Криминални досиета

• 527 068
  • 11 270
  •   381
Отговори
# 10 485
Няма абсолютно никакви данни и доказателства за аутизъм или каквото и да е от този род на Алекс освен три думи на бащата, който очевидно не е на център. За тези хора нормалното е ненормално и обратното. Изобщо не му вярвам и считам, че органите за защита на детето трябва да разследват случая.

# 10 486
Кемпера е засечен директно към Враца, не ходил към морето.От сайта на Нова.

# 10 487
На мен ми е странно защо нпо-то има партньорство точно с това частно училище. В района на София има и други частни училища, вкл. такива, които са в околни села. Това едно на страна.
Второ, според мен тоя кемпер не е каран от Петрохан до Враца. В района на Враца има мн пещери и е възможно К. да е имал там база. Полиция в Българи може да е имало и на оглед - в района и да поразпита местните. Това не означава, че К. и децата са ходили реално до там.

# 10 488
Бащата на Алекс е жестоко наказан, за съжаление. И да му треснат глоба, все тая.

Не знам дали родителска безотговорност е престъпление? Но дори да е така, ще мине с условна присъда, ако изобщо се докаже. Но дори дело няма да има - никой не иска публично да се вадят доказателства в съда.

# 10 489
Ники да е участвал в убийството на мъжете от хижата. Ако е било убийство.
Имаше преди един убиец от Борисовата градина и той беше в частно училище и по време на убийството и той се водеше на училище. И него директорката до последно го прикриваше.

И защо след това и той е убит? И преди казах ' не виждам никаква логика в цялата история, колкото и да сменяме пешките. Самоубили се, убил ги гуруто, убил ги Николай, убил ги Алекс.
Никой няма нито един разумен аргумент (под формата на предположение, естествено) ЗАЩО може да се е случило. Такива хуморески, от сорта на: ама те се притеснили, че ще лъсне истината, че са педофили или гуруто се отчаял, че не му дават да си влачи дечица в хижата звучат нелепо! Тези хора са заедно едни 15-16 години, ако не и повече! Ако наистина са педофили, представете си колко безскрупулни са и колко би им дремело, че някой щял да ги разнася. Както и оня льольо, самопровъзгласил се за новия Буда. Тоя е вярвал, че светът е в краката му, че той коли, той беси, че е единственият буден/посветен и нещо повече от всички останали. Манипулатор със самочувствие до небето, правещ каквото си иска през последните поне 20 години от живота си, да не кажа и през целия си живот, управлявал буквално и преносно животите на сума ти хора, дори и на различни континенти, взел се за по-велик от най-великите дори в сферата, в която уж вярвал (религията), абсолютно над нещата и над всички (в неговите очи), и общо взето човек, който е нямало кой да го спре да прави каквото си поиска... Та тия хора изведнъж се натъжили, отчаяли, разплакали, и решили да гръмнат като новогодишни пиратки един след друг, всичките. Съжалявам, ама не може да не виждате колко абсурдно звучи всичко това.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 10:43 от Florecita*

# 10 490
Аз не съм наказателен юрист, но по-скоро поведението на бащата е съучастие към престъпление. Това не е да заведеш приятелчето на детето на ски за един ден/вечер, а съзнателно изоставяне.

# 10 491
Скрит текст:
Мен тези думи на Макулев ме навеждат на мисълта, че това дете е имало проблем, заради който семейството е решило да го прати в хижата:

„Познавам Иво Калушев и познавах загиналите, които ми бяха приятели, знам с какви морални устои бяха тези хора. Синът ни ще бъде възпитан в много други дисциплини, които не се преподават в нормалните училища при Ивайло Калушев. Той там получава познание за природата и духовните практики“, заяви Яни Макулев.

В това положение, в което бе той, нямаше как да се справим ние от гледна точка на време и финанси. Бих могъл и съм дал на детето си достатъчно. Имам дъщеря и по-голям син. Много хора знаят как съм си възпитал децата и знаят за какво става въпрос. В този конкретен случай съм преценил, че това е правилното за него. Не съм разочарован от детето си, напротив – много съм горд и доволен“, добави Макулев.

Спекулирам, няма как да знам със сигурност, за разлика от голяма част от пишещите тук, но ми звучи точно така - имат сериозен проблем, нямат ресурс да се справят с него - не само финансов, и решават, че Калушев и ко могат да помогнат. Още повече, че го познават, споделят някакви общи виждания с него, имат му доверие и т.н.
Определено не изглежда детето да е вербувано от частното училище. Интересно защо журналистите не го разкостиха цяла седмица това частно училище, да ги притиснат, да докопат данни дали някое от замесените деца е техен ученик.

За Леон знае ли се дали е запитан там след като пратен при Калушев? И в крайна сметка Леон колко време е бил при Калушев?
Калушев е отдал под наем вилата на Ивайло Иванов, а той вече да я е използвал за свои цели, но популярната личност да е наемодателят и неслучайно върху него се насочи основният интерес.

# 10 492
А добре, защо тогава тая истерия в с. Българи и полиция имаше там и местни разпитваха, които казаха, че К. е бил там в началото на седмицата (02.02) заедно с две момчета?

# 10 493
  • Разпиляна във въображението

Да, и аз току-що го прочетох. Фалшиви новини са пускани. Четох, май при Бенатова, коментар, че не са искали да съобщават превозното средство, за да не може Калушев да го смени.
Излезе информация, че две от жертвите са застреляни в главата, а третият е под брадичката. В кемпера.

# 10 494
Аз не съм наказателен юрист, но по-скоро поведението на бащата е съучастие към престъпление. Това не е да заведеш приятелчето на детето на ски за един ден/вечер, а съзнателно изоставяне.

При това в рискова среда -- само с мъже, без семейства... Ами както има роми, които си продават децата...те със сигурност получават реални присъди...

За мотив, може да е финансов мотив -- искал е да вземе общите пари и да почне нов живот с децата.

Римона, местни не са казвали, че са били в с. Българи 02.02., а предишната седмица...поне така разбтах. Иначе, естесвено, че са претърсвали втората база на КАлушев, те са били там на 29ти, когато бащата за последно се чува с Алекс, как няма да претърсват?

Мириел, това е супер странно, ако е истина, защото така бяха застреляни и другите трима...нещо ритуално ли е това? Двама в слепоочията и един в брадичка... И не е като в кемпера да са стоели един до друг и да е ок да гръмнеш някого до теб в слепоочието. К. е седял директно зад Ники...

Ако К. е убиецът, мотивът може да е комплексен-- несъгласия с него (той е краен нарцисист), финансов мотив -- да е искал да завлече общи пари, педофилски мотив, сриване на егото и развенчаването му и опозоряването му -- за един нарцис това е мн тежко.

# 10 495

Излезе информация, че две от жертвите са застреляни в главата, а третият е под брадичката. В кемпера.

Сериозно ли?! 😳

# 10 496
На мен ми е странно защо Ники си е изтрил инстрагама, а не фейса. Младежите не харесват фейса, за тях инстрагама е много по-лична социална мрежа. Защо точно преди гуруто да ги убие, а не преди шест дни например. На мен това ми говори, че са имали план да се измъкнат. И Ники е осъзнал, че няма да го бъде, един вид ще се приключва със земния живот.

# 10 497
  • София
А добре, защо тогава тая истерия в с. Българи и полиция имаше там и местни разпитваха, които казаха, че К. е бил там в началото на седмицата (02.02) заедно с две момчета?

За заблуда вероятно, за да си мисли Калушев, че ги е преметнал, че не знаят къде е; да е спокоен. Предполагам де, няма как да съм сигурна. А базата така или иначе е трябвало да бъде проверена и претърсена.

# 10 498
  • Разпиляна във въображението

Сериозно ли?! 😳

https://clubz.bg/170913?fbclid=IwY2xjawP2e4JleHRuA2FlbQIxMABicml … HQ9h0O0GdaM8WZfJQ

# 10 499
За мен за морето беше дезинформация.

През цялото време са ги търсили в района - първо в Берковско, после Врачанско.

Аз продължавам са мисля, че изявленията на Макулев са режисирани и са по-препоръка на психолози.
Това натъртване, аз му имам пълно доверие, аз знам какъв човек е, аз знам, че сина ми е в безопасност и т.н.

Най-логично е да е било в игра с полицията. Иначе никой нямаше да го пусне след разпит с обяснението той не иска да съдейства. Щяха да го държат и него при тях.

Общи условия

Активация на акаунт