Криминални досиета

• 541 301
  • 11 886
  •   222
Отговори
# 11 595
По педофилската линия оттук насетне могат да излязат сведения само от други деца, участвали в лагерите и другите дейности или живели в комуните. Или от техни близки.

Засега имаме един сигнал до прокуратурата, който е стигнал доникъде поради отказ от съдействие на родители и близки, което не означава непременно, че няма нищо за разследване. Имаме, според медиите, и една анонимна жертва на сексуални посегателства от малко населено място в Софийска област. Но много хора няма да повярват, докато някой не излезе с лицето си, а това е много трудно в такива ситуации.
Това е така, за съжаление.
И е много, много притеснително.

Изобщо, целият случай е много притеснителен, защото навежда на изводи, че държавата с всичките й институции не може да опази деца в риск, нито може да гарантира правата и безопасността на гражданите.

Извършена е проверка. Какво очаквате да направи държавата в такава ситуация? Да отвлече детето насила ли? Да влезе с автоматите в частен имот без доказано престъпление? Ако го бяха направили,  щяхте да пищите, че полицията извършва репресии над мирни граждани и нарушава правата на родителите, както и на добрите зелени хора на гората и природата.
Смяташ , че при съществуваш риск за дете социалните служби трябва да очакват съгласие и съдействие от евентуалния насилник ли ?

# 11 596
И все пак, Малинова- приятелката на Иванов каза в интервюто,  че ПРИВЕЧЕР край чешмата на път за към хижата са преплетени 2 джипа и след тях още 2...
А защо трябва да вярваме на тази Малинова?

# 11 597
  • София
Толкова ли е трудно да се допитаме до западните сили за помощ със сателит, а гледаме ИИ глупости на МВР?

# 11 598
Интересно

# 11 599
[
Скрит текст:
quote author=Tsugumi_ link=topic=1122086.msg50801857#msg50801857 date=1770667472]
Скрит текст:
У  нас досега не са се случвали подобни неща и нормално всички да са готови по-скоро да повярват в извънземни и всякакви конспиративни теории, отколкото да приемат, че има толкова лоши хора, чак толкова лоши наистина, че те могат да са били симпатични, да са будили доверие у другите и накрая да се е стигнало дотук. Таргета на Калушев официално са били тормозени в училище деца, деца от разбити семейства или с отсъстващи родителски фигури. Това си е психопатска класика и подобни истории се случват непрекъснато в други страни.

Не харесвам Сарафов, не съм фен на държавното управление, но тук тия неща трябва да се отличават.

Как не са намерили кемпера? И как си представяте, че го намират? Това не е американски касов хит, за да стоят от някакви служби пред мощни компютри, които ползват свързани всички камери в страната плюс лицево разпознаване и разпознаване на номера. ТОЛ камерите правят снимки и то на нарушения, тук нямаме някаква единна мрежа за видеонаблюдение с всички екстри.

Другото не е нещо невероятно и невиждано. Малко медитации, друсане с контрол на дишането и лишаване на мозъка от кислород си е класика, по 4-5 часа така и то не халюцинации и психоза, ами всичко може да стане.
И само ще ви припомня Спас от Кочериново, също психопат, успял да се представя за друг човек с години и да излъже топ журналисти, които живеят и работят по света. Интелигентни хора с критично мислене, не деца. А той пълен смотаняк от някакво село. Това е психопат. Умеят ги тези неща.
Добре написано, но не е професионално да поставяш диагнози (доколкото съм чувала, си психолог), освен ако не разполагаш с много повече от изнесената информация и не го познаваш.
Не съм психолог, социолог съм. Профилът не е диагноза, а и сериозни криминални психолози са на това мнение. Човекът е мъртъв и вече не може да му се направи тройна експертиза, но това не означава, че е такава мистерия личност, която не е невиждана преди. Подобни случаи има доста по света.[/spoiler]
[/quote]
Наясно съм с това, от участието ти бях останала с погрешно впечатление, че си психолог. Споделила си, с какъв психопортрет си съгласна, не е твое професионално мнение, както и не го прави абсолютно за профила на тази личност. Извинявай, че съм решила, че си псохолог, моя грешка.

# 11 600
Скрит текст:
Нешка беше ли въоръжена? И нейните момичета играеха гимнастика, а не будистки практики по 5 часа дневно. Как може да се сравнява нормален спорт и усилия с живот с някакъв човек, който е против нормалното образование?

Откъде  знаеш, че няма жертви и там? Да не ядат да не станат дебели....

Показаха в репортажа четирима мутряги. Чудят се в нета от коя служба са, чак страшни

Абсолютно. По една или друга причина, познавам Нешка и действително е ФАКТ, че има не малко момичета, които не са издържали психически.
Но да, това се толерира, сигурно защото е жена и не е разполагала с физическо оръжие. Нищо, че то и анорексии и булимии могат да са за цял живот. Simple Smile
Ами то и ламата са го толерирали години наред да насилва деца, докато не се самоубили 4-5 човека и, докато той лично не убил едно детенце от упор.
Излезе ли вече официално инфо, че е доказано какво точно се е случило в кемпера?
Тоест, че Калушев е убил Алекс?
Или това са поредните внушения, хипотези и инсинуации?
Вероятно  /или не/ си наясно, че една лъжа, повторена многократно, НЕ става истина?
От БиТиВи
"15-годишното момче е било клекнало и със сплетени пръсти на двете ръце, казаха разследващите."...Това как го интерпретираш?
да кажат от БТВ, че днес разследващите не казаха. Как го интерпретираш?

Интерпретирам го, че детето е убито от един от двамата в кемпера. Причината е, че не е стреляно по кемпера, а детето е било в поза, която изключва самоубийство.  Предвид историята на Ники, който и опт двамата да го е застрелял, за мен все Калушев е убиецът.

# 11 601
Малко да разсея, един познат днес ми казва, че кой им чистел тая голяма къща и готвел на тия като няма жени там. Всеки с проблемите си.
много правилно е попитал. Стопанисването на такъв голям имот изисква много личен труд и огромни месечни разходи, това не е апартаменче. Все пак там постоянно са ходели разни хора да нощуват, което е също разходи и за храна. До колкото знаем собственика няма официални доходи, а за другите също не е известно ( това че имаш фирми или дялове не означава автоматично, че разполагаш с пари за лични нужди). Освен това този ивайло имал и още два имота на морето, които също са поддържани отлично. Това дистанционно не става.

# 11 602
  • София
За кучетата бих си го обяснила само, ако наистина не е самоубийство, а убийство.
Ако е варианта, в който си казват чао, защото се разделят завинаги (а не щото се канят да умират), то тогава пътища много.
Може да са чакали някой да дойде, който уж да им помогне да тръгнат, да им осигури паспорти, неща, а той да е дошъл с подкрепление и да ги е свитнал. Затова и кучетата да са били затворени предварително, за да не пречат - все пак като идва някой външен те лаят, подскачат там.
Може да са мислели, че имат подкрепа, която обаче да се е оказала чистка.
Очевидно са си имали връзките, които трябва, за да си развиват дейността, но ако пък са се понастъпали със "съдружниците"?

Всичко това са теории в моята глава. На тоя етап истината е така замътена, че няма шанс да се избистри мътилката и 100 години да минат.
Но еднакво достоверно ми се вижда и да са се канели да бягат, Калушев да е тръгнал пръв с момчетата, останалите да са ги убили, Калушев разбират вече когато са по път, тръгват да се крият, но откриват и тях и айде.

Не знам, просто луд случай. И много трагичен.
Страшно ми е на душата.
Дано се разкрие истината, че просто ми е грозно всичко, сякаш е подготовка за нещо много по-гадно, което е още по-скрито и мътно.

Не мога да насмогна с четенето, обаче след като изгледах записите съм напълно съгласна с подчертаното. Калушев със сигурност е имал връзка с камерите и е много вероятно да е видял какво се случва. Затова и се е опитал да се покрие, и да се измъкне, обаче са ги намерили. Най-вероятно са ги локализирали, когато Николай си е пуснал телефона, за да си трие акаунта. И хоп - по-малко от 12 часа вече и те са се "самоубили".

За кучетата ми е мъчно, обаче, като прочетох как са открили детето, направо ми се скъса сърцето.

п.п. Утре ще ви дочитам, защото иначе трябва да не спя цяла нощ. И без това от сутрин до вечер съм тук и пак нямате стигане Simple Smile

# 11 603
А има ли сведения Ралица Асенова плащала ли е на Лама да отглежда сина и до 18 години и да го обучава?
И Алекс, и той безвъзмездно ли е обучаван и отглежсан?
Това ми  се губи в темата.

# 11 604
  • Другата България
Скрит текст:
Нешка беше ли въоръжена? И нейните момичета играеха гимнастика, а не будистки практики по 5 часа дневно. Как може да се сравнява нормален спорт и усилия с живот с някакъв човек, който е против нормалното образование?

Показаха в репортажа четирима мутряги. Чудят се в нета от коя служба са, чак страшни

Абсолютно. По една или друга причина, познавам Нешка и действително е ФАКТ, че има не малко момичета, които не са издържали психически.
Но да, това се толерира, сигурно защото е жена и не е разполагала с физическо оръжие. Нищо, че то и анорексии и булимии могат да са за цял живот. Simple Smile
Ами то и ламата са го толерирали години наред да насилва деца, докато не се самоубили 4-5 човека и, докато той лично не убил едно детенце от упор.
Излезе ли вече официално инфо, че е доказано какво точно се е случило в кемпера?
Вероятно  /или не/ си наясно, че една лъжа, повторена многократно, НЕ става истина?
От БиТиВи
"15-годишното момче е било клекнало и със сплетени пръсти на двете ръце, казаха разследващите."...Това как го интерпретираш?
Защо изобщо трябва да интерпретирам каквото и да е?
Приемам написаното и толкова, чакам да излезе официалната експертиза за някаква последователност на случилото се, и категорично не си правя изводи, че “Калушев лично е убил едно момченце от упор“. Ами ако е Николай? Как изобщо това изречение би могло да доведе до извода, който е направен? Ясно е защо е така, но това не го прави истина.

# 11 605
По педофилската линия оттук насетне могат да излязат сведения само от други деца, участвали в лагерите и другите дейности или живели в комуните. Или от техни близки.

Засега имаме един сигнал до прокуратурата, който е стигнал доникъде поради отказ от съдействие на родители и близки, което не означава непременно, че няма нищо за разследване. Имаме, според медиите, и една анонимна жертва на сексуални посегателства от малко населено място в Софийска област. Но много хора няма да повярват, докато някой не излезе с лицето си, а това е много трудно в такива ситуации.
Това е така, за съжаление.
И е много, много притеснително.

Изобщо, целият случай е много притеснителен, защото навежда на изводи, че държавата с всичките й институции не може да опази деца в риск, нито може да гарантира правата и безопасността на гражданите.

Извършена е проверка. Какво очаквате да направи държавата в такава ситуация? Да отвлече детето насила ли? Да влезе с автоматите в частен имот без доказано престъпление? Ако го бяха направили,  щяхте да пищите, че полицията извършва репресии над мирни граждани и нарушава правата на родителите, както и на добрите зелени хора на гората и природата.
Очаквам държавата да се увери, че едно дете не е в риск. Вярвам, че има начини да го направи и без да влиза някъде с автомати.
Очаквам при сигнали за заградени терени по Натура, препречени пътеки и въоръжени рейнджъри, искащи лични документи на преминаващи граждани, да отиде и разбере какви са тези, защо са въоръжени, какво правят там.
Ако държавата и всичките й служби не могат да правят подобни неща, каква е ползата от тях?

# 11 606
Охоооо, и разследващите чисти като сълза ... Ясна работа .

# 11 607
Скрит текст:

Те може и да са се самоубили и в някаква крайна ситуация, ако са били обградени или не са виждали друг избор (не казвам, че го вярвам, а като един от хилядите варианти) , колкото и да е било в противоречие с вярата им.  И детето да е било в тази ритуална поза, като Калушев е приел по-тежка карма, за каквато се споменава при убийство, за да не го направи то (с извинение към мъртвите). Просто някаква хипотеза.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 00:57 от Tsugumi_

# 11 608
Кой е този Спас от Кочериново, за който говорите?

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:17 от Yellow flower 12

# 11 609
  • # супернатурална #
Тези подробности...как са намерили детето... можеше, трябваше да ги спестят. Заради родителите.
Изключително хаотично изнасяне на информация. Или пък целенасочено...само тази, която обслужва първоначалните внушения.

Общи условия

Активация на акаунт