Криминални досиета

• 471 996
  • 8 723
  •   167
Отговори
# 7 965
Добре де, хората не вярвали в МВР и институции, а искате да повярваме, че Калушев е чист, бял човек, без нищо тайно в хижата и бизнеса му. Как да стане това? На мен самият факт, че е поемал чужди деца за отглеждане с месеци, вече си ми е червен фар.

# 7 966
Мисля, че един от най-големите проблеми е липсата на вяра в институциите. В момента малцина вярват, че се работи и търси нещо и че ще разкрие, или пък намери, накаже някой. Напротив
Затова пък напълно логично се търси политически чадър, конспирация, мафия и т.н.

Ох, ще си призная, че аз съм един от тези малцина, които смятат, че този път институциите си вършат работата и наистина разследват. Даже аз съм учудена от себе си. 😄
Но за мен убийството е в следствие на вътрешен конфликт и дори да са били замесени в нещо с мафиотски или политически привкус, не са от там нещата.

# 7 967
  • софия
Нека всеки вярва в това, което го учи акълът, но не е ок да се правят внушения. Обсъждайте фактите, информация, давани от хора, които знаят, а не вашите лични интерпретации, които прерастват в квалификации на хора, които не познавате.
Интервю с Иван Христанов
Цитат
„От доста време имаме информация, че през границата ни със Сърбия оттам преминава трафик на наркотици, който се управлява през последните 15 години от Таки. Той там контролира местни кметове и бивши членове на Гранична полиция. Таки прави бяло петно там в държавата. Службите да са изненадани и да не са знаели какво е ставало в района на Петрохан, е абсолютен държавнически абсурд. Проходът „Петрохан“ е бялото петно, през което преминава канал за изкарване на наркотиците, които влизат в България от Близкия изток. Пътят, който е през Ботевград, Враца, Монтана, Мездра, е ужасен. Петрохан е много по-добрият път в момента и аз лично споделям работната хипотеза, че хората са заснели нещо, сложили са ловни камери и са засекли нещо, което не е трябвало да засекат“, каза още той.
„Секта? И кой отива и екзекутира секти? Паравоенна структура е структура на едни хора, които си играят на войници. В България няма рейнджъри – те са си сложили сами това име. Фейк главният прокурор се включи в дезинформацията, като каза, че са били жертва на дървената мафия. За мен тази хипотеза с дървената мафия, която иска да им отмъсти, е напълно фантастична. Никой от дървената мафия не е способен да екзекутира по такъв начин трима души. Единственият вариант е да е влязъл боен отряд, да е свалил тези хора на крака, да ги обезоръжи и да ги екзекутира. Единствените, които са способни на това, са Таки и Ами“, коментира Иван Христанов.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 15:37 от zvаnchе

# 7 968
Много флагове има. Тез хора са действали показно и са убити показно. Не са се криели. И труповете не са скрити. Това е сигурно. От там насетне всичко останало...
Да, намесени са много институции и хора. Вероятно няколко неща са верни едновременно - и за дейността, и за парите, и за отношенията.

# 7 969
  • София
Аз пък се сетих за с. Българово или с. Българи, което пък е близо до с. Кости. А и двете са в близост до Бургас, където първоначално излезе информация за местонахождението им.
Никой не изважда версия за неуредени финансови отношения. А са изкарвали добри пари от дейността си... предполагам...

# 7 970
Моля ви, без политика в тази тема.
Хрисанов, той дал ли е сведения пред МВР, или си драска във ФБ?

# 7 971
  • софия
Хрисанов дава факти, казва това, което знае. мвр викали ли са го да дава сведения?
Искате Сандов да дава обяснения, а Хрисанов не можело да говори за същото, въпреки че по същото време е бил заместник-министър.
И като коментирате нещо, барем вземете го погледнете. Хрисанов е дал интервю, не е "драскал във фб".

# 7 972
Точно Христанов най-много се присмива на партийната дъвка за дървената мафия, която е убила въоръжени "рейнджъри".

# 7 973
Exter писах по статия данни, че са писали за последните 3 години 58 хил лв приходи от арения 70 и нещо хил разходи и близо 500 000 задлъжняване. Това са по официални данни. Разчитали са да развият бизнес и заради това са декларирали в един ден и "национална агенция" и институти и тн., но не са успели да го развият чисто финансово.

# 7 974
Със сигурност са намесени пари.

# 7 975
Излезе информация за открит кемпер, принадлежал на групата, но не в посока море...

# 7 976
Барса, това се оказа, че не е техен. Фейк е.

# 7 977
  • София
Точно Христанов най-много се присмива на партийната дъвка за дървената мафия, която е убила въоръжени "рейнджъри".

Мда. Той и други неща пише, които обаче не са толкова удобни за образа на Иво Лама, та затова не са цитирани:

Скрит текст:
"Длъжен съм обаче да поясня някои неща като тогава ресорен заместник-министър на Изпълнителна агенция по горите:
>>> На НАКЗТ през 2022 г. е съставен акт за нарушения - спиране на туристи и заграждане на държавна собственост.
>>> Екипите от инспектори на ИАГ изпитваха притеснения да правят проверки заради слуховете за въоръжение.
>>> Представител на НАКЗТ в средата на 2022 г. поиска форма на сътрудничество с МЗх, която да ги легитимира. Отказана е с два аргумента: 1) ИАГ не може да сътрудничи с организации, които вече са показали неуважение към закона и са санкционирани за нарушения, и 2) ИАГ е единственият орган с право да координира и контролира защитата на българските гори, който може да работи с НПО-та за опазване от вредители или научна дейност, но не и да делегира функциите си по физическа охрана от бракониери. Разбира се, всеки има свободата и гражданския дълг да подава към ИАГ сигнали за нарушения. В нито един момент Борисов и Пеевски, или техни проксита, или дървената мафия, не са ни повлияли. Точно обратното, през 2022 г. ние бяхме в яростна война с техните безчинства в горите.
>>> По време на проведената среща и след отказа за подписване на подобно споразумение, екипът ни се сблъсква с агресивно поведение, довело до бързо прекратяване на разговорите.
>>> В района на Петрохан не сме имали инциденти с незаконен дърводобив и бракониерство в степен, която да го превърне в невралгична точка и да изисква повече от стандартното внимание. Дори бих казал, че проблеми там почти нямаше. От друга страна Сливен, Кнежа, Силистра, Ихтиман, Борино и др. бяха площадки на постоянна война с дървената мафия.
>>> За мен буди притеснение факта, че с тази организация е осъществено прехвърляне на 5 дка. земя точно в деня, в който застъпва новият кабинет на 13.12.2021 г. Подобни сделки в последните часове на стария кабинет са винаги мотивирани от неясни интереси. Пояснявам, че на фона на 36 милиона декара гори 5 декара може да са нищо, но ние такива размери сме продавали или прехвърляли само за БДЖ, магистрални далекопроводи, съществуващи мини с терени за рекултивация и подобни големи инфраструктури обекти. За частно лице обикновено се разглеждат площи по 100-200 кв. м. Озадачаващо е също, че никой в ИАГ няма спомен за това конкретно прехвърляне на земя."

# 7 978
Това сега ми излезе и се сетих за съобщенията пъевия ден, че се издирва някой в посока Бургас.

"Кметът на с. Българи Петър Недялков е с изключен телефон,  а колегата му от съседното село Кости Антон Ангелов изпада буквално в нервна криза, ако му бъде зададен въпрос по темата. Ангелов казва, че нищо не знае и че имоти наоколо Калушев няма. По данни на Флагман.бг обаче на територията на община Царево той има общо 2 имота. "

# 7 979
Добре де какво да разследват за Леон, като очевидно е при майка си? Аз понякога се чудя какво се очаква от институциите? Да следят кой къде си праща детето ли? Та нали това е свободата за която всички бленуват. Това, че някой си е пратил детето в Непал или в Мексико, без да има подаден сигнал, какво ви говори. Как да се задействат институциите, като всичко е легално от правна гледна точка. Вече кой и защо го прави, не може да е проблем на държавата.

Общи условия

Активация на акаунт