Тази теза се промъква и внушава от самото начало.
Фактите са си факти - споразумението на Сандов, дарението на Терзиев. Нито ги отричам, нито ги оспорвам. За мен лично Сандов е по-големия проблем.
Но бездействието на службите също е факт и води в друга посока за зависимостите и политическата нишка.
Май и около двете неща има стабилен консенсус в темата. Всички искаме отговори. Аз например съм почти убедена, че патицата е патица и Калушев е двигателят на този ужас, но това не ми пречи да чакам и да се надявам на адекватен отговор, подробности, обяснение и не само за него, а и за по-дълбоките неща - кой, кога, как, защо е премятал преписки, какво общо има ДАНС, какво общо е имало тогавашното МОСВ, каква е била тая агенция... Всички имаме глави на раменете си. Стига с тия "внушения". И вие се опитвате да внушавате, че Калушев е бил прекрасен и високоморален, пък някои сме скептични.
Признавам, ако съм разследващ и имам само достъп до публичната информация преди убийството, без внушения: форумът и биографията на Иво, сайтът им, сигналът за Л. (особено смущаващ!) и данните за другите "отглеждани" и "лекувани" момчета, образователно-възпитателните интервюта, прощалното съобщение - бих допуснала и елемент на сектанство, и озадачение от тази прекомерна близост и търсене на момчета не просто за обучение по туй-онуй, а за откъсване изцяло от семейството и въвеждане в нов живот... Да, не бих изпляскала директно "секта, педофили", още по-малко пред медиите, но това си е въпрос на други работи. Но бих си го помислила, определено, за педофилията може би не с непременна убеденост, но за сектанството - по-скоро да. И изброих само факти, които нямат нищо общо с партии, политика, агенция, пари и т.н. А те също са важни.
Аз още повече не разбирам, какво е участието на Терзиев в убийствата. Освен може би внушението, че ППДБ стоят зад убийствата.
Те са генезиса се казва ясно и точно. Може, всичко е възможно. Представям си как Терзиев, се обажда на Василев, да организират килъри, да приключат рейнджърите, че да не се разкрият връзките на ПП с "педофилската мрежа". Следващите полети на мисълта които очаквам, е че и ПП-та са ходили на партита в хижата, където са правили Епстайнски купони. Вече има такива тези, из необятният интернет.