Криминални досиета

• 552 741
  • 12 439
  •   347
Отговори
# 10 545
  • София
Някъде май прочетох, че Ники бил застрелян в гърба. Може и аз да съм се заблудила.

# 10 546
А тук коментирахме ли, че стихотворението ‘Борба’ е постнато на страницата на Калушев без последния стих на оригинала, т.е последният е ‘ върви към своя свещени конец’…
Това се е  е случило ок. 16 ч на 01-ви?

# 10 547
За мен случая има много пластове и каква е истината ще се разбере след време. Но има и много голям провал на институциите.
Първо- как така някакви хора имат оръжие, обличат униформи и се разпореждат като онбашии в района на Годеч. Къде е била полицията? Защо полицията гони наш обикновен Ганю за това, че не си е платил винетката навреме, а някакви господа се скитат необезпокоявани с АТВ та и пистолети из държавните гори. Ако е било така, разбира се. Но съм склонна да вярвам, че има доза истина в това.
Надявам се на отговор от институциите

Второ- защо не направят сериозно проучване на финансирането, на данъците  , на дейността им, на даренията им, както правят на обикновения Ганю. Каквото и да говорим, за духовност, извисеност, медитация и подобен булшит, когато има убийства, винаги става въпрос за пари, и то сигурно много пари. Предполагам, че службите работят и няма да покрият тази информация. Очаквам това

Трето- в нашето училище не може учител да заведе дете никъде без един милион декларации, без ясно разписана отговорност. За закъснение се пише половин отсъствие, за три отсъствия звънят и търсят обяснения от родител. За пет неизвинени сигнализират АЗД.  Самостоятелна форма НЕ позволяват. Това се случва  на обикновеното Ганюво дете, явно за възвишени будисти и спортисти важат други закони. Очаквам да се проучи как така за тези деца важат други закони? Да се даде обяснение.
 Четвърто-Ако Ганювото дете е аутист или наркоман, държавата го праща по пътеката на здравната каса, психолог, психиатър, които пишат доклади, диагнози и т.н. Очаквам да се каже точно защо родителите на тези деца са били принудени да си заточат детето в гората над Годеч? Имало ли е диагноза? Доктори знаели ли да? Или пак ще говорим за езотерика и прераждане.

Четвърто- Родител може да повери дете на който прецени, но има ли поток на пари, това вече не е просто приятелско отношение, а бизнес с деца. Къде са документите за този бизнес с деца, къде да декларациите, квалификациите? Нищо не се каза по случая. Надявам се да се каже.

Нещо повече, Априлски душ, хижа Петрохан и НАКЗ са били разследвани до декемри 2025, до преди месец. Разследвали са ги по сигнали за педофилия и паравоенна организация и са прекратили разследването, тоест са счели, че проблеми тия хора нямат.

Разследвани са от  февруари и не са намерили нарушения...Това е най-фрапантното и е абсолютно безобразие.

# 10 548
Не само, че са разследвани, но стана ясно, че е имало изтичане на информация и разследваните са разбрали, че са разследвани.

# 10 549
Е, то като ще разтягаме конспиративни локуми, каква е гаранцията, че Калушев е публикувал каквото и да било?
Каква е гаранцията, че профилът му не е хакнат (нещо, което се случва ежедневно ), за да се насочат всички улики към него?

# 10 550
  • София
А тук коментирахме ли, че стихотворението ‘Борба’ е постнато на страницата на Калушев без последния стих на оригинала, т.е последният е ‘ върви към своя свещени конец’…

Вярно е, последния ред липсва, "ще викнем ние: „Хляб или свинец!“. Ами за мен това е още по-показателно за намеренията му - слагане на край, а не вдигане на бунт.

А може да е случайно. Стихотворението го е копирал отнякъде, едва ли го е набирал ред по ред, и да му е изпаднал последния ред просто и да не е видял.

# 10 551
  • София
А дали не е възможно драмата да е била в Алекс или Ники? Някой първо убива някой от тях (примерно, Дечо убива Алекс - случайна хипотеза) и това да разразява всички последващи събития? Калушев изперква, застрелва останалите трима, грабва оцелелия и тялото и в отчаянието си, няма друг изход, освен да убие оцелелия и да се самоубие. Ако единия е прострелян в гърба, а останалите в главата и под брадичката, има логика да е станала някаква патаклама, която да доведе до екзекуции.
Това със сигурност ще се установи от експертизите и аутопсиите - кой кога е убит и дали е мъкнато тяло в кемпера.
За мен е малко вероятно, но с толкова психически особен индивид като Калушев, не бих изключила нищо.

# 10 552
Не само, че са разследвани, но стана ясно, че е имало изтичане на информация и разследваните са разбрали, че са разследвани.

Тоест, освен теч на информация е имало сериозен чадър над техните дейности. Никога няма да разберем какво е станало. Нещата са нависоко по етажите на всякаква власт.

# 10 553
  • Разпиляна във въображението
Гаранцията е аутопсията. А затова кой е убиец - натривките и оръжието.

# 10 554
А дали не е възможно драмата да е била в Алекс или Ники? Някой първо убива някой от тях (примерно, Дечо убива Алекс - случайна хипотеза) и това да разразява всички последващи събития? Калушев изперква, застрелва останалите трима, грабва оцелелия и тялото и в отчаянието си, няма друг изход, освен да убие оцелелия и да се самоубие. Ако единия е прострелян в гърба, а останалите в главата и под брадичката, има логика да е станала някаква патаклама, която да доведе до екзекуции.
Това със сигурност ще се установи от експертизите и аутопсиите - кой кога е убит и дали е мъкнато тяло в кемпера.
За мен е малко вероятно, но с толкова психически особен индивид като Калушев, не бих изключила нищо.

Вече се писа в пресата, че на камерите са видени тримата убити и тримата свидетели и после как тримата свидетели се качват нанякъде и запрашват. Дали е вярно е друг въпрос, но поне според досегашната информация, тримата са живи при тръгване от хижата.

# 10 555
Николай Златков е живял с родители до 4 г възраст, после се развеждат, майка му е била с него в Испания при Ламата, къде точно не помня.Явно така са тръгнали нещата, бащата се е опитвал известно време да го намери или прибере, не е успял. Майката има нов партньор, Ники е при ламата с години. Това четох в Гласове, много не им повярвах, обаче някои неща се припокриват вече. Бях я постнала доста по-назад, ама изчезна, вече е все тази.

# 10 556
Този човек досега е живял на светло, не е бил издирван за три убийства Simple Smile
Дребна разлика.

Живеещият на светло е бил експулсиран от Мексико и напъден от Непал. Не виждам да му е пукало особено, да не говорим, че според самия него, в Мексико е имал цяла империя, та даже и дъжавата/правителството го е спонсорирала. (Това последното е пълен смях, но така се твърди. 🤣).

Има разлика с "търсят го за тройно убийство".

Иначе това за империята, сътрудничеството със СЕТИ Smile, плюс онова за представителя на Росатом, дето не бил такъв, освен в профила си в ЛИ, плюс още няколко такива неща - за мен тези хора са били и митомани, освен другото.

Дреме му. Той е бил толкова над нещата, че това въобще не би го бутнало. И да, били са митомани, грандомани и какви ли още не -мани. Точно затова не вярвам във версията самоубийства.

# 10 557
Нещо много странно се случва. Камерите на АПИ засекли кемпера на Ивайло Калушев в края на миналия месец, бащата казва, че няма контакт с детето си от 29 януари. Да кажем, че датите съвпадат. НО на 1 февруари в профила на Калушев се споделя стихотворение на Ботев, а вчера/онзи ден някой влиза и изтрива профилът на Златков в Инстаграм. Никаква логика. Убитите в хижата са убити дни по-късно от последното засичане на кемпера. Цялата тази теория със самоубийството е покъртителна глупост, за мен дори тези тримата в кемпера са убити преди тези в хижата.

# 10 558
За мен лично се разбра нещо, което всички така или иначе знаем.
За обикновените хора законът е строг, а за тези с пари, може всичко. И това в държава от ЕС и ЕЗ.
 Наистина има политика в този случай, но този случай очерня всички, и властващи, и опозиция.
 Грозна, грозна родна картинка. Искрени съболезнования за невинните жертви и много силно се надявам, ако не цялата, то поне част от истината да излезе наяве и да се използва за оздравяване на нашите институции.
 Колко още езотерични онбашии има по нашите гори? Колко още гурута, които влачат напред-назад деца на доверчиви родители и източват парите им?
 Какво ще предприемат властващите, за да не се повтори това безобразие? Питам, но отговор не чакам

# 10 559
Духовните практики са параван за ред дейности и става въпрос за много, много пари.

Общи условия

Активация на акаунт