Криминални досиета

• 583 367
  • 13 739
  •   254
Отговори
# 13 485
Космос си е училище, да. Просто директорката му направи веднага реклама на Калушев колко е свестен, как тя самата си е пускала две от децата при него и сега дава яко заден. Все пак скандал си е, ако е подтиквала и други деца да идат "на лагер" при този човек. Нямало там нито психо възпитание, нито йога и т.н. - защитават я и родители.

# 13 486

Това, ако е така, значи парите наистина са им привършили.

# 13 487
Не знам как се е стигнало дотам родителите да си оставят трайно детето на мъже, които имат край себе си оръжие. Де факто отстрани майката на Николай го е виждала като напълно успешен - вече пораснал, участник в организацията, живее охолно, на чист въздух, кара скъпи автомобили...Не се е ли е замислила никога откъде идват толкова много пари и такъв начин на живот? Много й съчувствам, но преценката й е била фатално погрешна.
Ники би следвало все пак да е завършил училище, защото без 10 клас не можеш да вземеш книжка а и разрешително за бойно оръжие на неграмотен незнам как се издава. Ако не е имал диплома за поне 10 клас а притежава бойно оръжие - яки връзки.

# 13 488
  • София
Оръжията на Калушевите. Извинете, ако е пускано назад. Да, имали са и "картечен пистолет", и "пушка помпа" наред с разни по-обикновени пушки. Как им е минала регистрацията в Монтана за ден, това е... меко казано скандално за мен.

https://glasove.com/komentari/breakingbg-kalushev-poluchil-razre … ti-i-pushki-pompi

# 13 489
Според мен и двете момчета не са очаквали този развой.
Направи ми впечатление на видеото как момчето стои до тях, но не се включва в общата прегръдка. Може и да е знаело и да не е било съгласно с тях.

Това понеже го чета вече няколко пъти, не че конкретно теб искам да репликирам.

Това е няколкоминутно видео, хора, как може да се строят хипотези и да се правят заключения на основа на тези няколко минути. Ами може преди това всички един по един да са се сбогували с него, може да са го прегърнали, може по един шамар да са му ударили.

Това са НЯКОЛКО МИНУТИ запис, който ни показват. Никакви заключения какво е станало преди, или след това не са релевантни.

От самото начало по случая не се съмнявам, че най-вероятното е това, което според мен всеки трезвомислещ човек  си мисли първо, като чуе за такова нещо, а именно, че е вътрешна работа.

Обаче, че и службите и  всички отговорни лица дадоха всичко от себе си да объркат хората и продължават, е факт. Изобщо не трябваше да ги пускат тия записи, щом пораждат повече въпроси, отолкото отговарят. Дай ги там на експертите да си вършат работата и не прави глупости...

Дано извикат чужда помощ, наистина.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 15:56 от Iris04

# 13 490
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

В пресата , или сводките с официалната информация, някъде четох в темата, че я търсят да я призоват.

линкове в тази обилна от инфо тема не мога да намеря. Но понеже чета всичко, съм го чела.

# 13 491
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

От властите. Че не я разпитват.
За тези джипове имаше днес или вчера официално изявление от МВР, че са минали 2 джипа около 13 ч. на 01.02 в посока хижата, но те били собственост на сдружението. Също пише, че били намерени на огледа при местопроизшествието. Нещо тук не ми стана много ясно...

# 13 492
Да и пишат във фейса.

# 13 493
  • София
..Обаче, че и службите и  всички отгоморни лица дадоха всичко от себе си да объркат хората и продължават, е факт.
Утре като пуснат истинските записи ще разберем...

# 13 494
  • Варна
Ники би следвало все пак да е завършил училище, защото без 10 клас не можеш да вземеш книжка а и разрешително за бойно оръжие на неграмотен незнам как се издава. Ако не е имал диплома за поне 10 клас а притежава бойно оръжие - яки връзки.
А имал ли е книжка?

# 13 495
  • Разпиляна във въображението
Оръжията на Калушевите. Извинете, ако е пускано назад. Да, имали са и "картечен пистолет", и "пушка помпа" наред с разни по-обикновени пушки. Как им е минала регистрацията в Монтана за ден, това е... меко казано скандално за мен.

https://glasove.com/komentari/breakingbg-kalushev-poluchil-razre … ti-i-pushki-pompi

Това е доста солиден арсенал за пещерняци и природолюбители. И с униформите, с които ходят, джиповете, маските - страшничко ще е. Точно на военни са се изживявали. В един момент губят "правото" да се представят за хора с договор с държавата. Парите секват.

Ивайло ли беше търсил нова работа?

# 13 496
  • Другата България
Скрит текст:
Извинявайте, ако вече е било споделено. Авторката на тази статия говори с доста детайли за изстрелите и нараняванията, за някои от които поне аз досега не бях чула. Не ми звучи като шарлатаните криминални психолози в студиата, а като човек с вътрешна информация от разследващите.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257419?fbclid=IwY2xjaw … r0hN9lRnutLJbTelw
Благодаря!
Някой тук предположи, че Ивай.о Иванов е този с 2те огнестрелни рани.
Мери Ан, какво се потвърждава от твоята теза? Как четете, бе, хора?
JoyJoyJoy
Дали да не питам същото?
Или ей така, за спорта, бе хора?
Веднъж и аз да си фантазирам нещо на фона на дни от същото, и веднага идва някой да ми обяснява колко не мога да чета. Но пък когато аз питах същото, дни наред, реципрочно ми се обясняваше как и защо искам факти, вместо да приема интерпретативните съчинения по прочетен текст.
Та, отново да поясня. Нямам теза. За Околчица. Отново ще кажа, че почти съм склонна да повярвам на изнесеното до момента, официалното инфо.
За Петрохан обаче съм с много резерви. Но и за там съм без теза.

За тези джипове имаше днес или вчера официално изявление от МВР, че са минали 2 джипа около 13 ч. на 01.02 в посока хижата, но те били собственост на сдружението. Също пише, че били намерени на огледа при местопроизшествието. Нещо тук не ми стана много ясно...
Точно така. И наистина не е никак ясно КОЙ е бил в тези джипове, след като по това време трима са били на път за Околчица, а останалите трима в хижата.

# 13 497
Според фактите, изнсени официално, мисля, че версията за съвместно решение да се самоубият, е най-вероятна. Кой точно в кого е стрелял, ще се изясни.
Мотив засега не е съобщен официално.
Според мен, мотивът се крие в религията. Не зная дали нашите служби разполагат с достатъчно квалифицирани специалисти в тази религия, за да се изясни мотивът докрай. Нужни са хора, добре запознати с множеството клонове и разклоненйца на  религията. От малкото, което прочетох в Уикипедия, има и тантра, която говори за убиване и др. неща. Но убиването било  тълкувано метафорично.  Възможно е и да са вярвали дълбоко в един отвъден живот. Не искам да правя внушения, тези неща трябва да се изследват внимателно и детайлно от специалисти.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vajrayana
Като цяло, будизмът е доста далеко и непонятен за нас християните. И свободното навлизане на разни елементи не води до нищо добро - женско начало, мандали и др. подобни. Води до объркване в мисленето.

Намирам за голям проблем у нас свободата на вероизповеданията. На практика, държавата е с вързани ръце.
Май няма и легална дефиниция на секта и масово се регистрират разни течения, учения.
Сещам се и за едни разклонения на Бялото братство. Уж е Дънов, но май не е баш Дънов. Всички си мислим, че Бялото братство е безобидно, чисто учение. Но попаднах на книжле, издадено от Бейнса Дуно, в което се твърди, че са лекции на Дънов. И вътре прочетох да не се женят, да не ходят на лекар, а да се самолекуват с билки, разни такива. Има млади хора, отделили се в общности, в които раждането в домашни условия става модерно,  но иначе ползват модерната техника.  Дори и в този форум има тема за някакъв житен режим, свързан с гладуване.
Едно от християнските  разклонения не приема кръвопреливане, не почитат празници... А кръвопреливането е вишотоспасяващо.
И всичко това, държавата не може да го контролира, няма законодателни способи. Мисля, че там се корени големият проблем.

# 13 498
  • София
Проверяват "Космос". Ето и логореята на една от супер майките там. Нейните деца обаче са живи. Само казвам де.

Пост на една  майка.     Ekaterina Borisova

Но днес сутринта децата е трябвало да чакат в бусовете доста време, докато дойде полиция и изгони псевдо-журналистите, които са стояли на входа и са се опитвали да снимат и децата - нещо, което противоречи на всички закони и наредби за закрила на детето. И всичко това благодарение на политици, които си правят предизборна кампания и журналисти, които отдавна са спрели да мислят, четат и въобще да се развиват.

Това никак не е без основание. Факт е, че безпринципните политици, които се опитват да трупат предизборен актив, раздухаха темата с училището, без въобще да мислят за децата.

# 13 499
Това е няколкоминутно видео, хора, как може да се строят хипотези и да се правят заключения на основа на тези няколко минути. Ами може преди това всички един по един да са се сбогували с него, може да са го прегърнали, може по един шамар да са му ударили.

Това са НЯКОЛКО МИНУТИ запис, който ни показват. Никакви заключения какво естанало преди, или след това не са релевантни...
Напълно съм съгласна. Но тази масова прегръдка, към която и другият човек се затича, явно означава нещо за тях като група. Без значение дали преди или след това пак са си взимали довиждане, заедно или по отделно, момчето не се усети част от нея към този момент, за да се присъедини.

Общи условия

Активация на акаунт