Криминални досиета

• 583 443
  • 13 740
  •   261
Отговори
# 13 500
В момента в парламента тече изслушване на МВР, ДАЗД, МОСВ и др. На когото му инетерсно, да слуша.
Зам.мин. на МВР изчете доклад, от който разбрах, че момичето е пътувало с тях до морето.
Въпросите тепърва предстои да се задават.

# 13 501
ЕЖК* че са били частни ученици хлапетата. Явяват се най- вероятно на изпити само и си вземат дипломи.

*Не помня кой и къде го каза

# 13 502
  • Разпиляна във въображението
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

От властите. Че не я разпитват.
За тези джипове имаше днес или вчера официално изявление от МВР, че са минали 2 джипа около 13 ч. на 01.02 в посока хижата, но те били собственост на сдружението. Също пише, че били намерени на огледа при местопроизшествието. Нещо тук не ми стана много ясно...

Между 10 и нещо и след това 16 и нещо, има 6 часа време. Като нищо са ходили някъде и са се върнали.

# 13 503
Защо се крие свидетелката, видяла 4 джипа на път към хижата?

От кого се крие?

В пресата , или сводките с официалната информация, някъде четох в темата, че я търсят да я призоват.

Вие интервюто с майката на Николай гледахте ли?

А Вие?

# 13 504
Solaris, и аз си го помислих като гледах клипа. Освен това този Ивайло изглежда е най-социален, има много постове в негова подкрепа, има приятели, колеги, съответно има повече опции за изход от ситуацията чрез връщане в нормалния живот. Освен това си помислих, че като управител на НПО- тата, т.е. най-доверен до ламата и по-високо във вътрешната йерархия, той ще се "жертва" да застреля другите, т.е. да се върне надолу в нивата на прераждане, а те да се извисят. Съответно след като си убил двама, не си много стабилен вече в решението за самоубийство и изстрелът първоначано под брадата го показва - несъзнавана надежда да е неуспешен.
Аз мисля че е обратното, психологически в груповото самоубийство, най лесно е да го направиш последен, защото виждаш другите как го правят, и ако го направят безболезнено, вече нямаш спирка. Ако твърдо си го решил, трупове пред теб няма да те разубедят, а напротив, ще те убедят че е лесно. Не е кой знае какво, щом другите го правят лесно. Още повече в случая ако той ги е убил както изисква това разклонение тяхното на будизма. Тяхната е още по лесна и безболезнена.
По скоро е направил тъпотия. Представям си как е хванал пушката опряна на земята, и си е подложил главата, под брадата, но поради нестабилността на пушката, и вероятно отката, леко се е разместила точно преди изстрела, и му е отнесла само челюста и и му е разкъсала бузата, без куршума да стигне до мозъка. Това е много гадно, и подозирам че неговите викове от болка е чул свидетеля. След това се е избавил от мъките с пистолет в челото по класическият и най сигурен начин. Защо му е трябвало да прави тъпи импровизации, е един странен детайл също от случая, то всичко е странно, трудно за приемане.

# 13 505
  • София
Някой по-назад в темата спомена сателитни снимки.
Не знам какъв е принципът там, но ако от чужбина могат да осигурят такива в нощта на убийството, никак няма да е лошо. 😆
Хижата изглежда осветена и или ще се видат 3ма души и после 3 жертви или 3ма души, после 10 души и после 3 жертви.
Някой има ли представа как работят тези сателитни снимки и кой може да предостави?

Зависи, сателитът не виси над хижата, а преминава в орбита през определен интервал от време. А и не знам чия собственост е сателитът.

На мен ми е интересно дали след аутопсиите ще обявят, че жертвите са употребили наркотици? Защото тук и това се разви. Половината потребителки виждат надрусани мъже с нервен смях.

# 13 506
Според фактите, изнсени официално, мисля, че версията за съвместно решение да се самоубият, е най-вероятна. Кой точно в кого е стрелял, ще се изясни.
Обаче, като се заяде с мен, че твърдя обратно на изказалата се криминална психоложка (твърдяща, че убийството е извършено от професионалист), не  смяташе така. Добре, че сега вече се е изяснило.

# 13 507
Оръжията на Калушевите. Извинете, ако е пускано назад. Да, имали са и "картечен пистолет", и "пушка помпа" наред с разни по-обикновени пушки. Как им е минала регистрацията в Монтана за ден, това е... меко казано скандално за мен.

https://glasove.com/komentari/breakingbg-kalushev-poluchil-razre … ti-i-pushki-pompi

Картечният пистолет е автоматично оръжие и е забранен за притежание от цивилни лица, т.е. няма как да се регистрира в КОС на името на Ивайло Иванов. Чешкият пистолет CZ, който предполагам визират като картечен, има и модел със същото наименование, който е полуавтоматичен и най вероятно е регистриран именно такъв.

# 13 508
Ники би следвало все пак да е завършил училище, защото без 10 клас не можеш да вземеш книжка а и разрешително за бойно оръжие на неграмотен незнам как се издава. Ако не е имал диплома за поне 10 клас а притежава бойно оръжие - яки връзки.
А имал ли е книжка?

И аз това щях да питам. Как знаем, че има книжка?

# 13 509
Този Ивайло И. От какъв зор взима пушката, че да се гърми, прострелва се, обаче не смъртоносно и какво ли си казва "Абе я аз да взема сега пистолета". Луда работа, история и хора.

# 13 510
  • София

Това, ако е така, значи парите наистина са им привършили.

Но това изключва версията, че ламата е хипнотизирал хора да му правят дарения, нали?

# 13 511
Този Ивайло Иванов голям карък, ако е вярно инфото.

Изстрел с пушка под брадичката е интересен избор, че и доста трудно за изпълнение, толкова ли не се сети дулото да налапа.
И това е действие на човек, законно притежавал 16бр оръжие.
И на хижата и в кемпера все под брадичката.

# 13 512

Това, ако е така, значи парите наистина са им привършили.

Но това изключва версията, че ламата е хипнотизирал хора да му правят дарения, нали?
Защо да я изключва? Не малко продажби и покупки има. Няма как да знаем какви пари са му дарявани също.

# 13 513
Теорията със самоубийствата издиша отвсякъде. Тримата се гръмнали в слепоочието, ама единият първо си отнесъл челюстта с пушката, пък после се дозастрелял в слепоочието.
Основният заподозрян пък решил да убива другите двама в планината. Тръгнал с кемпера с риск да го спре пътна полиция, да катастрофира на снега или нещо друго да му попречи. Сигурно свише е получавал сигнали, че самоубийство точно там ще бъде най-добре.
Когато човек се самоубива, той не унищожава улики с пожар. На него просто не му пука за материалните неща.
Можеха просто да си спретнат едно всеобщо заспиване и толкоз. Да влязат в буса, да си пуснат един маркуч от ауспуха вътре, да се хванат за ръце, да си попеят малко мантри и воала.
А те какво... намериха на МВР работа за целия китайски народ.

# 13 514
Този Ивайло Иванов голям карък, ако е вярно инфото.

Изстрел с пушка под брадичката е интересен избор, че и доста трудно за изпълнение, толкова ли не се сети дулото да налапа.
И това е действие на човек, законно притежавал 16бр оръжие.
И на хижата и в кемпера все под брадичката.

В кемпера аз четох, че е налапал пистолета и голяма част от черепа била отнесена от изстрела.

Не знам колко е достоверно.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 15:13 от sd.ad

Общи условия

Активация на акаунт