Криминални досиета

• 559 350
  • 12 700
  •   290
Отговори
# 12 030
  • софия
За записите:

За джиповете, защото отказвате да четете:
Абе на умно красивите през един пост повтаряте за някакви 4 джипа, които минали през прохода... И това какво доказва? А знаете ли, че през този проход, е силно препоръчително, ако не задължително, особено зимно време да се пътува с джип, вие някога минавали ли сте от там, по заледените завои с голям вираж? Един джип ли има в България?
Скрит текст:
Защо според вас е оксиморон човек, който има много овце, да няма джип?
Мислите ли, че всички от тези сигурно стотици полицаи, прокурори, спец ченгета, криминалисти и прочие са се наговорили да прикрият Путин, ГРУ и извънземните, и да натопят Терзиев?
Дано сега успееш да прочетеш добре това, което неуспешно иронизираш:

Те не са на пътя.
Да, интервюто с жената, написала поста, беше в сутрешния блок на Нова вчера.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:53 от zvаnchе

# 12 031
Скрит текст:
Може да са изчистили отделните шумове. Но защо пускат само отделни кратки откъси, които насочват в определена посока? Ако не знаем контекста, а гледаме този запис без да знаем кой е на него и кога е снимано, в него няма абсолютно нищо смущаващо и странно. Трима човека стоят и си говорят отвън, смеят се,  изглеждат спокойни, кучето тича наоколо. Преди това техни познати си тръгват съвсем спокойно без бързане и си взимат довиждане.

Което казах и аз вчера. Нищо от видеата не сочи към самоубийство, колкото и някой да се опитва да внуши, че е така.
Това е така, но само ако ги гледаш извън контекста, просто едни видеа на сбогуващи се хора. В момента това е невъзможно, имаме 6 убити.

И това казах. Предварително сме "насочени" да виждаме сбогуващи се самоубийци, а не, че самото видео показва това по някакъв категоричен начин.

# 12 032
Вижте колко пелети са разпръснати и вътре в хижата. Във видеото се виждат още на много места из стаята, в която явно са изпълнявали практиките си.

Това с пелетите ми е странно. Не може да запалиш добър пожар с пелети, трябва си запалителна течност. Мътно ми е това с пелетите, или тези хора не са искали да запалят хижата, или са неграмотни, или са бързали и са нямали друго под ръка

# 12 033
  • Разпиляна във въображението
Имало е и запалителна течност, хартии.

# 12 034
zvаnchе, видеата в действителност са "съединени", но това всъщност е панорамна камера от 180 градуса. За това образът на хижата е изкривен.

Нещо подобно:

# 12 035
Въпроси, въпроси и всичките без отговор. Публикувам само въпросите
От Жанета Пенева и Ивет Добромирова

“Занимавала съм се много години със CGI и кино и съм длъжна. Бих повярвала на видеата само ако ми покажат поне 1 час запис, защото сега изглежда, че те са манипулирани.                                                                     1. Звукът... Ако камерата наистина е REOLINK те не са чак толкова скъпи и не вярвам дори и най-скъпият модел да може да хване добре разговор на повече от 3-4 м. По-евтините варианти са до около 2 м / ако някой знае със сигурност ще е супер/.                                                                                                             2. Снегът на второто и третото видео. На второто видео върху хората и кучето има много повече снеговалеж според мен / напр. ако се сравни с гаража отзад/, а на третото видео има страшен снеговалеж отпред и никакъв на заден план.                                                                              3. На първото видео джипът тръгва и под него няма сняг... На второто обаче снегът е еднакъв навсякъде, а са минали само 6 часа при много слаб снеговалеж. Освен това няма следи от потеглянето. Иначе има други следи, които са еднакви на двете видеа...т.е. къде са следите или имаме "левитация" на джипа? Ще сложа каартинка от Google maps, за да се вижда, че той няма как да тръгне назад... Това е страхотен пропуск на CGI-я. Мен лично щяха да ме направят луда за такава грешка...                                                                                                           4. Камерата е много ниско и е фронтална. По принцип не е изключено, но обикновено се слага по-високо. Може някой да е снимал специално, защото височината изглежда около 1.50 - 1.70.                                                                                                                                              5. Този пушек на третото видео, който много ме притеснява... Уж е като някаква лампа, но има някакъв пушек точно нагоре, а иначе има вятър... Не знам... Странен ми е.                                                         6. Проблеми с "изрязването" на третия мъж /най-вдясно/ на второто видео...Има според мен мека маска...Една врата ту се вижда отзад, ту се гъне, ту изчезва...Не е много добре. Освен това между 7 и 9 сек. има странен блър, когато двамата мъже се разминават. И на някои места, когато е между мъжете кучето е с блърнати крака при "срещата" със снега.                                                                                     7. И това куче при такава радост как не се разлая един път.... Ама това може и да е от възпитанието му...   
8. На третото видео две видеа са съединени  по средата с доста остра маска. Вижда се добре в снега на земята и при снега, който вали.”

“1. Беше казано, че по единия труп на Петрохан има две рани от нож, а по главите на загиналите има рани от удари. Минути по-късно беше казано, че по труповете няма други рани освен от куршумите. В смисъл?

2. Тази Старлинк станция в кемпера на Околчица как се е включила и самоизключила сама в един определен момент?

3. Защо не може да се определи час на смъртта? Как температурите пречат на това? Добрите експерти взимат и това под внимание и би трябвало да имат приблизителен ориентир.

4. Защо кметът “поДемно лице” каза в първите си интервюта, че по два от труповете е имало следи от изгаряния, а вчера се оказа, че такива е нямало?

5. Къде са отивали 4 джипа в следобеда на убийството на Петрохан?

6. Защо се твърди, че това е единствен оцелял запис от камерата, заснела хижата и мъжете отпред, когато тя не би трябвало да е засегната от пожара и ако тези мъже са излязли демонстративно да се запишат как се сбогуват с живота, както внушават разследващите със записа, който показаха, защо не е заснето и как се самоубиват?

7. Защо Сарафов хвърли версията за педофилия, която прокуратурата е разследвала и отхвърлила по подадени сигнали? Разследвани и отхвърлени са и от всички институции, които се занимават със закрила на детето по техни собствени официални изявления?

8. Защо първите официални съобщения бяха, че в хижата е имало тежко въоръжение, което вчера се наложи да бъде опровергавано?”

# 12 036
О, има много варианти да се покаже, че отвън става убийство/самоубийство - то не е било за секунди, че да не може да се покаже нещо предшестващо: застават, нареждат се и тн.

# 12 037
Скрит текст:
Може да са изчистили отделните шумове. Но защо пускат само отделни кратки откъси, които насочват в определена посока? Ако не знаем контекста, а гледаме този запис без да знаем кой е на него и кога е снимано, в него няма абсолютно нищо смущаващо и странно. Трима човека стоят и си говорят отвън, смеят се,  изглеждат спокойни, кучето тича наоколо. Преди това техни познати си тръгват съвсем спокойно без бързане и си взимат довиждане.

Което казах и аз вчера. Нищо от видеата не сочи към самоубийство, колкото и някой да се опитва да внуши, че е така.
Това е така, но само ако ги гледаш извън контекста, просто едни видеа на сбогуващи се хора. В момента това е невъзможно, имаме 6 убити.

Точно обратното е. Ако се абстрахира от всичко човек, бил е 2 седмици в кома, не знае нищо за случилоно се, му пуснат видеото последното което ще си помисли човек е че тези хора ще се гръмнат.

А контекста кой го дава. Сарафов. В този запис аз не виждам отчаяни хора които ще се самоубият. И точно щото не се вижда нищо такова, ни обясняваш че е пэнеже записа бил изваден от контекста на Сарафов. Знам, още от началото Сарафов напрактика разреши случая, без никакви видеа, нищо че го обяви за неразрешим Туин Пийкс.

# 12 038
Понеже пак се пише за ДАНС.

Вчера на пресконференцията изрично бе казано и наблегнато, понеже много се спекулира, че служители на ДАНС не са били в хижата след получения сигнал.

# 12 039
Със сигурност може да се определи ориентировъчно кога е настъпила смъртта на хората в кемпера. Все пак говорим за 8 дни, не за 2 часа. Знае се, но не казват.

На 900м надморска височина не е било - 18 все пак. А и телата са на закрито все пак.

# 12 040
Наистина, на второто видео няма следи от кемпера.

Защо толкова време не ни се съобщава кой е стрелял? Нали са намерени пред хижата? Айде, да не ни показват на нас записите, ама те нали са ги видяли?
Защо не са направени все още натривки на хората в кемпера? Защо оставят въображението на хората да лети?

За мен това е много непрофесионално.

# 12 041
Вижте колко пелети са разпръснати и вътре в хижата. Във видеото се виждат още на много места из стаята, в която явно са изпълнявали практиките си.

Това с пелетите ми е странно. Не може да запалиш добър пожар с пелети, трябва си запалителна течност. Мътно ми е това с пелетите, или тези хора не са искали да запалят хижата, или са неграмотни, или са бързали и са нямали друго под ръка
Посипали са първо палетите и след това са наредили книгите върху тях, това отнема повече време. Освен ако не е само за снимката.

# 12 042
Аз четох, че Ивайло Калушев имал страхотен бизнес с 4 къщи за гости в Мексико,

То според него и държавата го е финансирала, а школата му била една от най-добрите. Ама само според него. 🤣 Другото няма и да го коментирам. Ние, недивата държава, вече седмица обсъждаме 6 трупа. Не разбирам това лепене на етикети на хора/неща/събития/държави, с които не сме имали дори далечен контакт, но иначе знаем да кажем всичко за тях. Същото се случва и тук, с въпросния гуру. И мен не ме кефи, но в никой момент не съм го нарекла педофил, въпреки, че някой си така е казал. Да, гуру, отнесен от вихъра и изкукуригал да, грандоман също, но това е заради неговите собствени глупости да се самопровъзгласява за Месия и т.н. Иначе как да кажа: тоя е такъв и такъв, като не го познавам? Но ми прави впечатление, че масово хората тук слагат епитети. Това, онова, тоя, оня... са такива. Ами, не е коректно просто.

# 12 043
  • Разпиляна във въображението
Скрит текст:

Точно обратното е. Ако се абстрахира от всичко човек, бил е 2 седмици в кома, не знае нищо за случилоно се, му пуснат видеото последното което ще си помисли човек е че тези хора ще се гръмнат.

А контекста кой го дава. Сарафов. В този запис аз не виждам отчаяни хора които ще се самоубият. И точно щото не се вижда нищо такова, ни обясняваш че е пэнеже записа бил изваден от контекста на Сарафов. Знам, още от началото Сарафов напрактика разреши случая, без никакви видеа, нищо че го обяви за неразрешим Туин Пийкс.

Защо трябва да изглеждат отчаяни? Те са взели решение. Единственото, което е трябвало да направят е да подготвят палежа.

Трябва да се проследят парите.

# 12 044
Много задълбавате в конспирации, Ивайло Калушев си е бил един добър бизнесмен, който накрая се е провалил. От 2005 до 2012 има някаква дхарма център в София. Там си е намирал богати хора, които да му спонсорират идеите. През 2012 старира морско пътешествие. И докато се е върнал в кочината, все си е бил много добре в живота. През 2012 година започва морско пътешествие, после е направил бизнеса в Мексико, обаче короната го е съсипала. И тогава се е върнал и откакто е тук, все са на зле нещата. За това и краят му е такъв. Съвсем логично е и как Макулев и Ралица са си поверили децата на него, бил е успешен. Но сега не е . За това и този показва среден пръст на хижата, нищо не става от тая кочина...

Общи условия

Активация на акаунт