Криминални досиета

• 585 146
  • 13 815
  •   308
Отговори
# 10 500
Да, аз също мисля, че Ники е разбрал, че ще се приключва. В такъв момент се трият акаунти и т.н.

Ламата след като се е поосвестил е разбрал, че вече е лишен от “високия” си статус и е издирван беглец. Паднал му е будисткия плам и хич не е търсил дупки в оградата към Сърбия, а е решил да приключи нещата, преди да го хванат.

# 10 501
Родителите на Алекс нали имат още две деца? Съвсем ли няма причина да ги проверят? Кой знае колко още си оставят децата тук и там при учители, гурута и всякакви такива? Поне другите да знаят, че не е ок това. И че може да ги проверят и тях. Макар че в нашата държава всичко е проверка, доклад, глоба и всичко по старому.

# 10 502
Добре, тогава нещата звучат по-логично, ако не е ходил към морето.
Само не разбирам защо тези две момчета е решил да вземе със себе си и да отидат на Околчица, а не например някои от останалите?

# 10 503
  • Разпиляна във въображението
Не знаем какъв е кемпера. От кемпер до кемпер има голяма разлика. 

# 10 504
От медиите:
Става въпрос за заможни родители с проблемни тийнейджъри, злоупотребяващи с дрога

Що за родител трябва да си, за да си оставиш детето при чужд човек, който да го отглежда месеци или година?

Това питат всички трезвомислещи българи, след като стана ясно, че при Ивайло Калушев са били пращани десетки момчета на възраст до 15 години, с които той е живял във вила „Петрохан“, напускал страната и отивал в Мексико или Непал.

Данни от разследването сочат, че при него са пращани от родителите си тийнейджъри с проблемно поведение, най-често злоупотребяващи с наркотици от ранна детска възраст, научи Флагман.бг.

Калушев, който бил свръхинтелитентен и убедителен, казват негови близки. Той съумявал да убеди родителите, че децата им трябва незабавно да скъсат със заобикалящата среда, отричал традиционното образование и казвал многократно, че дори и да си завършат „Харвард“, ако нямат емоционална интелигентност и умението да се адаптират във всяка среда, никога няма да бъдат щастливи и успешни.

В неговата концепция за образование децата се отдавали на дълга медитация, връзка с природата и източни науки.

Давал често за пример и Николай Златков, който бе открит мъртъв в кемпера край връх Околчица вчера.

Хора, които са посетили вила „Петрохан“ казват, че не са виждали толкова възпитано момче. Това била „визитката картичка“ на Иво Лама – дете от проблемно семейство, за което той разказвал, че тръгнало по лош път е моделирано като млад и много интелигентен човек.

Подобни детайли карали заможни семейства да си поверяват децата на Калушев. Според сайтът Glasove, известна столична фамилия платила 1 млн. лева, за да пратят момчето си с Ивайло в Мексико. В момента те били шокирани от случилото се. Разпитани били по разследването, но заради деликатния случай, имената им се пазят в тайна.

# 10 505

Излезе информация, че две от жертвите са застреляни в главата, а третият е под брадичката. В кемпера.

Сериозно ли?! 😳

https://clubz.bg/170913?fbclid=IwY2xjawP2e4JleHRuA2FlbQIxMABicml … HQ9h0O0GdaM8WZfJQ

Благодаря за линка. 🙂 Тоя експерт, който експертва в статията, сам си опровергава глупостите. Уж ставало за секунди, а пък тук имаме пътешествия с кемпер насам-натам, и ако вярваме на МВР, става дума за сума ти дни между двете убийства. Ако е избил първите, защо не е убил и вторите още там и да се самоубие? И това сам мъж да убие други трима, които определено не са някакви неадекватни старчета, а същите въоръжени и тренирани мъже като него някак не съм много убедена, че е възможно не само в този случай, а в световната практика. Един - ок. Двама - може би, макар и трудно. Трима??? Не го вярвам. А и ако е бил в такъв момент на силна депресия и още по-силна агресия, не виждам причина да спре след третия. Едва ли е "разсъждавал" в този момент, ако съдим по мнението на експерта.

# 10 506
По какъв пък чак толкова лош път е тръгнало дете на 10 години (Николай). Майката е превъртяла, попаднала е под влияние на ламата и му е оставила детето си.

# 10 507
  • София
Пак питам - и Леон на 8 г. ли е бил наркоман?

# 10 508
  • Deutschland
Дали има ловни камери в района на мястото, където са намерени телата? Не че информацията ще стигне до нас, но все пак може да са записали нещо.

# 10 509
Какво като си е изтрил акаунта.Може да бъде възстановен, включително и съобщенията...

# 10 510
По въпроса дали е можел да избяга - замислете се, къде може да отиде.
Дори да мине границата, колко дни ще успее да бяга на полициите? Особено в Турция, каквито спекулации имаше в началото.
А дори да успее да избяга някъде по топлите морета - този човек няма как да не си е давал сметка, че никога повече няма да стигне до левъл да бъде търсен от силно мотивирани родители, които да му дават пари и да му изпращат деца, да има влияние на ниво топ политици и собственици на медии, да обикаля безпрепятствено по училища и т.н. Където и да отиде, вече ще бъде 1 от хиляди други перковци, борещи се за пари и ученици. В България е можел да си позволи да напише публично пост "Спирам да работя със стиснати хора", на новото място ще му бъде така широко около врата, обаче друг път.
Това е човек, който не е имал кой знае какъв избор. Или се предава на полицията, или не се предава.
Само жалко за детето, можел е да го пусне.

# 10 511
На мен не ми се връзва педофил/педофили да предизвикват интерес към себе си, обикаляйки с автомати по пътеките да проверяват преминаващите и да ги гонят оттам. Ако мина покрай хижа, опасана с камери, най-вероятно няма да ми направи особено впечатление. Виж, ако ме спре въоръжен човек да ми иска ЛК на пътеката, силно ще се впечатля.

Дори и да става въпрос за ритуално самоубийство, трябва да се изясни в подробности какво са правили 4 години в хижата и защо се е налагало да са въоръжени там. За споразумението на Сандов разбрахме, за дарението на Терзиев разбрахме, но не знам защо 4 години не е предприето нищо. За какво е "папката" със сигнали, какви действия са предприети по тези сигнали?

# 10 512
Blitz пусна снимка с дрон на обгорялата хижа, пуснато е по БТВ, изглежда наистина супер изгоряла...не знам как са възстановили нещо от там..

https://blitz.bg/regioni/parvi-kadri-ot-hizhata-na-uzhasite-kray … _news1134838.html

# 10 513
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Колко удобно, когато доста хора започнаха да се съмняват от подхвърлената от полиция и медии информация вече не било така, а сега е натъкмена, така че да съвпада и версията на мвр да излезе правдива. Ммм да, на бас, че пак хората ще намерят пукнатини и отново ще има друга версия.

# 10 514
Калушев самият е бил много проблемно дете, той разбира как най-добре да манипулира родителите, той години наред е манипулирал и неговите. Не се учудвам изобщо.
Иначе за Харвард е прав, нямаш ли емоционална интелигентност винаги ще си нещастен. То и за това адвокатът и счетоводителят са си зарязали уредения живот, да бъдат "горски" и да спасяват гората. Аз по принцип споделям теориите на Калушев и инвестирам много повече в приключения, отколкото в образование. Защото животът не бива да се отлага

Общи условия

Активация на акаунт