Криминални досиета

• 531 919
  • 11 502
  •   483
Отговори
# 11 190
Под въздействието на нещо са. Не виждам ирония, по-скоро смях като след плач. Прощават се.

# 11 191
  • Другата България
Горе-долу същото мисля и аз, с една разлика, вероятно съществена - за мен Калушев не е “отвел“ никого.
Склонна съм да мисля, че и двамата - Николай и Алекс, са били с него съвсем доброволно. Дори предполагам, че ако има убиец, то това е Николай. Подчертавам, че това са си мои хипотези.

А, не бих се учудила да е "доброволно", та специално Николай е бил формиран от Калушев, аз не се съмнявам, че е имал огромно въздействие върху двамата. Не казвам, че непременно ги е отвлякъл в класическия смисъл. Но отговорността пак е негова. Това е моето мнение. Не мисля и че Николай може да е имал такова влияние върху тримата в хижата, че да се приключат така, нито върху самия си Лама. За мен няма съмнение кой е бил диригент на това безумие.
Да, за влиянието и въздействието на Калушев върху останалите съм напълно съгласна.
Затова и мисля, че съвсем доброволно са тръгнали с него, и са били облъчени до степен такава /отново вероятно/, че не са направили никакви опити да избягат, да си тръгнат, да се спасят.
Но за случилото се в хижата все още съм с резерви.

# 11 192
Относно овчаря. Градски хора, които не са от провинцията или земеделски/животновъдни райони, явно си представят геги, ямурлуци и дрипави дядовци с къшей хляб в торбичка, но реалността е съвсем различна. Има "овчари" с по няколстотин глави добитък, даже хиляди, взимат солидни субсидии, движат се точно с джипове, макар и втора-трета употреба и т.н. Някои си имат и странични занимания, семейни бизнеси, някои са даже общински съветници, зам. кметове и какво ли не. Има и по-скромни овчари, разбира се. А "кошара" може да значи постройката, в която са овцете, но и колиба или къща, в която се подслоняват овчарите.

# 11 193
На мен репликите от записа ми звучаха сякаш нещо някой е казал и те го иронизират като го повтарят.
Не като на хора, за които всичко е загубено и ще се самоубиват.
Така е ,но това е реалния живот ...не драматичен филм с отработени реплики.
Личи се ,че са нервни и превъзбудени .
Наркитици не са употребявали сппред аутопсията ,не са и намерени в хижата .

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:47 от No_frame bitch

# 11 194
  • София
Ама при кемпера нямаше сняг. Или пак показаха фалшименто?
Според мен, ако това е кемперът, е сниман на друго място. Едва ли вчера са пуснали медии да снимат. А снощи е бил изтеглен. По бтв казваха, че не ги пускат да припарят

Пуснаха дронове. Медиите и хора, които се съмняват в удобната версия.

# 11 195
И защо няма запис на арсеналът им и гилзите? Нали седмица се говореше за това?

# 11 196
Ама при кемпера нямаше сняг. Или пак показаха фалшименто?
Според мен, ако това е кемперът, е сниман на друго място. Едва ли вчера са пуснали медии да снимат. А снощи е бил изтеглен. По бтв казваха, че не ги пускат да припарят

Пуснаха дронове. Медиите и хора, които се съмняват в удобната версия.
Дроновете ги пуснаха днес.
Кемперът е бил превозен нощес.
За какво спорим?
Да не казваш, че снимката на кемпера е от местопрестъплението?

То и овчар нямаше, пък днес някакъв човек взе, че даде интервю по Нова, сигурно и той е статист, и момчетата с Атв- тата.

# 11 197
  • Пловдив
И защо няма запис на арсеналът им и гилзите? Нали седмица се говореше за това?
Следствена тайна. Нима сериозно очаквате полицията да си изкара всичко на показ!? Това да не е Хорейшио и "От местопрестъплението"!?!?!

# 11 198
  • София
Нашите институции са потресаващо некадърни и има десетки доказателства, може би стотици.
Но това не значи, да отричаме очевидното. И да мислим, че държавата едва ли не е убила хората, защото са видели нещо, което не трябва или Борисов и Пеевски лично са го направили това. Много лошо и за Васил Терзиев, че е давал пари на тези фондации. И не излезна да се извини.

# 11 199
  • София
Прочетох някой преди малко да заявява, че ИК не бил убиец - тъжно ми е, че има хора с подобни умствени процеси.
Скрит текст:
В началото реших, че тоя е изпаднал във финално умопомрачение и ги е опаткал всички, но не изключвах и самоубийства. Всички останали безумни твърдения даже не искам да ги коментира, някакъв невероятен спам.
С оглед на вярванията им, за тях смъртта е спасение, с цел прераждане.
Ясно се вижда как тея тримата се сбогуват и си обясняват как щели да се срещнат на по-добро място, което явно е някакво мега якото отвъдно.
Тези от вас дето се кахърят за кучетата - защо ги били затворили и убили - мислите ли, че на такива психопати има пука? Или са го направили, за да не започнат да лаят и да привлекат внимание по-рано, или пък е възможно дори да са си мислели, че и те ще се прераждат с тях.
Имало е едно финално мощно молене, медитиране или каквото там са правили всеки ден, затова и се сбогуват часове преди да се гръмнат, когато все още са сравнително адекватни, че да си кажат 2-3 нормални думи.
Тъй като явно децата са били специални за ИК, затова и убийствата/самоубийствата се случват на някакво специално място за тоя. Децата са били с тотално промити мозъци, съгласили  са се да ги убие без никакви възражения.
Тепърва ще разбираме повече и това е добре, защото за тези неща трябва да се говори и то много.
Хора като ИК е имало, има и ще има. Хора, които да ги следват сляпо - също.
Но ако подобни разкрития и даването на гласност могат да опазят поне една шепа хора и ДЕЦА за в бъдеще, това хич не е малко.

А, вие, уважаема, в качеството си на каква раздавате такива квалификации? Ами, ако тези деца там са жертви на насилие, но не от тях? Ако там лекуват травмите? Много лесно се лепят етикети от разни анонимни профили.

# 11 200
  • софия
Нашите институции са потресаващо некадърни и има десетки доказателства, може би стотици.
Но това не значи, да отричаме очевидното. И да мислим, че държавата едва ли не е убила хората, защото са видели нещо, което не трябва или Борисов и Пеевски лично са го направили това. Много лошо и за Васил Терзиев, че е давал пари на тези фондации. И не излезна да се извини.
За какво трябва да се извини Терзиев?

# 11 201
  • София
Аз още не мога да разбера защо тримата се събират пред хижата, за да си кажат сбогом? Щом те остават в нея, с часове наред, докато решат да я запалят?
Малко е като сюжет от хорър филм… нищо не звучи логично в моята глава.

Защото не е логично.

Във форума на Калушев е писал мъж, който ако правилно разбрах е бил в такава секта в Маями.
Казва, че е имало много много наркотици. Дрогирали са го, вярва че през това време е бил насилван. Наркотиците са използвани в практиките от ламата.
Включително и разпространението им.

Бях изумена от пост на Калушев с който подробно запозна останалите за съдържанието и вида на фекалиите си.

На каченото видео как 3та на Петрохан си говорят и се хилят ясно си личи, че са употребили наркотици. Надрусани са.

И предвидливо са се надрусали с всички налично, за да не оставят следа на МВР, нали?
А вие откъде имате познания за наркотиците.

# 11 202
Видеата от камерите изобщо не ме водят до личното им желание за самоубийство...
Виждам едно нормално сбогуване пред хижата и кратка молитва, все пак са будисти.
Защо Калушев не е свършил същото това, което уж е искал там горе заедно с тях, а ще го прави на друго място? Защо е намерен с чело, опряно на предния прозорец, както уж казаха първоначално? Защо днес виждаме как всички камери по пътя към Околчица са засекли кемпера му, а в дните докато той е липсвал някой си е бъркал в носа, къде са всичките тези безброй служители на МВР, когато имаш 3-ма застреляни и липсващ мъж с кемпер и непълнолетно дете.... говорим за малка България, не сме USA.
Действията и поведението на всички служби и институции по този случай говорят достатъчно.
Това не са хора, които ей така ще се самоубият, защото нещо си...

# 11 203
  • София

За какво трябва да се извини Терзиев?

Защото излезе да говори за мафия и КГБ, вместо да допусне и малък шанс нещата да не са както ги мисли. Защото не се държа като достоен и умен политик, да обясни с няколко думи кога-как ги е виждал тези хора и да каже, че от  тук нататък съдейства на разследването, изказва съболезнования на близките на жертвите, довиждане. Не само той, всичките бързаха като пърлета, от всички партии и посоки. Избори идат.

И пак да кажа, на тоя фон едни хора са обърнали света да разберат какво-що и точно тях ги изкарваха мафия, служби, наемници, убийци, корумпирани или най-малко пълни тъпанари. Абсолютно незаслужено. Заради пърлетата, дето всичко им е политика.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 19:36 от Flip

# 11 204
Не знам какъв човек ще е ок с това да са ги убили мафията, което означава всички ние утре да бъдем теоретично Мишена на мафията.
Аз редовно подавам сигнали, ако нещо не ме удовлетворява...това означава ли, че за вас е нормално да бъда убита. Чат пат и покрай работата настъпвам опашката на котката...
Тоест според вас аз мога да бъда мишена...ако аз живеех с такава нагласа, да съм луднала в някоя хижа....

Общи условия

Активация на акаунт