Криминални досиета

• 539 010
  • 11 819
  •   48
Отговори
# 11 790
Е не мога да се въздържа. Да вземат тия милиционери /хем прости, хем корумпирани джанки/да проверят всички версии, както настоява тоя форум и да докладват резултата: провериха ли за извънземни, путинисти, джихадисти, отчаяни съпруги, десантчици, муджахидини, Лена Бориславова къде е била, мескиканска мафия, колумбийски наркокартел, и бистришките баби, като изброяването е само примерно. А, и 4 джипа : 2 по 2 минали, госпожа най-добра приятелка дето ги видяла, но не знае дали човека работи, къде живее, какво прави и на хижата не е ходила, но е видяла. А, и мен, че бях наблизо - на около 150 км, баш тогава.
Какви муджахидини, не ти прави чест да обръщаш темата на клоунада. Много е сериозна. За едни шибани джипове говорим.

# 11 791
Много е объркващо всичко, но за мен това  последно мнение, споменато в темата, че който ги е създал, финансирал, той ги е и унищожил, е най-вярното, щом са споменавали и за заплахи... Създаването на тази организация и цялото ѝ функциониране е твърде странно и свързано с властта по някакъв начин...дори и да са се самоубили, вярвам, че не им е бил оставен избор. Не ми се струва реалистично ритуално самоубийство и секта...нещо повече от това е и някой стои зад всичко.

# 11 792
Интервюто при Златимир Йочев.
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Добре, де, ама да започна и аз - какво е правила там, баш тогава? Nomerci, тя била ходила в хижата преди, но откакто наемател е Иванов, не е ходила. Затова ми е интересно как точно тогава е била на чешмата.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:34 от anmasu

# 11 793
Скрит текст:
Е не мога да се въздържа. Да вземат тия милиционери /хем прости, хем корумпирани джанки/да проверят всички версии, както настоява тоя форум и да докладват резултата: провериха ли за извънземни, путинисти, джихадисти, отчаяни съпруги, десантчици, муджахидини, Лена Бориславова къде е била, мескиканска мафия, колумбийски наркокартел, и бистришките баби, като изброяването е само примерно. А, и 4 джипа : 2 по 2 минали, госпожа най-добра приятелка дето ги видяла, но не знае дали човека работи, къде живее, какво прави и на хижата не е ходила, но е видяла. А, и мен, че бях наблизо - на около 150 км, баш тогава.
Какви муджахидини, не ти прави чест да обръщаш темата на клоунада. Много е сериозна. За едни шибани джипове говорим.
Тези джипове са много важни, защото има голяма вероятност да разбият "самоубийството. Затова МВР-то ги игнорира, а колежките скачат.

Защо ли? Защото този път реално ходи само до хижата. Слагам още 1 линк от разклона преди хижата - там никой не минава, от месец април са и няма нито една следа от гуми! https://www.google.com/maps/@43.1129427,23.1349671,3a,47.7y,105. … Dc5MjA2N0gBUAM%3D
И на тези джипове минимум могат да им намерят номерата, да издирят собствениците и да разберат кой е бил в колата. Те са били там около часа на убийството, ама не били важни. За бога те са минимум потенциални свидетели!

Отделно по трафични данни на най-близката клетка, могат да намерят кой е бил в района. И други хем важни, хем стандартни неща могат да направят. Обаче не искат. Е, те затова не им вЕрваме.

ЕДИТ: На чешмата всеки ден спират стотици хора - ЗА ВОДА! Петрохан е кошмарен за шофиране и много шофьори спират да почиват. Като бях дете (преди да направят тунела под Витиня) всички коли за Монтана и Видин минаваха от там. Всеки път на Петрохан до чешмата е имало спрели над 50 коли.  Сега са по-малко, по 4-5, но през целия ден.

# 11 794
  • София
Anmasu, aз доколкото си спомням, жената каза, че била там с дъщеря си на разходка в неделя привечер. Е, може и следобяд да е било.

# 11 795
Да, аз не гледах цялото интервю, май. Ама нали пак се връщаме към деня, в който много сняг валя, даже в района е спрял токът? Много ми е интересно, след интервюто на Златимир Йочев, ще си пусна пак нейното. Доста информация има, все пак. Дано се върши сериозно разследване.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:38 от anmasu

# 11 796
Повече от седмица случаят шокира цяла България, води се усилено разследване,но те все още не знаят дали това е наистина майката на една от жертвите…

Бързо се заключават несигурни изводи хипотези, на база “бързи справки” от местопрестъплението като сигурни и достоверни, неподлежащи на съмнение и критичен анализ, но думите и действията на хората, които са били запознати с жертвите в продължение на години, са повод за съмнение и са подложени на свръх дискриминиране и дори игнориране.

Приемат се за официални версии, за които не се предоставят никакви съществени доказателства. Едновременно с това се изпуска информация, която по-късно се отрича да е валидна.

И обратното представя се за вярна и неоспорима информация, която лесно се манипулира, не е еднозначна, откъслечна е и изобщо лесно се насочва в определената като основна най-удобна официална версия.

Ниже се лъжа след лъжа и сякаш единствената основна цел на цялата какафония е да се замълчи възможно най-скоро. Да се приключи случая възможно най-бързо. Затова се приема за истина една от най-трудно доказуемите версии като причина, а именно - психически срив на една от жертвите. Тя обяснява едновременно всичко и в същото време не изисква нищо за доказателства. Не подлежи на последващи разследвания, защото “мъртвите не говорят” и въпреки труповете, “нещата са ясни” пред свършен факт и с удобството на разследващите и останалите замесени институции. “И вълкът сит и агнето цяло”!
Официална версия: жертвите са си получили заслуженото, защото са били лоши хора. Не трябва да ровим по-надълбоко, защото грешниците са и престъпниците. Те са свършили работата на институциите, като са заличили следите си, не са дали абсолютно никакви обяснения за мотиви и предсмъртни писма, сложили са край на животите си и това обезсмисля всякакво допълнително задаване на въпроси. Всичко се обяснява с: “ами той/те нещо изведнъж откачиха!” Колко удобно, колко проникновено! Все се случва на мързеливи институции и на репресирани структури да открият “съвсем случайно” чрез “случайни” очевидци, че няма нужда да се напъват повече в името на справедливостта и изясняването на убийство.

Това, което мен ме гложди:
 • Хора, посветили живота си на опазването на околната среда, възпрепятствали палежи из горите, на свой ред инициират тъкмо палеж. В гората. На мястото, което са бранили. Накрая го палят. (Щото що не, нали са изперкали?!?)

• Хора, обичащи природата и водели здравословен начин на живот, грижели се за животни и растения, заключват кучетата си в стая и ги оставят да изгорят живи. (Ако им бяха теглили по един куршум, бих се вързал на самоубийствената версия. Но да оставиш животно да се опече живо, никой човек с такъв профил на природозащитник не би го допуснал. Никога. Тука няма две мнения и всички от тази линия знаем защо.)

•Тримата се самоубиват ( с 4 гилзи) в хижата (това бе категоричната първоначална, изключително прибързана версия, но веднага дадена). А другите трима 6 дни обикалят с кемпер (които са обявени за издирване и следствието води “усилена работа по случая”), след което се завират в район, който бегло напомня пост на главния заподозрян (който противоречи или поне не се връзва по никакъв начин с останалите му такива по подобна тема). И там слагат край на живота си, в пози и на места в самия кемпер, които повдигат повече въпроси, отколкото дават ясни отговори на цялата загадка.

• Овчар ги намира. Кемпер, обявен за издирване. Овчар. Случайно. Проверявал летните кошари. “Сторило му се”. Никой не му е взел интервю. Защото “тече разследване и не бива да се компрометира с изтекла информация”. Карат жената, доброволно отишла да изкаже позиция в национална медия, да си покаже личната карта в ефир (прецедент за държавата ни). Защото не е сигурно дали е майка на една от жертвите… 9ти ден на разследване… Жената обявява публично, че това е първото и последно включване от нея в ефир. Водещият на новините я прекъсва, за да приключат интервюто, понеже няма време, защото друг трябва да изкаже компетентно мнение, като страничен наблюдател, защото той е по-важен от реално близкото обкръжение до жертви по случая.

• Служители на ДАНС са били първи на местопрестъплението. Обаче не са били служители на ДАНС. Това не  е истина. Плод на въображението на един селски кмет. Обаче! След 5 дни излиза версия: “ДАНС са разследвали сигнали за трафик на хора. “

• Хора, посветили живота си на това да изучават екстремни спортове, оцеляване, пещери, бойни изкуства, такива, които са  противящи се на съвременния роботизиран, откъснат от природата начин ма живот, положили години усилия да изучат всяко едно от представените изкуства и спортове, имат време да се занимават паралелно и с тотално противоположни по смисъл действия. "Мафиоти с мега доброто прикритие". Странното е, че прикритието като хипотеза и стъкмистика взима превес пред реалността и тривиалността на едно човешко ежедневие.

Забавното е, че всяка една версия хипотеза, излиза след съмненията на някои публични личности, интересуващи се от случая. Първо се отрича тотално. После, след като се дадат някакви доказателства, се опира до скалъпени обяснения, които звучат толкова абсурдно, ще по-добре да ги е нямало. По-добре човек да се чуди, отколкото откровено да се съмнява и да не вярва в компетентността на разследващите.

Не знам дали е ок да пиша всичко това, предвид че видимо има поставени хора да следят за масовото мнение из интернет и да добавят/променят версии и насоки, въпреки първоначалните показания (вече дори срам няма за това) , но някак ми идва в повече безумието, де да знам. Сякаш има нужда от другата версия. От заглушаваните нормални, на които постоянно се повтаря, че са луди и се опитват да им внушават съмнения в себе си.

И благодаря на шепата хора, чиито коментари съм харесала, давате ми вяра, че все още има критично мислещи хора, независими от болното стадо, които не се манипулират лесно и продължават да задават трудни въпроси, докато други ги мързи ли, но приемат неадекватно смляно инфо за чиста монета и се доверяват сляпо на тотално съмнителни хипотези и прибързани заключения на компрометирани институции, чиито интерес е в разрез с нормалния адекватен средностатистически човек от години.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:28 от Ne0n

# 11 797
Ама да, точно защото ни мързи се опитваме да разберем какво правят 40+ мъже с непълнолетни и малолетни деца. И рейнджъри-лами с пистолети, които отклоняват туристическа пътека и спират туристи за проверка, моля Ви се!

# 11 798
Anmasu, aз доколкото си спомням, жената каза, че била там с дъщеря си на разходка в неделя привечер. Е, може и следобяд да е било.

Точно привечер си е:

"В неделя привечер спряхме с Емма на чешмата на Петрохан на разходка и до нас преминаха 4 планински джипа към хижата и все се чудя дали той е бил в някой от тях - а часове по-късно душата му вече е пътувала нагоре от това същото място."

# 11 799
В соц медии видях коментар от много интелигентен и образован човек, който ме отчая малко. "Всички ние, които имаме кучета, знаем, че няма как да си убиеш кучето или да го оставиш да изгори." Това е като да кажеш "Всички ние имаме деца, знаем какво е, няма как някой да убие или насили свое дете." Еми... Има, има, и още как. Случаи бол. Страшно е как лични проекции минават за логика.

И как кучето било нямо, защото не лаело в клип с продължителност една минута.

Та чак прекарват клипа през ИИ и пишат експертизи. Попаднах на публикация, според която те били на десет метра от камерата и нямало как да се чува.
Много интересно. Аз чувам кога се засилва вятъра, всички движения на кучето в снега, а когато кучето се приближава до камерата, звукът от гласовете им почти не се чува. Разстоянието до тримата мъже не виждам да е повече от 5 метра. На 10 метра от камерата може да е входа, от който излизат. Съдя по камерите ми вкъщи. Плюс това камерата им очевидно е широкоъгълна, което кара дистанцията да изглежда по-голяма.

# 11 800
Ама да, точно защото ни мързи се опитваме да разберем какво правят 40+ мъже с непълнолетни и малолетни деца. И рейнджъри-лами с пистолети, които отклоняват туристическа пътека и спират туристи за проверка, моля Ви се!
Ми да, мързи ви! Затова гълтате първата изпречила ви се смляна претоплена версия! Нищо, че няма нищо общо и достоверно с нито едно сведение в хода на разследването. Вие сте си лапнали голата кука и не пускате. Като зрители с нулев капацитет за критично мислене. Не се опитвате да разберете, опитвате се да наложите абсурдни твърдения за собствено бързо спокойствие и приключване на случая. Не ви е нужно изясняване, а край.

# 11 801
  • София
За кучетата много назад в темата се изясни, че първо са разстреляни, не са оставени да изгорят живи. Аз поне искам да вярвам на това. Другото е сериозно умопомрачение.

# 11 802
Тези джипове са много важни, защото има голяма вероятност да разбият "самоубийството. Затова МВР-то ги игнорира, а колежките скачат.

Защо ли? Защото този път реално ходи само до хижата. Слагам още 1 линк от разклона преди хижата - там никой не минава, от месец април са и няма нито една следа от гуми! https://www.google.com/maps/@43.1129427,23.1349671,3a,47.7y,105. … Dc5MjA2N0gBUAM%3D

А дали видяхте, че тази снимка е от април, но от 2012 година?

# 11 803
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма никакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 02:59 от anmasu

# 11 804
В неделя следобед на 01.02.2026 беше код за лошо време със снеговалежи из цялата страна. Не беше за разходка, ама хич. Може жената да греши деня, събота - 31.01.2026 беше ок времето.

Общи условия

Активация на акаунт