Криминални досиета

• 474 357
  • 8 833
  •   153
Отговори
# 8 715
Скрит текст:
Братът на Алекс сега е на 21 години...на каква възраст е бил 2012, когато изкарва една година с Иво сам в Мексико???? Май на годините на Леон +/-...
Явно на 7 г. Но и бащата е ходел в Мексико - имат общ филм. В изтрите сайтове е имало снимки на бащата в Мескико. В последното му интервю пред Дарик каза, че е пратил части от филм за общите им гмуркания с Иво К, но журналистите не проявяват интерес да ги излъчат. Но не знаем кои години е било това.

Да добавя (пак от публична информация) бащата е бил добре финансово. Последните 5 г. нещо се е случило (не знам какво, по числата не може да се разбере) и вече не е.
В интервюто бащата каза, че има доверие на тия хора, защото изпратил сина си при тях да стои в Мексико сам цяла година.
Това не пречи И с баща си да е ходил.
Пропускаш останалата информация - тогава бащата е имал големи приходи и е напълно възможно да е плащал, минимум издръжката.
Със сигурност големият син е добре, завършил е едно от най-елитните училища в България. Както и най-голямото дете в семейството, което тази година ще навърши 25 г. (по думите на бащата) и се развива професионално. Нарочно не пиша повече, поне на тях да не пречим.

За 3000-те хиляди деца на лагери, Иво К е правил реклама от 1992 до 27 г. по-късно, това е по 100 и малко деца на година. Ама зависи как ги брои и дали са записани на негов лагер или е бил подизпълнител с няколко часа игри на открито.
Давам пример - дъщеря ми беше на лагер от школата по английски, 2-3 ч. са имали занимание да се спускат с халки по 10 м. въже между 2 дървета. Дали знам коя фирма, школа, хора са били под-изпълнители?
Дописвам: на този лагер бяха 100+ деца (2 автобуса), с едно такова занимание всяка екстремна школа си прави бройката Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 17:29 от biborana

# 8 716
biborana, е ако е завършило училището Космос Simple Smile)) И да е плащал издръжката, нормално ли е да праща дете на 7 с чужди хора за година???

# 8 717
И как се чувстват двете по-големи деца, когато брат им е пратен да живее с въоръжени мъже сред природата?

# 8 718
И как се чувстват двете по-големи деца, когато брат им е пратен да живее с въоръжени мъже сред природата?
По същия начин като баща им

# 8 719
Чудесно, много хубаво.

# 8 720
Аз не вярвам Калушев да е педофил изнасилвач, ако беше такъв, щеше да се знае. Бащата на Алекс щеше да е разбрал. За мен този човек е ужасно самотен и иска да има малки деца, които да възпитава и учи. Така си храни егото на велик учител. Не казвам, че е невъзможно да е правил секс с момчетата, но не изнасилва малки 7 годишни момченца, както си го представяте. Просто такива работи не остават без последствия.

# 8 721
biborana, е ако е завършило училището Космос Simple Smile)) И да е плащал издръжката, нормално ли е да праща дете на 7 с чужди хора за година???
Не, не. Учеше в държавна гимназия. Лагерът беше езиков от курсовете по английски език. И ги водеха Миските.
Скрит текст:
Моята беше от по-големите и този ден е помагала, даже не се спуснала. Та се чудех дали да не подам жалба за дискриминация, за да ми върнат някой лев. Това е шега.
Едит: за децата това не са чужди хора, а приятели на родителите, познават ги от бебета. Това е чичо И.

# 8 722
В статията за убитото българско семейство в ЮАР са изстреляли по 20 куршума в тялото на мъжа, а тук мъжете са убити с по един куршум в слепоочието, а третият с изстрел под брадичката. Не е невъзможно да е убийство, но трябва да са спали или да са били вързани, за да я има тази прецизност на изпълнението.

Упоени ?
Или на колене.

# 8 723
Някакво видео ми попадна на Калушев. Нямам никакво време, а това е най заплетеният случай в новата ни история. Не знам подробности, но оставам с впечатлението че Калушев е осномният заподозрян от органите на реда, понеже е изчезнал и е неоткриваем. Същевременно не ми изглежда като опасен човек, и още повече убиец. Но видеото е старо. Същевременно родителите на децата изобщо не са притеснени, че децата им са някъде с него, възможно дори в някоя пещера а не в хижа. Казват че имал уменията на Беър Грилс. Мотива за убийствата продължава да е неясен. Докато той не се разбере, не може да започне разплитане на случая. Но или родителите на изчецналите деца имат връцка с тях и със самият калушев. Или става дума за някасъв уникален човек, че да не са притеснени. Или знаят за какво става и че не Калушев е опасният в тая история. А е застрашен. Но ако е така, децата покрай него са в опасност ако той е мишена на същите хора, извършили убийстмата по вякаква причина. Умът ми не го побира. Всичко е абсурднэ, дори след убийстмата това което се случва. От тел. пиша. Записвам се в темата за да следя развинието ти е чрез вас.

# 8 724
  • sofia
Самият Иво К. вероятно е преминавал такова обучение, защото на 18 г. започва този бизнес в Бг, с обяснението, че самият той като дете е ходил на такива лагери в САЩ.  Как и къде се е формирал неговия мироглед и най-вече как си е финансирал начинанията на 18 г. Той вече и бил изграден гмуркач и пещерняк.
  Педофил в онзи смисъл и аз не мисля че е, сега дали живее с мъже е друга тема, но ми се струва че си отглежда  наследници и духовни заместници.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 17:47 от googlish

# 8 725
Хора,
трябва някой да много тъп, за да прикрива евентуална педфилия (и то с 15-16 г.) с 3-но убийство.
За педофилия (и то под 14 г.) присъдите са много малки, главно условни (последно софийския учител, бивш футболист). За 3-но убийство - доживот без право на замяна.
Дайте по-достоверна версия.

# 8 726
Може би трябва да разпитат и майката на Алекс Макулев. Тя също ли е спокойна, че детето й го няма?

# 8 727
Аз не вярвам Калушев да е педофил изнасилвач, ако беше такъв, щеше да се знае. Бащата на Алекс щеше да е разбрал. За мен този човек е ужасно самотен и иска да има малки деца, които да възпитава и учи. Така си храни егото на велик учител. Не казвам, че е невъзможно да е правил секс с момчетата, но не изнасилва малки 7 годишни момченца, както си го представяте. Просто такива работи не остават без последствия.

Ако е правил секс с непълнолетни, на които им е променял мирогледа и ги е облъчвал, това също не е морално приемливо. Не мисля, че съгласие от дете, което е подтикнато да мисли по определен начин и е в уязвима възраст, се брои за съзнателно съгласие.

# 8 728
  • Варна
Хора,
трябва някой да много тъп, за да прикрива евентуална педфилия (и то с 15-16 г.) с 3-но убийство.
За педофилия (и то под 14 г.) присъдите са много малки, главно условни (последно софийския учител, бивш футболист). За 3-но убийство - доживот без право на замяна.
Дайте по-достоверна версия.

Достоверна е версията. Лама Калушев се има за богоизбран.  Не мисля че го е било страх да влезе в затвора, а че ще се разчуе.

# 8 729
Относно какви родители биха си пуснали децата си на отглеждане при мъже-рейнджъри. Ами има си категория хора, които просто не искат да бъдат родители..Теоретично си обичат децата и искат най-доброто за тях, но реално нямат родителски капацитет. Това съвсем не са само хора с нисък социален профил. Често са интелигентни хора, успели в професиите си, но просто без родителски инстинкт, за които родителството не е нито призвание, нито мисия. Самата Мария Монтесори оставя сина си за отглеждане,  за да запази социалния си статут и да се посвети на кариерата си. И тя го е обичала, но е предпочела друго пред това да го отгледа. Та такива родители та много удобни  - гуруто си намира клиенти,  а те пък се чувстват завършени като родители, осигуряващи на децата си най-доброто според разбиранията си. Ще се шокирате (а може би не), колко много родители не се интересуват от децата си, но го прикриват зад пансиони, елитни училища и т.н.
Същото ми е мнението за тези, които от тригодишни ги учат на "самостоятелност", за да се справяли по-добре в живота. Според мен с това прикриват мързел и нежелание/неумение да се грижат за децата си...

Общи условия

Активация на акаунт