Криминални досиета

• 572 578
  • 13 163
  •   191
Отговори
# 12 675
  • Варна
Пак ще кажа, това са мои спекулации, но ме навеждат на мисълта, че наистина там са изпращани деца със сериозни проблеми. Не казвам, че е правилно, редно или нормално, но допускам възможност родители да са пращали там децата си в някакво отчаяние и опит да решат голям проблем. Не всички, примерно за Ники няма подобни намеци, но смятам, че е имало и такива случаи.
И случайно тези родители са част от сектата на Калушев. Вярват му безрезервно. Все още.

# 12 676
  • в страната на чудесата
Както писах вчера, разговорът на тримата ми приличаше като да развалят калимерата и да се разделят с ламата и подигравчийски да приключват историята.
Аз мисля, че ламата ги е свитнал, само той има полза да реди трупове или да прави измислици.
Само той е писал на мама, другите не са споделили с близки плановете за Възнесение.
Ако е имало мафия, според мен е засягала само Лама, а другите вероятно са решили да се махнат от това и да се разделят с тези занимания а не с живота си.
Нали той е оставил някакви предсмъртни насоки, те не са. Макар и да не са прекъснали връзката с познати и семейство…

# 12 677
Защо изкарвате бабата и дядото авторитарни? Вие как ще реагирате, ако не виждате внук си почти година, защото е даден на обучение при 50-годишни мъже?

И аз да попитам, Вие знаете ли защо Леон е даден на лагер  и какви проблеми е имал?
Второ , не е вярно, че на го виждали почти година.

Хайде пак. Вие знаете ли? Имаше една жена от будистката групичка, която пишеше някакви неща.

Нека да задам няколко въпроса по писанията ѝ.
Как ви звучи малко дете с "окаяно психическо състояние"? Как кореспондира това с жалбата на бабата и дядото, които твърдят, че от лъцезарно, детето се е превърнало в агресивно?
Напикавало се? Нищо учудващо за малко дете, не виждам такъв проблем да изисква воденето му в жиха с възрастни мъже. Може би щеше да е по-удачно да бъде заведено при нефролог.
Нежелание да учи? Детето е било в началото на първи клас, за бога. Буквално е ходило месец, два на светско училище, преди да бъде тикнато при рейнджъри.

# 12 678
Може да са имали, може и да не са имали - къде са диагнозите на тези “проблемни” деца? Майката се депресирала, че тригодишното й дете било “екстремно”. Другият пък имал две деца и третото му било малко в повече. Големи проблеми.

# 12 679
Не че нещо, ама деца с проблеми още по трябва да са си с родителите, отколкото "безпроблемните".  Децата не са споделяли какво се случва. Иначе съм сигурна, че и най-заблудените родители биха си ги извели оттам.

# 12 680
Добре де,защо никой не каза: детето ми е имало такъв проблем и Калушев го излекува. Чувам само: беше стойностен човек. Добре, ама обяснете с какво, освен че е спасил хора в пещерата през 2010 г. Друго какво е направил за човечеството? Поне един пример...

# 12 681
Ама вече виждам, че всичко било "отхвърлено", което в началото било "подхвърлено" - как се доказа, че е/не е секта, педофилие и загубено доверие/подкрепа? Днес има ли нещо ново?

Ами разкри се липсата на реални сигнали. Единственият истински сигнал, а не анонимни свидетели по медии, в него няма грам педофилия. Защото е най лесно аз ако съм журналист, да напиша една статия с анонимен свидетел, която в тая истерия по случая, знаеш ли какви кликове ще събере.  

Ето го новото по единият въпрос. Тъй като вече спихна Сарафовият наратив за педофилската секта, като се и разбра, че тия хора, никакви отшелници не са били, ми хора със семейства и деца.

Новото по другият въпрос също се появи, 21 имота лична собственост притежава Калушев, но ни се обяснява че били отчаяни, заради финансови проблеми.
Е как ще е спихнала версията за педофилия,стръвта е хвърлена и масово кълват.

# 12 682
И какво страшно има в тези диагнози, които оправдават изоставянето на тези деца извън семействата им, м? Защо не се кажат, да разберем, да чуем тез страшни проблеми, нечувани?

# 12 683
  • Варна
...И случайно тези родители са част от сектата на Калушев. Вярват му безрезервно. Все още.
Айде ся, още ли ще има???
Имам предвид, че още му вярват безрезервно.

# 12 684
Кога е настъпила смъртта се разбира чрез аутопсията. Не могат да не знаят кой точно ден са умрели. Един на брифинга каза, че заради ниските температури не можели да установят. Това не само е непрофесионално, това е несериозно. Ако не знаят кой ден точно между 1 и деня в който е открит кемпера са застреляни, както точно разследват?
И как така тая хижа е горяла от 9 до 11 на другия ден и никой не е разбрал. Камерите със записите са изгорели, но книгите не! Защо предполагаемият автор на убийството е стоял на мястото до шофьора? Кой тогава е карал кемпера? Не и стреляно отвън по кемпера, но вътре е! Кемперът бил ли е заключен и къде са ключовете?
Ето тези въпроси ми идват на ум и това само от четене на криминални романи.

# 12 685
  • Сф
Майката на Калушев съжалява, че синът и се е върнал в България. Ми то и ние съжаляваме и смятаме, че в Мексико да си беше останал и на него и на нас щеше да ни е по-добре.
Спрете да хвърляте кал,не го познавате,заключенията ви са на база масова истерия.Калушев беше стойностен човек.
Аз лично му четох собствените писания. За мен човека не е бил добре психически. Каква масова истерия? Като корона вируса който не съществува ли? Откъде накъде налагате кой какво да мисли и обсъжда? Добрите хора не носят оръжие. Напротив, случая трябва да се обсъжда ,за да се предпазят бъдещи жертви на подобни гурута.

# 12 686
Пак ще кажа, това са мои спекулации, но ме навеждат на мисълта, че наистина там са изпращани деца със сериозни проблеми. Не казвам, че е правилно, редно или нормално, но допускам възможност родители да са пращали там децата си в някакво отчаяние и опит да решат голям проблем. Не всички, примерно за Ники няма подобни намеци, но смятам, че е имало и такива случаи.
И случайно тези родители са част от сектата на Калушев. Вярват му безрезервно. Все още.
Бащата на Алекс явно му вярва безрезервно.
Изрязала си целия ми пост с цитата от Игов, в който той говори за родители, които са пращали децата си там срещу големи пари и споменава за зависимост.
Изрязала си и частта за майката, платила 150,000 хиляди.
И тези хора ли са част от сектата?

# 12 687
Добре де,защо никой не каза: детето ми е имало такъв проблем и Калушев го излекува. Чувам само: беше стойностен човек. Добре, ама обяснете с какво, освен че е спасил хора в пещерата през 2010 г. Друго какво е направил за човечеството? Поне един пример...
Разкрил е убийство (това директно дойде от МВР) и още купища неща споделиха за това как са помагали. Това не означава, че не е бил ексцентричен, но има предостатъчно информация как е помагал. Това за децата - защо родителите са предпочели да дават синовете си да бъдат обучавани от Калушев, нямам идея. Но очевидно (по думите на бащата на Алекс) и на майката на Николай, са имали проблеми, с които не са могли да се справят. Калушев в писмото до майка си пише, че момичето, което са 'спасили' било 'болно'. Това дали е в буквалния смисъл на думата, нямам идея.

# 12 688

Само той е писал на мама, другите не са споделили с близки плановете за Възнесение.

Точно това си мислех днес, когато четях един пост със снимки на "милите момчета". Един имал деца, друг сериозна приятелка. Добре де, значи най-големият и най-великият, който по принцип си е самодостатъчен (та даже излишен), пише на мама, а онези двамата, особено оня с децата - нищо. Защо? Толкова да ги е грижа и да "лекуват" болни чужди деца, пък на собствените м@@та им? Нещо не ми се връзва и по тази ос.

# 12 689
  • София
Какви диагнози, какви проблемни поведения и дроги за осемгодишно дете. Имам осемгодишна дъщеря, още я завивам и ѝ чета книжка вечер. Ако едно дете на тази възраст има толкова сериозен проблем, че не може да осъзнае или не реагира на откъсване от майка си и дома си, значи състоянието му е действително много тежко и  никакви птички и пчелички не могат да го изкарат от него.
Във всички други хипотези - четох някакви от поредните уж "запознати" за нощни напикавания примерно, не знам дали са верни - детето, колкото и от каквото да е болно, осъзнава, че е дадено за отглеждане на чичаци в хижа. Без майка си. Явно липсата на майката и въобще на родители е съществено условие за успешно лечение, иначе не си представям каква майка няма да иска най-малкото да живее там с детето си. От 80 стаи толкова ли не можаха да я сместят някъде.

Общи условия

Активация на акаунт