Криминални досиета

• 565 734
  • 12 916
  •   283
Отговори
# 11 925
Според мен става въпрос за религиозна паравоенна организация. Това, което ми липсва  в картинката е каузата, заради която са създали тази организация и за която по-късно са решили да сложат край на живота си. Странно ми е и как човек, който медитира часове наред всеки ден после може да излезе в гората въоръжен до зъби. Подозирам, че може да има и някакви елементи на иманярство, търсене на съкровища, пещери и други. Комерсиални професии като счетоводител и адвокат не се оставят с лека ръка, за да прегръщаш дървета в гората. Колкото и духовни, и аскетични да са били тези хора, явно са имали нужда от сериозен финансов ресурс, който са си набавяли с различни и неясно колко законни дейности.

# 11 926
Merri_An, навсякъде говориш за факти и доказателства, което е така. Трябва да има такива.
Кой за тебе са доказаните факти до този момент, освен очевидния, че има 6ма загубили живота си?

ПС: Не питам, за да се заяждам, наистина ми е интересно да чуя мнението ти, като човек който държи на доказателствата по случая.

# 11 927
Криминалния психолог Росен Йорданов в ефира на БНТ:
Един човек с тежки нарцистични проблеми е завел своя антураж, влияейки му чрез различни практики към един летален край.

........
"Истината е много проста - група възрастни хора, чиито деца по една или друга причина са делегирали безотговорно грижите за своите деца на хора, които към онзи момент са преценявали като особено интелигентни и духовни, но преценката им се е оказала погрешна, защото тези хора доведоха всички до един летален изход".
..........
"Това е една нарцистична интерпретация на един човек, който е решил абсолютно високомерно, че така владее космическите сили и може да въздейства на другите", смята той.

https://dnes.dir.bg/krimi/rosen-jordanov-za-sluchaya-petrohan-tezhak-nartsisist-e-zavel-anturazha-si-kam-letalen-kray

# 11 928
Майката на Ивайло Калушев: Синът ми не е способен да убие или да се самоубие

Той е убит, категорична е пианистката

https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/710122-maykata-na-ivaylo-kalush … li-da-se-samoubie

След Ники и Алекс, Калушев също отпада. Свидетелят-роднина е на някой от тримата - Иво, Дечо или Пламен.

# 11 929
  • софия
Един човек с тежки нарцистични проблеми е завел своя антураж, влияейки му чрез различни практики към един летален край.

........
"Истината е много проста - група възрастни хора, чиито деца по една или друга причина са делегирали безотговорно грижите за своите деца на хора, които към онзи момент са преценявали като особено интелигентни и духовни, но преценката им се е оказала погрешна, защото тези хора доведоха всички до един летален изход".
..........
"Това е една нарцистична интерпретация на един човек, който е решил абсолютно високомерно, че така владее космическите сили и може да въздейства на другите", смята той.

https://dnes.dir.bg/krimi/rosen-jordanov-za-sluchaya-petrohan-tezhak-nartsisist-e-zavel-anturazha-si-kam-letalen-kray

Това са внушения, които не почиват на никакви факти от човек, който не познава хората и теоретизира.
Какви са резултатите от аутопсиите? Какъв е таймингът на събитията?

# 11 930
Антените върху кемпера, които силно са впечатлили овчаря, аз не ги виждам нещо..

# 11 931
Присъединявам се към молбата на Tsugumi_
...
Иначе от цялата ситуация до сега, съгласна съм с Харалан (човек-институция в областта си), че роднините изтласкват/ не допускат идеята, че са направили грешка да доверят децата си на други хора.
Но пък от друга страна, видимо майката на Николай вчера още е в състояние на шок, не класическо вцепенение, а умът и е изпредварил чувствата и се опитва да е резонна, още я държи гнева и я зарежда със сили да противодейства на "слуховете"

но и тя горката жена ще рухне тези дни и може би някои неща ще допусне.

# 11 932
Е, то пък оставаше майка му да каже, че да, той е убил двете момчета и се е самоубил… Нормално да вярва в другата версия жената.

# 11 933
Майката каза, че държи да изясни, че не е вярно, че има отказ от съдействие на органите, а напротив и са насочвали снемането на обяснения само в една посока.

# 11 934
Ами не знам, с видимо подправени кадри и алогизми как да ни убедят?
Изпуснали са, че има хора, които познават обстановката доста добре.

# 11 935
  • софия
Някой отговори ли на най-важния въпрос, те като са имали 3 законно притежавани оръжия - тези в хижата, от къде идват другите 2, които са в кемпера?
Тези в кемпера законни или незаконни са?

# 11 936
Ще използвам случая и ще пусна линк към архивирана версия на сайта му, където може да прочетете нещата за шаманизъм и хипнотерапия, защото виждам, че доста хора са в отрицание - https://web.archive.org/web/20240229041213/http://skydharma.com/other-activities

Може да прочетете също, че в представянето му пише "Ngakpa Dorje Karma Tsal, or Lama Ivo as he is called by some of his students and throughout this website, is a Buddhist teacher in the Dzogchen lineage of Buddhism and comes from the Nyingma Tradition of Tibetan Buddhism."

„Ngakpa Dorje“ се отнася до практикуващ Тайна Мантраяна (тантра) в рамките на тибетския будизъм, често по-специално в традицията Нйингма (от която знаем, че Калушев произхожда), който е известен също като носител на мантра (мантрин).
Ngakpa означава ръкоположен будистки йогин или практикуващ Тантра и Дзогчен на високо ниво. Не живеят като монаси, спазгащи безбрачие.
Dorje означава „неразрушим“ или „диамант“, отнасящ се до ваджра, ритуален инструмент, символизиращ неразрушимата, неустоима сила на просветлението. Мисля, че видяхме ритуалният инструмент на видеото от брифинга.
Karma - освен традиционното значение, може да има и общо с линията Karma Kagyu
Tsal - често се превежда като „демонстрация“, „функция“, „сила“ или „мощност“. Често се появява в имена, свързани с гневна, мощна енергия.

Всичко това сочи, че в действителност се е смятал за лама, носител на някакво познание. Предвид малката групичка хора, които сляпо го следват, за мен лично няма никакво съмнение, че това сдружение има белези на култ и секта.

# 11 937
То така, ако се разсъждава, че записите са подправени, стигаме до там, че и балистичните експертизи, показващи, че само от днк-то на тримата има следи по оръжията, са подправени. После и аутопсията ще е нагласена и така до без край…
Ако някой не иска да вярва в тази версия, за него всичко ще е фейк.

# 11 938

........
..........

На всичко казано ли вярвате и абсолютно безкритично?
Онзи ден една друга негова колежка също така добре се изказа - 200 думи и нула съдържание.
Съдебния психиатър с хипотезата за разширено меланхолно самоубийство също вече го опровергаха няколко негови колеги.

# 11 939
Имаме много близък роднина т.е. мъж, който свидетелства, че от месец-два в сдружението е царяло отчаяние и смъртта била изход. Ако беше бащата на Калушев, пастрокът или мъжът на сестра му (ако изобщо има мъж), майка му щеше да е запозната и нямаше да говори така. На Николай и Александър роднините ясно, че не са. Остава да е на Дечо, Иво или Пламен.
Е, то пък оставаше майка му да каже, че да, той е убил двете момчета и се е самоубил… Нормално да вярва в другата версия жената.

Общи условия

Активация на акаунт