Криминални досиета

• 482 635
  • 9 261
  •   154
Отговори
# 9 075
Да, имало е. И има една паралелна патаклама зад океана със  тотална, многогодишна злоупотреба с деца и власт. По същия начин нещо е ставало, някой се е чувствал специален, някой е знаел, някой е стоял като голяма бяла птица, някой си е пращал децата да манекенстват и т.н.

# 9 076
Аз пък мисля, че ще разберем какво е станало. Трудно вече може да се скрие нещо толкова зловещо. Разбира се ще има всякакви вярвания и отричане на истината. Даже за Поли Пантев, който застреляха в Аруба някъде през 2000 г научихме.

# 9 077
Аз пък и не очаквам да прочета нещо лошо за жертвите. Все пак не са между живите, така че или добро или нищо.
За Калушев имаше някакъв познат, тук се публикува, пак пещерняк, който каза, че не би си оставил детето на подобен тип „лагер без край”. Същият изрази съмнения относно личността на Калушев и изобщо не се изказа ласкаво за него.

Нормално. Нарича се завист. Заради способностине на Калушев. И не само като изследовател на пещери, но и като духовен учител, събиращ последователи, възпитаващ и отглеждащ. Организиращ летни и зимни лагери за деца тип бойскаутите в САЩ и т.н. Всеки вътрешно иска, да е някой, да е лидер, да е следван, уважаван, и то тэлкова много, че чак децата си са му поверявали хора, заради неговите качества. А и самият факт, че само той е можел да достига до определени места в пещери, и не е разкривал какво е откривал там, буди завист, у останалите пещерняци, защото той е някой, за разлика от тях. Нещо повече от обикновен изследовател на пещери е бил, това предизвиква завист.

# 9 078
За мен има 2 обяснения: или са участвали в убийствата (трудно ми е да го вярвам), или са станали свидетели/знаят защо са извършени и знаят, че няма кой/никой няма да гарантира тяхната собствена безопасност по някакви причини.

И според мен е така.
Крият се, ако са живи, защото както разбрахме, Калушев и компания не вярват на институциите в БГ, и са убедени, че нищо няма да им гарантира безопасността. Каквото и да е станало, явно Калушев вярва, че бъде ли открит, ще бъде ликвидиран.

# 9 079
За това, за което се говори най-малко - националната сигурност, едва ли ще разберем. Ще се появяват тук-там дребни информации, но нищо в цялост.

# 9 080
  • софия
Колкото разбрахме нещо за Петров, Нотариуса, Пепи Еврото, толкова ще разберем и сега. Единствено едни родители вече са покрити с кал и са нарочени за безхаберни (да не кажа по-лоша дума), без да ги познаваме, без да знаем много за тях.

# 9 081
Всъщност сега разбрах, че детето което Калушев отглежда като свое, за което говори неговият приятел, е явно от много години с него. Вече е младеж, и в момента е заедно с Калушев и другото дете, което от по скоро е възпитавано и обучавано от Калушев.

# 9 082
  • Варна
Мислите ли, че има послание, характерен почерк в това, че екзекуцията е била точно пред кучешката колиба?
Не на друго място, а именно там?

# 9 083
Скрит текст:
За мен има 2 обяснения: или са участвали в убийствата (трудно ми е да го вярвам), или са станали свидетели/знаят защо са извършени и знаят, че няма кой/никой няма да гарантира тяхната собствена безопасност по някакви причини.

Голямо ще да е това връзкарство, предвид многото години. Като са такива големи връзкари, защо сега се крият?

Има и трето обяснение, но не ми се иска да мисля за него. Да не са живи и те.
Аз си мисля, че ако са мъртви нямаше да го има смс-а. Ако са накарали Калушев насила или с мъчения да го напише, каква е целта, да се поддържа версията, че е още жив. Така или иначе полицията трябва да работи по всички версии.

А от къде въобще си сигурен, че:
1. Този смс действително съществува? За него споменава Сарафов, но той каза и за Туин Пийкс.
2. Дори и да има такъв смс, че негов автор е И. Калушев?

Гледах запис от телефонен разговор с майка му. Тя не каза нищо за смс. Може и да е било в друг запис, не мога да проследя абсолютно всичко.
https://www.vesti.bg/bulgaria/govori-majkata-na-izdirvaniia-za-p … -kalushev-6251044

ЕДИТ
zvаnchе, не само родителите са очернени. Убитите и И.К. също бяха очернени като педофили, сектанти, ритуални самоубийци и разни други подобни.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 08:31 от Diorela

# 9 084
По вторият въпрос майката щеше да усети ако ве го е писал. Щом нищо не казва, вярва че той то е писал.

По първият не вярвам че е възможно да се лъже за такова сериозно нещо, и по отношение на такъв сериозен случай. Колкото и да ни е завладяна държавата, има някакви граници. Отвъд които не може да се лъже. Иначе не вярвам в стремежа на институциите да разкрият истината.

# 9 085
И тези граници бяха прекрачени  от властите още от ден 1. При това много грозно.

В какво вярва, или не една майка, няма особено значение за разследването. Има достатъчно криминалистични методи да се анализира дали лицето е автор на текста.

# 9 086
Да, но майката го познава много добре, самата тя ще усети интуитивно, ако не го е писал той. Това което криминалистине научно ще изследват сравнявайки предишните негови текстове с този, тя интуитимно ще го усети преди тях.

Някой виждал ли е този 2 часов запис със Калушев, изнасяйки лекция за будизма. Между другото аз за будизма, за разлика от християнството, нищо не знам, и ще ми е интересно и от тази гледна точка да го видя. Но най вече видим ли как 2 часа говори Калушев, много ще ни се изясни що за човек е Калушев, и от там ще бъде по лесно да се види какво пропускаме тук, за да е толкова сложен за разбиране този случай.

# 9 087
  • софия
Скрит текст:
Скрит текст:

Голямо ще да е това връзкарство, предвид многото години. Като са такива големи връзкари, защо сега се крият?

Има и трето обяснение, но не ми се иска да мисля за него. Да не са живи и те.
Аз си мисля, че ако са мъртви нямаше да го има смс-а. Ако са накарали Калушев насила или с мъчения да го напише, каква е целта, да се поддържа версията, че е още жив. Така или иначе полицията трябва да работи по всички версии.

А от къде въобще си сигурен, че:
1. Този смс действително съществува? За него споменава Сарафов, но той каза и за Туин Пийкс.
2. Дори и да има такъв смс, че негов автор е И. Калушев?

Гледах запис от телефонен разговор с майка му. Тя не каза нищо за смс. Може и да е било в друг запис, не мога да проследя абсолютно всичко.
https://www.vesti.bg/bulgaria/govori-majkata-na-izdirvaniia-za-p … -kalushev-6251044
ЕДИТ
zvаnchе, не само родителите са очернени. Убитите и И.К. също бяха очернени като педофили, сектанти, ритуални самоубийци и разни други подобни.
Да, и това. Включително в национален ефир (БНТ) от хора, които са с дело на трупчета за педофилия, получаващ финансиране от МВР, други небогуугодни прояви, осъден за клевета, изявен говорител на определена политическа сила от години - Виктор Димчев.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 09:02 от zvаnchе

# 9 088
Да, но майката го познава много добре, самата тя ще усети интуитивно, ако не го е писал той. Това което криминалистине научно ще изследват сравнявайки предишните негови текстове с този, тя интуитимно ще го усети преди тях.

Някой виждал ли е този 2 часов запис със Калушев, изнасяйки лекция за будизма. Между другото аз за будизма, за разлика от християнството, нищо не знам, и ще ми е интересно и от тази гледна точка да го видя. Но най вече видим ли как 2 часа говори Калушев, много ще ни се изясни що за човек е Калушев, и от там ще бъде по лесно да се види какво пропускаме тук, за да е толкова сложен за разбиране този случай.
Той само превежда в тази лекция https://www.youtube.com/watch?v=6T862Nj8gwI

# 9 089
Има и друго видео с него в този канал. Вероятно тази 2 часова лекция. Но звукът е ужасен и нищо не се чува.

https://youtu.be/pBxQ95p2Jxk?si=ilm_us3xhJNDd_PT

Общи условия

Активация на акаунт