Криминални досиета

• 485 130
  • 9 422
  •   199
Отговори
# 9 060
  • Варна
За мен е интересно обстоятелството, че няма човек, който е познавал жертвите и Калушев, и да е казал нещо лошо за тях. Напротив. В годините няма и нито един сигнал. Било срещу дейността на Калушев, било срещу дейността на Петрохан. Всички тези хора нямат (държавни) зависимости. Всички те не желаят да съдействат.
В същото време официалните власти къде публично, къде не, постоянно подклаждат съмнения, подхвърляйки недоказани твърдения в негативна светлина. Вече кой ден е никой не е излязъл да даде информация.

Не вярвам да е нямало сигнали срещу дейността в Петрохан. Може и да са ги замитали службите.
Очевидно и хижата е купена с връзки.

# 9 061
  • софия
Ако е било така - замитали са ги, защо?
Защо не са обявени за общодържавно издирване?

# 9 062
Дано наистина да са живи и да се укриват. Защото другото е още по-тежко.

# 9 063
  • Варна
Ако е било така - замитали са ги, защо?
Защо не са обявени за общодържавно издирване?
Защото са връзкари, например. Или са били свързани с ДАНС.
Казаха че са обявени за издирване със скрита бюлетина, каквото и да е това..

# 9 064
  • софия
За мен има 2 обяснения: или са участвали в убийствата (трудно ми е да го вярвам), или са станали свидетели/знаят защо са извършени и знаят, че няма кой/никой няма да гарантира тяхната собствена безопасност по някакви причини.

Голямо ще да е това връзкарство, предвид многото години. Като са такива големи връзкари, защо сега се крият?

# 9 065
А кое е това второ дете, и на кого е, което Калушев представя за свое. За което е рацказал вчера негов приятел. И казва че това било най добре възпитаното дете соето е виждал.

И мен прави впечатление че всеки който познава Калушев говори добро за него.

А има ли родители дето да са излезли по медиите и да кажат съжаляваме че си дадохме детето на Калушев, върна се с увредена психиса, тревожност, паник атаки, или нещо дето не е ОК.

# 9 066
За мен има 2 обяснения: или са участвали в убийствата (трудно ми е да го вярвам), или са станали свидетели/знаят защо са извършени и знаят, че няма кой/никой няма да гарантира тяхната собствена безопасност по някакви причини.

Голямо ще да е това връзкарство, предвид многото години. Като са такива големи връзкари, защо сега се крият?

Има и трето обяснение, но не ми се иска да мисля за него. Да не са живи и те.

# 9 067
  • софия
Да. То би било нещо като резултат на второто ми обяснение и се надявам да не е третото.

# 9 068

Има и трето обяснение, но не ми се иска да мисля за него. Да не са живи и те.

Аз си мисля, че ако са мъртви нямаше да го има смс-а. Ако са накарали Калушев насила или с мъчения да го напише, каква е целта, да се поддържа версията, че е още жив. Така или иначе полицията трябва да работи по всички версии.

# 9 069
Вижте, на тези деца им е много добре да се моткат "из природата" без да бъдат със семейството си, без да ходят на училище, за сметка на това да се гмуркат в Мексико или да го играят на рейджъри. Бих го тълкувала и като незаконно осиновяване. Децата са с тях, но не точно, защото не са законно с тях, а само формално- родителите се съгласили. Дори, ако са законно осиновени, но има риск за тях, подлежат на санкции, така както аз съм за родните си деца, ако ги застрашавам. Къде са били институциите и службите-ами каза се, че е имало разни сигнали, които до никъде не са стигнали. Дори са им съдействали да се регитрират като  Национална нам си какво си. Помогнали са им да се позиционират като нещо, което не са, но внушава че са правоимащи контролиращи в дън гори тилилейски. За това и известни уважавани хора са дарили благородна кауза, която обаче обслужва частни съмнителни интереси. В този случай е имало сигнали от роднини и местни, не са били неинициативни, но държавата ги е провалила в няколко точки.

# 9 070
  • Варна

И, на местна почва това си е практика. Имам предвид извън София.

# 9 071
Аз пък и не очаквам да прочета нещо лошо за жертвите. Все пак не са между живите, така че или добро или нищо.
За Калушев имаше някакъв познат, тук се публикува, пак пещерняк, който каза, че не би си оставил детето на подобен тип „лагер без край”. Същият изрази съмнения относно личността на Калушев и изобщо не се изказа ласкаво за него.

# 9 072
  • Димитровград
Да кажем, че незаконно осиновяване е имало много преди Калушев. Храненик.
Обаче аз честно казано се моля тия хора да са живи.
Мисля, че няма да разберем какво е ставало.
И вече са се скрили и спасили.

# 9 073
Димитър Стоянов от Bird при Ивелин Николов каза, че има множество сигнали срещу тях.
Пак Bird твърди, че в Прокуратурата има два сигнала за деца, които са смачкани и да нямали развитие.

Дори това не са съобщили разследващите.
Освен това каза, че горе се е изсипало всичко, което можеш да се сетиш като силови служби в държавата.

Сигнала за Леон, от където тръгна ровенето за децата, първо Bird публикува, че го има в някаква изтекла база, после Елфите продължиха като публикуваха.
Това май беше в сряда, ако не се лъжа след като се разчу това с Леон, Сарафов се появи.
Преди това цялото внимание беше съсредоточено върху Куманов и документите на Куманов за охраната, паравоенните и т.н.

Не го защитавам и му нямам никакво доверие просто изброявам хронологията.

Diorela,  кучета могат да хванат следи затрупани от сняг. Но пак има условности - на мястото със сигурност преди да докарат кучетата е имало достатъчно външни, които им пречат.

# 9 074
За Калушев има и неприятни коментари от хора, които го познават, също и от хора от тези среди, някои бяха публикувани в темата, други са твърде брутални по мое мнение. Просто лавината е от друга посока.

Общи условия

Активация на акаунт