Криминални досиета

• 568 849
  • 13 055
  •   46
Отговори
# 12 255
Значи и тази теза, за педофилската секта, окончателно пропада. Защото ако имаше такава отдавна да е развищена от държавата. Но удобно беше извадена от 1-вата минута Сарафов, за да действа, като червено на бик, и хората само за това говорят. Тука някои потребителки чак кръстоносен поход подеха срещу педофилската мрежа. И само за това да плямпат по случая. Колко лесно се манипулират хората.

# 12 256
Копирам

В ляво има джип черен с светещ рег номер както и човек по нисък с бяла риза ,на сателитните снимки на сутринта джипа го няма ,сигурно сам се е поместил

Стига вече теории на конспирациите от фейсбук криманалисти.

В ляво има бяла кола, коята на дневния клип е под навеса в дясно.

# 12 257
...
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
Какво са направили данс, ДАЗД, прокуратурата, ГДБОП?
Ако приемем думите на Асен Йорданов, че първият сигнал е от 2021 г., това са 4 години нищоправене.
И това не е политика, това са факти - сигнали, по които различни държавни институции 4 години (не 1-2-5 месеца) не правят нищо. Не една или две структури. Защо?
Според мен са направили нещо. Леон е изтеглен и върнат на семейството. Ти какво очакваш? Процес тип Епщайн ли? Тези неща трудно се доказват в съд, особено срещу толкова богат човек като ламата

# 12 258
Един заформящ се педофилски скандал е доста възможен мотив за това масово самоубийство. Трите първи жертви, когато са влезли в отношения с ИК преди няколко години вероятно изобщо не са подозирали за истории с момченца и млади мъже, и са сбъдвали някакви свои мечти за друг живот. При един педофилски скандал обаче, дори и да не си виновен , животът ти рязко се променя в посока дъно. Не знам кой би наел такъв адвокат, счетоводител и други. Приятели, роднини също се отдръпват. Ако ИК е започнал някакви отношения с Алекс в тази посока вероятно се е случило в скоро време предвид възрастта на детето. Другите трима са достатъчно интелигентни хора, на които им е било ясно, че дори и да са само  мълчаливи свидетели на случващото се това пак е престъпление.

# 12 259
За мен тези видеа са малко объркващи. Тези тримата са нервно доволни и плануват нещо вечерта на което ламата с децата няма да участват. На нощния клип се виждат трима души, като този с бялото яке видимо не е от групата ( те бяха облечени с униформите си), двама вървят зад него от двете страни все едно да го насочат към входа. Накрая на видеото се чува изстрел. Много ми е странна тази история с хора жевеещи като шейхове и религиозен култ. Доста многопластови са нещата и дано да се разбере всичко, но лама да очисти 5 човека не е само религия.

# 12 260
Според мен и сега може да се направи аутопсия и да се установи имало ли е някакъв контакт между жертвите. Може да не е със 100% достоверност, но вярвам че патоанатом може да установи. Въпросът е, че това не бива да се разгласява, защото е увреждащо. Ако има някой жив, който е имал такива контакти с Калушев, мисля че няма да застане пред обществото и тази тема трябва да се затвори.

# 12 261
  • софия
...
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
Какво са направили данс, ДАЗД, прокуратурата, ГДБОП?
Ако приемем думите на Асен Йорданов, че първият сигнал е от 2021 г., това са 4 години нищоправене.
И това не е политика, това са факти - сигнали, по които различни държавни институции 4 години (не 1-2-5 месеца) не правят нищо. Не една или две структури. Защо?
Според мен са направили нещо. Леон е изтеглен и върнат на семейството. Ти какво очакваш? Процес тип Епщайн ли? Тези неща трудно се доказват в съд, особено срещу толкова богат човек като ламата
Сериозно ли смяташ, че държавата не може да направи нищо? Кой трябва да разследва? За какво ни е тогава?
Не съм била в такава ситуация, но вероятно се викат хора, снемат се показания, придвижва се към институции, които могат да дадат независима оценка. Все неприятни неща, които карат всеки да се чувства неудобно, да знае, че не може да си прави каквото иска.

# 12 262
Със  сигурност аутопсиите са направени така, че е прегледан всеки сантиметър от телата. Дори може и да не са приключили.

# 12 263
  Ама да имаш много имоти престъпление ли е? Иронизирам. На фона на основите в учението му да си скромен и да нямаш стремеж към притежания.
   Но пък той не ги е искал всичките, придобил е някои чрез дарение. Хич не мога да се сетя от кого.
Въпросът е по-скоро кой го е спонсорирал, откъде са издвали парите за придобиването и поддържането им. Хората, които се занимават с подобни спортове знаят колко се изкарва.

Разгледах района около хижата и цъкнах на снимките зад хижата в стрийт вюто. На табелата пише електропастир, но това не е електропастир. Дори не знам дали е законно, защото е опасно, както за преминавашите там хора с деца и децата вътре при тях, така и за диви животни. Хора, които искат да опазят природата би трябвало да го знаят.

# 12 264
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.
Ами, те досега явно така са правили, след като работата по всички сигнали е прекратена, защото семейството не съдействало... С доста протекции се ползвал Калушев, но тук вече няма как разследването да се прекрати... Може би до това тяхно решение се е стигнало заради случай, който също не е можело вече да се потули... Ще видим.
Майката каза,че не е вярно ,че не са съдействали.
Най-странното е, че Калушев е излязъл от салона на кемпера и е отишъл да се самоубие на шофьорската седалка, а не при приятелите си. А после служител сяда на същата седалка, която би трябвало да е пропита с кръв, да шофира кемпера, за да го откара за оглед. Всъщност може би това не е най-нелепата сценка, но няма как да знаем.

# 12 265
Как различно възприемаме клипа според нагласите, на мен не ми изглеждат нервно доволни, а нервно уплашени (въпреки смеха) и много напрегнати. Един обърна внимание на кучето, другите все едно само телом бяха там...

# 12 266
Може и да има послъгване с тия джипове, аз го писах по напред

Вчера гледах майката на Николай - класическото докосване и пипане на носа (лъжа/несигурна информация) го видях само два пъти - когато твърдеше, че винаги е живяла на минути от сина си, където и да живеят - и когато го повтори. Може би защото не е съвсем така и тя го знае.
За останалото си беше уверена

# 12 267
Мафията убива с куршум в главата.
Не го харесвам, но май единственият който още в първите часове каза, даже не писа, а се появи със видео в тик ток, че това е дело на мафията и тези хора са екзекутирани, беше Слави Трифонов.

# 12 268
Мен много ме впечатлява как Калушев успява да се пребори с Мексиканската мафия ( дори и Тръмп не може), да му разреши да си купи имоти на територията на курорт, да изследва пещерите ( дето си крият оръжието и наркотиците), да води туристи по джунглата, да се гмурка ( наркотиците с подводници ги прекарват към щатите), обаче си дойде в България и родната мафия му видя сметката...после пак кажете че сме последна дупка на света...мен ако питате светът от нас започва.
Къде разбрахте ,че е замесена мексиканската мафия?Всеки може да купи имот в Мексико ,има закони ,грешна ви е представата.

# 12 269
Дори и да имат семейства и жени,какво томно ги оневинява? Ако изобщо  са виновни де?
Бащи изнасилват собствените си 5 годишни дъщери( случай в Сливен от вчера). Преди години някакъв изроди в Австрия ли къде беше, заключил дъщеря си с години в мазето и тя многократно изнасилвана и впоследствие родила деца от баща си.
Не казвам ,че тези от групата  на ламата са се гаврили с поверените им деца,но наличието или отсъствието на жена и семейство нищо не значи.

Общи условия

Активация на акаунт