А кои са истинските виновни?
Най-вероятно и МВР няма как да го направят самоубийство(все пак има експертиза), остава им да обвинят "превъртялия" Калушев... (за да не настъпят истинските виновни).
Аз забелязвам само, че не се даде гласност в главните телевизии, които оставиха мнение и положителен отзив. Дори кметът не бе потърсен, но той беше в опозиция, нали?
Защо не дадоха интервю със съседа, на който са помагали, например?! Нищо уж не е официално, но се тиражират само едностранни мнения за тях.
Някой писа, че и липсата на информация е също информация.
Тези въпроси могат да бъдат зададени към телевизиите, имат профили в социалните мрежи.
Понеже имам някаква представа как работят, съм убедена, че с удоволствие до една биха дали поле за изява на кмета на София, даже ще се бият коя да бъде първа. По-скоро си задайте въпрос защо любезните към кмета на София медии са се снишили точно сега.
Между другото, в Италия през последната година силно се повдигна въпросът за обслужващата журналистика покрай едно престъпление. Мисля, че за почитателите на темата,ща е интересно. Става дума за убийството на Киара Поджи в Гарласко през 2007. Нейният приятел, след две оправдателни присъди, бе обвинен на трета инстанция, с присъда с доста пороци ма лишаване от свобода. След 18 години от убийството, Прокуратурата в Павия отвори случая (при вървящи акции срещу корумпирани магистрати Clean1 и Clean 2) и повдигна обвинение на друго лице. С месеци излизат толкова пропуски и грубо нарушения, че целият неофициозен интернет - ефир говори само за това, докато по телевизията все още се опитват да прокарат старите корумпирани фигури. При нас, за съжаление, липсва тази гражданска активност. В темата се спряга православие, докато се силят непотвърдени обиди.
Имаше и друг случай, който силно компрометира министър на правосъдието за пост в X, че са хванали виновния за едно друго престъпление - на Яна Гамбиразио, без дори да имаше още някакви следствени действия срещу него.
Хубаво е да се учим на тези уроци по гражданска позиция.