Криминални досиета

• 482 585
  • 9 260
  •   161
Отговори
# 9 000

А ако бяха момичета , щеше ли да е по-приемливо?
Не, също толкова зле е. Вие сериозно си го намирате нормално -  ей, така, за по година родители да си дадат децата в Мексико, при приятел, на обучение/образование/възпитание.
Не.Затова и са много малко хората, които са го направили.Освен това не  ги е вземал насилствено.Родителско решение е...

# 9 001
Дано да са малко. Което пак не го прави нормално.

# 9 002
  • София
мързеливка, няма да пиша за стотен път неща, които се обсъждат вече над 50 страници. Интервюта се публикуваха, реклами на школи и възпитателни методи, снимки се публикуваха (на Балканка специално още се пазят въпреки голямото замитане), информация от финансовите отчети се публикува, сигнал до АЗД излезе, айде да не почваме пак отначало.

# 9 003

Според белия и добър свят човечец, самопровъзгласил се за Лама, са около 3000. Малко ли са, много ли са... не знам.

# 9 004

Според белия и добър свят човечец, самопровъзгласил се за Лама, са около 3000. Малко ли са, много ли са... не знам.
Това са деца на  лагер обучение, не ходили в Мексико..Внушаваш нещо...

# 9 005
Не споменавам числото 3000 вече, щото е от негово интервю и се надявам да не е вярно или ако е, да са такива, които са били за някакви почасови занимания, знам ли. А и говорех за тея деца, които отглежда за по година (или повече) - от семейството на изчезналото дете.

# 9 006

Това са деца на  лагер обучение, не ходили в Мексико..Внушаваш нещо...

Кой го казва? Колкото аз имам доказателства, толкова и Вие. Реално никой не знае кой кога и колко деца е пратил на Ивайло.

# 9 007
  • София
Не, също толкова зле е. Вие сериозно си го намирате нормално -  ей, така, за по година родители да си дадат децата в Мексико/Непал/Петрохан, при приятел, на обучение/образование/възпитание.
Разбрахме че ти не го намираш за нормално. Каза ни го многократно, така че спокойно, разбрана си.
Въоросът който ни вълнува е кой е убил тези трима човека, а не нормално ли е родителите да остават децата си по неизвестни за нас причини на някой си.

# 9 008
Не, също толкова зле е. Вие сериозно си го намирате нормално -  ей, така, за по година родители да си дадат децата в Мексико/Непал/Петрохан, при приятел, на обучение/образование/възпитание.
Ако вярвам на приятелката (като жена имам приятелки), ако обучението е Уау и ако детето иска, да. Но бих предложила да платя разходите, ако имам възможност.

Ще се учудиш, но в България е законно детето да бъде настанено при приятел (от социалните и от съда), ако приятелят се съгласи и след съответни социални доклади. Приеми, че тези родители сами са направили оценка на приятеля си.

# 9 009

Това са деца на  лагер обучение, не ходили в Мексико..Внушаваш нещо...

Кой го казва? Колкото аз имам доказателства, толкова и Вие. Реално никой не знае кой кога и колко деца е пратил на Ивайло.

Ивайло го казва..
Що, ти откъде извади цифрата 3000...
Някои четем с разбиране, други по диагонал.

# 9 010
На мен друго ми хрумна. Ако там е имало външни и в неделя и  да не са  били само 6-мата, полицията вече знае.
Не само заради оцелелите камери и фотокапани, но заради експертизите и даже защото тогава валя сериозен сняг.

Това мълчание и приказките на Сарафов да не е заради това, че издирват външните и пускат димки каква е посоката на разследването?
Наистина е супер нелогично. Аз до сега не си спомням подобен случай.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 00:57 от flambe

# 9 011

Кои са 3000? Тези, които е отглеждал по няколко години и е водил в Мексико?

anmasu, за мен, за теб и за повечето хора не е нормално. Но за други явно е. Очевидно и законът го позволява, при наличие на съгласие от родител и надлежни документи. Защо го правят - не знам. Но явно по някакви причини му имат доверие. Прекалено големи авантюристи ли са, безотговорни ли са, някакви проблеми ли е имало - само догадки.

# 9 012
  • София
От кога религиозната принадлежност е престъпление?
Нямате спирка значи.
По принцип, всичко в случая е възможно, но е меко казано непрофесионално поведението на органите, които упорито внушават недоказани твърдения.
Още по-нелепо е, че разни пишман дедективи подемат и доразвиват тези неща.

# 9 013
А защо са убити кучетата, как мислите?
за да не вият и вдигат врява. Кучетат усещат когато стопаните им са мъртви.
Имаше един Къро в южна африка с разстреляно семейство и кучета.
Те са се стреляли без заглушител и е имало дим и огън, едва ли е проблемен кучешкият лай.

За мен причината е, че е имало външни хора, не са били само шестимата. Затова са заключили кучетата. Външните са убийците, които после палят хижата забравили за кучетата или без да им пука за тях. А Калушев и момчетата може да са се измъкнали или да са отвлечени.

Бих повярвала, че са отвлечени от трети лица, ако не беше смс-а към майката.

# 9 014
Ако в книгата се говори за ,,посветена душа" и ,,Пътят", може да го допуснем. Има го като термин в будизма и в сайта на лама Иво също се говори за Пътят (The Path/The Journey).
Скрит текст:
Преди години, Майсторов имаше изложба (може и цикък от изложби, не помня) по Библията. Съмнява ме родителите да са будисти, но и да са, няма лошо в това.

Общи условия

Активация на акаунт