Криминални досиета

• 535 170
  • 11 641
  •   436
Отговори
# 10 725
Още първия ден, когато излезе новината за тройното убийство на Петрохан, ми направи впечатление как местните хора твърдят, че чули изстреЛ. Това не са хора от съседния апартамент, това е село, отдалечено на километри от хижата. Чули изстрела (може и изстрели да са били) и ги разпознали. Никой не си е помислил, че детето на съседите стреля по врабчета, че някъде празнуват рожден ден с фоейрверки, не, те са разпознали изстрела от хижата...
Кой ги е свързал директно с тях? От двете интервюта, които намерих, жената от магазина каза, че хората, които са чули изстрели са си мислели, че са по животни. Другият мъж, който е бил на двора си, казва "няколко последователни гърмежа, не мога да определя дали са от взривове, дали са от пиратки".

# 10 726
А, той щото не знае , че е издирван...Дори и в пещера да са влезли, то кемпера щеше да е там някъде...За часове щяха да са открити...Както казват криминалистите- първите 48 часа са важни....Каква тишина да пазят....Какви обходи да правят...и пак с автомобили , да не би да са беззвучни....Забавени действия просто.

# 10 727
Според мен най-важното в случая ние като общество да имаме критично мислене и да не допускаме повече такива неща да се случват. И за това ще помогне този случай да се разнищи докрай, кой е ходил в тая хижа, какво е видял, защо не е подал сигнал. Аз мога да ви кажа , че институциите си работят, може би не със скоростта, с която иска, но ако има гражданско общество, проблемите се решават.
Аз съм водила война с един фермер милионер, че ми замърсява въздуха с палежите си на обор и проблемът се реши. А да и той ме заплашваше, ама ето на, жива съм...

# 10 728
От днес има сигнал за паравоенна организация от Боец. Да видим ще има ли реакция..

# 10 729
  • София
Добре.
Да коментираме тогава следното - защо Калушев не е убиеца и не се е самоубил?

Защото няма логика да убиеш трима души, две кучета, да подпалиш хижата и после да качиш другите двама на кемпер. И да се придвижиш на стотина километра, за да убиеш отново и да се самоубиеш. И защото не е възможно този кемпер поне веднъж да не е засечен от нито една камера.
Показаха снимки на кемпера, минал е по, селски пътища без тол камери.

# 10 730
Абе какви скални дупки ще проверяват, нали човекът им е написал къде отива черно на бяло? Пък и имаме голяма полиция, една част можеше да си се вре по дупките, а друга да мине по селския път към Околчица? Това е кемпер все пак, не е лисица, да не остава диря? Ако не го знаят този черен път, да идат в селото и да питат. Да питат кмета, в Гинци всички са ловджии, знаят пътеките

# 10 731
  • София
Прочутите четири джипа може да и нямат общо с убийството. Не съм запозната с района, но по този път едва ли се стига само до хижата. Може да са били съвсем други хора, тръгнали по друга "работа", ловджии или нещо подобно. 

# 10 732
  • София
Колко удобно е всичко.

Между другото, пуснах статията от 24 часа, не да коментирате "Мими" като източник на информация.

# 10 733
За мен основната трагедия е смъртта на детето и Николай, който изглежда обсебен от учителя си. Другите са големи хора, избирали са своя път. Основното е кой е оставил и защо тези деца (понеже Николай от дете) на този човек.

# 10 734
Очевидно и възрастни, ерудирани хора са му имали доверие. Може би е имало защо.

# 10 735
Това, че бащата си е поверил детето на Гуру, не го прави съучастник в убийство. Не смесвайте отговорностите

# 10 736
Ще има извънреден брифинг по случая Петрохан до минути...Дано не е като вчерашния

# 10 737
  • София
Дарители са замесени, доколкото легитимират организацията и сега заблуждават за "постиженията" й, там изобщо няма посочените екологични проблеми
Реалността е друга. Фактите показват, че са финансирали структура, която е създала „въображаем враг“ , за да оправдае своето съществуване и контрол над територията.
Що се отнася до опазването на природата абсурдът е пълен:
Скрит текст:
Asen Lichev
Дарителите и легитиматорът на НПО „Национална агенция за контрол на защитените територии“ твърдят, че са подкрепили идеята за защита на гората, но фактите показват, че са финансирали структура, която е създала „въображаем враг“ (несъществуващата сеч), за да оправдае своето съществуване и контрол над територията.
Що се отнася до опазването на природата абсурдът е пълен:
1. „Борба с незаконната сеч“ (Дронове и патрули)
Обявена цел: Организацията твърдеше, че районът на Петрохан е обект на масирана незаконна сеч и те са там, за да извършват 24-часово наблюдение с високотехнологични дронове.
Реалността: Проверките на Регионалната дирекция по горите (РДГ) и независими експерти показаха, че в този специфичен район не са констатирани нарушения или незаконна сеч в мащабите, описани от НАКЗТ. Изнесените от Калушев данни се оказаха манипулирани или отнасящи се за законна санитарна сеч.
2. „Защита на редки видове“ (Мечки и вълци)
Обявена цел: Твърдеше се, че в района се извършва бракониерство на защитени видове (кафява мечка и рис), и че лагерът служи като „база за ранно предупреждение“.
Реалността: Няма подадени официални сигнали за убити животни, които да са потвърдени от институциите. Природозащитници от утвърдени НПО (като WWF) изразиха съмнение, че присъствието на паравоенна структура с дронове всъщност повече плаши животните, отколкото да ги защитава.
Блокиране на миграционните коридори: Дивите животни като мечките и вълците имат нужда от огромни територии за придвижване. Заграждането на площи около хижата и лагера с електрически пастири буквално фрагментира местообитанията и принуждава животните да търсят по-опасни обходни маршрути, често близо до пътища или населени места.
Стрес и наранявания: Електрическият пастир е средство за защита на селскостопански животни от хищници, а не инструмент за „защита на природата“ в дивата гора. Поставянето му там, където няма стада за пазене, служи единствено за ограничаване на достъпа – както на животни, така и на хора (туристи).
Липса на логика в „защитата“: Няма как да твърдиш, че „пазиш мечките“, докато поставяш бариери, които ги удрят с ток и ги прогонват от естествената им среда.

# 10 738
А някой срещал ли е въобще първия сигнал на бабата и дядото.
като доказателство, че е семейна свада беше пуснат втория за скарването с дъщерята, но първия никъде него видях.

Това е втория

В този сигнал, няма грам педофилия, има семейна драма, кой да гледа една внуче. Очевидно бабата и дядото по бащина линия са били пренебрегнати в отглеждането от майката и бащата, и за това е сигнала. И тъй като са родители на бащата, майката го е заплашила, че ще се разделят, ако не накара родителите му да спрат да ги шантажират със сигнали, да им дават на тях да гледат детето. Защо майката е не желаела, родителите на мъжа и да отглеждат детето, са си техни въртешни семейни драми. Това виждам в този сигнал, педофилия тук няма. Дайте го другият, да видим там какво има.

# 10 739
  • София
Показаха снимки на кемпера, минал е по, селски пътища без тол камери.

Глупости на търкалета. Този кемпер е прекосил цяла Монтанска и Врачанска области без никой да го види.
Нали се предполага, че сигнал за кемпера трябва да е бил подаден до всички РПУ.

Общи условия

Активация на акаунт