Криминални досиета

• 512 974
  • 10 580
  •   248
Отговори
# 10 500
Кемпера е засечен директно към Враца, не ходил към морето.От сайта на Нова.
А добре, защо тогава тая истерия в с. Българи и полиция имаше там и местни разпитваха, които казаха, че К. е бил там в началото на седмицата (02.02) заедно с две момчета?
По принцип оглед и разпити се правят на всичко и всички свързани с предполагаемия престъпник...Но ако е тръгнал за Враца директно,  защо още в началото не са търсили там.Само един хеликоптер да беше обходи, щеше да засече нещо..Голям кемпер е, не е мотор

# 10 501
Напротив, дни след убийството се твърди, че е бил в село Българи. Линк:
П.П. На друго място пишат преди седмица, две. Не знам и аз кое е вярно вече….

# 10 502
  • София
Бащата на Алекс е жестоко наказан, за съжаление. И да му треснат глоба, все тая.

Не знам дали родителска безотговорност е престъпление? Но дори да е така, ще мине с условна присъда, ако изобщо се докаже. Но дори дело няма да има - никой не иска публично да се вадят доказателства в съда.
Престъпление е. Друг е вече въпросът дали прокуратурата ще реши да го преследва с оглед на цялата ситуация. Ако детето беше оцеляло - може би, но сега едва ли, защото какво значение има вече?

# 10 503
  • Пловдив
Не само на закони, но също и въпрос на практика - съдебна и административна (на Агенцията по вписванията) - е това с наименованията на "националните агенции" - търговски дружества или сдружения.
Но така или иначе в конкретния случай не сочи специална закрила, такива има много. Виж, тия неща със загражданията и уж пчелина, те - да.
Не ми стана ясно и дали наистина са купили земя около хижата, от кого и как, не че и това е най-същественото.

# 10 504
  • Другата България
Кемпера е засечен директно към Враца, не ходил към морето.От сайта на Нова.
Това е новина от брифинга.
Още вчера си го казаха.

Търсили са.
И това казаха.

# 10 505
И как не разбрахме от медиите, че Ники 6 дена е имал Инстаграм, докато ги издирват.
А медиите научиха, че е изтрит малко преди да ги открият???

Ако са искали да бягат зад граница, щяха да го направят на 1-ви, веднага след убийството, тогава никой не ги търсеше. По избор - 3мата пеша към Сърбия (но нямат кола) или единият с колата през КПП, а другите детето и втория пеша. За хора познаващи района (местни) минаването на границата е детска игра. Дори през социализма, когато имаше 2-3 реда телени мрежи, местните знаеха къде няма, основно заради терен, но тези са катерачи.

Не ми стана ясно и дали наистина са купили земя около хижата, от кого и как, не че и това е най-същественото.
Пишеше, че хижата е купена от Фидос, а земята 5 дка. от МЗХ за 5000 лв. без малко.

Вчера бях дала линк към БЪРД със скица на парцела от Кадастъра и веднага няколко несъответствия ми избодоха очите. В Кадастър пуснах и ортокарта - направо ужас.
Ако нямаха чадър, никога не можеха да купят тази земя има прекалено много "грешки" в скиците.

И понеже картите ми говорят (не ТАРО, а кадастралните) виждам, че там е подготвено да изникне един скъп частен затворен коплекс върху минимум 7 дка, печалбата ще е няколко милиона евро, но не е достатъчно да обоснове 6 брутални убийства (ако са почнали далаверата и са се отказали).

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 10:59 от biborana

# 10 506
Да, аз също мисля, че Ники е разбрал, че ще се приключва. В такъв момент се трият акаунти и т.н.

Ламата след като се е поосвестил е разбрал, че вече е лишен от “високия” си статус и е издирван беглец. Паднал му е будисткия плам и хич не е търсил дупки в оградата към Сърбия, а е решил да приключи нещата, преди да го хванат.

# 10 507
Родителите на Алекс нали имат още две деца? Съвсем ли няма причина да ги проверят? Кой знае колко още си оставят децата тук и там при учители, гурута и всякакви такива? Поне другите да знаят, че не е ок това. И че може да ги проверят и тях. Макар че в нашата държава всичко е проверка, доклад, глоба и всичко по старому.

# 10 508
Добре, тогава нещата звучат по-логично, ако не е ходил към морето.
Само не разбирам защо тези две момчета е решил да вземе със себе си и да отидат на Околчица, а не например някои от останалите?

# 10 509
  • Разпиляна във въображението
Не знаем какъв е кемпера. От кемпер до кемпер има голяма разлика. 

# 10 510
От медиите:
Става въпрос за заможни родители с проблемни тийнейджъри, злоупотребяващи с дрога

Що за родител трябва да си, за да си оставиш детето при чужд човек, който да го отглежда месеци или година?

Това питат всички трезвомислещи българи, след като стана ясно, че при Ивайло Калушев са били пращани десетки момчета на възраст до 15 години, с които той е живял във вила „Петрохан“, напускал страната и отивал в Мексико или Непал.

Данни от разследването сочат, че при него са пращани от родителите си тийнейджъри с проблемно поведение, най-често злоупотребяващи с наркотици от ранна детска възраст, научи Флагман.бг.

Калушев, който бил свръхинтелитентен и убедителен, казват негови близки. Той съумявал да убеди родителите, че децата им трябва незабавно да скъсат със заобикалящата среда, отричал традиционното образование и казвал многократно, че дори и да си завършат „Харвард“, ако нямат емоционална интелигентност и умението да се адаптират във всяка среда, никога няма да бъдат щастливи и успешни.

В неговата концепция за образование децата се отдавали на дълга медитация, връзка с природата и източни науки.

Давал често за пример и Николай Златков, който бе открит мъртъв в кемпера край връх Околчица вчера.

Хора, които са посетили вила „Петрохан“ казват, че не са виждали толкова възпитано момче. Това била „визитката картичка“ на Иво Лама – дете от проблемно семейство, за което той разказвал, че тръгнало по лош път е моделирано като млад и много интелигентен човек.

Подобни детайли карали заможни семейства да си поверяват децата на Калушев. Според сайтът Glasove, известна столична фамилия платила 1 млн. лева, за да пратят момчето си с Ивайло в Мексико. В момента те били шокирани от случилото се. Разпитани били по разследването, но заради деликатния случай, имената им се пазят в тайна.

# 10 511

Излезе информация, че две от жертвите са застреляни в главата, а третият е под брадичката. В кемпера.

Сериозно ли?! 😳

https://clubz.bg/170913?fbclid=IwY2xjawP2e4JleHRuA2FlbQIxMABicml … HQ9h0O0GdaM8WZfJQ

Благодаря за линка. 🙂 Тоя експерт, който експертва в статията, сам си опровергава глупостите. Уж ставало за секунди, а пък тук имаме пътешествия с кемпер насам-натам, и ако вярваме на МВР, става дума за сума ти дни между двете убийства. Ако е избил първите, защо не е убил и вторите още там и да се самоубие? И това сам мъж да убие други трима, които определено не са някакви неадекватни старчета, а същите въоръжени и тренирани мъже като него някак не съм много убедена, че е възможно не само в този случай, а в световната практика. Един - ок. Двама - може би, макар и трудно. Трима??? Не го вярвам. А и ако е бил в такъв момент на силна депресия и още по-силна агресия, не виждам причина да спре след третия. Едва ли е "разсъждавал" в този момент, ако съдим по мнението на експерта.

# 10 512
По какъв пък чак толкова лош път е тръгнало дете на 10 години (Николай). Майката е превъртяла, попаднала е под влияние на ламата и му е оставила детето си.

# 10 513
  • София
Пак питам - и Леон на 8 г. ли е бил наркоман?

# 10 514
  • Deutschland
Дали има ловни камери в района на мястото, където са намерени телата? Не че информацията ще стигне до нас, но все пак може да са записали нещо.

Общи условия

Активация на акаунт