Криминални досиета

• 539 812
  • 11 818
  •   139
Отговори
# 10 710
А някой срещал ли е въобще първия сигнал на бабата и дядото.
като доказателство, че е семейна свада беше пуснат втория за скарването с дъщерята, но първия никъде него видях.

Това е втория

# 10 711
Според Асен Йорданов от Бивол:
1. Имало няколко сигнала за педофилска дейност и са разпитвани участници. Сигналите са от години
2. Малки момчета по едно-две е имало винаги в сектата около Калушев
3. Върнали са се от Мексико по спешност за един ден, много рязко и бързо, въпреки, че не са имали добро отношение към България. Тоест, нещо са сгазили лука там
4. поставя въпрос за дейността им и говори за двете бази -- Турция и Сърбия --има канали, които транспортират точно между тези две граници
5. Обсъжда дроновете им, които можели да пренасят товари (?).

Ето интервюто в Дарик плюс. Без да ги рекламирам, точно при тях намирам най-интересните интервюта, защото са дълги и канят най-различни хора, за да се чуят различни гледни точки.

https://www.youtube.com/watch?v=x25CHfADlTc

# 10 712
  • София
Ще ме извинявате, ама най логично беше, ако са искали да открият Калушев да пуснат хеликоптер над горите...Този голям кемпер(при положение, че знаят, че е с него), щяха да го открият на момента...Още повече, че не време ни за къмпинг, ни за гъби, ни за къпини и малини...

Да, така е. Аз пак казвам, за мен мълчанието и привидното бездействие през тази седмица бяха с цел Калушев да е спокоен и да не приключи нещата така, както стана... Съобщения, бюлетини, хеликоптери, съспенс бяха всячески избягвани с надеждата да го "установят" тихо и да го обезвредят, преди да е наранил момчетата. Това е мое мнение. В този контекст вече разбирам и хода на МВР, и интервютата с Макулев. Жалко, че не успяха. Не бих упреквала в непрофесионализъм конкретно МВР по това разследване. Дансове и мансове настрана, там водите са по-дълбоки.

# 10 713
Можеше и дрон да пуснат, щом хеликоптер е било проблем. Само казвам.

# 10 714
Ама те Русия спечелиха, защо да го убиват те.

10 години по-късно знаел нещо, което не трябвало да знае Rolling Eyes Затова ГРУ ликвидирало трима в хижата, но най-печените се измъкнали с кемпера и ги преследваха.

# 10 715
Аз съм страшно скучен корпоративен юрист, но все назнайвам нещичко от криминология, която ми беше страст, но избрах съвсем друг път. И все пак - една от основните тези в съвременната криминология е не какъв е мотивът (както беше преди), а кой е МОЖЕЛ да извърши престъплението. Причината? Психичният свят на съвременните хора става все по-комплициран, защото те са оплетени от необходимост от прозрачност (регулации) и личните им желания. Съответно много хора (не, не намеквам) пазят маски с години и десетилетия, за да се впишат в обществото. Приятни съседи, доброволци в училище, отдадени еколози. Това прави профилирането далеч не толкова добър инструмент колкото преди, когато е било по-лесно (гледа малко лошо - убиец е). Та всеки, който е МОЖЕЛ да извърши престъплението, е потенциален заподозрян. Мотивът идва на второ място.

# 10 716
Скрит текст:
Скрит текст:
Бюти куин, а понякога става дума и за много пари и желание за контрол, понякога и за перверзии. Много духовни учители-педофили има, много от тях искат много пари и забогатяват на гърба на последователите си. Висарион имаше имоти подарени, огромни суми пари и прочее. Имаше и там слухове за педофилия.  А някои от тях, като Менсън, са и убийци. Хищници, намиращи лесни жертви-- в случая имаме лесни жертви родители с духовно търсене, да дават пари и децата си, и деца, които са дарени от родителите си...
звънче, а в тази индивидуална форма на обучение няма ли изискване за преподаване на  материал и някаква компетентност? Тоест, значи ли, че наистина Лама Иво е преподавал на Леон таблицата за умножение и видове триъгълници, периметър и лице на фигури? Писал е съчинение-описание на предмет с него, диктовки....Това е материалът за втори клас. Нещо не си го представям, честно казано...Алекс, 12 годишен е бил, когато там е бил Леон и доказано не е ходил на училище м. Ноември, а е бил в морската база. Това е 6ти клас. Алекс какво е учил и как му е преподавано, там са вече много предмети...на 15 имаме вече химия, физика, биология...кой му ги е преподавал?  Аз с детето си второкласник не бих могла да правя самостоятелна форма на обучение без да учим всеки ден...а какво остава вече за по-горните класове. Няма ли изискване за самостоятелната форма на обучение какво трябва да включва и как да се контролира качеството на образованието...как минава детето в по-горен клас?
Нали постоянно пишете, че Леон е учил в Космос, че бил в самостоятелна форма на обучение? Какъв лама Иво?

Избягвам да съдя по себе си за хора, които (не) познавам.

Естествено, че има изисквания и стандарти при самостоятелна форма на обучение.

Звънче, в деня в който е извършено убийството, не му бяха писали отсъствие. Това беше потвърдено от разследването.
Кой да му е писал отсъствие?
Къде е учил?
Дай линк към това инфо, потвърдено от разследването?
За мен е логично да не пишат отсъствие на дете, за което вече се знае, че се издирва.
Къде е учил Алекс?

Ами Леон е живеел много месеци при Лама Иво преди да бъде върнат в семейна среда, без почти да вижда близките си. Тогава какво значи индивидуална форма на образование щом Лама Иво не е писал с него съчинения, таблици за умножение и тн? И нещо повече, по ЕДНО ЧУДО Леон е върнат вкъщи, щял е да бъде с него много по-дълго, ако не е бил дядото да пусне сигнал.

Тогава каква е тази форма на обучение/образование, ако никой месеци наред не е учил с Леон. Все пак, индивидуалната форма на обучение включва някой индивидуално да преподава на детето и да учи с него, поне за дете на 8 години...кой го е правил това с Леон и защо е позволено това дете да НЕ учи?

Кой е учил с Алекс, който също не е посещавал училище? Дори да е бил на индивидуална форма на обучение, кой е учил и го е готвил индивидуално? Светла му памет и не искам да тривиализирам трагедията с това дете, но и тук е проспано. Как Алекс е минавал в горни класове? Защо няма контрол върху индивидуалната форма на обучение, проверено ли е получавал ли е образование/явявал ли се е на някакви изпити?

Как изобщо е било организирано образованието на децата през месеците и годините, в които са били под грижите на ламата...кой го е следил имало ли е някакъв контрол???
Питам за пореден път това кой къде как е учил, не са/писани са отсътвия и останалото ровене в чуждите избори какво общо има с убийствата?
Ами мен ме интересуват убийствата на Ники и Алекс, които са следствие на тези неща--лама-педофил, родители с престъпна небрежност, небрежност от страна на институциите и липсата на контрол.

1. Има общо с престъпна дейност на Лама Иво, който влачи децата в хижи и пещери, лишавайки ги от образование, изоливайки ги от безопасна и подходяща за здравословно и нормално детство среда, по всяка вероятност насилвайки ги сексуално и тн.
2. Има общо с престъпната небрежност на родителите, които дават тези деца за отглеждане на Лама Иво. И има общо с институциите, които не са опазили тези деца от риска --- лишени от нормална семейна среда, нормално образование, държани в риск. Това е довело до смъртта на две от децата под "опеката" на лама Иво-- Ники и Алекс. единственият пощаден е Леон, спасен от баба си и дядо си.
3. Има общо с престъпна небрежност на институциите, които не са опазили тези деца и са довели до тяхбното сексуално насилване, тяхното извеждане от семейната им среда, лишаването им от образование и довело до смъртта на две от тях.

И в Мексико е имало малки момчета и в Петрохан е имало малки момчета, винаги е имало момчета, които са прекарвали години с лама Иво, по всяка вероятност сексуално насилвани. Никога никой не е обърнал внимание на това. Имали са картбланш.

И най-интересно -- сигналът на бабата и дядото е лийкнат към Лама Иво и той е предупреден!
Не може да наричаш едни мъртви хора педофили без да стъпваш върху каквито и да било ясни и категорични доказателства.
-          Не може да казваш, че ще щом някой е будист, не му е чиста работата.
-          Не може да казваш, че след като някой не вярва, че българската образователна система създава качествен продукт, то значи е престъпник
-          Не може да казваш, че след като някой е избрал ежедневие, различно от на 99% от хората, то той със сигурност е покварен
-          Не може да казваш, че след като някой е имал работа в Мексико, той то със сигурност се занимава с наркотрафик и е свързан с тамошните наркокартели?
Ти обаче на какво основание твърдиш ,че е педофил?

# 10 717
  • София
Ето тук има скрийншот на сигнала от бабата и дядото на Леон: https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/bnt-publikuva-pismoto- … rsiq-za-pedofiliq
Труден е за четене, защото е със заличени лични данни.

# 10 718
"Как това има отношение към убийствата, кой и защо го е направил?"

Моля? Детето е убито и според някои от вас НЯМА значение къде е било...? Ами то където и другаде да беше, щеше да си е живо! Само и еиднствено понеже е с Калушев, бива убито. Това как да няма значение?

Абсолютно и аз това се опитвах да обясня поне 2 пъти по напред в темата.
Да не говорим, че щом не се знае какво се е случило, не може да изключим нещо свъразно с децата.
Може и самото постоянно присъствие на непълнолетен в хижата да в било причина за някакво спречкване.
И да, причината това дете да е там е личното решение на родителите му да предостъпят грижите за него на Калушев. Така че, в случая, няма как да знаем дали това решение на родителите има или няма косвено или директно отношение към убийствата.

# 10 719

3. Върнали са се от Мексико по спешност за един ден, много рязко и бързо, въпреки, че не са имали добро отношение към България. Тоест, нещо са сгазили лука там
4. поставя въпрос за дейността им и говори за двете бази -- Турция и Сърбия --има канали, които транспортират точно между тези две граници

Еее, то аз това откога го казах. 🤣
От Мексико са ги наритали, а транспортът си е съвсем възможен, имайки предвид познанията на гуруто за пещери и подземия, водещи към къде ли не.

Ето тук има скрийншот на сигнала от бабата и дядото на Леон: https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/bnt-publikuva-pismoto- … rsiq-za-pedofiliq
Труден е за четене, защото е със заличени лични данни, но все пак се разбира за какво става въпрос.

Даа, да, точно този скрийншот имам, но ми излиза много размазано. Личните данни не са ми проблем, но за да го прочета това, ще ми се наложи да си купя очила. Много благодаря все пак. 🙂

# 10 720
Значи, човекът поства стих на Ботев, след което по селски път тръгва за Врачанския балкан с цел да извърши убийство и самоубийство, според версията.
А господа МВР офицерите го чакат в Странджа, или да мине по първокласен път за Враца, и не са изобщо чули за селските пътища?
 Добре де, защо не е тръгнала полицията веднага по селския път?

# 10 721
  • София
Добре.
Да коментираме тогава следното - защо Калушев не е убиеца и не се е самоубил?

Защото няма логика да убиеш трима души, две кучета, да подпалиш хижата и после да качиш другите двама на кемпер. И да се придвижиш на стотина километра, за да убиеш отново и да се самоубиеш. И защото не е възможно този кемпер поне веднъж да не е засечен от нито една камера.

# 10 722
  • софия
"Как това има отношение към убийствата, кой и защо го е направил?"

Моля? Детето е убито и според някои от вас НЯМА значение къде е било...? Ами то където и другаде да беше, щеше да си е живо! Само и еиднствено понеже е с Калушев, бива убито. Това как да няма значение?
Продължаваш да четеш с неразбиране написаното. Никой никъде не е написал нещо подобно. Пиша бавно: как това кой къде как защо е учил има отношение към това къде всеки е бил там, където е бил по време на убийствата и как отговорът на кой къде как защо е учил има отношение към отговор на въпросите: кой е извършил убийствата, защо и кога? Защо никой не е направил нищо конкретно по подадени сигнали?

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 14:01 от zvаnchе

# 10 723
Ако четири джипа са се качили към хижата в деня на убийството, и са били на живущите, то сега къде са тези машини? Кметът нищо не каза за джипове, МВР и ДАНС също нищо не са казвали. Имало ли ги е изобщо? Кафевият бус Ауди, за който кмета каза, какво се случва с него?

# 10 724
Не е можело дрон да се пусне. Времето не го е позволявало.

Хеликоптера е шумен ще ги предупреди, нали вече стана ясно, че са се опитвали да пускат фалшиви сигнали. Не знам дали и за него е било подходящо времето.
Реално да ги открият би било невероятен късмет. Правели са каквото могат (нали всички си даваме сметка за способностите на службите ни) и каквото изглежда логично - проверявали са скални дупки, заслони и т.н.
Но от дистанцията на тази седмица, издирването си е било обречено.

Камери има на главните пътища, по тези които е минал няма.

Общи условия

Активация на акаунт