Криминални досиета

• 523 717
  • 11 151
  •   324
Отговори
# 10 665
А бе хора, защо се правите, че не разбирате?
Генезиса на всичко това от къде е? От къде тръгва всичко с това НПО?
Васил Терзиев, Саша Безуханова - от кои политически групи са? Той самият признава, че е помагал на Калушев.
Честно, не ви разбирам.

# 10 666
  • sofia
Едва ли целият разследващ ресурс   чете бг-мама и фейсбук и  подхвърля конспиративни версии постоянно, защото  с един клик народонаселението е разгадало, че няма овчар в Околчица през февруари или че Калушев е толкова прецизен и добродушен , че не е възможно да е убиец.
   Хората са луднали от работа една седмица, две деца са убити, нямат време да следят кой къде по форуми и вестници " разследва" и да им се отчитат на всеки кръгъл час.
   Половин България са криминалисти, психолози и експерти по мафията.

# 10 667
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Кукуригуто, че ги избило ясно, но с каква цел е създадена тази организация така щедро финансирана, аз не вярвам в благородната зелена идея.
Кое е ясно и кое е това кукуригу? За мен, а смятам и за още доста хора нищо все още не е ясно и категорични доказателства, че Калушев ги е убил няма.

# 10 668
Което не пречи на сума ти хора да обясняват как една партия е замесена в това и труповете лежат на тяхната съвест.

Тук никой не го е правил. Най-малкото се метат мнения, някои потребители са твърде чувствителни към несъвпадащото с тяхното мнение. Във фейсбук - може, там се вихрят всякакви най-долнопробни страсти, но няма нужда да ги влачите и тук. Повечето, да не кажа всички мнения в конкретно тази тема се въртят около криминалния аспект, не около политическия.
Напротив, Флип.
Сори за чаршафа.

Последиците от решенията на глупаците от ПП-ДБ. Колкото и да не им се ще на някои хора да признаят този факт.
Имаме шест трупа и опечалени близки и роднини.
Имаме и куп невероятни брътвежи по медиите и социалните мрежи.
Неслучайно най-яростните адвокати на НПО-то Петрохан и неговите членове и симпанизанти са от редиците на ПП-ДБ.
Колкото и да не вярваме, че има замесена политика в тази история, но такава има.
Жалкото е че всичко това може би щеше да бъде предотвратено, ако едни специални служби си бяха свършили работата навреме.
Бях убедена, че Калушев е един от убийците на тримата в хижата. Надявах се детето да бъде пощадено, но уви. Бащата според мен бе накаран от службите да говори по този начин, за да умилостиви Калушев да не му направи нещо лошо, ако следи медиите.
Случаят за мен не е от сложните имайки предвид личностовите характеристики на мъртвите и дейностите, които са извършвали, и мястото, в което са живели.
Знаете ли днес какво ми се случи? Във ФБ ми излезе в общия поток една публикация свързана с Национална мрежа за децата. Това е НПО. Написах коментар и знаете ли кой се включи да ми отговаря - Тома Белев. А аз в коментара си засегнах и НМД, и ПП-ДБ, и това че всяко НПО трябва да бъде разследвано за дейността му и да се провери счетоводството му. Този човек ме обиди по най-просташкия начин, защото се почувства засегнат. Знаете ли, че точно Тома Белев и Борислав Сандов дават зелена светлина на тия от хижа "Петрохан"?
Много може да се пише по темата. На съвестта им да тежат сега тези шест трупа, но едва ли - тия съвест нямат.
Сега обикалят по телевизиите да търсят извънземни, мафиотски групировки, които са убили тия шестимата. При мен този номер не минава. Не знам за вас. Калушев си ги уби и накрая се гръмна.
Били са следени и разработвани, те самите са разбрали, изпокарали са се и го е хванало шубе, и краят дойде. Дори няма да се учудя, ако са се занимавали с мокри поръчки, или с намерение за такива.

# 10 669
Васил Терзиев, Саша Безуханова - от кои политически групи са? Той самият признава, че е помагал на Калушев.
Честно, не ви разбирам.
Те са помагали, защото са много благородни и да пазят цветята и пчеличките.

# 10 670
zvаnchе
в предишен коментар по-назад съм написала, че благодарение на заспалите ни служби се стигна до тук. Ако си бяха свършили работата навреме може би нямаше да има шест трупа.

# 10 671
Попаднах на фейсбука на майката на Леон - Албена Попова, съпруга на Симон Варсано.
Пълно е с обучения и теми за екология и прочие. Има собствена страница Естествоизпитатели…
Не разбирам как може да си пращаш детето в такава хижа, но явно всички около Калушев са имали едни и същи убеждения… и са смятали всичко това за “нормално”…

# 10 672
  • София
Напротив, Флип.
Сори за чаршафа.

Е, аз имах предвид доскоро Simple Smile Над 100 страници обсъждане навъртяхме и споменаванията на партии са минимални. А тази дискусия от последната страница-две, подозирам, също ще изчезне.

# 10 673
Чакай че сега ще те обвинят, че не обичаш природата и пещерите и обичаш децата да слушат чалга и да вейпят.

# 10 674
Скрит текст:
Бюти куин, а понякога става дума и за много пари и желание за контрол, понякога и за перверзии. Много духовни учители-педофили има, много от тях искат много пари и забогатяват на гърба на последователите си. Висарион имаше имоти подарени, огромни суми пари и прочее. Имаше и там слухове за педофилия.  А някои от тях, като Менсън, са и убийци. Хищници, намиращи лесни жертви-- в случая имаме лесни жертви родители с духовно търсене, да дават пари и децата си, и деца, които са дарени от родителите си...
звънче, а в тази индивидуална форма на обучение няма ли изискване за преподаване на  материал и някаква компетентност? Тоест, значи ли, че наистина Лама Иво е преподавал на Леон таблицата за умножение и видове триъгълници, периметър и лице на фигури? Писал е съчинение-описание на предмет с него, диктовки....Това е материалът за втори клас. Нещо не си го представям, честно казано...Алекс, 12 годишен е бил, когато там е бил Леон и доказано не е ходил на училище м. Ноември, а е бил в морската база. Това е 6ти клас. Алекс какво е учил и как му е преподавано, там са вече много предмети...на 15 имаме вече химия, физика, биология...кой му ги е преподавал?  Аз с детето си второкласник не бих могла да правя самостоятелна форма на обучение без да учим всеки ден...а какво остава вече за по-горните класове. Няма ли изискване за самостоятелната форма на обучение какво трябва да включва и как да се контролира качеството на образованието...как минава детето в по-горен клас?
Нали постоянно пишете, че Леон е учил в Космос, че бил в самостоятелна форма на обучение? Какъв лама Иво?

Избягвам да съдя по себе си за хора, които (не) познавам.

Естествено, че има изисквания и стандарти при самостоятелна форма на обучение.

Звънче, в деня в който е извършено убийството, не му бяха писали отсъствие. Това беше потвърдено от разследването.
Кой да му е писал отсъствие?
Къде е учил?
Дай линк към това инфо, потвърдено от разследването?
За мен е логично да не пишат отсъствие на дете, за което вече се знае, че се издирва.
Къде е учил Алекс?

Ами Леон е живеел много месеци при Лама Иво преди да бъде върнат в семейна среда, без почти да вижда близките си. Тогава какво значи индивидуална форма на образование щом Лама Иво не е писал с него съчинения, таблици за умножение и тн? И нещо повече, по ЕДНО ЧУДО Леон е върнат вкъщи, щял е да бъде с него много по-дълго, ако не е бил дядото да пусне сигнал.

Тогава каква е тази форма на обучение/образование, ако никой месеци наред не е учил с Леон. Все пак, индивидуалната форма на обучение включва някой индивидуално да преподава на детето и да учи с него, поне за дете на 8 години...кой го е правил това с Леон и защо е позволено това дете да НЕ учи?

Кой е учил с Алекс, който също не е посещавал училище? Дори да е бил на индивидуална форма на обучение, кой е учил и го е готвил индивидуално? Светла му памет и не искам да тривиализирам трагедията с това дете, но и тук е проспано. Как Алекс е минавал в горни класове? Защо няма контрол върху индивидуалната форма на обучение, проверено ли е получавал ли е образование/явявал ли се е на някакви изпити?

Как изобщо е било организирано образованието на децата през месеците и годините, в които са били под грижите на ламата...кой го е следил имало ли е някакъв контрол???

# 10 675
Честно, не ви разбирам.

Освен политизиране на темата, друг ефект от постовете Ви не виждам. Как това "помага" на темата, защото това пък аз не го разбирам?

# 10 676
Най-интересното е, че за човека, който даде най-много информация - кметът, zvunche беше постнала, че е агент на ДС, ама за бащата на Калушев не беше. Няма как да не се политизира и да няма разделение, най-малко са ни различни понятията за нормалност, а и за факти очевидно. Щото днес видях, че се пита "кой казва, че са се разхождали с оръжия",  май беше Diorela - платените хора от с.Гинци и май платеният Димитър Куманов, но не съм сигурна за него и съдържанието на сигналите му, не искам да си измислям. Имаше снимка на единият с някакви като нашивки на ръкава на тениска (не знам дали "нашивка" е думата, беше нещо като герба с друго нещо си). Аз лично не съм ги молила да пазят планината и децата на България. Те са се решили, ама преди да се решат, са подпрени стабилно. Дали са убити от мафията и държавата, което си е едно цяло, както знаем, и коя партия ги въздига и убива, мен ме интересува, по отношение разкриване на случая, а не за да знам за кой ще гласувам, защото не подкрепям никоя от замесените (да се брои никой). В интерес на истината също не харесвам образованието, алтернавтина съм в мнението си за ваксините (голямата лоша дума с "А") и съм чалгарка. Но казвам на приятелите си: "ако някой иска да ви гледа децата, не си ги давайте, дори и да съм аз". Никой не познаваме така, както себе си.

Скрит текст:
Л. Рон Хъбард (основателя на Сциентологията): „Ако искаш да натрупаш милиони, създай собствена религия“. В съвременния свят това често се трансформира в „духовен бизнес“, нови религиозни движения (НРД) или гуру-култове.

За да бъде успешна (и доходоносна), една нова религия обикновено включва:
Харизматичен лидер: Човекът, който „получава откровението“ или има специално знание.
Собствена доктрина/текстове: Създаване на книга, философия или или набор от правила, които дават отговори на сложни житейски въпроси.
Ексклузивна технология/метод: Предлагане на уникален метод за самоусъвършенстване, изцеление или духовно израстване (напр. "одитиране" в сциентологията), който се заплаща.
Йерархия и последователи: Създаване на организация, която изисква отдаденост, и привличане на хора, търсещи смисъл.

Пътят Залмоксис!
На 16 години ИК е посетил САЩ, лагер/обучение за скално катерене и обследване на пещери.
Това е 1989/90г. Финансиране и виза?
На 18 години 1992 школата Роук. Финансиране?
Мексико. Финансиране от американска фондация.
Баща агент ДС, който е приятел на Терзиев(старши) ДС, отговарящ по соца за научно-техническият прогрес и нещо си в посолството в САЩ.
" Телериг" Тезиев ( младши) е продадена на американската софтуерна компания "Прогрес" (Progress) за 260 млн. долара.
Пътищата са отъпкани през соца, като ефективно се ползват след това.
Пъстрокът (също агент на ДС) евентуално го въвежда в "духовното".
Пари, пари и пак пари.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 13:46 от anmasu

# 10 677
Хората са си давали децата с години при Калушев, а вие обвинявате няколко богати хора, че са спонсорирали дейността му. Ми явно е бил харизматичен, за Терзиев 56 к са пари за семки. Благороден е, широка душа. Изобщо не вярвам Терзиев и Безуханова да имат нещо общо с това.

# 10 678
  • София
Кметът агент на ДС, обаче на Калушев и Терзиев бащите като са били агенти или направо служители на тая вездесъща ДС, тогава е ок, не го коментираме това.

Илиян Василев, Данибон, Мими Йорданов, все видни източници, започна се и загатване за хибридни операции, чакам и Путин да обвинят, че ликвидирал или очернил горките рейнджъри. Но това няма да помогне, нито ще се приеме като версия, защото е смехотворно вече.

Скрит текст:
Николай Златков е живял с родители до 4 г възраст, после се развеждат, майка му е била с него в Испания при Ламата, къде точно не помня.Явно така са тръгнали нещата, бащата се е опитвал известно време да го намери или прибере, не е успял. Майката има нов партньор, Ники е при ламата с години. Това четох в Гласове, много не им повярвах, обаче някои неща се припокриват вече. Бях я постнала доста по-назад, ама изчезна, вече е все тази.

Ето тук е описана ситуацията от свидетел, който също е дете-жертва на Калушев, грумнат и насилван. В друга, подобна статия, бяха дали повече информация, че майката е изпаднала в депресия и е подарила Ники на Ламата...

" Млад мъж, който в момента живее в малко населено място в Софийска област, е свидетелствал пред разследващите, че е бил част от групата на “лама” Ивайло Калушев и като 15-годишен е живял с него и приятелите му в Мексико, пише Труд.

Към 2013 г. майка му платила от 150 000 евро, за да обучават сина ѝ на гмуркания, духовно израстване и спелеология.

Сексуалният живот в групата

Човекът, чиято анонимност е запазена, разказал, че е имал сексуални отношения с “лама” Калушев и разкрил за още интимни връзки между мъжете, които не се интересували от жени и смятали, че са си самодостатъчни.

Момчето не е било насилвано, а на онази възраст възприело тези отношения като нормални и част от живота на групата пещерняци, както и част от собственото му личностно развитие под менторството на Калушев.

Бившият интимен партньор на “лама” Иво обяснил още, че напуснал Мексико, след като отношението към него започнало да се променя. Калушев отделял повече внимание на друго от малолетните българчета, които били на “обучение”.

Това бил 11-12-годишният тогава Николай Златков, роден през 2003 г., който бе открит мъртъв в кемпера на Калушев във Врачанския Балкан. Според твърденията на свидетеля родителите на Николай се развели, когато той бил 4-годишен.

Останал при майка си, която изпаднала в депресия, приела будизма и станала дълбоко религиозна. Така се запознала с “лама” Иво, на когото поверила сина си. Бащата на Ники направил опит да го отскубне от мъжката компания, но не успял - детето било много привързано към Калушев,който дори започнал да го представя като свой син.

БЛИЦ припомня, че приятел на Калушев заплете голяма мистерия преди дни, разкривайки, че малко момче е представяно за син на ламата. Към момента няма информация за биологични деца на въпросния."
И сега се сетиха да се оплачат,и майката излязла от депресия? И никой не е подал сигнал за педофилия?
Само глупости пишете.
Не ги пишем ние глупостите, има си статии на няколко медии, не една. Понякога като нещо не е удобно или търпимо и бързо става "глупост", но дим без огън няма, няма и започнати и прекратени прокурорски преписки за възможна педофилия ей-така, без нищо.

# 10 679
Напротив, Флип.
Сори за чаршафа.

Е, аз имах предвид доскоро Simple Smile Над 100 страници обсъждане навъртяхме и споменаванията на партии са минимални. А тази дискусия от последната страница-две, подозирам, също ще изчезне.
Съвсем не е доскоро. Това е просто последния пример.
Тази теза се промъква и внушава от самото начало.

Фактите са си факти - споразумението на Сандов, дарението на Терзиев. Нито ги отричам, нито ги оспорвам. За мен лично Сандов е по-големия проблем.
Но бездействието на службите също е факт и води в друга посока за зависимостите и политическата нишка.

Общи условия

Активация на акаунт