Криминални досиета

• 546 947
  • 12 178
  •   303
Отговори
# 11 865
  • София
Някой смело писа, че овчарят бил имагинерен и не са го разпитали. Ето, има интервю: https://lentata.com/ovcharyat-otkril-kempera-na-ivaylo-kalushev- … jzqQ3PkUKu6f-P29A
Освен това слага край на опорката, че кемперът е открит на непроходимо място и на теорията, че е закаран с мъртвите хора дотам. Колата е била на няколко метра от пътя.

Макар че невярващите едва ли ще повярват и сега, де.

Овчарят казва "на шофьорското място нямаше никого" , а доколкото си спомням обявиха , че Иво Калушев е намерен на шофьорското място.
Странно...

# 11 866
zvanche Hands Plus1
Ще публикувам и първата част на поста на Полина Паунова, защото за мен тя е много приложима към настоящата дискусия тук във форума:
Цитат
Драги хора, ожесточението, с което се изказват крайни тези в последните дни е плашещо, а липсата на разумно съмнение в собствената ни правота (на изказващи се) е направо смразяваща. Всякакви граждани, с всякакъв предмет на занимание, не знам от каква позиция (но очевидно са достатъчно легитимни в собствените си очи) правят изводи, градят теории и достигат до заключения за неща, които не разбират. Некомпетентността е едно на ръка, дори да допуснем, че са компетентни - факти няма. Професионално отношение няма почти при нито един от публичните говорители на историята “Петрохан”, което мен ме плаши също толкова, колкото самата трагедия, довела до смъртта на шестима души.

Ясно е, че когато се случи голяма трагедия, повечето хора искат да се дистанцират максимално от участниците, за да могат да се успокоят "Аз не съм такъв и това на мен няма как да ми се случи", но да се изпада във фантазии и делюзии също не е здравословно. Освен че е страшно некоректно към паметта на хората, за които уж силно се жалее.
Добре, разбрахме - вие не сте такива майки, няма да си "дадете" децата току така, не сте "откачалки", които медитират по три часа на ден и търсят смисъла извън материалното, психически устойчиви сте и никой лама не може да ви въздейства. Браво, евала и поклон.

Доколкото обаче темата има и друга, чисто информативна стойност, добре е да се обсъжда с ФАКТИ. А такива вече се изнесоха достатъчно, и най-разумното, което може да се направи, е да се задават въпроси, и да се изискват отговори.

Личните оценки и квалификации говорят повече за изказващите ги.

# 11 867
Защо темата се измества към педофилия, за да се оправдае ламата ли, виновен за смърт на две деца ?

Как можаха и полиция, и агенти, и прокуратура, да не открие този кемпер, който кротко си е стоял в района и чак след намирането му да проверят камери за маршрута. Скандало е, наистина!
Не съм сигурна, че щяха да ги спасят, но поне да ги бяха намерили! Пред очите им са били.

# 11 868
  • София
Записите, които пуснаха от МВР, се оказаха монтаж. Сглобени кадри и изчезващи и появяващи се аномалии. Толкоз'. Да пуснат целия запис без нескопосани монтажи или просто да извадят резултати от сателит, за да не ни занимават с пепедебейци и либерали, които не вярват на продънените, опа, държавните служби.
https://www.facebook.com/share/v/1CGD49CNMc/

# 11 869
  • В офиса
Широко затворени очи.
Родителите отричат, защото е прекалено тежко едновременно да умре детето ти и да осъзнаеш, че твои действия са го причинили, не само това, но и сексуални отношения. И може би никога няма да осъзнаят истината, това е тяхната защита да не се побъркат. Ламата трябва да е най-добрия, най-благородния. Те трябва да са направили най-доброто за детето си. Това го разбирам.
Не разбирам защо политическите последователи на точно една партия застават така плътно зад тях. Прочетохте какво е писал самият Лама в будисткия форум за секса, нали? Вярно, или не, може би сте чели и това, което е казал момчето преди Ники, вече мъж (Деян, мисля), че това не е било насилване, че било естествена част от обучението, от единението между учител и ученик.
Прочетохте и че будистките организации се разграничават от лама Иво. Прочетохте и че е сравняван с Джим Джоунс преди много години. Прочетохте и че природозащитни организации се разграничават от тях. Прочетохте Ники Рахнев от Гората.бг.
И продължавате?
Да си представим, че е жив и че ви предлага да вземе детето ви само за две седмици при него в хижата. Само. Ще го пуснете ли? Ако отговорът е "не", не искам да чета повече как "нямало доказателства за педофилия".

# 11 870
  • София
Записите, които пуснаха от МВР, се оказаха монтаж. Сглобени кадри и изчезващи и появяващи се аномалии. Т

Факти и доказателства дайте. Без внушения, моля.

# 11 871
При ритуални самоубийства, се събират заедно - в случая има разделяне, за да се отиде на място, което не е свързано с бидиски духовни вярвания (Вл. Йорданов спомена, че Ботевире стихове не са характерни за стила на Калушев).

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 09:15 от Tsugumi_

# 11 872
Тази дама, ако е дамата, която е видяла и джиповете, се разплака много жално. А тя какво е правела в района, там ли живее?
Иначе Малионова (жената от сутрешния блок, близката на единия убит) я познавам. Силно се  изненадах като разбрах в каква връзка е на екран.

Не мисля, че тя е видяла джиповете. Друг пост във ФБ имаше предвид майката, не нейния.
Живее в чужбина.

Тя е била, да. Моя грешка.
Не бях чела поста ѝ във ФБ.

# 11 873
  • София
ГДБОП са ги разследвали, но е прекратено поради "отказ на роднини да съдействат".

Изглежда сте пропуснали  темата за  " отказа на роднините"
Това са онези баба и дядо , които са в конфликт с дъщеря си , как да си гледа детето/ Леон/.
И са подавали жалби и сигнали където се сетят.
След като са разбрали това , дъщерята и сестра ѝ  са си поговорили със въпросните жалбоподатели и те са  оттеглили сигналите.
Детето е имало проблеми, които след престоят в лагера са се оправили.

Това е .

# 11 874
  • пустинята Гоби
Аз лично за пръв път виждам такава защита от близки и приятели към хора обвинени в толкова грехове. Отделно на родната полиция грам нямам вяра. От самосебе си идва решението на кого да вярвам.

# 11 875
А как си обяснявате тези здрави, прави мъже без жени, без секс толкова години?

# 11 876
Също така искам да попитам, забранено ли е аз да си купя лък и арбалет с пейнтбол пушки, които стрелят с мехурчета боя и да си стрелям с тях на двора в къщи? При положение, че не е забранено и се продават свободно защо го правят на въпрос? Вижте ги, те имат много много пушки, оръжия но не казват, че тези пейнтбол пушки, лъкове и арбалети се продават свободно.

# 11 877
  • # супернатурална #
Широко затворени очи.
Родителите отричат, защото е прекалено тежко едновременно да умре детето ти и да осъзнаеш, че твои действия са го причинили, не само това, но и сексуални отношения. И може би никога няма да осъзнаят истината, това е тяхната защита да не се побъркат. Ламата трябва да е най-добрия, най-благородния. Те трябва да са направили най-доброто за детето си. Това го разбирам.
Не разбирам защо политическите последователи на точно една партия застават така плътно зад тях. Прочетохте какво е писал самият Лама в будисткия форум за секса, нали? Вярно, или не, може би сте чели и това, което е казал момчето преди Ники, вече мъж (Деян, мисля), че това не е било насилване, че било естествена част от обучението, от единението между учител и ученик.
Прочетохте и че будистките организации се разграничават от лама Иво. Прочетохте и че е сравняван с Джим Джоунс преди много години. Прочетохте и че природозащитни организации се разграничават от тях. Прочетохте Ники Рахнев от Гората.бг.
И продължавате?
Да си представим, че е жив и че ви предлага да вземе детето ви само за две седмици при него в хижата. Само. Ще го пуснете ли? Ако отговорът е "не", не искам да чета повече как "нямало доказателства за педофилия".

Това е лъжа. Интервюто беше пуснато и тук, няма такова изказване.

# 11 878
пуснаха и анонимен свидетел, който е бил жертва на Калушев и който е бил свидетел, че Ники на 11 год възраст е станал обект на сексуална злоупотреба от страна на Калушев!
За мен този свидетел не е много наред. Прилича ми на онези дела, в които някои жени съдят известни хора, че преди 20 години са ги опипали и са жертви на сексуално насилие (не казвам, че някои от тях не са истински).
Не казаха нещо съществено - кога са починали хората от кемпера.
Ако е преди няколко дни - какво е правила полицията, че не е открила кемпера. На сателитни снимки с голяма резолюция се вижда дори мравка в тревата (за справка вижте снимките от войната в Украйна).
Ако е станало в събота/неделя - как за толкова време не са локализирали къде е кемперът, все пак е доста видим.
Да не говорим, че дори да са се движили по второстепенни пътища, има доста камери по къщи, заведения, където може да се засече кемперът.
Имам теория, че може и да са ги намерили и да са водили преговори. Тогава интервюто с бащата на Алекс е режисирано и е с цел да се отрезви Калушев (човекът беше зле, недоспал, унил, със зачервени очи), заради това спомена - 2-3 дни.

# 11 879
Защо са запалили хижата?

- По-горе някой цитира Джед Маккена. Светът е сън, илюзия. Пътят към освобождаване на Аз-а е свързан с „изгаряне“ на всичко, което просветленият разпознае като недействително. По някаква причина хижата е разпозната като недействителна. Може би заради някакъв гаф, който се е случил, докато момичето е било там. Например, видяло е сексуална сцена между 15-годишния и възрастните

- Искали са да привлекат внимание, да бъдат намерени бързо. А не примерно да ги изядат вълците. Самоубийството им е показно.

- Евентуално са унищожили компромати, които биха разрушили ореола им на просветлени светци. Примерно, знаели са, че ще има нов сигнал за педофилия, от който няма да могат да се измъкнат. Това би обезсмислило цялата им духовна дейност („Нищо от това, което ще чуеш, не е вярно“).

Защо се разделят на две групи?

- Изглежда момчетата не са били съвсем убедени в идеята за групово самоубийство. На клипа се вижда, че стоят по-встрани, не се сбогуват.

- Калушев вероятно е искал да прекара още време с тях, за да им помогне да вземат решение. За колебанието им свидетелства позата на Алекс – клекнал, с преплетени ръце. Явно е решил, че иска да умре, но не му е стигнала смелостта сам да натисне спусъка.

- Допускам, че на момчетата е бил даден избор – дали да продължат „борбата“ или да последват духовния си учител. Биха могли примерно да слязат във Враца и да хванат влака за София. Но те са били толкова облъчени и зависими, че не са могли да си представят живота без Калушев

Защо Ботев?

- Егото на Калушев не му позволява да бъде просто един труп от редичка други трупове. Трябва да се отличава и в смъртта си от обикновените. Избира да остави послание до „кочината“ – демек, до цяла България. За целта започва да говори на езика, който всички българи разбират. Знае, че българите ще разберат светинята Ботев. Ако беше оставил някакви духовни писаници, щяха да го помислят за изперкал.

- Ключови моменти в стихотворението: „нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди“ – метафората за съня и пробуждането; „свестните у нас считат за луди“ – метафората за просветления, неразбран гений; „хляб или свинец“ – демек, не ми остана друг изход.

Общи условия

Активация на акаунт