Криминални досиета

• 524 380
  • 11 163
  •   343
Отговори
# 9 165
  • Пловдив
На мен едно единствено изчезнало дете, което е в риск, ми стига. Колко деца искате да са изчезнали, за да ви изглежда сериозно? Докато не се открие детето живо и здраво, отговорността за липсата му пада върху родителите му и Калушев. Вие кого другиго бихте обвинили? Държавата?

Вие сега да не предлагате прокуратурата да заведе дело, срещу родителите на детето, че не са притеснени, че Калушев е с него, и че казват че с него то е в пълна безопасност, и че знаят че той не е убиеца. И на тази база трябва да им се отнемат родителските права.
Не. Трябва да им се отнемат родителските права, че са си поверили детето на някакъв и допускат то да не ходи на училище. Т.е. независимо дал Калушев е убиец или и не и независимо какво се случи от тук нататък  тези родители трябва да бъдат без родителски права. В интерес на детето.
И кое е в интерес на детето,да бъде размотавано по приемни семейства години?
Е сега вече - с оглед на настоящата ситуация - да, в интерес ще е.

# 9 166
Моля ви се, бъдете сериозни...Откриха ли сина прокурорски?

# 9 167
На мен едно единствено изчезнало дете, което е в риск, ми стига. Колко деца искате да са изчезнали, за да ви изглежда сериозно? Докато не се открие детето живо и здраво, отговорността за липсата му пада върху родителите му и Калушев. Вие кого другиго бихте обвинили? Държавата?

Вие сега да не предлагате прокуратурата да заведе дело, срещу родителите на детето, че не са притеснени, че Калушев е с него, и че казват че с него то е в пълна безопасност, и че знаят че той не е убиеца. И на тази база трябва да им се отнемат родителските права.
Не. Трябва да им се отнемат родителските права, че са си поверили детето на някакъв и допускат то да не ходи на училище. Т.е. независимо дал Калушев е убиец или и не и независимо какво се случи от тук нататък  тези родители трябва да бъдат без родителски права. В интерес на детето.

Тоест, да не регулираме по никакъв начин грижата на децата, да бъдат преитстъпвани, давани, подарявани по преценка на родителя? Много странно мнение. И каква е разликата между това и продаването на бебета?

# 9 168
Приемното семейство носи отговорност за детето, което отглежда. Кой носи в момента отговорност за Алекс?

# 9 169
Най-готиното е, че постоянно един таен източник от МВР снася информация на медиите. Денонощно и постоянно.
Как да вярваш на институциите?

# 9 170
Много време без никаква информация от МВР или Сарафов, според мен не са живи вече нито Калушев, нито децата.

Има ли някакъв срок, в който компетентните органи да трябва да дадат някаква информация?

# 9 171
  • софия
Родителите на Алекс носят отговорност за него. Не са се отрекли от него.
Откъде е информацията, че има приемно семейство?
Откъде е информацията, че Алекс е бил на индивидуална форма на обучение с учител Калушев и е учил в Космос?

# 9 172
  • София
Вие с тва училище ме убивате, все едно в България няма един цял етнос, в който децата не ходят на училище след 4 клас. Голямо чудене как деца не ходят на училище- баш в България.

Влизам в темата с надеждата да прочета нещо за убийствата, ама явно няма никаква информация, 20 страници скролвах за родителския капацитет на няколко семейства.

На институциите, особено когато са подкрепени от жълтата преса вяра нямам никаква, естествено. Все още смятам, че тримата се крият, защото са в опасност от убийците, които имат държавен чадър. И родителите им много добре го знаят това и имат повече доверие в приятеля си, отколкото в полицията. И аз бих. Дано успеят да се укрият.

# 9 173

Не. Трябва да им се отнемат родителските права, че са си поверили детето на някакъв и допускат то да не ходи на училище. Т.е. независимо дал Калушев е убиец или и не и независимо какво се случи от тук нататък  тези родители трябва да бъдат без родителски права. В интерес на детето.

Ама разбира се, къде по-добре е да живее в хижа с мъже, да го замесят в убийство и да изчезне.

# 9 174
  • Другата България
Ама чакайте, Калушев е издирван и заподозрян за убийството.
Скрит текст:
Защо да е грозно дискутирането му? В поведението му през годините има много нередности и законови нарушения... и като поведение към поверените му деца, както и в тази "Национална Агенция". Защо Калушев да е жертва?

Почти престъпник и заподозрян е непознат за широката публика и тези апели да не го дискутираме, защото е непознат, са много странни.
Бащата Маркулев директно индикира, че е бил разпитван за версията, че Калушев Лама Иво е заподозрян за убийството...Както и, че е намесил и децата в престъплението.

Не знам как хората си вадят заключението, че било професионално извършено убийхство--нима са разгледали по какъв начин са убити хората, били са на местопрестъплението. Това е много по-голяма догатка, отколкото подозрителните факти около Калушев

Самопровъзгласил се лама, нелегално заградил земя публична собственост, иззел фунцкия на държавата за КОНТРОЛ на територия, нелегално грижещ се за момченца, нелегално "лекуващ" деца с проблеми, вадещ уязвими деца с проблеми извън семейна и учебна нормална детска защитена среда също е доказано.
Тоева, че е припечелвал с духовни учения също е вярно и е факт...всичко това е много проблематично и е факт. Неговото изчезване и отвличане на деца, евентуално зад граница, е съвсем необяснимо. Липсата на семейство и деца допълнително утежнява ситуацията.

Защо толкова много хора си затрварят очите за това супер проблемно поведени ене знам. Всички искат държавата да си върши работата. Тук имаме един човек/група от хора, които нарушават сума ти закони дори без да разглеждаме убийството и хората са ок с това...е, това си е анархизъм пълен.

Дълги години на този човек му е позволявано, че даже е бил и подкрепян да действа незаконно и ненормативно и това му е дало много лош сигнал. Е време е да дойде някакъв друг сигнал...
Хората си в омразата си към власти и институции са готови да отрекат закони, да нарекат черното бяло, да оставят деца да са в риск, да оставят НПО да се вихри и да контролира държавна земя и тн. Доста е проблемно...
Това не е вярно.
Поредната неистина и свободно съчинение.
Издирван да, заподозрян не.

# 9 175
Добре де, как е възможно да не са живи, което тръбеше вчера и някакъв бивш шеф в МВР и въпреки това цялата полиция да бъде в с. Българи и после пък в Монтанска област??
Написа се, че кемпера е видян на камери на АПИ. Вече не знам кой се е возил в него, обаче при положение, че полицията претърсва къщи, които са били на Калушев, по-скоро ми звучи като активно търсене, отколкото да имат информация, че са загинали…

# 9 176
Приемното семейство носи отговорност за детето, което отглежда. Кой носи в момента отговорност за Алекс?
Калушев.И го прави.И го е правил.В държава като Мексико децата, които е водил са опазени. Дейността, с коя то се занимава е доста опасна...Нищо не им се случва...За това си трябва да си отговорен към живота на човека до теб......

# 9 177
  • Пловдив
Вие с тва училище ме убивате, все едно в България няма един цял етнос, в който децата не ходят на училище след 4 клас. Голямо чудене как деца не ходят на училище- баш в България.
Аз не намирам това за правилно. И сега не намирам ситуацията с децата за добра за тях. Обаче коя съм аз, никоя.

# 9 178
Има нова насока в политическото говорене - сутринта Н. Денков е обяснил нещо, което пиша от началото - че това НПО може да получи такава регистрация, "ако има съдействие от съответните служби". - https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22245994

Онова за великите духовности и борбата с мафията Wink вече е оставено да заглъхва.

# 9 179
  • София
И аз не го намирам за правилно, но в контекста на тези тежки убийства, това са само странични шумове.
Но е разбираемо, като няма никаква информация за убийствата.

Емма, защо да е ново, нали точно това говорим постоянно, служби и държава са с двата крака вътре, затова истината се крие толкова яростно и се пускат димки всеки ден за разсейване.

Общи условия

Активация на акаунт