Криминални досиета

• 482 208
  • 9 233
  •   146
Отговори
# 8 910
Аз си мисля, че ако лагерите, които Калушев организира, бяха достъпни за деца, моят син щеше да знае за него и да иска да се запише. Просто никой не е чувал за тия лагери, защото няма такива или той си намира деца, а не може всеки който поиска да отиде при него.
Ако Калушев се е интересувал от такъв бизнес, щеше да си направи един канал и да си презентира начина на живот. Дори само от гледания щеше да е милионер.
Просто това си е било тайно общество от избрани и разследващите са прави, че е секта.

# 8 911
Постът на Solaris обобщава нещата. Никой не отрича качествата на Калушев като познавач на пещери. И….? Около него се натрупват червени флагове и въпросителни, има изчезнало дете с него. Нямам нищо против, че е много добър в пещерите, но това никак не обяснява случилото се в негова полза.

# 8 912
Ахааа. Значието ето как седят нещата. Професор Стела Димитрова-Майсторова е майката на Калушев - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0_%D0 … D0%BE%D0%B2%D0%B0
Баща му е Георги Калушев, но явно е разделен с майката, а според неговия фейсбук профил, той се интересува от източни учения. Пастрок на Калушев се явява Николай Майсторов - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0% … D1%80%D0%BE%D0%B2

# 8 913
Не всеки иска да става милионер. На някои им е достатъчно да имат средства, за да живеят както им се иска. Няма лак да гп разберете това.
Упражненията по творене на абсурди продължават, явно. Simple Smile

# 8 914
Мхм, ако с "всеки" се визират обитателите на хижата, те са били само частично аскети, щото доста пари около дейността/живота им има.

# 8 915
Но ако изобщо ще се самоубива, защо ще завлича и младите момчета , едното дете на близък приятел, което го е възприемало като свой баща?! Ако е бил толкова изтрещял, щеше да има 6 жертви още на хижата. Никаква логика не виждам в която и да е от тезите.

Най-вероятно, в неговата глава, той продължава да го спасява.
Не знам какво е участието на Калушев в случая (жертва/убиец/свидетел), но той осъзнава цялото обществено внимание и натиск.
Ако остави момчето, това е равносилно да го върне в този свят, срещу който толкова се бори. Няма да има повече кой да го обучава и менторства. Ще трябва най-вероятно да се върне към обикновените хора и стандартната образователна система, която Калушев очевидно ненавижда и срещу която е една от основноте му борби.

# 8 916
  • София
"Носят се слухове за педофилия". Браво на вас! А дали не е имал и сестра , която е  ..., знаете я приказката, предполагам.
Ето малко повече инфо за Калушев, вижте какви там инсинуации и внушения ще успеете да извлечете. 

Вижте, никой не отрича неговите постижения в есктремните спортове и спелеологията.

Но каквото и да е постигнал, колкото и да е умен, имаме три трупа в негов имот, които са били негови близки приятели, а той липсва близо седмица, като със себе си има непълнолетно момче. Нещата не изглеждат добре за Калушев, който колкото и да се страхува от неработещата държава, дължи отговори.

Ами да, нещата не изглеждат добре за Калушев,  а защо? Цяла  седмица се правят  от всякакви   хора и институции всякакви внушения, за да бъде очернен възможно повече от всеки бандит и мафиот в тази държава. Ако го оставят жив, ще има отговори.

# 8 917
Не всеки иска да става милионер. На някои им е достатъчно да имат средства, за да живеят както им се иска. Няма как да го разберете това.
Упражненията по творене на абсурди продължават, явно. Simple Smile
Ами ако се придържаме към основната версия, че е замесена мафията, то това означава липсата на пари и незаконни начини за придобиването им...та да, парите са основен фактор. Но сте права, че този тип хора, като Калушев и Макулев не са бизнес ориентирани и за тях не парите са ценност. За това и Макулев му вярва толкова.

# 8 918
  • Варна
Да изкажа и моите 2 стотинки по темата - егати Туин Пийкс-а в тоя Петрохан. Аз самата не знам какво да мисля, от една страна, не се връзва да имаш няколко подрастващи в хижата, докато въртиш нарко трафик, от друга, ми се струва нереално да са превъртели и да са се убили взаимно, а Калушев да е драснал с двете момчета.
Това ми изглежда най-достоверна версия. В някакъв момент тийнейджърите / в множествено число, защото се е опитал да "спаси" и друго дете /момичето от СМС-а/ в хижата, започват да пречат или да виждат неща, които не са за техните очи, колкото и да са лоялни към Ламата.

# 8 919
Ами да, нещата не изглеждат добре за Калушев,  а защо? Цяла  седмица се правят  от всякакви   хора и институции всякакви внушения, за да бъде очернен възможно повече от всеки бандит и мафиот в тази държава. Ако го оставят жив, ще има отговори.
Сериозно? Лама, рейнджър, "в твоя чест, мамо", "животът е сън", чуждо дете на 15 г. в неизвестност. Какви ще са отговорите?

# 8 920
  • София
Цяла  седмица се правят  от всякакви   хора и институции всякакви внушения, за да бъде очернен възможно повече от всеки бандит и мафиот в тази държава. Ако го оставят жив, ще има отговори.

Какви внушения? Както писа solaris по-горе, трима негови приятели са разстреляни в собствения му имот, а той липсва с все непълнолетно момче. Това не са внушения, а факти. Като е невинен, защо се крие? Цялата държава ли е прогнила? Нали има приятели сред добрите сили, защо не се изповяда на тях, да каже какво е станало, кой уби съдружниците му, къде е Алекс? Трябвало да обикаляме на пръсти около Калушев, да не му нарушим личното пространство, но настояваме за незабавни отговори и доказателства от институции, на които не вярваме, за да им отговорим веднага "ама лъжете, вие сте мафия". ОК.

# 8 921
Ама как така защо?! Вие представяте ли си във ваш имот да има трима застреляни, а вие да се криете с непълнолетно лице, след като сте изпратили загадъчен смс към майка си? До този момент няма никаква индикация, че е имало други хора там, освен тримата убити и тримата избягали.
Значи ако кряка като патка, сигурно е патка...

# 8 922
Според мен с това изказване на Йорданов, че тримата не са сред живите означава, че властите знаят истината, но все още не я разпространяват.

# 8 923
За всички, които питаха от къде им идват парите, днес в Дарик главният редактор на Offnews, приятел с Калушев и познат с другите, каза, че Дечо е имал успешен собствен бизнес, Ивай е бил успешен адвокат, Калушев е единствен наследник на два много богати рода, а и човек с бизнес нюх.

Освен това сподели и че Калушев е много на "ти" с новите технологии. Ако наистина са видели нещо, надявам се до няколко дни всички медии да получат имейл с предварително насрочено изпращане, и изчезналите да се върнат на бял кон. И аз малко да си пофантазирам развои на ситуацията. Че колкото повече време минава, по-малко съм оптимист.

# 8 924
Не знам Калушев на кого дължи отговори, но държавата определено дължи на обществото. Но е къде-къде по-лесно и удобно да се остави същото това общество да рови из фейсбуци и да защитава на живот и смърт някакви теории, да се дели на "защитници" и "обвинители", да се стига до политически и личностни нападки.

Какво значение има коя е майката на Калушев, баща му, учинайка му, третият братовчед на чичо му? Защо се публикуват тук профили на някакви хора, които дори не знаем свързани ли са със случая? Снимки на деца? Да, тези профили и снимки ги има в интернет, но все пак.
А дали хората, които публикуват непотвърдена (да не кажа измислена) информация от фейсбук за оръжия, за педофилия, за секти не се излагат?

Както мернах някъде из фейса - гледайте да умрете от естествена смърт, щото в противен случай МВР-то, което с бюджет 5 милиона, ще работи усърдно, за да обясни на обществото какъв престъпник сте и как сте си го заслужили.

Общи условия

Активация на акаунт