Криминални досиета

• 488 583
  • 9 601
  •   357
Отговори
# 9 135
Е Калушев едва ли и е преподавал БЕЛ и Мат и едва ли са ходили неговите ученици на изпити на официалната образователна система. Понеже той е твърдо против нея и за нищо я няма.

# 9 136
  • София
По БНТ вчера се каза, че може би тримата вече не са между живите. Това обаче не ознчава, че са обявени за мъртви. Същото е и със "заподозрения".
Никой не защитавам, но да се придържаме към фактите.
пимпинела, информацията е от бащата Макулев, който каза, че  са го разпитвали в МВР дали според него е възможно Иво Калушев да ги е убил. Тоест, активно се работи по тази версия.

# 9 137

И пак да попитам: какво общо има това кой как е избрал да отглежда и възпитава децата си с убийствата, с годишната липса на предприети действия от държавните органи, че постоянно обсъждате, квалифицирате родителския капацитет и поведение на хора, които не познавате?

Аз отговорих още първия път, но пак ще го направя.
Само по себе си, отдаването на дете под грижите на друг човек, може да се разглежда като криминално деяние, което доколкото виждам е фокусът на темата.
Утре ако някой педофил успее да убеди нечии родители да си дадат 8 годишното детето за " отглеждане" при него, кой ще е отговорен?
Кой ще гарантира безопасността на това дете?
Да, в случая изборът на родителите на Алекс може са няма връзка с убийството, но само по себе си това е престъпление за мен.
В случая те може и да са изкарали късмет и Калушев наистина просто да е мвнторствал детето, а през останалото време то да си е ходило редовно на училище.
Но утре някои балами, може да се вържат на същата въдица ама да не изкарат този късмет и малолетното им дете да попадне в ужасна ситуация.
За това, да, за мен е редно да се коментира родителския капацитет. За да не стане така, че не е нормално да си даваш детето за отглеждане наляво и надясно.

# 9 138
  • софия
Какво повече да обсъждаме на убийствата? Ние не сме специалисти. Ивайно Иванов, който е бил един прекрасен човек, казват приятелите му, е участвал в осъждането на нашата държава от руснаците, на тяхна страна, за да им плати България 600 млн. за пропадналия проект в Белене. Това си е нов червен фар.
Ох! Ама вземете я проверявайте тази информация. За вас си. Това са били адвокатите, сами са се похвалили.
Кантората на адвокат Иван Тодоров, който "ходи горе при пеефски". “СИЕЛА” на Тодоров достави машините за гласуване и после неуспешно съди ЦИК за над 43 милиона лв. ЦИК плати шестцифрен адвокатски хонорар на Валя Гигова, която се изказа в правна комисия в парламента против машинното гласуване.

Децата на официално индивидуално обучение, които се явяват на изпити не се водят отпаднали от учебната система. Те и не са.
Децата, които постоянно обсъждате, отпаднали ли са? Може ли информация. Пропуснала съм я.

# 9 139
Леон е проблем, защото за него е подаден сигнал и външният свят застрашително се е приближил до техния - тайнствен и затворен. Чудя се, ако човек няма какво да крие, защо би се почувствал толкова застрашен?

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 13:07 от mantissa

# 9 140
Тази тема ме шокира как обществото изобщо не вярва на институциите, не вярва грам на държавата, но вярва на отделната личност. Въобще цялата държава е мафия, само тия рейнджъри жертви на системата и борци срещу тая прогнила система. Пък после се чудете как има хора, които си поверяват децата на странни учители и духовни водачи и искат да ги откъснат от зловредната чалга среда, в която се пие и пуши.

# 9 141
Защото ще възпрепятстват вербуването на още деца за „лагерите” и школата. Такъв сигнал би навредил на имиджа им.

# 9 142
Тейс, сигурнэ е. Не е могъл да помогне на Леон, аз това четох. След като се е върнал у дома, напикаването е продължило, но промяната която е настъпила, и не се е харесала на бабата, и близките му, е че е почнал нощно време да се къпе, заключвайки вратата, и не давайки да му помагат.

Което естествено събужда теорията че е малтретиран в хижата, и за това вече не дава да го къпят и си е променил поведението. (Възмъжал е, както обикновенно става по бойскаутските лагери, които имат действието на казармата езно време, е просто другото обясвение и по логичното за мен.) А с възмъжаването идва и промяната в поведениено на детето, дистанцията от баба, майка, и не даването да го къпят. Това са естествени процеси които не се харесват на бабата явно най вече, коятэ плосто си губи малкото внуче, защото то порастма, но вината за това се хвърля върху Калушев, косвено, и пряко върху майката, че не дава на бабата вече да го гледа, а предрочита Калушев да го възпита.

# 9 143
Според мен тримата вероятно не са живи и МВР го знаят или предполагат с голяма вероятност.

За мен е изумително как продължава да се защитава решението на родителите да пробутат детето си на тези чичовци, защото то ние не сме знаели всичко и сме “съдели”. Какво да съдим, детето е изчезнало и има вероятност да не е живо.

Не вярвам чужди хора да са затворили кучетата в хижата. Ако кучетата са обучени за пазачи, голям зор са щели да видят. Според мен някой от обитателите ги е затворил вътре.

# 9 144
Сигурно ли е, че Леон се е напикавал?
Признавам си, че не съм чела сигнала на бабата. Там ли го пише?

Но схващам, че Леон е някакъв проблем за Лама, щом фигурира в писмото до майка му.
Защо ми се струва, че независимо от оттеглянето на сигнала, това дете се е върнало при родителите си и затова сега поне то си е у дома.

Да, поне това дете е спасено от Лама Иво, благодарение на бдителността и адекватността на дядо му...Заради това е страшно важен капацитетът не само на родителите, но и на разширеното семейство. За жалост, в случая на Ники и Алекс нямаме налични подобни адекватни загрижени за доброто на децата близки и те са предадени в ръцете на ламата.
Върнали са Леон, защото се е разсмърдяло и те не искат вниманието на институциите.

Интересно наистина как е протичало образованието на тази индивидуална форма на обучение с ламата. Децата са писали с тях домашни и са се учили или как? Моето дете е втори клас, всеки ден се налага да пишем, четем, смятаме, за да бъде усвоен материалът.  На същата възраст е бил и Леон, а Ники е бил на 11. Тоест, да разбирам ли, че Лама Иво е седял с тия невръстни деца да ги учи? А как е протичало лечението ? Кой е позволил това да се случи? Училище Космос ли е одобрило тази дистанционна форма на обучение в хижата сред кочовете?
Трябва да го скъсат от проверки, защото и директорката е изрод, ако е упълномощила това.

Никой не ми обясни каква е разликата между това да си дадеш детето на дългосрочно и дългогодишно отглеждане при лама и това да си продадеш детето в Гърция, както правят някои?

# 9 145
Във вторник бащата е дал информация на МЕР (по негови думи), но никой от органите не де самосезира за дете "в опасност". В петък едва Агенцията за защита на детето е получила онлайн сигнала и се самосезирала само да събира информация.
Никой не е обявен за издирване, пуска се на журналистите да се наемат да информират населението, без обаче снимки, описание и мобилизация на гражданите да съдействат защото има опасен въоръжен педофил с непълнолетен, който е застрашен. Д, как да се съдейства?!
Пускат се в темата снимки и лични данни на хора, без уважение към персонална информация. Инсинуират се всякакви хипотези при нулева официална информация. Да, очернянето е в пълна сила, дори няма емпатия, а само търсене на сензационност. Приятелите защитават умрелите и липсващите. Родителите - също.
Майката даде индикации за състоянието на държавата като фактор.
Спряха се един сигнал стотици страници, а при толкова деца, статистически трябваше да са повече недоволните.
Дори не е нужно да се чете "между редовете".
Властите нямат още версия стилована, пускат инсинуации по въпроси, които  пораждат обществено възмущение (без факти), защото ако е имало основание, явно пак са си затваряли очите. А, много вероятно, основание е нямало, иначе досега да бяха развяли чаршафи с компромати.
Разчита де на невежеството и неосведомеността дори по юридически въпроси.
А познатите и приятели дадоха и интересни подсказки.
За който е разбрал.

# 9 146
  • София
Тази тема ме шокира как обществото изобщо не вярва на институциите, не вярва грам на държавата, но вярва на отделната личност. Въобще цялата държава е мафия, само тия рейнджъри жертви на системата и борци срещу тая прогнила система. Пък после се чудете как има хора, които си поверяват децата на странни учители и духовни водачи и искат да ги откъснат от зловредната чалга среда, в която се пие и пуши.

Еми огледай се и ще видиш защо.
С полицейски шеф на Русе беше същата тъпня. 100 хипотези и още не е ясно какво се е случило.
С убитото дете в Хасково пак.
"Колеги, изтегляме се".
Бити протестиращи, липсващи записи, дела на трупчета и още и още.

# 9 147
Не вярвам чужди хора да са затворили кучетата в хижата. Ако кучетата са обучени за пазачи, голям зор са щели да видят. Според мен някой от обитателите ги е затворил вътре.
С това съм съгласна и аз. Иначе, за мен са живи (и дано е така), но се укриват.

П.П. Няколко пъти се публикува вече, че са пуснати за издирване с т.нар. Скрита бюлетина („ Терминът „скрита бюлетина“ за издирване обикновено се отнася до случаи на международно или национално издирване, при които информацията за лицето не е публично достъпна (не е качена в публичните сайтове на МВР или Интерпол), за да не бъде предупредено лицето, но е видима за правоохранителните органи.).

# 9 148
На мен едно единствено изчезнало дете, което е в риск, ми стига. Колко деца искате да са изчезнали, за да ви изглежда сериозно? Докато не се открие детето живо и здраво, отговорността за липсата му пада върху родителите му и Калушев. Вие кого другиго бихте обвинили? Държавата?

# 9 149
Във вторник бащата е дал информация на МЕР (по негови думи), но никой от органите не де самосезира за дете "в опасност". В петък едва Агенцията за защита на детето е получила онлайн сигнала и се самосезирала само да събира информация.
Никой не е обявен за издирване, пуска се на журналистите да се наемат да информират населението, без обаче снимки, описание и мобилизация на гражданите да съдействат защото има опасен въоръжен педофил с непълнолетен, който е застрашен. Д, как да се съдейства?!
Пускат се в темата снимки и лични данни на хора, без уважение към персонална информация. Инсинуират се всякакви хипотези при нулева официална информация. Да, очернянето е в пълна сила, дори няма емпатия, а само търсене на сензационност. Приятелите защитават умрелите и липсващите. Родителите - също.
Майката даде индикации за състоянието на държавата като фактор.
Спряха се един сигнал стотици страници, а при толкова деца, статистически трябваше да са повече недоволните.
Дори не е нужно да се чете "между редовете".
Властите нямат още версия стилована, пускат инсинуации по въпроси, които  пораждат обществено възмущение (без факти), защото ако е имало основание, явно пак са си затваряли очите. А, много вероятно, основание е нямало, иначе досега да бяха развяли чаршафи с компромати.
Разчита де на невежеството и неосведомеността дори по юридически въпроси.
А познатите и приятели дадоха и интересни подсказки.
За който е разбрал.

Състоянието на държавата наистина е фактор, с  бездействието си и към НАКЗТ и с бездействието си към действията на Лама Иво като частно лице. Поставила е няколко деца в риск и сега две от тях са замесени в убийство и са изчезнали.

Лятото е прекратено официално рамковото споразумение между НПО-то и министерството, но НПО-то продължава странната си дейност на ръба на закона без оторизация.

Общи условия

Активация на акаунт