Криминални досиета

• 539 228
  • 11 821
  •   84
Отговори
# 10 365
Всъщност няма потвърдена достоверна информация, че са били тежко въоръжени. Това пак е от типа подхвърлени, т.е. недоказани. Но се върти като лайтмотив.
Не разбирам защо хората не правят разлика коя информация е достоверна, потвърдена и коя е подхвърлена версия.

# 10 366
Един психар е напълно достатъчен, стига да е харизматичен. Явно.

А за подкрепата и хвалбите за тези добри хора - явно  на никой, който ги хвали, не му пука, че има убито дете. Как пък един не се замисли, че може би пък все нещо не е наред, щом има загубен детски живот? Може да са били добри - никой не е идеално добър или лош. Явно поне някои от тях са били и интелигентни и умни. Ама преценката им за живота е била тотално сбъркана.

# 10 367
Вие кога си прибирате кучетата?
Аз го правя, когато идват непознати, но хора, които не считам за заплаха.

# 10 368
Е. Йорданов каза по БНТ, че се носели слухове, че прокуратурата трябва да се похвали с голям успех.

# 10 369
  • софия
Току-що по Нова Иван Савов каза: "Помните ли Сашко от Перник? Сашко не е бил в гората, не е бил премръзнал, в стомаха му е имало готвена храна." Информация от лекарите, които са го преглеждали. Помните ли каква е официалната версия за него?
Ще остане версията за убийства и самоубийство и нищо повече няма да научим. Така е удобно.

# 10 370
Аз почти не видях приятел на убитите със средно статистическа външност и/или професия. Так, че хвалбите колко добри хора са били изобщо не ме впечатляват.
Включително се питам какво хора са тия, които са си оставили децата на отглеждане в горите тилилейски? Може ли дете на 12-13 години да е такъв неспасяем наркоман или бандит, че родителя да си мисли, че не може да се справи с него?
Бащата спелеология промърмори в едно от интервютата, че имал три деца и не можел да се грижи за Алекс. Защо го е създал тогава и толкова ли нямаше баи/дядовци на които да го повери?
За групичката "еколози" ясно, че не са мислили за момчетата като за "деца", за да гинпожалят при заплаха. Първо - никой няма собствени. Второ - нали това е бил "смисъла" на лагера - да ги направят мъже.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 08:26 от dariVale

# 10 371
Тоя злодей Лама е могъл да ги прекара през границата още след първите убийства. Очевидно не е бил такъв извратеният му план. Все си мисля, че някой е крил кемпера дни наред в двор, или някъде. Не може да е стоял на поляна посред зима.

Какви добри хора, нали кметът на Гинци е предупредил единия, че не се вписва в другите. Очевидно не ги е смятал за " добри".

# 10 372
Тоя злодей Лама е могъл да ги прекара през границата още след първите убийства. Очевшдно не е бил такъв извратеният му план. Все си мисля, че някой е крил кемпера дни наред в двор, или някъде. Не може да е стоял на поляна посред зима.

Какви добри хора, нали кметът на Гинци е предупредил единия, че не се вписва в другите. Очевидно не ги еэсмятал за " добри".
Напротив. В зависимост от оборудването нищо не пречи кемпера да стои в пустош та и вътре корта да са в относителен комфорт.

# 10 373
  • София
А добре, за Сашко от Перник, какви са хипотезите ако не е бил в гората?
Аз си спомням, че казаха, че беше супер обезводнен тогава, не съм чула да е имало храна в стомаха.

# 10 374
Дочитам още, но да се включа с някои разсъждения.

Значи, издиша моята версия, няма как да се виждат на камерите, ако са заложници другите трима.

Според мен няма как да е вярно това да са били заложници. Всички, които знаят за съществуването на тази хижа знаят, че е опасана с камери. Защо биха отишли на място, вместо да ги причакат извън обсега на камерите?

За виковете, които са се чули от хижата, нали имали обгаряния по брадата на единия и по гърба на другия, сигурно не стоиш безмълвен докато гориш...

За смс-а от Калушев към майка му - имаше препратка към разни гурута относно стабилния сън. Според мен думата "кочина" се отнася точно за Пеевщината и политическата ситуация в страната. Стабилен сън пък още първия ден го разтълкувах така: докато ние обикновените хора си живеем живота по съвсем нормален начин, най-много някой да кръшне на жена си или мъжа си, има и един друг, паралелен свят, който включва дрога, трафик на хора, изнасилвания и други подобни мръсотии...

# 10 375
Това са подготвени хора, психически и физически, с възможности и техника. За мен е странно изведнъж да прввръи някой и да се стигне до 6рно самоубийство, убийство по става, ама пак...човека е имал отъпкан път по половината свят, подготвял се е със затваряне на сайтове и профили, не за първи път, съществувал си е в относително голям комфорт,  икой не го е закачал - кметове, политици или родители. На фона на всичко, една жалба за едно дете е нищо. Съгласна съм, че знам относително малко за псохопрофили на подобни лица, но все пак.
Или има още намесени, или има нещо значимо, което променя картинката.

# 10 376
Mного добър аргумент по НоваТВ - тези, които се занимават с педофилия, няма да се набиват на очи като спират хора в гората с оръжие, а ще пазят по-нисък профил.

# 10 377
Аз почти не видях приятел на убитите със средно статистическа външност и/или професия. Так, че хвалбите колко добри хора са били изобщо не ме впечатляват.
Включително се питам какво хора са тия, които са си оставили децата на отглеждане в горите тилилейски? Може ли дете на 12-13 години да е такъв неспасяем наркоман или бандит, че родителя да си мисли, че не може да се справи с него?
Бащата спелеология промърмори в едно от интервютата, че имал три деца и не можел да се грижи за Алекс. Защо го е създал тогава и толкова ли нямаше баи/дядовци на които да го повери?
За групичката "еколози" ясно, че не са мислили за момчетата като за "деца", за да гинпожалят при заплаха. Първо - никой няма собствени. Второ - нали това е бил "смисъла" на лагера - да ги направят мъже.

Преди малко по Нова Тв имаше връзка с приятелка на убития Ивайло Иванов, може да изгледате

# 10 378
Защо нищо няма да се разбере? Аз разбрах доста неща. Вие какво не разбрахте?

Най-малкото е, че рисково живеещи в гората тежко въоръжени хора са отглеждали деца, поверени им от доверчиви родители. Отделно милионите, наляти там, няма как да са само от законна дейност. Единият добър и интелигентен човек (това не го казвам с ирония) е получавал заплахи за разстрел. Въпреки това той не само си седял и продължил дейността в гората, ами и детето на 15 години пак си е било наоколо. Как пък никой не го пожали това дете!

Беа, и аз мн неща разбрах, но е ясно, че е имало и чадър над тази група и понеже, по всяка вероятност, чадърът е от определени кръгове, заради това сега някои не виждат. Когнитивен десонанс имат не само родителите, а и мн привърженици на конкретни кръгове.

Инж. Куманов споделя, че е пускал сигнал до Сандов за заградена обществена земя в Натура от тези хора и нелегална ограда. Той (Сандов) им пуснал да махат оградата, но после след няколко месеца са излезнали с тезата, че точно там имало пчелини и била преотстъпена с право на ползване и явно някой е натиснал и Сандов и регионалните. Радвала се е на протекция тази групировка.

Ето тук едно интересно интервю с този инж Куманов на екодвижение Балканка за Дарик Плюс, в което той описва как още 2022 година се занимава с тях около месец да ги разследва.

https://www.youtube.com/watch?v=iJBKgJ1IIIY&t=802s

Той се занимава с опазване на природа от десетилетия и е сигурен, че това не е била основната им дейност. Хората масово ги е било страх от тия, и туристи и местни.

Разбира се, това не е основното престъпление в случая. Най-голямата трагедия е с дечицата, но за мен е причината за обществената слепота и хората да оправдават педофилския лама като просто друга гледна точка и алтернативен начин на живот.

Калушев може да е добър само за лесно манипулируеми хора, които са си затваряли очите за "съжителстването" му с деца през годините.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 08:39 от MariyaHris

# 10 379
Интересно как разбраха, че храната в стомаха е сготвена, а не от нападали диви ябълки в гората.

Общи условия

Активация на акаунт