Криминални досиета

• 554 668
  • 12 521
  •   319
Отговори
# 12 180
Това е потресаващо! Да застреляш дете в гръб докато се моли? Rage
Още по-потресаващо е да застреляш някой и той да остане в същата поза, в която е бил непосредствено преди това.
Не знам дали сте виждали умиращ човек, но той рядко остава в същата поза, дори като лежи по гръб в легло. Какво остава да е в друга поза и да е застрелян. Най-малкото ще падне и ще му се разместят ръцете.

# 12 181
Вероятно нагар по ръцете, неща, които аз лично не разбирам.

# 12 182
Тази тема за Lama Ivo of Bulgaria от 2013г. пускана ли е?
Хората, които са го познавали, сами пишат, че е полудял и че е по-добре да се стои далеч от него.

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?t=14181

Днес още не беше, иначе около 100 пъти.

# 12 183
Подминахте коментара на Бакалов ,че е виждал снимка,на ,която се вижда ,как са разположени телата.
Ivan Bakalov
Elka Vlahovska Аз видях една неофициално от полицията, правена със смартфон от някой от екипа. Тримата са наредене проснати в снега като за снимка.Средният е по корем, вижда се, че му е скъсан панталона, скъсаното е широко и му се вижда голо тялото на задника и бедрото, по-надолу и на прасеца. Другите са с раздърпани дрехи.

Това как ви се струва?

# 12 184
  • София
Намало такова нещо, сайтовете били манипулирани 2025, но Иво се коментира в будистки форуми още през 2010, 11, 13 - мафията много прозорлива да подготви нещата от преди 15 г.
Споделят се линкове, който се съмнява в разбраното от журналистите, може да намери и чете
Скрит текст:
Виктор Блъсков
Какви ли не хора се изредиха да питат "ама ти познавал ли си Калушев", защото така и не се научиха, че не пиша НИЩО без ясни доказателства и информация зад написаното. Поради което преди да напиша каквото и да е намерих обилна информация за неговите виждания. Нямах намерение да ги споделям, защото човекът е починал, но ми писна от обвиненията. Та, на, ето ви писанията на Иво Калушев във форума Dharma Wheel. Преведени на български с автоматичен преводач. В коментар ще сложа линк към неговия профил. Две от картинктие включват цитати от неговия сайт, цитирани от други хора (сайта вече не работи). Там се говори за това как е хипнотерапевт и учението му е подходящо ако сте имали извънземно преживяване. Включвам и как той реагира на тази тема, за да видите, че това е той (темата е за него и той отговаря пряко).
Дали е откачен? Не съдя. Но мисля, че предвид извънземните, другите планети, хипнотерапията и дори това, че други будисти пишат как има наченки на сектантство, мисля, че имам достатъчно информация да изкажа мнение по темата.
https://www.facebook.com/Viktor.bluskov/posts/pfbid02AoH8trRRxWc … XXC6LcJdYaYSgnPil
Kalina Androlova
И аз попаднах на въпросния форум за будизъм от 2010-2011-2013 г., където се коментира за Иво Лама от България. Досадно е и нямам търпение да чета докрай, много страници, дискусия за Иво Лама, но ще споделя какво ми направи впечатление от първите няколко страници. Тибетските будисти се отнасят с подозрение към него. Казва се, че Иво е започнал специални практики, несъвместими с начина, по който основните тибетски будистки линии досега са били разпространявани на Запад. Това е довело до прекъсване на официалните му връзки с тибетския будистки естаблишмънт. Един от коментиращите казва, че на Иво му било много неприятно, че не му се отдава нужното уважение, това, което според него му се дължи. През пролетта на 2012 г. Иво Лама променил изцяло посоката на дейността си. Обявил на най-близката си група лични ученици, че възнамерява да предприеме пътешествие по света без определена цел. Всеки, който иска да го последва, трябвало да се откаже от всичко – дом, притежания, семейство и приятели – и да следва неговите напътствия без възражения и гаранции. Това било изпитание за лоялност. Във форума се изказват съмнения, че Иво не е същински тертон, за какъвто се представя, тоест подлага се на критика неговото поведение, пишат, че се подвизава в интернет пространството с различни имена и че модерацията на неговите сайтове е странна. Всъщност се говори, че Иво е имал конфликти с важни фигури от будистката върхушка и е смятал този или онзи за „боклук“. Иво е бил отхвърлен. Човек от форума пише за Иво през 2013 г.: „ОЩЕ ЕДИН ОТКАЧЕН С КОМПЛЕКС ЗА ВЕЛИК БЯЛ ГУРУ/МЕСИЯ, КОЙТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА РЕВОЛЮЦИОНИЗИРА ДХАРМА-ТА, ЗА ДА СЕ ВПИШЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СТРАННИ НЕВРОТИЧНИ ИДЕИ.“ Тоест Иво се е смятал за по-велик от основната същност на будистката религия и се е опитвал да надгражда и интерпретира, което е неприемливо за която и да е религия. Иво Калушев е типичен представител и създател на секта с будистки привкус и мания за величие и реформаторство, мания, че той знае повече от всички и че навлиза в същността на вселенската конструкция, че той е избран и на него му е дадено ДА ЗНАЕ. Иво Калушев е бил психически болен човек. Във форума има и такава констатация: „Хората с легитимна дхарма мотивация да преподават не изграждат култове към личността, а култове около ученията на Буда.“ Хората с легитимна дхарма мотивация да преподават остават личностно на заден план, доколкото е възможно, и поставят фокуса върху ученията и практиката. „Тези луди, обсебени от жажда за репутация и идентичност, са лесни за разпознаване“, пишат хората за Иво. Българинът Иво Калушев е изграждал култ към личността си и това е написано още преди десет години като коментар от хора, които познават дейността му. Пишат „той е хипнотерапевт“. „Той се чувстваше отхвърлен, защото хората не се поддадоха на личните му мнения“. И изоставя традиционните учители и учения. Нямам търпение да чета докрай, може би някъде по-нататък се включва и самият Иво, когото човек от форума призовава да се включи. Считам, че Иво се подвизава в този форум поне под няколко никнейма и разиграва разговор за себе си с реални други участници, които го критикуват, а той внимателно ги оборва. Големият съществен въпрос е, ЗАЩО на този човек, който от години е психически болен, му се дава оръжие, територия и функции за контрол върху каквото и да е! Това е въпросът!!!!!!! Това е абсолютно престъпление. Всеки има право да е луд, но не е добре да му се вменяват отговорни функции и да се развихря лудостта му. Има много състояния, които са на ръба на нормалността, и е трудно да се прецени в каква степен е девиацията. Но ние видяхме през последните години много девиантни да ни управляват. Държавата беше превърната в лудница, всичко беше извън нормата. Всичко. Начело с част от министрите на Радев в служебните кабинети, начело с премиера Кирил Петков, който дерибействаше с Лена по върховете на държавата и ни правеше за смях, начело с финансовия гений Асен, който Радев гледаше изумено, все едно не е виждал човек да му говори за икономика (явно не е виждал). Радев трябва да даде обяснение ЗАЩО назначи тези налудни лица да управляват държавата. А не да се крие и да обяснява в "Панорама" как всички е по мед и масло. Такава груба и съдбоносна издънка и провал в държавата не е имало от сюжета по затварянето на 3 и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". То бива нахалство, ама...

# 12 185
За детето да кажа.
Това дете нямаше място там. Това дете е мъртво, заради родителите си. Може да ме обвините за този ми коментар, но не ми дреме.
Не вярвам, че и други хора не са знаели, че това дете живее там. Бездействието и малодушието на едни възрастни хора до това води. И не ми казвайте - ама той бащата е бил съгласен детето му да е там. Той бащата също е за наказание.

# 12 186
  • София
Хората, които са го познавали, сами пишат, че е полудял и че е по-добре да се стои далеч от него.

Добре, че за днес съм първа Joy

# 12 187
Още по-потресаващо е да застреляш някой и той да остане в същата поза, в която е бил непосредствено преди това.
Не знам дали сте виждали умиращ човек, но той рядко остава в същата поза, дори като лежи по гръб в легло. Какво остава да е в друга поза и да е застрелян. Най-малкото ще падне и ще му се разместят ръцете.
Да, това коментирахме снощи в къщи. Как мърво тяло стои в някаква поза със скръстени ръце.
Което пак е камък в градина на разследващите относно информацията и начина, по който я представят.

# 12 188
  • Разпиляна във въображението
Добре де, аутопсията може да установи, че детето е застреляно в гръб, но как е сигурна кой точно го е застрелял?

Нагар, височина на убиеца, ъгъл на изстрела. Предполагам.

# 12 189
  • SA
Вероятно нагар по ръцете, неща, които аз лично не разбирам.

Да, но той нали после сам се е гръмнал, вероятно със същото оръжие. Защо да няма нагар или барут по ръцете?

# 12 190
Доста факти има за сектантски белези на дейността, при това излезли от самия него данни. Вярванията му, децата, които са били при него, това са потвърдени неща. Отделно редица сигнали за нередни дейности с деца и облъчването им - роднините на Леон, сигнали до ГДБОП и ДАНС - няколко от 2022 г.
Няма 'редица сигнали'. Детето Леон, за което говорехме в тази тема, не е никаква индикация за издевателство над деца, а конфликт м/у майката на детето и баба и дядото как да бъде отгледано.
Цитат
Очевидно всеки избира какво да гледа, но както виждам, дори и директни видеоматериали с престъпления да ни покажат пак ще има хора, които ще отсичат: "не вярваме!" и ще искат да се пази паметта на убитите. Е, няма как да стане при тежко криминално престъпление.

Там е работата, че нищо не са предоставили досега. Едно 10 секундно видео, което не обяснява нищо от случилото се и това е.

# 12 191
Аутопсията установява как е умрял човек. Балистичната експертиза и не знам си какви други експертизи установяват от кого и с какво.

# 12 192
Предвид факта къде е простреляно детето в областта на главата, едва ли нещо би се разместило. По този начин смъртта настъпва мигновено.. Само като си помисля и се ужасявам.

# 12 193
  • софия
Интервюто на Асен Йорданов е много интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=x25CHfADlTc
Имало е множество сигнали, първият е бил до ГДБОП. Имало е и до данс. Този до данс вероятно е приключил в прокуратурата. До ГДБОП са сменили екипа, който е започнал първоначално да работи и нещата са замрели. Вкл. и ДАЗД не са направили нищо. Нищо от 2021 година до днес.
Дейността (каквато и да е тя, не каза), която е била в Мексико, е пренесена тук.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 12:50 от zvаnchе

# 12 194

Добре, че за днес съм първа Joy

Печелите медал! 🤣 Шегувам се, разбира се. 🙂

Не е задължително, особено ако се е свил в някое кьоше. Накъде повече да падне?

Общи условия

Активация на акаунт