Криминални досиета

• 541 364
  • 11 890
  •   245
Отговори
# 11 805
След всичко изчетено, мен най-вече ме притеснява фактът, че в обществото ни липсва „компас” за преценка на това кое поведение е извън границите на нормата и кое попада в рамките на психопатологията. Образование ли е нужно по темата, обучения ли, повече гласност ли, не зная и аз, но съм доста смутена.

Не е професионално да се поставят диагнози, определено. Но и не е професионално да се мълчи за една потенциална реалност, когато са налични толкова червени флагове (и в кореспонденцията с други на Калушев онлайн години наред, и на база екстремните нива на вяра, за които е доста ясно именно от участията му във форуми).

Като човек, имал досег с такъв тип личности, попаднали в институции, бих казала, че съществува едно неписано правило (извън по-обширната диагностична парадигма): в много голям процент от случаите налудността протича с доста силно изразени религиозни компоненти, които се „навъртат” около аз-а и неговата предопределеност, специалност. Едно е човек да бъде вярващ, съвсем различно е това, което се наблюдава тук като практики (почти целодневни медитации, книги навсякъде, символи, статуетки, абсолютно абстракти вярвания, в които обаче всичко е гарантирано през вътрешна логика), възприятия и начала с характерни оттенъци (лидерът внушава, че е „духовен водач към пътя на истината”, аз-ът се разцепва често между: „Аз съм всичко” и „Аз не съм кой знае какво”).

Приближените не могат да повярват, добре, очаквана реакция. Но ние като общество, като някаква група, защо не признаваме проблема? Защо не говорим за истинските измерения на подобно поведение, защо нямаме адекватна психиатрична помощ в държавата ни? Защо никой не забелязва, а преценява, че това е просто „алтернатива”, приятно различие в мисленето… протест срещу някакво статукво?

Това е плашещото. „Лудостта” невинаги е само в онзи съсед, който вдига шум, събира боклуци, подпалва ги, живее и поставя другите в непоносими обстоятелства. Тя е и крайна вяра, определяща всеки аспект на битието… и на пръв поглед една дълга „логическа” нишка в едни твърде абстрактни начала.

Всеки иска да е различен, да знае повече от другия (да вярва в различно от смятаното за стандарт, да не е конформист), такава ни е природата. Но в такива ситуации това вече е опасно.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 04:27 от martyr

# 11 806
Слушам на слушалки клипа с кучето.

- Е, тръгваме - па не? (смях)
- Нема да останат тук.
- Шефове, за мене беше чест.
- Шефове, и за мен.
- За мен беше шефова чест.
- Истинска чест.
- Ще се видим във по-истинското место. (Дечо и Пламен сключват ръце в молитвена поза)
- Да служим по по-хубав начин, че...
...
...
- ААА! (Дечо показва средни пръсти на ,,това място")
...
- Благодаря ви за всичко, хора. Честно казано...

Моята интерпретация:
- Ще го правим или няма да го правим?
- Ще вземат кучетата със себе си.
- По-истинското място за техните вярвания е ясно кое е.
- Не са били доволни от себе си и се надяват там да са по-ефективни.
- Средните пръсти са за ,,това място", майната му един вид.

# 11 807
  • София
Искате да видите как хвърчи мозък по тв ли?
Естествено, че има още записи, но и да има кадри с точния час на смъртта, няма да се покажат публично. Идеята беше да се види отношението между участниците и към самия инцидент.
А колко ли от вас искат наистина да ги видят?

zvаnchе, много триеш, това беше към теб.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 06:11 от Exter

# 11 808
  • софия
Не мисля, че показаните записи от камерата не са истински. НО дадоха избрани малки части от тях. На тези записи би трябвало да е записано цялото време. Камерата улавя звука и би трябвало да има и точния час на случилото се, най-малкото звук (изстрелите) - броя им, през какви интервали са произведени.
Дадоха и как има дим вляво от хижата, докато тримата са отвън. Те влизат. Кога излизат и как изглеждат след това?
Има три клипа. Къде са останалите часове записи? Изгорели ли са?

И друго се чудя: уж хижата е изгоряла, а в показаните кадри от стаята с будистка литература тя изглеждаше чиста, никъде нямаше следи от сажди, дограмата е непокътната. Много запазена. Или те са правени преди пожара?

Ако се окаже, че с карането на собствен ход на кемпера от мястото, на което е намерен, са заличени доказателства, кой ще е виновен и защо беше направено?
Дори и пишман детективите четем, гледаме, че местопрестъплението не се пипа, не се местят предмети.

# 11 809
Тука обаче зомбираните от сектата защитници на педофили и конспиратори вни теории и ПП фенове ударят дъното. Какъв бил този овчар дето ги намерил - показа се човека по телевизията обясни. Дадоха им запис доказващ, че сами са запалили хижата ц се сбогуват. Не били те, ДАНС запалили хижата, за да прикрият доказателства.
Майката там нямало камера - сякаш тя лично се е катерила по дърветата да проверява къде има камери или не. Казаха, че хижата е добре покрита от камери. Тази приятелка дето никога не е ходила до хижата, решила точно този ден да се разхожда под хижата при сериозна зимна обстановка и видяла четири джипа.

# 11 810
Не се местят само докато криминалистите не извършат огледи и снимки.

# 11 811
  • София
Жената каза,че е била с баща си и са наливат вода от чешмата когато са минали джипове.

# 11 812
Втората тройка кога са починали, не може да не се знае.

# 11 813
  • Варна
Студено било там горе и трудно било да се каже…
Относно камерата -вижда се,че снима от позицията на човешки ръст и не е някъде по боровете горе.Както правилно се забеляза тук,майката каза,че това не е камера поставена от тях.

# 11 814
От пресконференцията стана ясно,че дотук е установено следното:
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Липсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Има заснет пожар, тримата са там, не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени.
Няма данни за нападение на кемпера отвън, изтрелите са произведени вътре. Аутопсиите са готови, освен една. Експертизите не са готови, като са, ще ги оповестят.
Е какво дотук още? Ако нещо изглежда, мирише и има вкус на..., най-вероятно е.
Ако вследствие на допълнителни факти се установи че например вкусът, мирисът или видът не е съответен, ще мислим за шоколад, карамел или друго.

Дотук добре, но не чухме никаква причина да се самоубият/убият взаимно шест човека,?
Ще чуем и причината и няма да ни хареса. Sad Надявах се поне това да не е истина.

# 11 815
Майката едва ли е знаела всички камери наизуст. Те са били много и може би поставяни в различни периоди.

# 11 816
  • София
Мафията и държавният апарат са ги убили… Стига нелепици.
Ако мафията или държавните служби искаха да ги убият, дали нямаше да го направят така, че да изглежда като инцидент в някоя пещера?

Секта са. И майката на Ники е от сектата. Гледах ѝ профила - лама Иво, антиваксър, училището - дезинформатор, лекции и събития на будисти.

# 11 817
Това за джиповете е интересно.Сигурно ли е, че единственото място където са отивали е хижата?

За пресконференцията мога да кажа, че не беше направена, за да убеждава, че са се самоубили.
Явно решиха, че за да не ги обвиняват, че насочват общественото мнение ще успокояват страстите с част от сведенията, които имат без да дават оценки и намеци, казаха хубави думи как помагали.
Само, че комуникационната им стратегия не сработи. В тая истерия, която е последната седмица трябваше още подробности да дадат.

Може да не са им готови всички експертизи, разбира се, но за момента това не сработи.

Личното му убеждение е, че наистина са решили да свършат със себе си.
За да е убийство, трябва някой да си направил труда да се опитва да инсценира самоубийство. Много завързано, трудно и крайна сметка рисковано,  за да се занимава.

Явно момичето е ключово като капката, която е преляла в рая кочина до степен да направят даже хижата и да я запалят.

# 11 818
Жалко за момчетата!

# 11 819
  • София
Вижте, окей е да ни се подигравате, че не вярваме на властите (макар че в нашата държава точно, където няма едно разкрито знаково убийство, по-скоро е странно да им вярваш, ама айде, да речем, бъркаме); но не приемам подигравки за това, че отказваме да наречем някого убиец и педофил без доказателства.
Ние не сме идиоти, аз лично написах, че пресконференцията ме убеди за версията самоубийство, на която изобщо не вярвах.
Дадат ли доказателства, че накой на Околчица е убил друг, ще го нарека убиец и аз.
Но да чета през ред подигравки какви сме сектанти, щото гледаме за доказателства преди да обвиняваме, е доста тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт