Криминални досиета

• 479 958
  • 9 089
  •   97
Отговори
# 8 715
Чудесно, много хубаво.

# 8 716
Аз не вярвам Калушев да е педофил изнасилвач, ако беше такъв, щеше да се знае. Бащата на Алекс щеше да е разбрал. За мен този човек е ужасно самотен и иска да има малки деца, които да възпитава и учи. Така си храни егото на велик учител. Не казвам, че е невъзможно да е правил секс с момчетата, но не изнасилва малки 7 годишни момченца, както си го представяте. Просто такива работи не остават без последствия.

# 8 717
biborana, е ако е завършило училището Космос Simple Smile)) И да е плащал издръжката, нормално ли е да праща дете на 7 с чужди хора за година???
Не, не. Учеше в държавна гимназия. Лагерът беше езиков от курсовете по английски език. И ги водеха Миските.
Скрит текст:
Моята беше от по-големите и този ден е помагала, даже не се спуснала. Та се чудех дали да не подам жалба за дискриминация, за да ми върнат някой лев. Това е шега.
Едит: за децата това не са чужди хора, а приятели на родителите, познават ги от бебета. Това е чичо И.

# 8 718
В статията за убитото българско семейство в ЮАР са изстреляли по 20 куршума в тялото на мъжа, а тук мъжете са убити с по един куршум в слепоочието, а третият с изстрел под брадичката. Не е невъзможно да е убийство, но трябва да са спали или да са били вързани, за да я има тази прецизност на изпълнението.

Упоени ?
Или на колене.

# 8 719
Някакво видео ми попадна на Калушев. Нямам никакво време, а това е най заплетеният случай в новата ни история. Не знам подробности, но оставам с впечатлението че Калушев е осномният заподозрян от органите на реда, понеже е изчезнал и е неоткриваем. Същевременно не ми изглежда като опасен човек, и още повече убиец. Но видеото е старо. Същевременно родителите на децата изобщо не са притеснени, че децата им са някъде с него, възможно дори в някоя пещера а не в хижа. Казват че имал уменията на Беър Грилс. Мотива за убийствата продължава да е неясен. Докато той не се разбере, не може да започне разплитане на случая. Но или родителите на изчецналите деца имат връцка с тях и със самият калушев. Или става дума за някасъв уникален човек, че да не са притеснени. Или знаят за какво става и че не Калушев е опасният в тая история. А е застрашен. Но ако е така, децата покрай него са в опасност ако той е мишена на същите хора, извършили убийстмата по вякаква причина. Умът ми не го побира. Всичко е абсурднэ, дори след убийстмата това което се случва. От тел. пиша. Записвам се в темата за да следя развинието ти е чрез вас.

# 8 720
  • sofia
Самият Иво К. вероятно е преминавал такова обучение, защото на 18 г. започва този бизнес в Бг, с обяснението, че самият той като дете е ходил на такива лагери в САЩ.  Как и къде се е формирал неговия мироглед и най-вече как си е финансирал начинанията на 18 г. Той вече и бил изграден гмуркач и пещерняк.
  Педофил в онзи смисъл и аз не мисля че е, сега дали живее с мъже е друга тема, но ми се струва че си отглежда  наследници и духовни заместници.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 17:47 от googlish

# 8 721
Хора,
трябва някой да много тъп, за да прикрива евентуална педфилия (и то с 15-16 г.) с 3-но убийство.
За педофилия (и то под 14 г.) присъдите са много малки, главно условни (последно софийския учител, бивш футболист). За 3-но убийство - доживот без право на замяна.
Дайте по-достоверна версия.

# 8 722
Може би трябва да разпитат и майката на Алекс Макулев. Тя също ли е спокойна, че детето й го няма?

# 8 723
Аз не вярвам Калушев да е педофил изнасилвач, ако беше такъв, щеше да се знае. Бащата на Алекс щеше да е разбрал. За мен този човек е ужасно самотен и иска да има малки деца, които да възпитава и учи. Така си храни егото на велик учител. Не казвам, че е невъзможно да е правил секс с момчетата, но не изнасилва малки 7 годишни момченца, както си го представяте. Просто такива работи не остават без последствия.

Ако е правил секс с непълнолетни, на които им е променял мирогледа и ги е облъчвал, това също не е морално приемливо. Не мисля, че съгласие от дете, което е подтикнато да мисли по определен начин и е в уязвима възраст, се брои за съзнателно съгласие.

# 8 724
  • Варна
Хора,
трябва някой да много тъп, за да прикрива евентуална педфилия (и то с 15-16 г.) с 3-но убийство.
За педофилия (и то под 14 г.) присъдите са много малки, главно условни (последно софийския учител, бивш футболист). За 3-но убийство - доживот без право на замяна.
Дайте по-достоверна версия.

Достоверна е версията. Лама Калушев се има за богоизбран.  Не мисля че го е било страх да влезе в затвора, а че ще се разчуе.

# 8 725
Относно какви родители биха си пуснали децата си на отглеждане при мъже-рейнджъри. Ами има си категория хора, които просто не искат да бъдат родители..Теоретично си обичат децата и искат най-доброто за тях, но реално нямат родителски капацитет. Това съвсем не са само хора с нисък социален профил. Често са интелигентни хора, успели в професиите си, но просто без родителски инстинкт, за които родителството не е нито призвание, нито мисия. Самата Мария Монтесори оставя сина си за отглеждане,  за да запази социалния си статут и да се посвети на кариерата си. И тя го е обичала, но е предпочела друго пред това да го отгледа. Та такива родители та много удобни  - гуруто си намира клиенти,  а те пък се чувстват завършени като родители, осигуряващи на децата си най-доброто според разбиранията си. Ще се шокирате (а може би не), колко много родители не се интересуват от децата си, но го прикриват зад пансиони, елитни училища и т.н.
Същото ми е мнението за тези, които от тригодишни ги учат на "самостоятелност", за да се справяли по-добре в живота. Според мен с това прикриват мързел и нежелание/неумение да се грижат за децата си...

# 8 726
Това е интересно
Убитият Ивайло Иванов представлявал Росатом; в делото, по което България бе осъдена да плати 600 млн. евро /24 ч./
и може да има някаква връзка с руснаци
Айде и ние като разследващите да си пуснем нова версия - ей така на фантазии.

Иво Иванов е бил адвокат на руснаците по мега дело. Знаел е нещо секртетно, два варианта - някой на висок пост в България нарочно не е направил нещо и сме загубили или руснаците са дали фалшиви документи.
Следвователно руската ГРУ/мафия (или по избор българските служби) искат да ликвидират адвоката. Пращат килъри и убиват всички 3-ма хижата. Но искат да натопят ламата и децата, които не са там.
Затова 3-мата бягат и се крият (по избор къде, няма да издребнявам в потробности).

Сама си намирам 5-6 логически пробойни на тази версия, но нарочно не се мъча с тях. Да видя какво ще напишат четящите и тогава ще мисля как да си доукрася нещата или ... просто да пусна нова версия на медиите през вътрешни източници.

Защото няма нищо официално, ей така всеки си пише фантасмагории. А държавата мълчи.
Руснаците се появиха,сега е ред на извънземните.

# 8 727
А има ли коментари на деца или техните родители, които са били на тези лагери при Лама Калушев през предишни години?
Какво са правили, как са преминавали обучението, как се е държал с тях Лама Калушев....

# 8 728
Всичко е било наред. Калушев е прецизен, много добър, никога на никого не може да се случи нещо лошо край него. Трите убийства в никакъв случай нямат общо с него, нищо, че са негови много близки хора и сподвижници, в неговата хижа.

# 8 729
Още малко от един от МВР каза:

"„Бомби не бяха открити, но за сметка на това се натъкнахме на цяла планина с оръжия – пистолети, ловни автомати и карабини, механични арбалети и муниции, достатъчни за цял взвод. Оръжията едва се побраха в полицейския микробус“, признава присъствал на първия оглед криминалист. От МВР все още извършват пълен опис на откритите в хижата оръжия, като засега проверката показва, че всички са законни.

До труповете на застреляните в слепоочията горски рейнджъри Ивайло Иванов, Пламен Статев и Дечо Василев са намерени и личните им оръжия, както и ловна карабина, а експертиза е установила, че с тях не е стреляно.

Същевременно стана ясно, че МВР издирва под дърво и камък със скрит бюлетин седем човека от рейнджърската организация, като описанието, дадено на екипите по издирване, е, че „лицата са тежко въоръжени и много опасни“, и съществува риск за сигурността на служителите на МВР. С други думи – на ченгетата е разрешено да прилагат груба сила и да използват огнестрелни оръжия. Засега няма данни издирваните седем рейнджъри да са били преки свидетели или извършители на тройното убийство, но от тях ченгетата се надяват да научат важни за разследването детайли."

Общи условия

Активация на акаунт