Криминални досиета

• 512 569
  • 10 568
  •   275
Отговори
# 10 470
  • София
По въпроса защо е било необходимо хижата да бъде охранявана с термокамери, дронове и оръжие - някаква хипер извисена особа във фб уверено твърди, че се налагало заради медитацията. Трябвало да  медитират на спокойствие Smiley
Ема, честно казано, такива хора ме плашат повече от самата секта на Калушев. Зомбирано бранят дейностите на школата и на убитите, само за да не признаят, че всичко това е зловещо и нередно. Търсят се всякакви оправдания, митични версии за килъри, лоши полицаи, а проблемите са пред очите им и са очевидни. В повече ми идва.

# 10 471
Ако е така, защо ще избягат после с Калушев и детето? Каква би била логиката?

Ники да е участвал в убийството на мъжете от хижата. Ако е било убийство.

# 10 472
Ано детето е леко в спектъра, изобщо не можете да си представите какви проблеми може да има заради това, че се държи различно, учи различно. Така, че алтернативен подход ( Виж. Моето семесйство и друго животни), е добър шанс за място под слънцето.
Да, от сегашна гледна точка, не изглежда добро решение.

# 10 473
Възможно е да е внушил по някакъв начин на Н., че прави нещо, което се изисква от гледна точка на духовно развитие. Може да е представил убийството не като край на живота, а като начало. Нямам идея как е в будизма, но и той самия всъщност пишат, че не следва дословно тази религия, а си е измислил някакво свое разклонение. Общо взето възможно е всичко.

# 10 474
Сега прокетох, в сайта на Нова, че кемпера е засечен на път за Враца, след първите убийства, за към морето-не...Какво по дяволите  правила цяла седмица тогава...

# 10 475
А, просто все пак най-голямата трагедия е смъртта на детето, затова пак се сетих за “обясненията” на баща му. За мен и Калушев (каквито интервюта му слушах и четох), и Макулев говорят по един уверен, компетентен, но малко снизходителен към другите и категоричен начин, без реална емпатия и доброта, и е тъжно за децата, които са били около тях.

Ами това при Калушев идва от нарцисизма, сектантството и лам-ството. Той е в амплоато на духовен учител -- обществото ни е кочина, всички са зле, той иска да спаси децата, които гаснат в училище, иска да покаже на хората как да живеят. Той има отговорите--педофилия и медитация в гори и пещери.

При Макулев и той е имал някакви коучинги, практики и тн. та явно и той е искал да предложи на падналото общество някакво спасение и учение. Но има и друго, на мен Макулев ми се видя като самосугестиращ се -- опитващ се да избяга от реалността и да се самоуспокои. А може би да успокои и Калушев -- все по-спокоен беше, все по-уверен,без никакви притеснения...само мигащ на всеки 2 секунди и препотен... В такава ситуация много хора бягат от реалността, аз бих била нонстоп на лекарства, не владея чак такива техники за бягство.

На мен ми прави впечатление, че и майката никъде не излезна. И е възможно да  е била в тежко състояние предвид ситуацията, да не се е самосугестирала достатъчно добре.

# 10 476
Ако е така, защо ще избягат после с Калушев и детето? Каква би била логиката?

Ники да е участвал в убийството на мъжете от хижата. Ако е било убийство.
Да се спасяват. Те са били едно цяло, нали Калушев е твой огледален образ

# 10 477
  • Другата България
Григор Лилов във ФБ: https://www.facebook.com/grigorlilov

Повдига интересни въпроси относно противоречията и „дупките“ в официалните съобщения. И обръща внимание на любопитни факти.
Това за сенките на полицаите на снимките наистина няма обяснение.
Григор Лилов трябва да го забранят, официално.
Поредните /по Тесла/ глупости, ама големи глупости. Но какво да очакваш от човек, който твърди, че Петрохан е в Монтанско, и че през прохода е “международния път на тировете“....
В това нещо няма НИЩО вярно. За пореден път се смях с глас на глупостите му.
Цитат
ПОРЕДНИЯТ, НО НЕОБЯВЕН ТРУП. 📌 
След като е "открит" кемпера, тревогата в района е прекратена, екипите са изтеглени, издирването е прекратено. И във времето - "малко по-късно", следва още едно сензационно убийство.
Необявено.
Маскирано е като пътна катастрофа.
Обяснявам - по пътя от Враца към Видин, на около 76 км в посока Видин, се случва тежка автомобилна катастрофа. Колата изхвърча от пътя, блъсва се в дърво и по-натам е ясно.
Давам снимка от лобното място. Естеството на белезите по дървото, посоката на изхвърчаването от пътя и щетите по колата се разминават и противоречат на законите на физиката. Но и това не е толкова съществено.
Същественото е, че няма причина за катастрофата. А най-важното е времето на събитието. То е към 13:30 часа в същия ден. Когато сензацията с кемпера гърми по всички медии
.
Загиналият е 56-годишен. Не се знае какъв е, вероятно няма и да го узнаем никога.
А каква е истината?
Нито трупът е необявен, нито се е случило на Е79, нито мъжът е 56 годишен.
Става въпрос за ПТП между селата Белотинци и Одоровци, мъж на 71 години самокатастрофира в дърво и загива на място. Случаят е от 10:30 часа. Ето я новината:
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22251985
Трагичен е този човек, прочети коментарите под “сензационния“ му пост, сама ще се убедиш.

# 10 478
  • Разпиляна във въображението
За момента продължава да ми важи най-простото обяснение - вторите са убили първите /може да е един, другите свидетели, но те са си тръгнали живи от хижата/. А за цялата объркана информация - полицията се е опитвала да ги намери живи и не е искала да ги сплашва повече. Обявени, че са видени към морето, полицията се е струпвала на съвсем различно място, доста близо до тях. Има ли са техника и са забелязали контролните пунктове /и тук се писа за тях/.

# 10 479
Скрит текст:
По въпроса защо е било необходимо хижата да бъде охранявана с термокамери, дронове и оръжие - някаква хипер извисена особа във фб уверено твърди, че се налагало заради медитацията. Трябвало да  медитират на спокойствие Smiley
Ема, честно казано, такива хора ме плашат повече от самата секта на Калушев. Зомбирано бранят дейностите на школата и на убитите, само за да не признаят, че всичко това е зловещо и нередно. Търсят се всякакви оправдания, митични версии за килъри, лоши полицаи, а проблемите са пред очите им и са очевидни. В повече ми идва.

Трябва да се отчита и фактът, че това са хора, които досега са живели с убеждението, че са духовен, интелектуален и всякакъв каймак. Внезапно се оказват около 100 пункта под Ганя като IQ, понеже Ганя може да го е страх от норвежците, но поне не си дава децата на въоръжени секти.

Те нямат друг избор освен още поне известно време да продължат да твърдят, че всичко това е държавен заговор и друго не може да бъде.

# 10 480
За момента продължава да ми важи най-простото обяснение - вторите са убили първите /може да е един, другите свидетели, но те са си тръгнали живи от хижата/. А за цялата объркана информация - полицията се е опитвала да ги намери живи и не е искала да ги сплашва повече. Обявени, че са видени към морето, полицията се е струпвала на съвсем различно място, доста близо до тях. Има ли са техника и са забелязали контролните пунктове /и тук се писа за тях/.

Да, а и не е имало на камерите други, освен 6тимата.

Както писах, моят фийд е пълен с вайкания срещу мафията, Сарафов и призиви "Сега ако не ги изринем"...нормализират очевидна педофилия, мафията поства за Ботев... когнитивен дисонанс отвсякъде. Малко като секта са си и те.

Но за мен показва, че човек трябва да е критичен -- всички тези хора, които говорят за законност, институции, ще борят мафията, са видимо ок с това НПО-та да изземват държавни функции, лами да лекуват деца с проблеми по хижите и тн...

# 10 481
Лошото е, че има и други паравоенни хижи и държавата спи с години. Вчера БОЕЦ имаха лайв от такава хижа, близо до София. Пак джипове, АТВ-та, шейни, не давали хората да минават по пътеката.
Боец се обадиха на 112. Уж дойде патрул, влязоха сами (това е нормално), излезе полицията съвсем спокойни. БОЕЦ ги учеха, че трябва да оформят всичко в доклад. Изглеждаше като поредното потулване.

Този патрул си тръгва и ... идва нов патрул. Беше очевидно, че някой шеф в МВР-то е гледал лайфа и е пратил втори патрул, но добре инструктиран да се държи по-адекватно. Не очаквам сериозни мерки от държавата, за съжаление.

# 10 482
Аз съм склонна да вярвам, че убиецът може и да е Ники. Това дете на практика не е имало детство...кой знае в неговата душа какво е било.
Но според мен няма да се разбере.

Е, как ще е Ники? Самоубил се е, прострелвайки се в гърба ли? А гуруто е чоплело семки около него през цялото време. Това е несериозно.
Не знаем реално и официално кой кого е застрелял, кой къде е стоял, в гърба ли е стреляно, под брадичката ли.
Нямаме официална информация нито за първите три трупа, нито за вторите.
Така че на този етап, при липсата на конкретика, спокойно може да се допусне всичко.

# 10 483
За мен няма съмнение ,че става дума за ритуално самоубийство .Още от писмото на майката стана ясно накъде духа вятъра.
Интересни са ми времето на смъртта на частта от кемпера -дали са се размотавали с дни с тоя кемпер или веднага са тръгнали натам и са се самоубили.

# 10 484
И аз така мисля. На мен единственото странно ми е защо е ходенето до къщата на морето (ако е имало такова, уж камера на АПИ ги била видяла и затова имаше и полиция в селото).
1. Имало е нещо, което е трябвало да бъде унищожено (някакви доказателства за дейността им). Някой тук го написа, като възможност и е вероятно.
2. Взели са запаси/провизии. Струва ми се малко вероятно.
3. Смятали са да напуснат през границата с Турция, но нещо се е объркало. Съвсем не ми се вярва, все пак знаят, че всички ги търсят под дърво и камък, а на границата гранична полиция ще ги хване.
И не мога да стигна до категорично заключение.

Общи условия

Активация на акаунт