Криминални досиета

• 578 772
  • 13 489
  •   276
Отговори
# 12 060
На първия запис, адвокатът тръгва да влиза и като вижда, че Калушев се прегръща с другите.
Чисто психологично, ако действително става дума за окончателно сбогуване, не е логично да не изчака, докато Калушев не се отдалечи, а той, като всяко друго "довиждане", тръгва да влиза във вилата.

# 12 061
Много задълбавате в конспирации, Ивайло Калушев си е бил един добър бизнесмен,

А това го знаем толкова категорично от къде? 🤔

# 12 062
Аз пак да кажа - не е задължително да има логика в действията. Още повече в този случай.
Що е логично за мен, може да не е такова за друг.

# 12 063
  • софия
Прочетох предположение, че разговорът, който вчера беше представен, е ироничен към Ивайло и сега ми звучи по-разбираем. Казват: "За мен беше чест.", "За мен беше шефова чест..." Това ми е странен израз, но е възможно на Калушев да са казвали шеф или така са го наричали иронично. Това обяснява и средния пръст, за който пишехте. Беше насочен в посоката на тръгване на кемпера. Не звучат като да му се кланят, камо ли да си правят с него ритуално самоубийство.

# 12 064
Много задълбавате в конспирации, Ивайло Калушев си е бил един добър бизнесмен, който накрая се е провалил. От 2005 до 2012 има някаква дхарма център в София. Там си е намирал богати хора, които да му спонсорират идеите. През 2012 старира морско пътешествие. И докато се е върнал в кочината, все си е бил много добре в живота. През 2012 година започва морско пътешествие, после е направил бизнеса в Мексико, обаче короната го е съсипала. И тогава се е върнал и откакто е тук, все са на зле нещата. За това и краят му е такъв. Съвсем логично е и как Макулев и Ралица са си поверили децата на него, бил е успешен. Но сега не е . За това и този показва среден пръст на хижата, нищо не става от тая кочина...
Абсолютно логично. И аз клоня към това. Никакъв месия, лама, гуру или подобно е бил този. Тези шарении, карми и будизми са били куката за богатите клиенти и презадоволените им деца. Като са секнали парите, фалирал е яко, задлъжнял, погнали са го кредитори, и съвсем не по будистки си е теглил куршума, на кучетата и на децата също. Грубо звучи, но като обелиш шарената опаковка на месия и рейнджър, отдолу ще лъсне обикновен бизнес, който е дошъл до печалния си край.

# 12 065
Едно не може да му се отрече на Калушев. Роден е бил под щастлива звезда и ако не се беше отчаял от кочината, щеше пак да намери начин да възкръсне. Как нищо не му се е случило нито по джунглите, нито с платноходката, цял живот е живял на ръба. При това положение и аз бих била много учудена да е взел съзнателно решение да се самоубие и почвам да мисля, че емигрантите са прави да ни плюят държавата...ама ние сме си свикнали с храна на промоции и не ни прави впечатление беднотията.

# 12 066
Прочетох предположение, че разговорът, който вчера беше представен, е ироничен към Ивайло и сега ми звучи по-разбираем. Казват: "За мен беше чест.", "За мен беше шефова чест..." Това ми е странен израз, но е възможно на Калушев да са казвали шеф или така са го наричали иронично. Това обяснява и средния пръст, за който пишехте. Беше насочен в посоката на тръгване на кемпера. Не звучат като да му се кланят, камо ли да си правят с него ритуално самоубийство.
Да, средните пръсти също навяват подобни мисли.

# 12 067

Но се прегръщат за довиждане?

# 12 068
Слушам в момента Асен Йорданов в подкаста на Дарик. Той няколко пъти натърти, че работи само с доказуеми материали и няма да прави внушения, които после все пак прави, но както и да е - изнесе наистина интересни факти за дейността на НАКЗТ (дано правилно пиша абревиатурата).
После обаче каза нещо още по-интересно. Без да споменава думата педофилия, с ясен намек за нея, каза, че около тези хора винаги е имало деца, момчета, и че е имало множество сигнали срещу тях (не каза от кого са тези сигнали и какви са тези сигнали), които са проверявани първо от ГДБОП, следва отказ от разследването, после прокуратура, после ДАНС, после спомена Закрила на детето - и всички тези разследвания отпадат от отговорността на същата тази държава, която днес обявява "педофилски кръга".
Разбирате ли какво става тук - има сигнал(и), няколко държавни структури се заемат с разследване, не се стига до никакви резултати, но въпреки това същите тези структури сега изнасят информация за неморална дейност.
Стигнах дотук, ще продължа да слушам после.

# 12 069
Нали родителите са отказали съдействие.

# 12 070
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Извинете, но не успях да прочета всичко.
Стана ли ясно кой е дошъл с джиповете? И къде са джиповете сега?

# 12 071
Слушам в момента Асен Йорданов в подкаста на Дарик. Той няколко пъти натърти, че работи само с доказуеми материали и няма да прави внушения, които после все пак прави, но както и да е - изнесе наистина интересни факти за дейността на НАКЗТ (дано правилно пиша абревиатурата).
После обаче каза нещо още по-интересно. Без да споменава думата педофилия, с ясен намек за нея, каза, че около тези хора винаги е имало деца, момчета, и че е имало множество сигнали срещу тях (не каза от кого са тези сигнали и какви са тези сигнали), които са проверявани първо от ГДБОП, следва отказ от разследването, после прокуратура, после ДАНС, после спомена Закрила на детето - и всички тези разследвания отпадат от отговорността на същата тази държава, която днес обявява "педофилски кръга".
Разбирате ли какво става тук - има сигнал(и), няколко държавни структури се заемат с разследване, не се стига до никакви резултати, но въпреки това същите тези структури сега изнасят информация за неморална дейност.
Стигнах дотук, ще продължа да слушам после.
Може ли линк към подкаста?
Ей това през цялото време ми се набива много очи - защо при такива сигнали и при толкова червени флагове няма действия. Отделно другите сигнали по другата линия.

# 12 072
Мерси, daydream (поредно адекватно включване)
Това би обяснило защо няма записи от крайната фаза.

Но пък при сбогуването, според мен са си давали сметка, че тече запис на камера. Може да има някакво съобразяване с таз подробност и стейджване на раздяла.

Не са дали официална информация на кой вход са намерени телата.
Още повече, че на 'централния вход' трябва да има камери повече от всякъде другаде.

# 12 073
От няколко дни пишем за многото сигнали.
Димитър Стоянов от BIRD с инфо, че има и друг сигнал и от 2021.
https://www.youtube.com/watch?v=ba-p8qYrhSw

Кокинов мисля, че сутринта го каза - много трудно се доказва такова обвинение, ако няма свидетелства на потърпевшия или съдебно-медицинска експертиза.

# 12 074

Общи условия

Активация на акаунт