Криминални досиета

• 507 431
  • 10 346
  •   49
Отговори
# 9 090
При толкова намесени интереси, трудно се стикова още всичко и няма официален вариант, а и Калушев вероятно ги държи е “шах” с информация/неща, които би използвал. Затова е липсата на всякаква информация и необявяването им за издирвани. Може и да има записи от камерите преди унищожаването им също. Това не са глупавите първични престъпници, които лесно се използват от властимащи за целите им, затова и сега по заучен наратив, спрягат най-елементарните болни точки: педофилия и секта. Малцина знаят нещо за официалните религии изобщо и това увеличава страха пред непознатото като отклонение от тях.

По въпроса, че има умрели и за тях се говори само добро, щяха да си замълчат, а не да ги хвалят.

В темата е изключително грозно и обидно отношение към непознати и умрели хора.

.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 09:25 от Tsugumi_

# 9 091
Според Марковски е напълно възможно, Калушев да е във връзка, не самэ с близките си, и с 2-те семейства на децата, защото другото дете, дето той го е отгледал и възпитал също си има родители, макар че те отказват да дават изявления, а и там интереса към тая сюжетна линия е по малък, понеже става дума вече за пълнолетен човек, и няма как агенция за закрила на детето да се самосезира, и да почне отделно разследване, има ли насилие срещу деца. А то като гледам няма. Единственият сигнал е от баба, срещу дъщеря си, а не срещу Калушев, че води внучето при него да го възпитава, а не при баба.(Вътрешна семейна драма.).

Но ние не знаем какво не ни казват разследващите в момента. Напълно възможно е Калушев да е в непряка връзка със самите разследващи през 3ти лица. Освен сэс семействата на младежа и детето с него. Това обяснява мното неща.

Благодаря за записите, ще ги гледам.

# 9 092
  • Пловдив
За мен е интересно обстоятелството, че няма човек, който е познавал жертвите и Калушев, и да е казал нещо лошо за тях. Напротив. В годините няма и нито един сигнал. Било срещу дейността на Калушев, било срещу дейността на Петрохан. Всички тези хора нямат (държавни) зависимости. Всички те не желаят да съдействат.
Е, как да не е имало сигнали? Досега дъвкахме сигнала за Леон, по-назад се говореше за оплаквания до администрации за заграждането на гората.
Човек с име Свилен Делчев - медицинският брат - пък беше писал недотам добро лично за Калушев.
Ако просто обявим всичко негативно за зъл план на "завладяната държава", както с голямата лопата е наринал политикански приказки на едро Светлин Наков - тогава не е имало.

_____

А, сигналът от бабата не се броял, защото бил срещу дъщеря и. С все твърдения за странни нощни къпания и промяна на поведението на момчето. Добре.

# 9 093
  • # супернатурална #
Извинявам се, че не съм прочела цялата тема, и имам въпроси, които може би са дискутирани:
1. Как смс-ът към майката изтече в публичното пространство? И защо?
2. Наистина ли има записи, как тримата убити затварят кучетата и сами подпалват хижата.
3. Защо само момчета? Да приемем, че организацията наистина е искала да направи нещо добро за децата и природата, което аз не отхвърлям напълно. Но защо само на момчетата да се предоставят подобни преживявания? Кое налага тази сегрегация по пол?

# 9 094
Ама чакайте, Калушев е издирван и заподозрян за убийството. Защо да е грозно дискутирането му? В поведението му през годините има много нередности и законови нарушения... и като поведение към поверените му деца, както и в тази "Национална Агенция". Защо Калушев да е жертва?

Почти престъпник и заподозрян е непознат за широката публика и тези апели да не го дискутираме, защото е непознат, са много странни.
Бащата Маркулев директно индикира, че е бил разпитван за версията, че Калушев Лама Иво е заподозрян за убийството...Както и, че е намесил и децата в престъплението.

Не знам как хората си вадят заключението, че било професионално извършено убийхство--нима са разгледали по какъв начин са убити хората, били са на местопрестъплението. Това е много по-голяма догатка, отколкото подозрителните факти около Калушев

Самопровъзгласил се лама, нелегално заградил земя публична собственост, иззел фунцкия на държавата за КОНТРОЛ на територия, нелегално грижещ се за момченца, нелегално "лекуващ" деца с проблеми, вадещ уязвими деца с проблеми извън семейна и учебна нормална детска защитена среда също е доказано.
Тоева, че е припечелвал с духовни учения също е вярно и е факт...всичко това е много проблематично и е факт. Неговото изчезване и отвличане на деца, евентуално зад граница, е съвсем необяснимо. Липсата на семейство и деца допълнително утежнява ситуацията.

Защо толкова много хора си затрварят очите за това супер проблемно поведени ене знам. Всички искат държавата да си върши работата. Тук имаме един човек/група от хора, които нарушават сума ти закони дори без да разглеждаме убийството и хората са ок с това...е, това си е анархизъм пълен.

Дълги години на този човек му е позволявано, че даже е бил и подкрепян да действа незаконно и ненормативно и това му е дало много лош сигнал. Е време е да дойде някакъв друг сигнал...
Хората си в омразата си към власти и институции са готови да отрекат закони, да нарекат черното бяло, да оставят деца да са в риск, да оставят НПО да се вихри и да контролира държавна земя и тн. Доста е проблемно...

# 9 095
Ако имаше и  момичета на лагер, представи си сега какви полети на мисълта щяхме да четем.

# 9 096
И аз мисля, че в училище, а вече и в ДГ не им остава време за игра. Програмата е претоварена. И, това прави ли ме убиец?
А, имате ли трима мъртви съратници? И в момента в неизвестност ли се? Тогава може би ще ПРЕДПОЛОЖИМ отговор на въпроса Ви.

# 9 097
Спенса, това не е лагер, тези момчета са ЖИВЕЕЛИ ДЪЛГОСРОЧНО, ДЪЛГОГОДИШНО САМО С ЛАМАТА. Без родители, без училище, без лекари...

Защо го наричате лагер това? В шок съм от защитниците....

# 9 098
  • София
Ама чакай сега, издираван и заподозрян ли е Калушев, защото официално такава информация няма.
Обаче  това не пречи тук да се повтаря постоянно и то по няколко пъти в пост. Сподели тази и формация ако я имаш поне да знаем.
Ама чакайте, Калушев е издирван и заподозрян за убийството. Защо да е грозно дискутирането му?

# 9 099
Спенса, това не е лагер, тези момчета са ЖИВЕЕЛИ ДЪЛГОСРОЧНО, ДЪЛГОГОДИШНО САМО С ЛАМАТА. Без родители, без училище, без лекари...

До тук какво е престъплението. Че хората имат различно виждане как да живеят на тази планета?
Ако има реални факти, това е друго, но да си измисляш, стъпвайки върху житейски избори, които не разбираш, макй се нарича клевета.

# 9 100
Няма значение дали момичета или момчета са били оставяни от родителите си, все са деца. Това, че са били 8 годишни момчета, по никакъв начин не прави случилото се по-приемливо.

# 9 101
Калушев вече е официално заподозрян за убийство ли? Кога излезе тази информация?

# 9 102
И нас ни пращаха едно време при бабите за години. Някои ги пращаха на оздравителен лагер и с години не виждаха родителите си.

# 9 103

До тук какво е престъплението. Че хората имат различно виждане как да живеят на тази планета?

Естествено, че това не е законно -- не е законно детето да има неофициален настойник, който не е неговото семейство. Ако осиновяваш дете, те проверяват социалните дали имаш родителски капацитет. Ако си приемно семейство--също. За терапевтична дейност спрямо дете също има регламентирани изисквания. Детето трябва задължително да бъде и образовано...Естествено, че не е законно дете да е дадено на чужд мъж за отглеждане, да бъде "лекувано" от него.
И естествено, че това поставя децата в огромен риск. Това не е лагер, това си е нерегламентирано взимане на тези деца...

Изземването на държавни функции от НАКЗТ също е незаконно и е престъпление. Заграждане на обществена земя, проверяване на лични карти---също...

Това, че той в момента е с малолетно дете, което не може да бъде намерено и е в неизвестност за официалните си настойници също е незаконно.

# 9 104
Калушев роднина или лекар е? Това е нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт