Криминални досиета

• 501 010
  • 10 121
  •   411
Отговори
# 9 675
А не ли е възможно хора, които обикалят планините, да са били помолени да се оглеждат? Иначе пролет идва, овчарят може да е тръгнал да си нагледа огражденията Simple Smile В Плевен времето бе супер пез целия ден.
да бе МВР, ДАНС, оборудвани с термокамери, дронове ще молят и ще чакат овчар да открие кемпера.

# 9 676
А не ли е възможно хора, които обикалят планините, да са били помолени да се оглеждат? Иначе пролет идва, овчарят може да е тръгнал да си нагледа огражденията Simple Smile В Плевен времето бе супер пез целия ден.
да бе МВР, ДАНС, оборудвани с термокамери, дронове ще моляч и ще чакат овчар да открие кемпера.
Оборудвани са (да надписват обществени поръчки), но знаят ли как да работят с тях???

# 9 677
  • Разпиляна във въображението
да бе МВР, ДАНС, оборудвани с термокамери, дронове ще молят и ще чакат овчар да открие кемпера.

Не чакат, а могат да разчитат на хора, които познават местността и малките пътечки. Иначе защо толкова доброволци се включват в издирването на хора? След като се разполага с дронове и термокамери.

Ето, човекът е обхождал местността.

# 9 678
да бе МВР, ДАНС, оборудвани с термокамери, дронове ще моляч и ще чакат овчар да открие кемпера.
Оборудвани са (да надписват обществени поръчки), но знаят ли как да работят с тях???

Знат, знаят, когато искат, могат всичко да направят.

# 9 679

Един и същ сигнал ли четем?
Явно не. Казваш, че след срещата последвало дълъг период от време, в който не са виждали детето, но пропускаш фактът, че това е в резутлат на сблъсъка, който имат с майката и несъгласието си от това, че Леон е на 'експедиция' с рейнджърите. Не само майката, но дори и сестрата й е несъгласна с родителите си и подкрепя майката на детето. След това бабата и дядото пускат сигнал и отношенията с дъщерите си още повече се изострят. Това е очевидно личен конфликт.

# 9 680
  • Пловдив

Един и същ сигнал ли четем?
Явно не. Казваш, че след срещата последвало дълъг период от време, в който не са виждали детето, но пропускаш фактът, че това е в резутлат на сблъсъка, който имат с майката и несъгласието си от това, че Леон е на 'експедиция' с рейнджърите. Не само майката, но дори и сестрата й е несъгласна с родителите си и подкрепя майката на детето. След това бабата и дядото пускат сигнал и отношенията с дъщерите си още повече се изострят. Това е очевидно личен конфликт.
Обаче какво се оказа? Че бабата и дядото са били прави.

# 9 681
Две неща не ми дават мира:
1. За 3 души 4 джипа са много, защото Иво К, Алекс и Ники са били в кемпера.
2. Кемперът е открит до туристическа пътека, отклонението за лобното място на Ботев. Как една седмица никой турист не мина от там? И при толкова подсказки с СМС-и, защо службите не ги разкриха?
В МВР работят 60 000 човека, отделно са другите служби. И 7 дена кемпер (не е тротинетка) не може да бъде намерен?

1. Те може да се дошли с джип в хижата и да са си тръгнали с кемпера. Доколкото разбрах посоката на джиповете е била в посока към хижата, а не обратно.
2. По сателитни снимки може да се види ( при добро желание) от кога е там този кемпер.

# 9 682
Ужасна история. За разплитането ѝ аз лично се придържам към Бръсначът на Ханлън за най-вероятните причини на човешките грешки: „Никога не търсете злонамереност в нещо, което може адекватно да бъде обяснено с глупост.“

Тук имаме психически лабилен човек, вероятно може да са намесени и личностни разстройва, който според всички сведения е вярвал искрено в прераждания и в това, че животът, реалността и човешката личност са просто илюзия. Моето лично виждане е, че будизмът, макар и привидно благовиден, в сърцевината си е крайно нихилистична и човеконенавистна идеология, но не ангажирам никого с мнението си. В този случай със сигурност не е довел до нищо добро.

# 9 683
Не вярвам и шестимата да са убити наведнъж, защото едва ли потенциалните извършители ще трият инстаграма на Николай снощи (и то ако имат паролата). Не се връзва - убиват шест души преди няколко дни, снощи се плясват по челото и изтриват акаунта. Според мен той си го е изтрил снощи и са се самоубили (или ламата ги е убил).
Т.е. твърдиш че са следили през цялото време как се развива случая, и какво мисли обществото, и едва снощи са решили да се самоубият по някаква причина. (Т.е. твърдиш че става дума за тройно убийство, последвано от ритуално тройно самоубийство, но активирано от някактъв спусък снощи.) Какъв е този спусък. Това пък на мен ми е странно. Все повече почвам, да мисля, че е от огромно значение факта, че двама от тримата убити са убити с точни изтрели, третият не. Което говори че не са убити от един и същи човек с едно и също умение да борави с оръжие. Ако съм прав, че третият изтрел е неточен, защото пистолета е държан от неопитна детска ръка, младежа вероятно не е неопитен, от дълги години в обкръжението на рейнджърите обучили са го как да стреля. Но какъв е спусъка. Защо са чакали толкова много преди да се самоубият, ако е вярна информацията че тримата са се самоубили. Освен от чисто любопитство, да следят случая как се развива, и какво мисли обществото за него. Друго обяснение нямам. Но тогава пък се увеличава шанса да се откажат от намерението си, не го ли направят веднага, или поне един, или двама от тримата, детето и младежа, ако приемем, че Калушев е откачен, и при него разубеждаване няма. Не ми го побира акъла тоя случая.

# 9 684
Обаче какво се оказа? Че бабата и дядото са били прави.
Аз не коментирам дали са прави или не, разбира се, че са прави и трябва да си ненормален да дадеш детето ти за отглеждане на чужди хора, колкото и "добри" да са. Просто казвам, че в сигнала няма никакви индикации, че Калушев е направил нещо нередно, което твърдеше другия потребител.

# 9 685
  • Варна
Sviken, ти наистина ли вярваш, че Калушев не е педофил?
Първия избран е Ники. Но той расте, трябва да се осигури второ дете.
Втория е Александър.
Третия е бил Леон, но е откопчен.

# 9 686
Никой не може да каже колко са били тези деца, може би "родителите"

# 9 687
Още ли с децата?
От всичката информация, която се публикува има само едно дете, което в годините е с Калушев. Всички други деца са били временно, включително и брата на Алекс, който е пълнолетен и вероятно е поел пътя си. Не е като да са "зомби" родителите му. Друг е въпросът, какво сее случило сега.

# 9 688
Нещо много не в ред има наистина в думите на бащата на детето. Ама не можели да се справят, детето било трето поред. Е като е трето, няма ли баба, дядо, братовчеди, роднини, ако трябва и към държавата се обърни да го настанят някъде, ама да има контрол. Може ли да го набуташ при пълния психар в тая секта, при трафик, оръжия, контрабанда и кой знае още какви опасности наоколо.

# 9 689
Аз също не разбирам защо точно сега да се самоубили
Но не разбирам нищо в цялата история
Просто всичко му се е развивало много добре, дори и Леон се е махнал с малък скандал, нищо особено. Никой за нищо не го е закачал.
Защо точно сега

Общи условия

Активация на акаунт