Криминални досиета

• 576 090
  • 13 350
  •   220
Отговори
# 11 940
Слушам на слушалки клипа с кучето.

- Е, тръгваме - па не? (смях)
- Нема да останат тук.
- Шефове, за мене беше чест.
- Шефове, и за мен.
- За мен беше шефова чест.
- Истинска чест.
- Ще се видим във по-истинското место. (Дечо и Пламен сключват ръце в молитвена поза)
- Да служим по по-хубав начин, че...
...
...
- ААА! (Дечо показва средни пръсти на ,,това място")
...
- Благодаря ви за всичко, хора. Честно казано...

Моята интерпретация:
- Ще го правим или няма да го правим?
- Ще вземат кучетата със себе си.
- По-истинското място за техните вярвания е ясно кое е.
- Не са били доволни от себе си и се надяват там да са по-ефективни.
- Средните пръсти са за ,,това място", майната му един вид.
А кучето какво казва? Тича, радва се на снега, на снимащия на хората си. Мълчаливо.
Хората обичат да виждат избирателно и каквото си харесат.
Общественото мнение се манипулира лесно, няколко пъти повторено нещо и става факт.
На мен ми е интересно как още с обявяването на масовото убийство, заключиха пе е секта и че е самоубийство. После естествено, че ше се опитват да докарат нещата натам.
Ако са решили да се самоубиват групово, защо се делят на две. И ако ламата е убиецът им, защо отвежда децата, за да ги разстеля далеч, след като е убил другите трима. За мен лама се е опитвал да спаси децата, но не е успял. Лесно се черни мъртвец, интересното е колко приятели го защитават. Сигурно има защо. Нашите служби колко тежки престъоления са разрешили, всъщност? А в случая имаха отговор още с намирането на труповете.
По въпроса за секса-има и други начини, различни от това да си търсят момченца.
Аз не слушам със слушалки.

# 11 941
Добре, значи жената на чешмата е достоверен свидетел, но овчарят беше квалифициран като измислен, ок.

Аз съм склонен да вярвам на разследващите органи защото стотици, дори хиляди служители работят по престъпленията. Ако имаше нещо нередно все някой щеше да излезне и ни каже. Знам, че е трудно за вярване и има много въпроси които си задаваме.
И аз така. И няма как да има инсценировка от държавата. Всички ли участват в нея, оперативни работници, редови полицаи, съдебна медицина, да не изброявам? Абсурдно е.
Овчаря е нормално да е там, ненормално е да се чака овчар да намери огромен кемпер, останал скрит за търсещите...Жената е видяла нещо, което може да има връзка с престъплението, но търсещите убиеца нямат желание да я разпитат, смятат че е маловажно...А всяко нещо в случая е много много важно да бъде проверено.

# 11 942
  • София
Не съм забравила какво каза кметът на Гинци, когато бяха намерени телата в хижата :

"Застреляни бяха в главите, не зная по телата дали има рани. На единия брадата беше обгорена, на другия дрехите бяха изгорели, та му се виждаше гърбът. "

Какво е обяснението, особено за  "та му се виждаше гърба"
1.Самоубил се е, защото  не е могъл да си изгаси якето.
2.Неговите приятели са го самоубили, за да не се мъчи с този изгорял гръб
3. Дайте предложения

За самоубилият се с два патрона, дори няма да отварям дума.

# 11 943
  • София
"Ще се видим по по-хубав начин" .
На юен не ми прилича да планират нещо.
И отрязъка, когато влизат в хожата, отзад вече гори, но не е в полезрението им изобщо.
в хижата няма ток, а камерата работи и записва?
Аз виждам трима с фенери влизат във входа на хижата. Странно, е че ходят по трима в тъмното.
Казаха, че единствено тази камера е със соларна батерия.

Наистина ли това са казали? Колко удобно

# 11 944
  • Пловдив
Жалко за децата и кученцата, които загубиха живота си.
Жалко за обществото, което съвсем е загубило доверие във всички институции и не вярва на нищо. Сляпото отричане, както и сляпото вярване е много характерно за нас, дива поляризация.

Виждам, че трагедията се политизира и се очаква по-голяма политизация.
Според мен умишлено и наредено се забавиха с фактите, за да могат да разгорят разни и разнообразни конспирации. Защото очевидно най-засегнати са ПП ДБ. И съм сигурна, че има още да излиза, но са ги оставили в режим на очакване. Слушах и Радан Кънев и Атанасов, които бяха много обрани в своито коментари и не си разрешиха да оспорват видяното.

За мен няма съмнение, че това е някаква секта, че тези хора са взели решение да приключат с живота си. Дали са повлияни от ръководителя - вероятно. Очевидно те не реагират рационално и адекватно, дори и да са били заплашвани или преследвани.
Мотивът не го виждаме.
Важно е да се разбере колко е голямо това общество, гуру-то има ли наследник.

Това, което се случи трябва да провокира проверки във всички училища - държавни и частни за ученици, които са излезли извън системата. Защото едва ли тези са единствени.
Хора, трябва да си пазим децата.

# 11 945
  • София
Работата на криминалните психолози е именно да правят профил дори на лица , с които не контактуват .
Профил от криминален психолог работещ по случая има ли ?
Лично аз прочетох и гледах двама от най-сериозните ни криминални психолози – доскорошен шеф на Института по психология към МВР и заместник директор на същия. И двамата казват нарцистичен психопат. Не знам кой искате още да се изкаже и защо е тази настойчивост към конспирация?

# 11 946
Ще използвам случая и ще пусна линк към архивирана версия на сайта му, където може да прочетете нещата за шаманизъм и хипнотерапия, защото виждам, че доста хора са в отрицание - https://web.archive.org/web/20240229041213/http://skydharma.com/other-activities

Може да прочетете също, че в представянето му пише "Ngakpa Dorje Karma Tsal, or Lama Ivo as he is called by some of his students and throughout this website, is a Buddhist teacher in the Dzogchen lineage of Buddhism and comes from the Nyingma Tradition of Tibetan Buddhism."

„Ngakpa Dorje“ се отнася до практикуващ Тайна Мантраяна (тантра) в рамките на тибетския будизъм, често по-специално в традицията Нйингма (от която знаем, че Калушев произхожда), който е известен също като носител на мантра (мантрин).
Ngakpa означава ръкоположен будистки йогин или практикуващ Тантра и Дзогчен на високо ниво. Не живеят като монаси, спазгащи безбрачие.
Dorje означава „неразрушим“ или „диамант“, отнасящ се до ваджра, ритуален инструмент, символизиращ неразрушимата, неустоима сила на просветлението. Мисля, че видяхме ритуалният инструмент на видеото от брифинга.
Karma - освен традиционното значение, може да има и общо с линията Karma Kagyu
Tsal - често се превежда като „демонстрация“, „функция“, „сила“ или „мощност“. Често се появява в имена, свързани с гневна, мощна енергия.

Всичко това сочи, че в действителност се е смятал за лама, носител на някакво познание. Предвид малката групичка хора, които сляпо го следват, за мен лично няма никакво съмнение, че това сдружение има белези на култ и секта.
Сори, че отново ще пейстна, но смятам, че пасва на изнесената от теб информация.
Тук детайлно преведено съдържанието на "Небесна Дарма" и брандът на Лама Иво -- хипнотерапия, енергийни растения, отказване от имущество и безкритично следване на Иво Лама.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257814

Абсолютно има белези на секта, шаманство, и всякакъв мишмаш от окултни практики

# 11 947
  • софия
Абе на умно красивите през един пост повтаряте за някакви 4 джипа, които минали през прохода... И това какво доказва? А знаете ли, че през този проход, е силно препоръчително, ако не задължително, особено зимно време да се пътува с джип, вие някога минавали ли сте от там, по заледените завои с голям вираж? Един джип ли има в България?
Скрит текст:
Защо според вас е оксиморон човек, който има много овце, да няма джип?
Мислите ли, че всички от тези сигурно стотици полицаи, прокурори, спец ченгета, криминалисти и прочие са се наговорили да прикрият Путин, ГРУ и извънземните, и да натопят Терзиев?
Дано сега успееш да прочетеш добре това, което неуспешно иронизираш:

# 11 948
Стоян Радев, режисьор

"Засега версията, която най-образованите, най-разумните и най-достойните граждани подкрепят, е, че жертвите най-вероятно са видели нещо, което мафията може би не е искала да бъде видяно и затова е решила показно да унищожи шест души, между които и непълнолетно момче. Защо загиналите, които се оказва, че са се ползвали с безупречна репутация и широко обществено-политическо признание и съдействие, както и с подчертано медийно внимание, не са дали публичност на застрашеното положение, в което без вина са попаднали, е ясно от само себе си."

Леле, майко. Аз съм от демократичната общност, гласувала съм за Терзиев, но съм изумена, че някой може да използва термини като "най-разумни и най-достойни граждани". Демократичната общност в момента се опитва да рационализира смъртта им, а когато имаме езотерика, не виждам за какво рационализиране може да става въпрос. Единственото, което чух до момента като алтернативно доказателство са джиповете, които не е задължително да са отивали на там. От чешмата в Петрохан не можеш да видиш накъде са тръгнали, то е един гъсталак, всеки може да погледне в Гугъл. Плюс това разстоянието между хижата и чешмата е повече от километър.

И като си с безупречна репутация как срещу теб има сигнал от 2024-та година от възрастна двойка, притеснена за внучето си, мотивирана от обективни факти (липса на дете и промяна в поведението му)? Отделно и сигнал за педофилия от февруари 2025 г. ?

# 11 949
Това, което се случи трябва да провокира проверки във всички училища - държавни и частни за ученици, които са излезли извън системата. Защото едва ли тези са единствени.
Хора, трябва да си пазим децата.
Ето, това споделих в офлайн разговори преди да стане ясно, че децата и ИК също са загинали. Обясни ми се, че съм задръстена и не разбирам от прогресивно образование. Откога се нормализират неща, които не са нормални?!

# 11 950
Студено било там горе и трудно било да се каже…
Относно камерата -вижда се,че снима от позицията на човешки ръст и не е някъде по боровете горе.Както правилно се забеляза тук,майката каза,че това не е камера поставена от тях.
Не знам какви са ви познанията по перспектива, но камерата не снима от човешки ръст, а доста по-отгоре. Ако се чудите, направете си полеви експеримент и наблюдавайте хората отдалеч и отгоре, и отдалеч и от човешки ръст и сравнете, няма нужда да ви чертая схеми

# 11 951
За мен всичко в религиозния аспект на случая ми звучи като бял шум, аз самата не съм вярваща, не одобрявам практикуването на никаква организирана религия,  езотериката ме разсмива и не я сматам за признак на висш интелект .Но ми се вижда доста преднамерено само на основание на изповядането на тези вярвания да се заклеймява някой. Сектата и култа имат и други белези, които в случая липсват.  Началото на това говорене го постави длъжностно лице, което не му беше работа, изплясквайки за някакви "небогоугодни" дейности, интересно според него кои са богоугодни, и продължава и до този момент, когато видях по телевизията репортаж от стая с будистки атрибути и анонс, все едно са намерили доказателства за сатанински ритуали.

Възможно е и най вероятно версията на службите да се докаже, има експерти, хора, които си разбират от работата, аз лично бих предпочела да използват и помощ от страни в които имат практика и опит.

Но ще трябва доста повече убедителност от това, че Калушев писал/изповядвал определена религия, та била и с  авторски допълнения.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:11 от Iris04

# 11 952
Работата на криминалните психолози е именно да правят профил дори на лица , с които не контактуват .
Профил от криминален психолог работещ по случая има ли ?
Лично аз прочетох и гледах двама от най-сериозните ни криминални психолози – доскорошен шеф на Института по психология към МВР и заместник директор на същия. И двамата казват нарцистичен психопат. Не знам кой искате още да се изкаже и защо е тази настойчивост към конспирация?
На база на какво се изказва е въпросът?
Иначе шесторно самоубийство може да е предизвикано от нарцистичен психопат. На базата на какво обаче са решили, че случаят е такъв. Участват ли в разследването, разследвали ли са предварително?

# 11 953
Ами да си слушала. То 90% нито слушат, нито гледат, нито четат. Само плямпат.
Слушам на слушалки клипа с кучето.

- Е, тръгваме - па не? (смях)
- Нема да останат тук.
- Шефове, за мене беше чест.
- Шефове, и за мен.
- За мен беше шефова чест.
- Истинска чест.
- Ще се видим във по-истинското место. (Дечо и Пламен сключват ръце в молитвена поза)
- Да служим по по-хубав начин, че...
...
...
- ААА! (Дечо показва средни пръсти на ,,това място")
...
- Благодаря ви за всичко, хора. Честно казано...

Моята интерпретация:
- Ще го правим или няма да го правим?
- Ще вземат кучетата със себе си.
- По-истинското място за техните вярвания е ясно кое е.
- Не са били доволни от себе си и се надяват там да са по-ефективни.
- Средните пръсти са за ,,това място", майната му един вид.
А кучето какво казва? Тича, радва се на снега, на снимащия на хората си. Мълчаливо.
Хората обичат да виждат избирателно и каквото си харесат.
Общественото мнение се манипулира лесно, няколко пъти повторено нещо и става факт.
На мен ми е интересно как още с обявяването на масовото убийство, заключиха пе е секта и че е самоубийство. После естествено, че ше се опитват да докарат нещата натам.
Ако са решили да се самоубиват групово, защо се делят на две. И ако ламата е убиецът им, защо отвежда децата, за да ги разстеля далеч, след като е убил другите трима. За мен лама се е опитвал да спаси децата, но не е успял. Лесно се черни мъртвец, интересното е колко приятели го защитават. Сигурно има защо. Нашите служби колко тежки престъоления са разрешили, всъщност? А в случая имаха отговор още с намирането на труповете.
По въпроса за секса-има и други начини, различни от това да си търсят момченца.
Аз не слушам със слушалки.

# 11 954
Бояна, къде ги слуша/ гледа тези криминални психолози?
За мен самият Росен Йорданов си е нарцис. Не се доверявам на неговата "експертиза"
Интересно Тодор Тодоров защо не се е появявал, явно няма достатъчно данни за да се изкаже или самият той работи по случая

Общи условия

Активация на акаунт