942
А изчезналите Калушев, Ники и непълнолетното дете обявени ли са за общодържавно издирване?

Предполагам, да. Най-малкото те са в неизвестност, майката на Лама е посочила на органите смс-са, трябва да бъдат разпитани като съпричастни / свидетели/, а и в групата има непълнолетно дете.

Затова си мисля, че няма как да са напуснали страната, дори Лама да има нотариално заверена декларация от родителите на непълнолетния. Дори родителите да не направят нищо, държавата е длъжна да осигури на това дете  безопасност.
Предполагаме, но аз не съм срещнала официална информация. Има ли как да се провери?
По други случаи, когато се издирва някой, показват снимки на лицата, обявяват, появяват се анонси в новините. Тук имаме трима убити и трима изчезнали, сред които непълнолетно лице, но не съм видяла техни снимки, не съм видяла обичайните призиви хората да са бдителни и да сигнализират, ако видят някой от тях. Което е странно.

Ако не са обявени за издирване, могат ли да ги спрат да напуснат легално страната?

# 7 943
  • софия
Това че някой е странен в поведението и живота си спрямо моите лични разбирания, не го прави лош, убиец, сектант.
Вместо да хвърляте поредния боб, тук може да се провери кой е обявен за общодържавно издирване.

# 7 944
Да, доста е странно. Дано скоро се появят изчезналите живи и здрави.

# 7 945
Възможно е и да са под някаква форма на защитено свидетелство и цялата тази дезинформация да е умишлена, защото който и да е убиецът, със сигурност следи новините и изтичащата информация.

# 7 946
  • София

Толкова го е запомнил името..

# 7 947
А изчезналите Калушев, Ники и непълнолетното дете обявени ли са за общодържавно издирване?
Странно, но не или поне никой не е публикувал подобна новина.

Според мен вече се знае къде са и какво се случва с тях, затова и не са обявени.
Поне за мен това в единственото обяснение.

# 7 948
Това че някой е странен в поведението и живота си спрямо моите лични разбирания, не го прави лош, убиец, сектант.
Вместо да хвърляте поредния боб, тук може да се провери кой е обявен за общодържавно издирване.
А, мерси за линка.
Дни наред минават, говорят ни за секти и педофили, какво ли не се каза за Калушев, но никой не го търси официално. Найс.

# 7 949
Никой не очерня детето, нито Ники.

Калушев се очерня сам успешно. Може да е бил добър водолаз и планинар, но не е родител или преподавател да носи отговорност за децата. Оплюването на образователната система, а в същото време ще просвещава деца? Откъде толкова много пари за всички негови начинания? И т.н. и т.н.

Очерня се според хора, които не го познават, а не за познати и приятели.  Реакцията им беше подценена от некадърните опити на "разследващи" да го изкарат какъв ли не.

Позволете и на другите да имат свое мнение, дори да не сте съгласни с него.

Не всички родители са добри такива, нали? (реторичен въпрос)
Форумът е пълен с недоволни (родители, също) от образователната ни система, по-странно би било да е обратното. Не разбирам, какво е изключителното в това да я е критикувал.

Невежеството по дадена тема не я прави непременно странна или опасна.

(Да, странно е, че уж опасен педофил и вероятно убиец, не се издирва от иначе загрижените органи, които се очаква да разследват.)

Общи условия

Активация на акаунт