Криминални досиета

• 580 848
  • 13 603
  •   279
Отговори
# 12 330
  • София
Значи ще се прави пресконференция за случилото се и ще се представят на нея манипулирани, скалъпени записи, или направени с ИИ.
Хубаво е да не се излагаме.

На тези пресконференции, за случая с пребития шеф на полицията от осмокласници, излъгаха над 7 пъти, та?
Отново ще помоля за коментар върху снимката с кадъра, на който ясно се вижда, че кадърът е сглобен.

# 12 331
  • София
Само да кажа, че семейното положение не служи за доказателство дали някой човек е с алтернативна сексуална ориентация или не. Не говоря за тримата млади хора конкретно. Говоря по принцип.
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.

Ох,
пак ли ще се връщаме с тази изтъркана тема, за сигналите от едни авторитарни баба и дядо. Моля, намерете потърсете си инфо по темата , защото тук достатъчно се упражнявахме и разяснявахме.

# 12 332
Срещала съм се веднъж с Татяна Захариева от Космос и имам особено мнение за нея. Не бих си записала детето при нея. Има нещо агресивно под приказките й за природа и екология.

# 12 333
Така е. Но за Алекс никой не е подал сигнал. За родителите му, за повечето им приятели, явно всичко е било наред. Съвсем нормално са знаели, че той си е дал детето на отглеждане на други хора, по-точно на Калушев. И всички са кимали добронамерено на това. Аз бих се чувствала изключително виновна, дори да съм била страничен наблюдател на такава история, с такъв край.

# 12 334
Напротив, това дете се е прибрало при семейството си, но други две деца не... Може би, ако Калушев е бил разследван по тези сигнали както трябва, нищо от това нямаше да се случи.

Другите деца не са прибрали, защото родителите са искали те да продължат обучението си.

# 12 335
През ум не ми минава, че ще пускат манипулиран запис на брифинг за толкова тежко криминално престъпление. Та там бяха събрали всички специалисти по катедри, за да отговарят на въпроси. При шесторно убийство , при това , че сме в ЕС, че се изискват материали от други държави, кой би си позволил да манипулира запис?

Знам за недоверието в институциите, в последните години, това е основен наратив, нормално е, когато е сринато доверието да има скептици. Но чак дотам не съм вярвала.

Вчера казаха, че се изследва финансирането им, вероятно доста неща ще излязат. Но и това, понеже ще излезе от органите, ще е фейк. Не знам. Много се натоварих от темата. Случаят е ужасяващ, за да чета конспирации. Не мога просто.

Записа не е правен от полицията ако е манипулиран. Ти как обясняваш липсата на навалял сняг по колата. Защото отговор от типа не може да бъде, понеже не може да бъде, не е отговор. Довечера ще го търся записа да го видя не само на снимки, защото вяра на институциите нямам. От едни джуджена насам. Те показаха как е възможно държавни институции могат да действат като по филмите, като организирани йерархично мафиотски организации. Само че напълно реална мафия, не холивудска, та кое те очудва.

# 12 336
"Обучението" на децата им струваше живота.

# 12 337
  • София
Всъщност, как се е прибрал Леон вкъщи и при кого - майка си, баба си?
Този момент ми е убягнал.

Срещала съм се веднъж с Татяна Захариева от Космос и имам особено мнение за нея. Не бих си записала детето при нея. Има нещо агресивно под приказките й за природа и екология.
Меко казано. Едва сдържано презрение към всичко, тя е най-великата и прозрялата и т.н.

# 12 338
  • Варна

Има сняг под кемпера. Пенсионерът недовижда, явно. За шест часа е валяло сняг. https://www.youtube.com/watch?v=u7oqt8qzGxc
Така е, на видеото  се вижда доста по-добре , и аз сега видях ,че има.

# 12 339
Според мен бабата и дядото на Леон са оттеглили сигнала си, а в замяна майката си е прибрала детето от хижата. Много вероятно и самият Калушев й го е върнал, тъй като не им се е занимавало с проверки и проблеми. После естествено сигнала не е продължил, защото бабата и дядото са постигнали каквото са искали и детето си е било в семейството. Там щом няма заплаха за него, няма и какво да проверяват.
Напротив, това дете се е прибрало при семейството си, но други две деца не... Може би, ако Калушев е бил разследван по тези сигнали както трябва, нищо от това нямаше да се случи.

Точно така. Л. е при семейството си заради бабата и дядото, защото е имало кой да се бори за него. Мъртви са две деца, за които не е имало кой да се бори да бъдат изведени, и чиито роднини и след смъртта им са ОК с всичко около Калушев.

# 12 340
Защо изкарвате бабата и дядото авторитарни? Вие как ще реагирате, ако не виждате внук си почти година, защото е даден на обучение при 50-годишни мъже?

# 12 341
През ум не ми минава, че ще пускат манипулиран запис на брифинг за толкова тежко криминално престъпление. Та там бяха събрали всички специалисти по катедри, за да отговарят на въпроси. При шесторно убийство , при това , че сме в ЕС, че се изискват материали от други държави, кой би си позволил да манипулира запис?

Знам за недоверието в институциите, в последните години, това е основен наратив, нормално е, когато е сринато доверието да има скептици. Но чак дотам не съм вярвала.

Вчера казаха, че се изследва финансирането им, вероятно доста неща ще излязат. Но и това, понеже ще излезе от органите, ще е фейк. Не знам. Много се натоварих от темата. Случаят е ужасяващ, за да чета конспирации. Не мога просто.

Записа не е правен от полицията ако е манипулиран. Ти как обясняваш липсата на навалял сняг по колата. Защото отговор от типа не може да бъде, понеже не може да бъде, не е отговор. Довечера ще го търся записа да го видя не само на снимки, защото вяра на институциите нямам. От едни джуджена насам. Те показаха как е възможно държавни институции могат да действат като по филмите, като организирани йерархично мафиотски организации. Само че напълно реална мафия, не холивудска, та кое те очудва.

Тесла, търси. Ти имаш творческо любопитство и теб си те харесвам.
Аз имам много какво да напиша във връзка със записите, как се изготвят експертизи на хартия, какво представляват, как се обозначават обектите . Как се поставят задачи и как се отговаря на тях от експерти. И какво от това.
Много се натоварих и наистина излизам от темата, защото няма никакъв смисъл да участвам в дискусия има ли сняг, няма ли снежинки, има ли човек с бяла риза по тъмна доба до мистериозен джип. Кучето защо лае, защо не лае.  Не  е за мен това. Аз работя с доказателства и съм прекалено конвенционална, за да изляза от матрицата.

# 12 342
Факт е, че независимо дали има педофилия или не, това което се случи е най-голямото доказателство, че тези деца са били в риск с Калушев, не е ли така? Все пак и двамата загубиха живота си, какъв по-голям риск от това? Та Леон е извадил голям късмет с авторитарните си баба и дядо.

# 12 343
  • София
Дай на народа хляб и зрелища.....
Още в първите минути се спусна педофилия,секта ,Туин Пикс и се завъртя само това на бързи обороти. От там насетне аналитичното и критично мислене е в блокаж.
Стига се до там,че скоро ще обявите нашата прокуратура за най-независимата,безпристрастна,бореща се със зъби и нокти за истината и виновника да е в затвора.
До сега няма никакви ясни доказателства за нищо. Подхвърлени огризки, върху които да се вихрят аналитици и всичко да се върти около първите обвинения към жертвите.
Много са богоугодни нашите следствени служби,веднага намират вина в жертвите,с което да си заслужат смърта и да бъдат хулени от хората обичащи зрелища и мързящи ги да помислят върху фактите ,даже не забелязват липсата им,важно е, че жертвите не са богоугодни.

# 12 344
Едва ли са скалъпени и направени с ИИ записите. Изземането на записи от камера си има атрибути, които при толкова чувствителен случай вероятно са изрядни.

Но реално не обясняват нищо. Не мога да разбера защо са ги подбрали и какво искат да ни покажат с тях. Имат всеки по минимум две противоположни обяснения. Разговорът на мъжете пред хижата може да се тълкува и като обикновено сбогуване пред заминаване, при което ще вземат и кучетата. Впрочем, аз за пръв път чувам, че будист може да отведе със себе си куче на оня свят.  Може ли?
Другият пък запис може да показва по-скоро, че трима слизат в мазето да гасят пожар, който вече пуши, а не че отиват да палят. Стаята с пелетите и подредените книги пък направо навява на мисълта за инсценировка -  поне тая снимка с книгите върху одеалото с пелети под тях. Ако ще ги палят, нямаше ли да наръсят пелетите върху книгите, и въобще, кой си държи книгите така. Ако пък са тръгнали да ги палят, книгите не горят по тоя начин, ако ще палиш книги трябва да ги разкъсаш минимум на две.

Тия записи самите те наляха масло в огъня на съмненията. И като добавим, че тримата мъже изобщо няма никакъв мотив да се самоубиват ритуално, нито пък отговарят на профила на смачкани подчинени на лудия си лама, в хижата няма оръжие, постоянно е имало хора и гости от двата пола, нещата така се различават от набиваното ни в главите през последните дни, че е нормално хората да бъдат скептични.

Има вероятност историята с момичето да свърже по някакъв начин разкъсаните нишки и да придаде достоверност на представената история и дано да е така. Иначе обществото никога няма да се успокои и то с право - в представената ни история зеят такива дупки, че и при най добро желание няма как да ги приемем.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 16:10 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт