Криминални досиета

• 561 802
  • 12 799
  •   297
Отговори
# 11 955
Логика в действията на хората от хижата не търся, но търся такава в действията на разследващите.

Много ми се наби в очите клипа от стаята, пълна с най-различни предмети, на базата на които явно е направен извода за секта, който ни беше поднесен още в първите часове. Аз от будизъм не разбирам, не знам дали тези предмети там са обичайни за практикуването на традиционния будизъм. Тук на базата на публикации на Калушев и на други потребители в някакъв форум се обясни, че той е излизал извън традиционния будизъм, което не оспорвам. Но ми е съмнително МВР още в първите часове да са направили този анализ, за да заговорят за секта. Дрънкането на китарата беше висша проява на професионализъм. 

За другите кадри нямам съмнения, че не са истински. Но не разбирам какво точно искат да покажат разследващите с тези подбрани от тях откъси. Не очаквам да направят публично достояние кадри със самоубийство/убийство, но и наистина не разбирам конкретно тези кадри в какво трябва да ни убедят. Вчера по време на брифинга, в който са ги пуснали, тук имаше някакви възклицания колко са ужасни, колко са потресаващи, че наистина помислих, че се вижда как някой слага край на живота си. А реално нищо не се вижда и нищо не се доказва.

Много ми се набиват в очите сигналите, за които се говори и защо не е предприето нищо. Ако наистина има сигнал още от 2021 г., това са пет години, в които няма действия срещу тях. Не само по педофилска линия, а и по сигналите на Балканка за незаконните заграждения и неправомерните действия на рейджърите-хижари. Обяснението, че сигналът на бабата и дядото на Леон е оттеглен не е адекватно. Ако е имало дете/деца в риск, оттегления сигнал и нежеланието на родителите да съдействат са нелепи оправдания.

Не става ясно на този етап откога тези хора се занимават с небогоугодните си дейности.

Не става категорично ясно има ли подавани от тях сигнали за незаконни дейности в планината, нито дали наистина са съдействали на властите по повод тези незаконни дейности.

# 11 956
Разбрахме за секта, шаманство и т.н. Самоубийства там обаче предполагат групово, всички, на едно място...

# 11 957
Отделно и сигнал за педофилия от февруари 2025 г. ?
По който са проведени следствени действия и е прекратен поради липса на данни за престъпление - това го каза прокурорката на брифинга.
Последно, вярваме ли на властите, или не? Или само когато казаното от тях отговаря на подкрепяния наратив?

# 11 958
  • София
Наистина не мога да изчета всичко, но то няма и нужда. Едни и същи потребители повтарят неща, които не са доказани
А защо някои не сме убедени в каквото и да било е в следствие на мекоказано лошата репутации на органите от следствието и прокуратурата и от неадекватното им поведение и доста противоречива информация.
Това да си решил да не живееш като "нормалните" хора обезателно ги прави сектанти, педофили, безотговорни и престъпници.

# 11 959
Убийства и самоубийства, шаманизъв,  не предполагат добро психично здраве...

# 11 960
  • София
Причините групата да се раздели могат да са много. Например да не се казва на момчетата, че се планира самоубийство, да се изведат от хижата, считана вече за опасно и компрометирано място и то с човека, на който имат най-голямо доверие. Той може до последно да не ги е запознал с плановете си, а те пък го следват сляпо.

Това, което се случи трябва да провокира проверки във всички училища - държавни и частни за ученици, които са излезли извън системата. Защото едва ли тези са единствени.
Хора, трябва да си пазим децата.
Ето, това споделих в офлайн разговори преди да стане ясно, че децата и ИК също са загинали. Обясни ми се, че съм задръстена и не разбирам от прогресивно образование. Откога се нормализират неща, които не са нормални?!
От отдавна, поне от 10 години тече такъв процес, особено пък в частта образование. Всякакви либерални родителки експериментират с децата си - идентичност, хранене, дневни дейности, изумила съм се отдавна.

П.С. Прокурорката каза, че производството по сигнала е прекратено, поради липса на съдействие от семейството, което дава друг ъгъл на нещата, не е просто - няма престъпление.

# 11 961
По който са проведени следствени действия и е прекратен поради липса на данни за престъпление - това го каза прокурорката на брифинга.
Последно, вярваме ли на властите, или не? Или само когато казаното от тях отговаря на подкрепяния наратив?
Причината за мен в прекратяването е и липсата на данни, че дори сексуалните взаимоотношения с 15 годишни деца в България са законни. Това не значи, че децата не са груумвани и не е имало сексуални взаимоотношения с тях. При Ники е почнало всичко по-рано, но в чужда държава и сигнали не са пускани, когато е бил малък.

# 11 962
Да докажат, че е такъв случаят.
Убийства и самоубийства, шаманизъв,  не предполагат добро психично здраве...

# 11 963
Скрит текст:
Ще използвам случая и ще пусна линк към архивирана версия на сайта му, където може да прочетете нещата за шаманизъм и хипнотерапия, защото виждам, че доста хора са в отрицание - https://web.archive.org/web/20240229041213/http://skydharma.com/other-activities

Може да прочетете също, че в представянето му пише "Ngakpa Dorje Karma Tsal, or Lama Ivo as he is called by some of his students and throughout this website, is a Buddhist teacher in the Dzogchen lineage of Buddhism and comes from the Nyingma Tradition of Tibetan Buddhism."

„Ngakpa Dorje“ се отнася до практикуващ Тайна Мантраяна (тантра) в рамките на тибетския будизъм, често по-специално в традицията Нйингма (от която знаем, че Калушев произхожда), който е известен също като носител на мантра (мантрин).
Ngakpa означава ръкоположен будистки йогин или практикуващ Тантра и Дзогчен на високо ниво. Не живеят като монаси, спазгащи безбрачие.
Dorje означава „неразрушим“ или „диамант“, отнасящ се до ваджра, ритуален инструмент, символизиращ неразрушимата, неустоима сила на просветлението. Мисля, че видяхме ритуалният инструмент на видеото от брифинга.
Karma - освен традиционното значение, може да има и общо с линията Karma Kagyu
Tsal - често се превежда като „демонстрация“, „функция“, „сила“ или „мощност“. Често се появява в имена, свързани с гневна, мощна енергия.

Всичко това сочи, че в действителност се е смятал за лама, носител на някакво познание. Предвид малката групичка хора, които сляпо го следват, за мен лично няма никакво съмнение, че това сдружение има белези на култ и секта.
Сори, че отново ще пейстна, но смятам, че пасва на изнесената от теб информация.
Тук детайлно преведено съдържанието на "Небесна Дарма" и брандът на Лама Иво -- хипнотерапия, енергийни растения, отказване от имущество и безкритично следване на Иво Лама.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257814

Абсолютно има белези на секта, шаманство, и всякакъв мишмаш от окултни практики
[/quote]
В статията той е наречен "самоубиец" и искаш да се приема за сериозен журналистически очерк всичко останало?! Отделно, представянето е едностранно (внушава се у читателя как трябва да изтълкува подбраната от някой информация).

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:17 от Tsugumi_

# 11 964
Разбрахме за секта, шаманство и т.н. Самоубийства там обаче предполагат групово, всички, на едно място...

Не, изобщо не предполага това. Такъв тип самоубийства не се правят синхронно в един и същи момент. Обикновено има един, който застрелва другите, накрая убива себе си. Когато става въпрос за много хора, винаги има колебаещи се, които в последния момент няма да се гръмнат. Това изисква друг да го направи.

# 11 965
Причината за мен в прекратяването е и липсата на данни, че дори сексуалните взаимоотношения с 15 годишни деца в България са законни. Това не значи, че децата не са груумвани и не е имало сексуални взаимоотношения с тях. При Ники е почнало всичко по-рано, но в чужда държава и сигнали не са пускани, когато е бил малък.

Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка.

Но попитах за властите - вярваме ли им, или само когато ни изнася?

# 11 966
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.

Още в първите дни на разследването излезна, че са въоръжени МНОЖЕСТВО СВИДЕТЕЛСТВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ. ОТ там минава маршрута Ком Емине и са ги виждали през годините и туристи и селяните и други природозащитници, които те са спирали!!!! В темата почнаха сериозно да се изкривяват нещата само и само да се оневинят тия хора!!!!
ОЩЕ 22 ГОДИНА ЗАПОЧВАТ СИГНАЛИ КЪМ ДАНС И ЗА ПЕДОФИЛИЯ И ЗА ПАРАВОЕННА СТРУКТУРА. ВЪВ ФБ ИМА ПОСТИНГИ ЗА ЗАПЛАШВАНЕ с оръжия още от 21 година!!!! И, не, не ми е жал за "момчетата", а за децата, с които са съжителствали!!!!
Никой не дава сигнал в данс за педефилия ,тяхната работа е национална сигурност,Стига прави внушения.
Спри се!разни Дачковци Шквареци и подобно нагнетяват напрежение допълнително,политизирайки убийството?
Наистина ли мислите ,че ППДБ са замесени,само защото Терзиев е дал пари за каузата им?
Не съм техен подръжник ,но смятам ,че нещата са по дъбоки?

# 11 967
Майката каза, че държи да изясни, че не е вярно, че има отказ от съдействие на органите, а напротив и са насочвали снемането на обяснения само в една посока.

За това абсолютно вярвам. Толкова им е капацитета, да се правят на строги и страшни и да следят за реакциите на разпитвания.
За Сарафов съм напълно съгласна, че това беше недопустимо.
Слава богу поне вчерашната пресконференция беше със съвсем друг тон.

Хора, оставете родителите на мира. Нормално е така да реагират, дано около тях има хора да си дадат сметка, че имат нужда от помощ.

# 11 968
  • Пловдив
Цитат на: BernardaM.
Ясно е, че когато се случи голяма трагедия, повечето хора искат да се дистанцират максимално от участниците, за да могат да се успокоят "Аз не съм такъв и това на мен няма как да ми се случи"...
Крайно време беше да се появи и това разяснение защо мислим каквото мислим, учудвам се само, че стана толкова късно в темата.

# 11 969
А на някого не му ли се струва, че не е абсолютно нелогично ДАНС да са на терен при първоначално подадена информация за три жертви и опожарена/горяща къща? Особено предвид вече „легитимната” дейност на групата „рейнджъри”, официализирана и пред държавата?

Това е изглеждало като масово (групово) убийство, което може да е с калибър опасно за националната сигурност (тероризъм и екстремизъм), вреда спрямо учредена група за гаранция на някаква хомеостаза в този район. Ако в допълнение пък преди това е имало и противоречиви данни/сигнали, за които няма как да знаем на този етап (и с резон), свързани със самата организация на Калушев дори, пак натам върви процесът.

Не знам защо всички захапаха ДАНС, та ДАНС… сякаш се очаква да отиде на място полицейска група от районното…

Общи условия

Активация на акаунт