Криминални досиета

• 509 071
  • 10 385
  •   213
Отговори
# 10 035
Докато се чакаше включване от пресконференцѝята от Околчица криминалният психолог Неделчо Стойчев подгря яко аудиторѝята от студиото на БНТ с хард-версия, че очевиднѝят убиец на всички, е гуруто Ивайло. Нарече го "тежък нарцисѝст, психопат, педофил, измамник, престъпник..." А всички от групата в Петрохан - секта.
За вас това нормално ли е?

# 10 036
  • София

Нда, усещал, че ще го хванат, а не че ще го самоубият.
Най-естественото обяснение.
Да, вече не е имало накъде да бяга и е решил да умре като герой. Вероятно планът му е бил друг, но не се е получило. Вече границите не се преминават толкова лесно.
Както бях споделила, че всичките са екзекутирани, съвместно.
Това, че кемперът се е придвижвал, не означава,  че ИК е шофьор. Тримата са били трупове, транспортирани.
Светла памет на починалите!
Нали са ги видели южно от Бургас в село, чието име не помня. Т.е. от Петрохан са отишли там, има свидетели. Околчица е после. Не са били убити всички в хижата.

# 10 037
Всички защитници на този добър, прекрасен човек Лама Калушев, сега се втурнаха да обвиняват полицията за случилото се с 15 годишното дете. Не е лошо, все пак, да имаме някакви морални стандарти
Къде е била полицията през всичките тези години, докато лама и компания са "спасявали" деца?
Абсолютно са за изринване всички там, ама не защото са съчинили сектантско-педофилската история, а защото са я допуснали.
Има известно основание  в думите ви. Но и при наличието на 3 трупа и изчезнало дете, полицията не срещна особено съдействие от родителите. Нали трябва някой да каже, че има нещо нередно. А то излиза, че родителите доброволно са предоставяли децата си. Мотивите им са ми непонятни.

# 10 038
По БНТ казаха, че кемперът е бил много добре оборудван с радиостанции и със сателитна връзка.

# 10 039
Гледах Ботьо Ботев в „120 минути“. Колкото и да е..., хм, излязъл от форма, да го кажа по-деликатно, все пак обърна внимание на две странности.
Първата, че досега такова убийство не е имало – хижата подпалена, уж да прикрие следите, а труповете наредени демонстративно навън. Предположението беше, че може би целта на пожара е била да се даде сигнал, че там има нещо нередно.
И втората, намек беше, че след огледа на местопрестъплението, другото важно действие за разгадаване на истината е аутопсията. Че следователят е длъжен да присъства, за да разбере какво е станало и накъде да поеме следствието. Намекът беше, че за една седмица би трябвало вече да са направени аутопсиите и да се обяви какво, аджеба, е станало – самоубийство ли е, убийство ли е, или са „самоубити“.
Полицията би трябвало да е наясно да речем, вече, поне тези 3-ма в хижата как са убити. Защото ако съм прав за значението на факта че двама от тях са екзекутирани сякаш от опитен стрелец, а третият не, ако предположим че неопитният стрелец е детето, то би трябвало да се направи достатъчно обоснован извод така ли е, на база балистика. Под какъв ъгъл е влязъл куршума. Детето има определена височина. И прав да е жертвата ъгъла, ще е специфичен спрямо височината на детето, и на колене да е бил, балистиката би трябвало да направи обоснован извод, да речем тримата от трима души ли са убити с различна височина и размах на ръцете, или не. Ако балистичният профил на убиеца/убийците, не съвпада с нито един от тримата, тогава в момента полицията е в шах и мат.

Цитат
Това е дезинформация, на информация. Ние си въобразихме, че полицията не казва, за да опази децата. Сега отново ние си гадаем, защо полицията продължава да не дава нито един отговор. Междувремнно постоянно изтича неофицална информация. Ти ок ли си с това?

Възможно е полицията просто в момента да е в шах и мат. Има такива случаи в историята, обикновенно истината се разплита. Но ако няма какво да кажат, ако те самите дето имат поглед върху всичко, не разбират какво е станало, е напълно нормално случващото се, и ще продължи така първо седмици, после месеци, и накрая ще се забрави случая, ще останат легенди, като за Джак Изкормвача. Но не се сме в 19 век, по лесно се разкрива истината. Ако полицията е в шах и мат, търсенето на заподозрените за убийствата продължава. Аз не разбирам как може никой журналист, да не попита тия 4 джипа, дето са отивали към хижата какви са. Полицията установила ли е, модели, марки, номера. Изследвала ли им е предишното движение, по пътни камери. За да установи кои са били в тия джипове, и били ли са в хижата.

# 10 040
Лийкнаха инфо, че момчетата са били живи до тази сутрин...можело е да бъдат спасени Sad((
Кой лийкна?

# 10 041
Ама те дори не са намерили кемпера. Къде е това засилено полицейско присъствие? Накрая един овчар им звъни и казва елате да видите тука един кемпер в имота ми.

# 10 042
Ако на теб ти стига да обвиниш в убийство, някой, който има възгледи различни от твоите и гледа чужди деца, нормалните хора гледат уликите.
Ама нормално е много субективно, както видяхме последните дни и Вашата "нормалност", не е всеобщата "нормалност".

# 10 043
Тримата са били трупове, транспортирани.
Мда, тя тая мафия заработва и като туроператор.
Хайде точно на педофилите да не им е чак толкова светла паметта.

# 10 044

Нда, усещал, че ще го хванат, а не че ще го самоубият.
Най-естественото обяснение.
Да, вече не е имало накъде да бяга и е решил да умре като герой. Вероятно планът му е бил друг, но не се е получило. Вече границите не се преминават толкова лесно.
Както бях споделила, че всичките са екзекутирани, съвместно.
Това, че кемперът се е придвижвал, не означава,  че ИК е шофьор. Тримата са били трупове, транспортирани.
Нали са ги видели южно от Бургас в село, чието име не помня. Т.е. от Петрохан са отишли там, има свидетели. Околчица е после. Не са били убити всички в хижата.

Бояна, не, в Българи са били преди убийството. От там пристигат в Петрохан, не са виждани в Българи след убийството.  Писа се, че са виждани там "миналата седмица, ама не знаят кои дни" .

А защо Мафията да ги транспортира към този връх? Светла памет на Алекс и Ники, другите каквото са търсили, намерили са го!

# 10 045
  • София
Докато се чакаше включване от пресконференцѝята от Околчица криминалният психолог Неделчо Стойчев подгря яко аудиторѝята от студиото на БНТ с хард-версия, че очевиднѝят убиец на всички, е гуруто Ивайло. Нарече го "тежък нарцисѝст, психопат, педофил, измамник, престъпник..." А всички от групата в Петрохан - секта.
За вас това нормално ли е?
Естествено че не, коментирахме го. Този си беше с мисия и задача за изпълнение.

# 10 046
Не съм чула да казват кога точно са били в селото Българи.

# 10 047
  • София
Полицаите си казаха, че имат причини да не изнасят информация и в момента. Не, че беше нужно, то е ясно, че докато тече разследване могат да публикуват и дезинформация за целите на разследването, не само да не публикуват пълната информация. Не съм МВР почитател, но все пак и там има хора, които наистина работят и съм сигурна, че по случая има много такива.

# 10 048
Е нали от камери на Апи са засекли кемпера да пътува към морето, вечерта на първи февруари?!

# 10 049
  • Варна
Във форума на Калушев е писал мъж, който ако правилно разбрах е бил в такава секта в Маями.
Казва, че е имало много много наркотици. Дрогирали са го, вярва че през това време е бил насилван. Наркотиците са използвани в практиките от ламата.
Включително и разпространението им.

Бях изумена от пост на Калушев с който подробно запозна останалите за съдържанието и вида на фекалиите си.

Общи условия

Активация на акаунт