Криминални досиета

• 568 646
  • 13 047
  •   66
Отговори
# 12 435
Напълнен ми е фейса с нея, няма да чета.

# 12 436
  • Пловдив
Само да кажа, че семейното положение не служи за доказателство дали някой човек е с алтернативна сексуална ориентация или не. Не говоря за тримата млади хора конкретно.
Офтопик.
"Тримата млади хора" са 50-тинагодишните обитатели на хижата ли? Да знам, да се броя за млад хор и аз. Wink

Съгласна за останалото - само по себе си семейното положение не значи алтернативна ориентация. Тук просто се натрупват няколко причини за подозрения, без никоя от тях да доказва еднозначно такова нещо. Всъщност ориентацията и няма пряко отношение към въпроса за убийството.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 15:53 от Магдена

# 12 437
Продължавам да смятам, че защитата на абсолютно безотговорните действия на родителите на Алекс и Николай и опитът да се омаловажи предаването на техните деца в разни съмнителни мъжки компании се подценява по много лицемерен начин. Значи ако е да се защитят разни смахнати родителски решения - “аа, родителят знае най-добре, хубаво си е сред природа, птички и пещери”. Ако е да се търсят виновни - “къде са службите? Къде е държавата?” Ми нали не искате служби. Нали сте “антисистемни”. Нали държавата и обществото са стабилен сън и лъжа. И сега кой да ви търси децата.
За каква защита говориш? Чия е задачата и отговорността да гарантира правата и безопасността на чуждите деца? Моя?
Ако дойда и ти кажа, че училището, в което сте избрали да учи детето ти не е добре за него, каква ще е твоята реакция?

Вероятно отрицателна, но ако предприемеш мерки да съобщиш, че децата ми са по хижи с някакви пещерняци - няма да се сърдя.

# 12 438
Цитат на: Никола Тесла

Ти мани това, аз съм още в шок, че е имало 7-и човек там, жена, и се чува много ясно на видеото. Майката е права, властите лъжат, снимките не са от камери на хижата. На всичкото отгоре не са били само те там тогава, както се твърди. Как никой не го е чул досега това на записа. Поздравления за потребителката която го забеляза.

Гледах клиповете първо излъчени на пресконференцията (бнт гледах) - бяха черно бели и ракурса беше отвисоко.
Вечерта приятел ми пуска уж същите клипчета, но цветни и сякаш наистина заснети от височината на човек.
Реших, че някой си е поиграл с ИИ за ги обработи и направи по- ясни.

Нооо, явно е друго.

# 12 439
Мен много ме впечатлява как Калушев успява да се пребори с Мексиканската мафия ( дори и Тръмп не може), да му разреши да си купи имоти на територията на курорт, да изследва пещерите ( дето си крият оръжието и наркотиците), да води туристи по джунглата, да се гмурка ( наркотиците с подводници ги прекарват към щатите), обаче си дойде в България и родната мафия му видя сметката...после пак кажете че сме последна дупка на света...мен ако питате светът от нас започва.

За втори път ми прави впечатление, че говорите, без да имате понятие за какво. Няма абсолютно никакъв проблем който и да било да си купи имот в Мексико. Явно във Вашата фантазия в Мексико, което очевидно сте виждали само на изображения в Гугъл, още на летището те чакат с мачетета и не ти дават ни къщи да купуваш, ни да се гмуркаш! Пък те през това време си крият оръжието и наркотиците в пещерите! 🤦‍♀️ Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Хайде малко по-сериозно, моля Ви! Това е обидно да се чете от интелигентни хора!

# 12 440
  • у дома...
Какво ще кажете за записките за сексуалните практики?
Как какво? Всичко това е подхвърлено от службите. До вчера, когато пуснаха записите, са декорирали вилата с будистки материали, изображения. Сега и записки за сексуални практики подхвърлиха...

# 12 441
И Макулев, и майката на Николай си виждали децата отвреме-навреме, ама сега - видни криминолози. Да, по-лесно е да дрънколиш през фейсбук, отколкото да гледаш дете.

Нормално е родителите на загиналите да рационализират. Сигурно им е изключително тежко, не стига, че децата им ги няма вече, а и целият този хейт по тях... опитват се да се защитят. Те са вярвали, че изграждат хубаво бъдеще на децата си, но фактите са, че децата им не са споделяли с тях. Ако споделяха с тях, щяха веднага да ги извадят от там. Децата са имали по-голямо доверие на групата, отколкото на семействата си, чувствали са, че принадлежат към рейнджърите.

# 12 442
Хора, какво мислите за тая жена. Каква е нейната роля. Тя през цялото време е била там. Тя не си тръгва с кемпера и Калушев и децата. Остава там. И ги снима, направо не мога да повярвам. Коя е тая жена, и каква е нейната роля. Възможно ли е полицията да е издирва в момента, но това да не се казва, и умишлено да се крие тази информация, за самата тя, да не знае за действията на полицията, че я издирват. Тя не знам дали осъзнава че се чува нейното дишане и прокашляне на записа.

# 12 443
Защо ще му е на някой да прави филми цял ден, не мога да разбера. Те насила ли са накарани да учасват в него.

# 12 444
Не знам защо продължават да се замесват родителите, не мислите ли, че предостатъчно са наказани за волните/неволните си грешки?
Нито пък  разбирам обвиненията в сектанство не само на всеки техен познат, който споделя собствените си (положителни) впечатления, но и на всеки потребител, който изказва съмнение и се опитва да разсъждава над събитията около тази трагедия.
Различието в мненията/начин на живот не е секта.
Не излезе ли достатъчно информация за "различието" на Калушев, че продължаваме да се правим на приятно разсеяни?

# 12 445
Цитат на: Никола Тесла

Ти мани това, аз съм още в шок, че е имало 7-и човек там, жена, и се чува много ясно на видеото. Майката е права, властите лъжат, снимките не са от камери на хижата. На всичкото отгоре не са били само те там тогава, както се твърди. Как никой не го е чул досега това на записа. Поздравления за потребителката която го забеляза.

Гледах клиповете първо излъчени на пресконференцията (бнт гледах) - бяха черно бели и ракурса беше отвисоко.
Вечерта приятел ми пуска уж същите клипчета, но цветни и сякаш наистина заснети от височината на човек.
Реших, че някой си е поиграл с ИИ за ги обработи и направи по- ясни.

Нооо, явно е друго.

На кой запис се чува жена? Там където тримата си говорят ли? На коя минута?

# 12 446
Снегът е навалял И там където е бил кемпера. Все пак си вземат сбогом в 10часа, а следващото видео (с навалялия сняг на мястото на кемпера) е вече от 16 часа… Когато си говореха тримата се вижда, че вали сняг.

Навалял е, но явно избирателно е натрупал там, където е бил паркиран кемперът. Няма разлика в количестово сняг върху другата кола и пъна.

Не, същност по-назад една потребителка е права, че като се увеличи снимката, се вижда, че това тъмното всъщност е сянката от кемпера и си има смяг под него.
Иначе и аз първо помислих, че няма.

Има, но много малко. Увеличавам си стоп кадър от клипчето.
И пак остава въпросът накъде е тръгнал кемпера, защото следи не се виждат. А ако приемем, че са затрупани от валялия сняг, щеше да се вижда и на другите места из двора, че е натрупало. А то не е.
Изобщо не е валяло сняг в интервала между двете снимки, или е било нещо минимално. Вижте следите в снегът. Няма затрупани такива.

# 12 447
Хора, какво мислите за тая жена. Каква е нейната роля. Тя през цялото време е била там. Тя не си тръгва с кемпера и Калушев и децата. Остава там. И ги снима, направо не мога да повярвам. Коя е тая жена, и каква е нейната роля. Възможно ли е полицията да е издирва в момента, но това да не се казва, и умишлено да се крие тази информация, за самата тя, да не знае за действията на полицията, че я издирват. Тя не знам дали осъзнава че се чува нейното дишане и прокашляне на записа.

Коя жена? Извинете, има 10 изписани страници, не мога да смогна да ви изчета. 😀

# 12 448

Вярвам, че ни се спестява информация, за да тече безпрепятствено разследването, да.

# 12 449
Очевидно жената е липсващото звено. Ако нейната личност бъде разкрита, ще се изяснят много неща.

Общи условия

Активация на акаунт