Криминални досиета

• 479 300
  • 9 060
  •   79
Отговори
# 8 535
Бащата или знае къде са, или е наясно, че ламата е изтрещял и не иска да го провокира.

Или и самият той не е много на център (лично мнение).

# 8 536
Да, напълно възможно също. Продължавам да не разбирам защо няма информация за майката на това дете (най-малкото тя трябва да е дала съгласие за едногодишното му стоене в Мексико с ламата).

# 8 537
  • София
Децата на замесеното семейство не са лишени от образование.
Дайте си сметка колко 14-15 годишни пият, пушат, ходят по чалготеки. Е, някои родители предпочитат децата им да са по пещери и гори. Това не ги прави лоши родители.

# 8 538
Да, напълно възможно също. Продължавам да не разбирам защо няма информация за майката на това дете (най-малкото тя трябва да е дала съгласие за едногодишното му стоене в Мексико с ламата).

Отново ще изразя лично мнение, с което не ангажирам никого: ако съдя по вида на майката, при нея нещата са още по-изпуснати и безнадеждни, отколкото при бащата.

Tsugumi_, коментарът ми за Агенцията беше ироничен.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 13:54 от Florecita*

# 8 539
А тя дала ли е сведения?

Децата на замесеното семейство не са лишени от образование.
Дайте си сметка колко 14-15 годишни пият, пушат, ходят по чалготеки. Е, някои родители предпочитат децата им да са по пещери и гори. Това не ги прави лоши родители.

Ама естествено, детето живее в Мексико с някакъв чичак, после в хижа с други чичаци и сега е леко изчезнало, но не пуши - перфектен родителски стил 😳

# 8 540
А тя дала ли е сведения?

Нямам представа.

# 8 541
Аз също не разбирам тази защита на ламата. В поведението му има страшно много червени флагове, да, разбира се, не го правят автоматично убиец, но весело и задружно да се правим, че не ги виждаме…

То и да не е убиец, е много вредоносен, честно казано. Дано поне прекратят дейностите му, свързани с "покровителстването"  и обргижването на деца извън учебна и семейна защитена среда.

# 8 542
Аз също не разбирам тази защита на ламата. В поведението му има страшно много червени флагове, да, разбира се, не го правят автоматично убиец, но весело и задружно да се правим, че не ги виждаме…

Според мен това се държи на недоверие в институциите, плюс това имаше политическа атака срещу ПП-ДБ и Терзиев, заради това, че рейнджърите явно имат някакви контакти с тях.

Аз съм либерален човек и никак не харесвам Сарафов, но като чуя, че мъже на около 50, които нямат деца и семейства, имат такъв интерес към възпитанието на деца, не просто повдигам вежди, а веждите ми отиват чак на тила. Ако искат, нека ме разпнат за това.

# 8 543
Колкото и да ви е черен и нелигитимен Сарафов, той лично не разследва, с това са ангажира подготвени хора, професионалисти, които знаят какво правят. Едва ли чакат някой лаик като нас да им каже кой да обявят за издирване и кой не. Има изключителни професионалисти криминалисти, както и сътрудничество с други служби, а особено когато става въпрос за дете със сигурност са ангажирали целия си ресурс. Смешно е да се твърди, че никой нищо не прави и едва ли не медиите и бг мама разследват.
 И да не звуча като защитник на Сарафов, мисля, че Терзиев изобщо не е бил наясно за нещата, които излизат сега и човекът просто е дал някаква сума за шейни с личното убеждение, че помага. Да помогнеш с подобно дарение не те прави съпричастен към другите неща.
1. Сигурна съм, че има кадърни хора, но е пълно и с некадърници и подмазвачи - въпросът е на кого са възложили разследването (защото не прилагат случаен подбор, както е по закон). Жокер медийнит случаи се дават на "правилните" прокурори.
Ако има честни и знаещи прокурори, те са заварено положение и намаляват. След космическото вдигане на заплатите им, с уредените конкурси са си точно "роднина, послушен милиционер". То европрокурорката е избрана от Петьо Еврото, представи си за редовите как е.

2. Пак по закон прокурорите имат право да лъжат безнказано (нарича се функционален имунитет). Има поне 2 следствия:
2.1. Пред журналисти и в досъдебното производство могат да си лъжат откровено. Може да са открили истинските убийци, но да кажат, че са други (добре е да добавят и "обоснованото предположение")
2.2. Да унищожат или поне да скрият много доказателства. Така дори в обвинителния акт в съда вкарват само удобните за тезата на прокура. А там вече защитата (но без същите правомощия) се опитва да ги обори, но зависи дали съдията ще им даде. Пример - адвокатите не могат да поискат директно записи от камери или да наемат друг експерт.

Законите, че прокурорите работят честно са само пожелателни. Истината е, че искат набързо да осъдят някой и си правят каквото искат. А при поръчкови дела - направо е страшно.

# 8 544
За мен лично е ужасно под табелата “връзка с природата и бране на гъби” да се рекламира начин на живот, свързан с отделяне на деца от семействата им, отделяне от училище и деца на тяхната възраст и живеенето им с някакви психо чичовци в хижи.

# 8 545
А детето, което е представял като „негов син” пред останалите, Александър ли е (детето на бащата, дето даде интервю) или Николай?

Пред кого и къде го е представял? Това за пръв път го чувам. Иначе онзи "баща" бил напълно спокоен, че детето му е с този, който го представя за свой син! Сбъркана работа, отвсякъде!

Сутринта пред БТВ някакъв техен приятел, който е бил на гостите хижата, имало две деца, с едното не контактувал, но другото го представили като син на Калушев и било най-възпитаното дете, което е срещал.
Но коментирали, че това с децата трябва да спре защото става опасно.

Нямало оръжия, говорили си за опазване на природата.

# 8 546
"До сега в моята богата практика не съм срещал случай, в който спонтанно и импулсивно да са убити трима души, освен ако не са прегазени от валяк, заяви с ирония Йорданов."

https://faktor.bg/rosen-yordanov-ne-poznavam-sluchay-impulsivno- … 8H14Cdz05i2jxSiTQ

# 8 547
Пак да попитам: някъде в нета има ли инфо как са се издържали тези хора?
Инфото би следвало да дойде от държавата. Но такова няма.
Няма отговори на много важни въпроси - за финансирането, как е регистрирана НАКЗТ, как и защо се сключва споразумението с МОСВ, защо ДАНС са влезли първи, защо толкова години никой нищо не е предприел, ако рейнджърите са правели нещо незаконно и т.н. Редица държавни служби, агенции, служители, прокуратурата, МВР мълчат. Министърът го няма. Информация няма. Само приказки за Тийн Пийкс, секти и небогоугодни дейности.

# 8 548
А детето, което е представял като „негов син” пред останалите, Александър ли е (детето на бащата, дето даде интервю) или Николай?

Пред кого и къде го е представял? Това за пръв път го чувам. Иначе онзи "баща" бил напълно спокоен, че детето му е с този, който го представя за свой син! Сбъркана работа, отвсякъде!

Сутринта пред БТВ някакъв техен приятел, който е бил на гостите хижата, имало две деца, с едното не контактувал, но другото го представили като син на Калушев и било най-възпитаното дете, което е срещал.
Но коментирали, че това с децата трябва да спре защото става опасно.

Нямало оръжия, говорили си за опазване на природата.

Ясно, много благодаря. Този се е изживявал като лама, като баща, като рейнджър, като какъв ли още?

# 8 549
Относно финансирането, само това намерих: “Cleardeep е обезпечила подводни гмуркания на екипа му в Мексико и му е помогнала за изследване на мащабна пещерна система в България” - https://dnes.dir.bg/obshtestvo/fondatsiya-finansirala-sas-stotit … v#google_vignette

Общи условия

Активация на акаунт